Co se stalo v Pirátské straně?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se stalo v Pirátské straně?

Příspěvek od Roman.Kucera »

Mylím si, že czpirat je ve skutečnosti psojdonym nějakého insajdra :-) Ale napsal to velice výstižně. Nebyl bych na Jakoubka tak tvrdej. Je mladej a dojde mu to. Budu mu věřit. Pokud by se ale prokázalo, že gabču zmanipuloval k vypnutí on, dost by mě to zklamalo.
Fakt nevím, doufám, že KK tohle vyšetří s genialitou Šerloka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 5):
Jiri.Vontroba, Janek.Wagner, anonym2064, Dalibor.Zahora, V__
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
trinitrofenol
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trinitrofenol »

Politiku postavenou na informacích předvádí už kdejaký politik ve sněmovně. Akorát to znamená, že surová data nepustí, pustí svojí politiku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Vontroba, Dalibor.Zahora, Ivan.Sirko

SMRT MODERACI
Free your hate.

Karel_Bilek
Profese: student
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování

Příspěvek od Karel_Bilek »

Jakub okamžitě po zjištění, že fórum je vypnuté, začal volat Gábině, aby ho zapnula. (Byl jsem u toho nejenom já.)

Já jsem to osobně celé nesledoval a malinko mi uniká podstata celého problému... ale jestli to dobře chápu, tak celý problém je v tom, že fórum a někteří trollové přerůstají vedení přes hlavu, vedení pak panikaří a občas dělá blbosti. A každý má pocit, že se k tomu musí vyjádřit (já též).

Osobně bych stál za tím, aby moderace fóra patřila pod nově vytvořenou jednotku ve straně, co by měla na starosti jenom moderování a byla volená. Nevím, jestli v rámci AO nebo ne a je mi to skoro jedno.

Ale jestli to dobře chápu, tak to už se řeší tady clenske-podnety-f350/moderace-fora-t14760.html a tady clenske-podnety-f350/hlavni-moderator-j ... 14754.html (jak se ty dva návrhy liší si nejsem úplně jist, podporuji oba :)).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel_Bilek za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Jan.Podhajsky, V__
Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Karel Bilek píše:Já jsem to osobně celé nesledoval a malinko mi uniká podstata celého problému... ale jestli to dobře chápu, tak celý problém je v tom, že fórum a někteří trollové přerůstají vedení přes hlavu, vedení pak panikaří a občas dělá blbosti
Koho myslíš tím "vedením"?
Karel_Bilek
Profese: student
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování

Příspěvek od Karel_Bilek »

Janek píše:
Karel Bilek píše:Já jsem to osobně celé nesledoval a malinko mi uniká podstata celého problému... ale jestli to dobře chápu, tak celý problém je v tom, že fórum a někteří trollové přerůstají vedení přes hlavu, vedení pak panikaří a občas dělá blbosti
Koho myslíš tím "vedením"?
Myslel jsem jak Gábinu, která vypnula fórum, tak Ivana Bartoše, který tady údajně trollil.

Ale skutečně neřikám, že moje vidění je jediné správné, protože ty tuny příspěvků všechny nečtu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel_Bilek za příspěvek:
anon126
Jiri.Vontroba
Profese: podnikatel
Dal poděkování: 600 poděkování
Dostal poděkování: 116 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Vontroba »

Neméně důležitá otázka je, kdo jsou ti trollové. Protože tak se dají bez problémů označit i jenom vedení nepohodlní lidé, lidé s jinými názory a podobně. Osobně bych byl pro to, aby se to slovo přestalo používat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vontroba za příspěvky (celkem 9):
Lenka.Wagnerova, Dalibor.Zahora, MilanM, Ivan.Sirko, Libor.Spacek, Jan.Podhajsky, volani.webnode.cz, Petr.Vileta, Tylda
GSM: 776 072 702 Email: jiri.vontroba@gmail.com
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Jakub Michalek píše:Za zveřejnění tohoto vysvětlujícího shrnutí na facebooku Pirátských novin, který jsem jako šéfredaktor spravoval, jsem byl Martinem Brožem a Daliborem Záhorou vyřazen ze správců facebooku Pirátských novin. Moje shrnutí mělo vysvětlit útržkovitá a zavádějící tvrzení, která zde tito publikovali (například dehonestující vyjádření Martina Brože o předsednictvu Pirátů). Na rozdíl od těchto vyjádření moje shrnutí osobní útoky neobsahuje a drží se linie skutečností. Já budu i nadále prosazovat politiku postavenou na informacích, nikoliv na jejich nedostatku ;)
Jak už to zde v posledních dnech bývá informace a jejich podání budou mít více verzí. Tedy doplňuji vyjádření Jakuba.

Po přidání Jakubova postu na FB PN, jsem ho mailem požádal, aby již tak v budoucnu nečinil, že jsem proti tomu, aby se na tam objevovaly kusé informace kohokoli k této kauze (poškozuje to především PN jako takové), zmínil sem, že jsem totožně reagoval i na post Martina (ten mou výhradu respektoval/respektuje). Odpoveď od Jakuba byla taková, že by zde za ní dostal asi moderátorské varování (vulgarní) a vytýkal mi, že Martinovi posty mi nevadí. Zopakoval sem mu podrobně, že stejně jsem se ohradil i proti Martinovým postum. Následně jsem dospěl k rozhodnutí, že Jakubova prchlivá reakce, není zárukou toho, že se zdrží na FB další publikace podobných věcí a protože věc nesnesla odkladu, práva sem mu po konzultaci s Martinem odebral.

Odebrání jsem mu sdělil vzápětí mailem. Jeho odpověď byla, že věc předá kontrolní komisi, protože to chápe jako porušení dohody s MO (při založení PN, MO má veto na jmenování nového šéfredaktora PN). Odpověděl jsem, že na to má pochopitelně právo a že se těším na jednání. Po tomto sdělení jsem odeslal celou naší mailovou komunikaci ostatním šéfredaktorům (Martin, Mikuláš) a sdělil jsem to i Jakubovi. Jakub odpověděl žádostí o jasné vyjádření Martina, že souhlasil s odebraním práv a do kopie připojil i vedoucí MO Danu Kozlovou. Následně Martin potvrdil svůj souhlas s odebráním práv a krom jiného konstatoval, že vzhledem ke skutečnosti, že se Jakub už přibližně půl roku do činnosti PN nijak nezapojuje, s ostatnimi členy redakce nekomunikuje, publikuje jinde, lze ho za člena redakce považovat stěží. Podobné konstatování vyslovil i směrem k Mikulášovi. Tím zatím komunikace skončila.

Osobně nemám problém případně maily zveřejnit, samozřejmě bude lepší pokud s tím budou souhlasit zúčastnění.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Jiri.Vontroba

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

czpirat
Profese: IT coordinator
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Příspěvek od czpirat »

K samotnému postu se vyjadřovat nebudu, své jsem řekl (ano i prasácky a vulgárně, ale nejsem člen a proto jsem si troufl napsat to zvostra, trošku i se stylizací "takhle se to stalo a to je skutečnost", ostatně přímým důvodem mého příspěvku bylo to co se stalo v posledních dnech od banu Brocha a tady nám to bylo správně svazácky vysvětleno, abychom netápali, říkaje si, že se třebas někdo chytne za nos) a jen bych rozpoutával případný flame, nejsem neomylný a nemám patent na rozum, jen jsem sepsal jak to vidím, samozřejmě moji ješitnost těší, pokud se spekuluje o té možnosti, že jsem avatar někoho obeznámeného, protože je to taková lehká indicie, že jsem nebyl ÚPLNĚ mimo, ale musím to fakt popřít Romane, jsem přesně ten, kterého popisuju v určité části mého pamfletu, včetně popisu toho, že ani jednoho z Vás neznám osobně a zpětně mě krapet mrzí invektivy k některým, kromě jednoho člověka u kterýho bude zřejmě z mé strany animozita vůči tomu, co představuje, vůči určitému typu člověka, snad je z mého předchozího elaborátu možné vystopovat určité moje postoje a tohle je rozpor na primární úrovni, mám prostě tendenci vidět přes formu skutečný obsah. Co se týče mé identity, můžes si ji zkusit prověřit u Balvana, stačí krátké kódovaná šifra. Rosťa-Jevišovice-Psilocybin-Hellsing OVA. Možná se i po letech rozpomene na starého vojnu se kterým prohulil nejeden večer na kampě (ještě sebou všude tahá neuromancera? :-) to je pro mě archetyp takového piráta, kvůli kterým jsem vzal piráty na vědomí a zkusil se trošku odvázat a jít volit skutečně jinak, ne veverky a je pravda, že jsem byl smířený s tím, že to je taková volba formou ne zahození toho hlasu, ale snad investování do budoucna, do příště, tak jak dorůstá digitální generace, tak jen tak pokrytecky aspoň malým šutříkem přispět ke stavbě utopie, lehce naznačit možný směr, aby jako tatíci s pivním pupkem jenom neremcali a jejich idolem nebyl typ "rebela" jako ten plešatej zmrd s runou SS nord na kšiltovce, který chce měnit svět, co si kvůli němu chci seriózně obnovit zbroják, procházet se po vyšehradě a čekat až zastaví porche s runou a ten samaritán se mě začne optávat, jestli jsem v míru. To samozřejmě ovlivňuje můj náhled na psychopaty v kvádru a na ty změny, které mám pocit že se tu odehrávají a ježí mi chlupy na zátylku, protože to nebyla ta investice mého hlasu, kterou jsem měl na mysli. Jo a btw. s Balvanem jsem ani nekonzultoval, co se u pirátů odehrává, pokud občas zavítá na fórum, asi se bude divit osobně nejvíc, kdo to tady spamuje chujoviny.
Tito uživatelé poděkovali autorovi czpirat za příspěvky (celkem 4):
Roman.Kucera, Ivan.Sirko, Jiri.Vontroba, Dalibor.Zahora
Dominika.Michailidu
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 2109 poděkování
Dostal poděkování: 1524 poděkování

Příspěvek od Dominika.Michailidu »

czpirata jsem nedala.. tak je můj příspěvek možná mimo.. ale jestli jsem dobře pochopila, jsou to dedukce založené ne na faktech? jen taková úvaha?

nebude lepší jen doplňovat ten jakubův první post? tedy ocitovat nebo zkopírovat a dopsat FAKTA, které víte? tzn. např. že Karel Bílek VÍ, že Jakub okamžitě volal Gábině, aby to vypnula apod.? zatím jsou ty info strašně rozházené. A pak někdo VYMYSLÍ, že to ASI JAkub Gábině vnuknul a už to jede.. Takhle se to nedá dohromady.. Taky existoval nějaký pad, ale ten už taky zmizel v propadlišti fóra..
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominika.Michailidu za příspěvek:
volani.webnode.cz

Svobodný internet nedáme. Ale vemte si místo něj válku proti drogám.

anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Pirát by měl být trpělivý, uvědomělý, dbalý interních předpisů, nekonfliktní a zdvořilý. Prostě nesmí být Pirát. Jinak tu nebude klid na práci. ;)

jo a musí milovat svou vlast.

edit: OFFTOPICtrolllolololol
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 6):
Jiri.Vontroba, Dalibor.Zahora, Ivan.Sirko, Jan.Podhajsky, Lenka.Wagnerova, Viktor.Mahrik
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“