Pirati a nacionalismus
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Pirati a nacionalismus
Timto se obracim na piraty a přiznivce piratu s dotazem. Jaky postoj má tato strana a jiji přiznivci k nacionalismu a jeho formam, např. rusofobii? Ptam se pro to že jsem přistěhovalec. Neni mi lhostejné to co se deje v statě ve kterem žiji a pirati jsou mi sympatičti svymi nazory. Přesto mam obavy, ktere plynou z dost rozšiřené xenofobie. Nechci podporovat někoho kdo nakonec mě nebo mi podobnych "pošle do plynu". Dekuji předem za odpovědi.
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pirati a nacionalismus
Domnívám se, že jako jedna z mála stran jsou Piráti internacionalisté.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 13):
- Dalibor.Zahora, Filip.Krska, Michal.Havranek, Ivo.Vasicek, Petr.Romanek, Michal.Ketner, Tobias.Esner, next_ghost, Michaela.Schwarzova, Ivo.Vlasaty, Mikulas.Peksa, Lenka.Kozlova, Barbora.Hruzova
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Michal.Ketner
- Profese: Panda všeho druhu
- Dal poděkování: 398 poděkování
- Dostal poděkování: 969 poděkování
Abych mluvil za sebe, tak nerozlišuju, jaký je člověk národnosti. To je nepodstatný, záleží, jak se chová. 

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 7):
- Tobias.Esner, next_ghost, Michaela.Schwarzova, Tomas.Hesek, Mikulas.Peksa, Janek.Wagner, Ivo.Vasicek
Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej.
- Adam.Cernoch
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: osvětlovač
- Dal poděkování: 173 poděkování
- Dostal poděkování: 48 poděkování
mě teda nepřipadá že by přímo podněcoval rusofobii - Když řeknu že se mi nelíbí Putin a to co dělala kdysi sovětská NKVD tak podle tebe jsem rusofob? WTF?Martin Shanil píše:klasiclá ukázka jak systém rusofobii podněcuje - právě dneska na idnesu
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Cernoch za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Krska, Tobias.Esner
- trinitrofenol
- Profese: chemik
- Dal poděkování: 434 poděkování
- Dostal poděkování: 1235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem rusofob, ale...
Rozlišoval bych xenofobii jako takovou, tedy předsudky vůči něčemu cizímu, a obavu z Ruska jako státu. Moji rodiče a prarodiče byli dvakrát osvobozeni takže si nesu svoji sadu předsudků a předběžné opatrnosti vůči Rusku, jehož současná úroveň demokracie nevypadá takhle od nás nijak dobře.
Tak já nevim, jsem teda rusofob?
Rozlišoval bych xenofobii jako takovou, tedy předsudky vůči něčemu cizímu, a obavu z Ruska jako státu. Moji rodiče a prarodiče byli dvakrát osvobozeni takže si nesu svoji sadu předsudků a předběžné opatrnosti vůči Rusku, jehož současná úroveň demokracie nevypadá takhle od nás nijak dobře.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 6):
- Roman.Kucera, Adam.Cernoch, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty, Mikulas.Peksa, Lenka.Kozlova
SMRT MODERACI
Free your hate.
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ono je potřeba vnímat kontext. Kolikrát česká média píší o sovětských gulazích (povoleno) a kolikrát o poválečných československých koncentrácích 1945-1948 (tabu; takových příkladů by se dalo samozřejmě najít víc, vždy záleží na tom, kdo jsou „naši spojenci“)? Takže ačkoliv ty zprávy mohou být sebepravdivější, tak jejich výběrem se dá cíleně vytvářet „správné“ veřejné mínění.Adam Cernoch píše:mě teda nepřipadá že by přímo podněcoval rusofobii - Když řeknu že se mi nelíbí Putin a to co dělala kdysi sovětská NKVD tak podle tebe jsem rusofob? WTF?Martin Shanil píše:klasiclá ukázka jak systém rusofobii podněcuje - právě dneska na idnesu
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 6):
- Filip.Krska, Ivo.Vlasaty, Mikulas.Peksa, Frantisek.Navrkal, Barbora.Hruzova, Karel666
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Adam.Cernoch
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: osvětlovač
- Dal poděkování: 173 poděkování
- Dostal poděkování: 48 poděkování
Za nacionalistu se nepovažuji - dost mě vytáčí, když v hospodě mezi "dělňasama" řeknu že jsem Pirát, často se zeptaj jestli "povolíme odstřel cikánů" brrrr....
Když jsi zmínil tu rusofobii - ta se tady prostě vyskytuje kvůli historickým skutečnostem, ten termín to vystihuje docela přesně (fobie = strach, kdyby to náhodou někdo nevěděl...), a ten strach se vztahuje spíše k Rusku jako kulturněpolitické entitě, než k jednotlivým Rusům (byť ti jsou samozřejmě vnímáni jako její zástupci, žejo...).

Když jsi zmínil tu rusofobii - ta se tady prostě vyskytuje kvůli historickým skutečnostem, ten termín to vystihuje docela přesně (fobie = strach, kdyby to náhodou někdo nevěděl...), a ten strach se vztahuje spíše k Rusku jako kulturněpolitické entitě, než k jednotlivým Rusům (byť ti jsou samozřejmě vnímáni jako její zástupci, žejo...).

-
Neberto to zle, ale čeho vlastně se bojite? Čim Vas ohrožuje současne Rusko?trinitrofenol píše:Nejsem rusofob, ale...
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Povíme si, až budeme hrát v Soči finále s Rusákama 

Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!