ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=33414 - návod z Pirátských novin

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

cevepe
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Programátor
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od cevepe »

Dobrý den,
tak dneska mě Logicall poslal email, že mě tento týden poslal dopis a že se k tomu mám vyjádřit. Jak prosím postupovat. Nechci být nezdvořilá, nepříjemná a chtěla bych to v rámci a teď se nesmějte ...v dobrém vztahu vyřešit. Nechci psát, ať mě klidně zažalují k soudu apod., na tohle sama nemám nervy, ikdyž vím, že jsem jak píšete v právu zákona.

Potřebuji pomoct, jak email napsat. Přeci jen email použivám a jsou fikaní ... když to nejde poštou, půjde to emailem. Jen mě přišlo divné, že to neposlali klasicky na info@, ale na technickou podporu co mám vůči svým uživatelům tj. podpora@
Existuje prosím nějaký zákon, který mě obhájí v tom smyslu, že použití avatara na phpBB diskusi prostřednictvím registrovaného člověka není přímo mojí vinou s tím, že jsem avatar již dávno smazala? Na jedné diskusi jsem četla (možná to bylo u Vás), že paní takhle zareagovala a Logicall ji obratem poslala email, že tohle sice chápou, ale je nutné zaplatit určitou částku za právní dohledání, sepsání apod., prostě jim zaplatit za jejich blbost.

Jste v tomto mnohonásobně znalí, poraďte prosím. Tisickrát děkuji.
trinitrofenol
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trinitrofenol »

BTW už jim někdo někdy napsal, s nějakou inkasní agenturou z Horní Dolní se bavit nebude? Že si napíšou, že někoho zastupujou, mě vůbec nezajímá.
Dobrý den, z Vašeho dopisu není zřejmé, že opravdu zastupujete firmu Isifa, proto považuji další komunikaci z Vaší strany za nevyžádanou reklamu, pokud nedojde k doložení Vaší spolupráce s firmou Isifa. S pozdravem, polibte mi šos.

SMRT MODERACI
Free your hate.

cevepe

Příspěvek od cevepe »

U dopisu od Logicall samozřejmě byla přiložena kopie ISIFA s plnou mocí. Tuhle stránku jsem ale neskenovala, protože nerada dávám dokumenty k nahlédnutí na internet. Ještě by mě zažalovali za zveřejnění dokumentů :? Proto mě za tohle omluvte. Hold žiji v České republice.

Moc tedy prosím o výpomoc s tím emailem.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Zplnomocni někoho z České pirátské strany, třeba mě (ing Roman Kučera), já komunikaci převezmu. Nebo jim jenom napiš, ať posečkají, že případ předáváš médiím. Prostě je jakkoliv slušně odbuď. A napiš, že veškeré kroky konzulutuješ s námi, tudíž komunikace nebude nejrychlejší.
Oni pochopí, že tudy cesta nepovede a zkusí to zas na někoho jiného.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Jste poskytovatel služby v informační společnosti. Ve vašem případě jste dokonce obratem zjednali nápravu takže Logicall si skutečně může políbit šos.

Napište například:
Hezký den,

jako poskytovatel služby v informační společnosti neneseme odpovědnost za chování svých zákazníků. Proto nás prosím již neobtěžujte nevyžádanou poštou.

s přátelským pozdravem

...

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Stanislav.Stipl
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: programátor
Dal poděkování: 243 poděkování
Dostal poděkování: 825 poděkování

Příspěvek od Stanislav.Stipl »

Jen doplním Mikuláše, že se jedná o Zákon č. 480/2004 Sb., konkrétně § 2 a § 3.
http://business.center.cz/business/prav ... cast1.aspx

Sám jsem měl zkušenost s těmito vyděrači, když požadovali po firmě, které spravuji web, asi 20 000 Kč za jednu fotku o rozměrech cca 300x200px. Poprvé se ozvali před rokem prostřednictvím e-mailu, potom doporučeným dopisem a následně v létě opět mailem. Od té doby je klid. V podstatě nemá smysl se s nimi bavit. Jen je zajímavé, jak experimentují s částkou, asi zkoumají, kolik lidí na to naletí v závislosti na výši požadovaného výkupného.

Jen pro info, už na ně bylo podáno i trestní oznámení:
http://zlo.st/zlosti/155-isifa-a-logica ... ameni.html

test

cevepe

Příspěvek od cevepe »

Já jsem radši dneska zaslala doporučeným dopisem jak otisk emailové komunikace, tak i samotný dopis ve kterém jsme řádně vypsala, že obrázek byl na základě jejich emailu ihned smazáno, že fotku vložil do diskuse phpBB samotný uživatel. V dopise zmiňuji autorský zákon c.480/2004 sb., paragraf 5 a 6.

Příjdu domů z pošty a tam email od Logicall. Mě tohle vážně nebaví. Jsou to nervy. V této zemi opravdu snad žádné právo neexistuje. :cry:
kontaktujte nás ve věci neoprávněného užití snímků našeho věřitele společnosti isifa Image Service, s.r.o. Dne 10. 1. 2013 jsme Vám zaslali v pořadí druhé oznámení k odstranění závadného stavu v této věci. Přesto doposud nebyly z Vaší strany doloženy dokumenty, které by prokázaly oprávněnost užití snímků na Vašich webových stránkách, případně ani neevidujeme úhradu nároku našeho věřitele v rámci mimosoudního řízení.
Jako provozovatel webových stránek jste subjektem plně zodpovědným za obsah vložené prezentace. Jako provozovatel jste prokazatelně umožnil sdělování díla veřejnosti. Pokud na toto dílo nemáte doloženu licenci, došlo tím z Vaší strany k porušení ustanovení § 18 zákona č.121/2000 Sb., v platném znění, o právu autorském.
Očekávám vaše vyjádření. S pozdravem
Moje odpověď ihned následovala:
zakon c.480/2004 sb., paragraf 5 a 6 Vam asi nic nerika?!

Obrazek jsme nevlozili, vlozil ho uzivatel(ka) diskusniho fora http://meteoforum.e-pocasi.cz kde na zaklade Vaseho emailu ze dne 21.listopadu 2012, kdy jsme teprve od Vas dostali nejakou informaci co vlastne mate na srdci, jsme obrazek IHNED smazali jak z FTP, tak z cache pameti daneho diskusniho fora phpBB a to prave v ten den 21.listopadu 2012.

Dnes jsme Vam zaslali doporuceny dopis ve kterem jsme poslali jak emailovou komunikaci, tak dopis ve kterem se obracime na zakon c.480/2004 sb., paragraf 5 a 6.

A opet se Vas ptam, co kdyz jste vlozili obrazek k nam do diskuse Vy osobne nebo nekdo od Vas z kolegu? Jak jsem jiz psal, do diskuse se muze zaregistrovat kdokoliv, muze si tam vlozit obsah i obrazek v podobe avataru. Nevlozili jste tedy obrazek k nam Vy sami?
A jak zarucite to, ze ikdyz jste tam pripadny obrazek Vy sami nevlozili, ze nam obrazek nevlozite treba za mesic na zaklade toho, co Vam tady pisi ... navod na moznost "neopravneneho obohacovani" diky kteremu vlozite sami obrazek od ISIFA do naseho nebo i jineho diskusniho fora, poslete nam nebo nekomu email na platbu nekolika tisic a zakon v podobe c.480/2004 sb., paragraf 5 a 6 Vas absolutne nebude zajimat i pres to, ze jsme obrazek ihned smazali a dostatecne informovali?

Chapete co se Vam tady snazim vysvetlit?

Dekuji za Vase odpovedi.
Myslíte, že můj případný doporučený dopis pomůže?
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Doporučený dopis nejspíš ničemu neuškodil, kdyby k něčemu mělo dojít, je aspoň nějaká pojistka, ale ono k ničemu nedojde.

Co pomůže, je ignorovat je, nic nemají, jen zastrašují. Dělají to tak, aby co nejvíc lidí vyměklo a dobrovolně jim zaplatilo. A zdá se, že to mají vymazlené dost dobře, když se tolik lidí opravdu vyděsí. Nechci domyslet, kolik obětí jim fakt něco zaplatilo....
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Kdyby moc prudili, tak bych po nich chtěla autora snímku + důkaz, že se skutečně jedná o autora + smlouvu s autorem.

Ve smyslu - na internetu jsem se dočetla, že často požadujete platby i za obrázky autorů, které vůbec nezastupujete. Proto bychom rádi viděli vaši výhradní smlouvu s autorem snímku, jehož stažení požadujete. Nejlépe po nich chtít i důkaz, že se skutečně jedná o autora.

Optimální mít v podmínkách služby, že každý smí vkládat pouze snímky, k nimž má autorská práva - a na tyto podmínky se odkázat s tím, že nedoloží-li, že mají výhradní smlouvu s autorem obrázku, budete nadále důvěřovat člověku, který se zaregistroval a obrázek opět vložíte zpět (nemají-li výhradní smlouvu, je dost možné, že se dotyčný domluvil s autorem či je to autor sám).
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“