Je násilí legitimní?
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: free
- Dal poděkování: 360 poděkování
- Dostal poděkování: 874 poděkování
Je násilí legitimní?
Jako skoro už (až zaplatím příspěvek) člen Pirátů, se ptám i tady:
Je násilí legitimní formou odporu zbídačených?
Gándhí říká: "Chudoba je nejhorší formou násilí."
Všemožné "elity", v našich reáliích advokáti, soudci, politici, exekutoři dohnali statisíce lidí v ČR do chudoby.
Spáchali a dále na lidech páchají tu nejhorší formu násilí, chudobu.
Tedy otázka pak zní, je legitimní páchat násilí na lidech, kteří už násilí na ostatních dávno páchají?
Co si o tom kdo myslíte?
Všemožné "elity", v našich reáliích advokáti, soudci, politici, exekutoři dohnali statisíce lidí v ČR do chudoby.
Tedy otázka pak zní, je legitimní páchat násilí na lidech, kteří už násilí na ostatních dávno páchají?
Co si o tom kdo myslíte?
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Je násilí legitimní?
Já na to mám pohled jako Rick Falkvinge:
http://piratskelisty.cz/clanek-520-vazn ... rtou-bednu
http://piratskelisty.cz/clanek-520-vazn ... rtou-bednu
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Ivan.Sirko
- Profese: Putující filosof
- Dal poděkování: 2959 poděkování
- Dostal poděkování: 684 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chudoba jako porušování lidských právdvdmchl píše:Jako skoro už (až zaplatím příspěvek) člen Pirátů, se ptám i tady:
Co si o tom kdo myslíte?
socialni-system-f548/chudoba-jako-porus ... doba%20jak
Слава Україні! Героям слава!
Podpoř ukrajinskou armádu.
- Milan.Muller
- Profese: osvč řidič
- Dal poděkování: 376 poděkování
- Dostal poděkování: 91 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jakékoliv násilí je známkou toho,že to neumím jinak,nebo se mi nechce.je to primitivní metoda komunikace,plodí v důsledku to samé jak z pohledu světského,tak třeba karmicky v souvislosti duchovní.
mám s exouši taky velkou zkušenost,ale násilí bych se zdržel.
a koneckonců,mezi námi,existují mnohem ůčinější metody jak něčím pohnout,nežli přímé násilí,mozek je mnohem ůčinější zbran nežli pěsti
mám s exouši taky velkou zkušenost,ale násilí bych se zdržel.
a koneckonců,mezi námi,existují mnohem ůčinější metody jak něčím pohnout,nežli přímé násilí,mozek je mnohem ůčinější zbran nežli pěsti

-
- Profese: technik
- Dal poděkování: 217 poděkování
- Dostal poděkování: 135 poděkování
pouze pro ilustraci k tématu:
http://www.novinky.cz/krimi/335283-dluz ... cnici.html
Já jsem tedy s Gándhím nemluvil, ale domnívám se, že když Gándhí mluvil o chudobě, měl na mysli takovou podobu chudoby, kterou si našinec odkojený zdejší konzumní společností neumí představit ani v nejbujnější fantazii.
Od moderní politické strany se očekává, že bude působit na nevyhovující zavedený společenský Systém a měnit ho v systém přijatelnějším pro občany.
Pokud by se v tomto procesu mělo uplatňovat násilí - tak si to dovedu představit snad jen v případě občanské neposlušnosti či revoluce namířené proti odstranění závadného Systému - ovšem násilí směřované vůči konkrétním jednotlivcům nepovažuju v tomto případě za produktivní ani smysluplné.
Podívejme se např. třeba na bří Mašínovy - údajní bojovníci proti komunistickýmu režimu - ovšem dodnes mi nikdo uspokojivě nevysvětlil, jak byl komunistický režim oslaben v okamžiku když zavraždili kolemjdoucího pokladníka z fabriky-živitele rodiny, který neměl s komunistickým režimem nic společnýho.
Pokud použijeme násilí vůči zde zmiňovaným exekutorům, advokátům či soudcům - nijak tím neoslabíme stávající závadný systém - naopak takovým činem se současný nevyhovující systém pouze upevní a posílí.
http://www.novinky.cz/krimi/335283-dluz ... cnici.html
Já jsem tedy s Gándhím nemluvil, ale domnívám se, že když Gándhí mluvil o chudobě, měl na mysli takovou podobu chudoby, kterou si našinec odkojený zdejší konzumní společností neumí představit ani v nejbujnější fantazii.
Od moderní politické strany se očekává, že bude působit na nevyhovující zavedený společenský Systém a měnit ho v systém přijatelnějším pro občany.
Pokud by se v tomto procesu mělo uplatňovat násilí - tak si to dovedu představit snad jen v případě občanské neposlušnosti či revoluce namířené proti odstranění závadného Systému - ovšem násilí směřované vůči konkrétním jednotlivcům nepovažuju v tomto případě za produktivní ani smysluplné.
Podívejme se např. třeba na bří Mašínovy - údajní bojovníci proti komunistickýmu režimu - ovšem dodnes mi nikdo uspokojivě nevysvětlil, jak byl komunistický režim oslaben v okamžiku když zavraždili kolemjdoucího pokladníka z fabriky-živitele rodiny, který neměl s komunistickým režimem nic společnýho.
Pokud použijeme násilí vůči zde zmiňovaným exekutorům, advokátům či soudcům - nijak tím neoslabíme stávající závadný systém - naopak takovým činem se současný nevyhovující systém pouze upevní a posílí.
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
-
- Profese: free
- Dal poděkování: 360 poděkování
- Dostal poděkování: 874 poděkování
Einstein řekl: "Žádný problém nemůže být vyřešen na stejné úrovni myšlení, která jej stvořila."
Porazit na jejich písečku je nelze. Nelze porazit nenasytné advokáty a soudce pomocí zákonů. A nelze s prázdnou kapsou přimět zkorumpované politiky ke změně zákonů.
Exekuce nemají řešení v rámci systému, který je stvořil.
Porazit na jejich písečku je nelze. Nelze porazit nenasytné advokáty a soudce pomocí zákonů. A nelze s prázdnou kapsou přimět zkorumpované politiky ke změně zákonů.
-
- Profese: Anarchista
- Dal poděkování: 1128 poděkování
- Dostal poděkování: 234 poděkování
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
i občanská neposlušnost nebo stávka, blokáda atd. je forma násilí. A když to podobrým nejde, tak to jinak nejde.
Pokud je nutné domoci se svých práv přiměřenou formou nasílí, pak je imho legitimní.
Pokud je nutné domoci se svých práv přiměřenou formou nasílí, pak je imho legitimní.
- Mikulas.Peksa
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
Jakmile (my Piráti) ztratíme víru v to, že problémy lze řešit demokraticky, budeme zbyteční. Dovolil bych si citaci jednoho prohlášení (tuším) dolnosaských Pirátů "...nejsme politické křídlo AntiFa..."; je experimentálně ověřeno, že pokud si významná část Pirátů myslí opak, vede to k průšvihu.dvdmchl píše:Einstein řekl: "Žádný problém nemůže být vyřešen na stejné úrovni myšlení, která jej stvořila."

Až přijde čas na bednu číslo 4, najdete mě u Anonymous nebo tam někde kolem. Chce-li někdo vyrazit napřed, prosím, ale netahejte tam, pls, mě osobně ani Piráty jako celek.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mikuláši, jenže ta demokracie musela být velmi často vybojována násilím, i krví. Tak to prostě je, ať se nám to líbí nebo ne.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!