Výběrové řízení - Grafik/Grafička
Moderátoři: Vedoucí centrálních orgánů, Republikové předsednictvo - asistenti, Republikové předsednictvo
-
Pro každé řízení zakládá hospodář nové téma.
-
V úvodním příspěvku stanovte co nejlépe požadavky a způsob výběru vítěze.
-
Dále řízení probíhá stanoveným způsobem; u personálních pozic platí více pravidel.
-
Připomínky a námitky směřujte do podatelny zadavatele, pokud není v úvodním příspěvku řízení stanoveno jinak.
-
Po ukončení řízení hospodář vlákno zamkne.
Pro zakázky a místa nad 200 000 Kč je výběrové řízení povinnost. Zaměstnanecká místa lze vytvářet pouze na základě usnesení schvalujícího orgánu.
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Výběrové řízení - Grafik/Grafička
Máš v srpnu a září čas?
Chceš zažít, jaké to je dělat volební kampaň?
Chceš mít cennou referenci v životopisu?
Chceš získat nové zkušenosti a vyzkoušet si v realitě, co tě učili ve škole?
Přihlas se na stáž do volebního týmu Pirátské strany pro volby do zastupitelstva hlavního města Prahy.
Na vyjmenované pozice se můžete hlásit do 10. srpna 23:59. V úterý 12. srpna od 17:00 proběhne volební štáb v Pirátském centru na adrese Řehořova 19, Praha, kam jste srdečně zváni.
Přihlašujte se příspěvkem v tomto vlákně, nebo pošlete email na adresu jakub.michalek@pirati.cz, v rámci přihlášky na stáž:
- se představte,
- uveďte zkušenosti a vzdělání, které by vám měly být užitečné
- uveďte své reference a předchozí aktivity
- nastiňte své časové možnosti a motivaci
- uveďte svou základní představu o stáži.
- uveďte kontakt na sebe, ideálně telefon.
Nebojte se, k ruce budete mít ostřílené veterány Pirátských kampaní.
Náplň práce:
úprava fotografií
grafické zpracování volebních letáků
sazba volebních novin
Tvorba volebních plakátů
Tvorba obrázků pro Facebook a další sociální sítě
Další drobné grafické práce
Požadujeme:
Ochotu intenzivně pracovat alespoň dva dny v týdnu
Ochota udělat si v případě nutnosti čas i mimo plán
Příklady vlastní tvorby a reference
Výsledky práce pro Piráty musí být uvolněny pod svobodnou licencí
Výhodou je:
Účast na volebních štábech Pirátů (každé úterý od 17:00 v Pirátském centru v Praze - Řehořova 19)
Nabízíme:
Zkušenost s volební kampaní s rozpočtem několik set tisíc korun
Nové nápady, inspiraci, podněty
Použitelný grafický manuál, není nutné vymýšlet grafický styl od nuly
Zpětnou vazbu od lidí, kteří mají zkušenosti s řadou volebních kampaní
Nová přátelství
Účast při volebním průlomu Pirátů do České politiky
Stáž je neplacená, nicméně stážisté, kteří se osvědčí:
- budou mít v případě zvolení Pirátů otevřené dveře do výběrových řízení na pracovní pozice v aparátu zastupitelského klubu
- dostanou neformální doporučení do řady neziskových organizací, lokálních politických uskupení i do komerční sféry
- Budou mít cennou referenci v životopisu
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 2):
- Ondrej.Profant, Filip.Krska
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
- Jakub.Michalek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběrové řízení - Grafik/Grafička
Ahoj,
tak mě napadlo, že to zkusím - proč ne. Už mně hodně lidí říkalo, že se jim moje grafický práce líbí.. Grafika (přesněji DTP) mě i živilo, ale už je to dost dlouho. Měla jsem v letech 1997 - 2005 vlastní firmu (ještě s jedním společníkem). Mým polem působnosti byla zejména vektorová grafika (myslím, že Corel Draw ovládám na slušné úrovni, ale problém nemám ani s Photoshopem) a vše, co mělo přijít na papír.. To znamená vizitky, letáky, plakáty, prospekty.. Firma skončila z dost tragických důvodů (bylo v tom náhlé úmrtí toho mého společníka a já jsem "neměla sílu" v tom jet sama). Bez mučení přiznávám, že neumím programovat, moc se nevyznám ani v animaci, tvorbě flashových bannerů atd. - to měl na starosti právě on.
Na pár let jsem tudíž z tohoto oboru vypadla, ale pomalu se do něj navracím. Hraju v kapele (což mě ovšem uživit nedokáže.. Myslím, že jde o "obvious reasons" - alespoň u nás..), takže nám vytvářím koncertní plakáty, např. - a protože měly celkem úspěch, tak už jsem je dělala i pro jiné. A nejen plakáty, jedno z mých "děl" se dokonce dostalo na booklet oficiálně vydaného vinylového EP (kapely Dim Locator). A teď, čerstvě, vytvářím logo pro jednu firmu s módním zbožím.. V příloze posílám jen pár kousků, starší bohužel nemám k dispozici, přecejen je to už 10 let..
Jinak něco k mé osobě.. Je mi 41 let, pocházím z Brna, ale už čtvrtým rokem žiju trvale v Praze, samozřejmě, že na Žižkově. Miluju hudbu (hraju na baskytaru a zpívám, a také z velké části píšu repertoár). Pracovala jsem jako... Snad všechno.. Naposledy jako OSVČ - vázaný pojišťovací agent pro Českou Pojišťovnu, což nebyla úplně nejšťastnější volba.. V květnu jsem toho zanechala, protože jsem si po dvou a půl letech uvědomila (konečně!), že to prostě není nic pro mě.. A rozhodla jsem se, že se budu realizovat úplně v nějakém jiném oboru.. A grafika je jednou z možností.. Ovšem - rozjet vlastní firmu, na to si už asi netroufám.. Respektive, stále mám ŽL na tuto činnost, takže bych se rozhodně nebránila nějaké smluvní spolupráci. Jen se prostě necítím na to, shánět si sama zákazníky atd..
A teď - proč vlastně reaguju: Piráti se mně momentálně jeví jako jediná relevantní politická strana v ČR. Volila jsem je (vás) a naposledy při volbách do EP jsem za Pirátskou stranu dokonce seděla ve volební komisi (volební místnost Lupáčova
). Momentálně brigádničím za pokladnou v Tesco Express (z něčeho se holt nájem zaplatit musí), což mi ale zabírá tak průměrně tři dny v týdnu.. Takže dost času na to, věnovat se něčemu dalšímu. A kromě toho, že by tahle moje práce pro vás (v případě, že se rozhodnete, že "mám co dát") měla smysl - mohl by mně, myslím, pomoci i ten samotný fakt, že jsem se na kampani nějak podílela (reference, kontakty atd.).
Budu ráda za jakoukoliv odpověď, pokud jsem na něco důležitého zapomněla, neváhejte se zeptat..
Ještě snad na závěr - kromě grafiky ovládám velmi dobře český jazyk (což dnes není, bohužel, pravidlo), takže bych mohla přispět i např. korekturami textů apod. Bez problému komunikuju také anglicky.
Vím, v inzerátě je uvedeno, že preferujete telefonický kontakt, takže jej uvádím: XXX. Ale dovolím si poprosit vás spíše o kontakt e-mailový (alespoň ten první). Jak už jsem uvedla to Tesco - pokud byste se mi trefili do směny, tak v tom případě skutečně nemám šanci hovor přijmout. A na neznámá čísla většinou zpět nevolám. Díky za pochopení.
Těším se případně na osobní setkání, nezanevřu na vás, ať bude odpověď jakákoli.. Don't worry
S pozdravem a s pokřikem "Pirátům Zdar"
Lada Sedláčková (známější pod jménem / nickem Azalea SoSweet)
Vojtěch Pikal moderuje:Na žádost odstraněn obrázek.
Důvod: mod
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 4):
- Filip.Krska, Mikulas.Ferjencik, Lukas.Findeis, Adam.Zabransky
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
- Pavel.Nazarsky
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: učitel
- Dal poděkování: 33 poděkování
- Dostal poděkování: 32 poděkování
Pavel Nazarský - tel. 721 755 202
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvky (celkem 2):
- Mikulas.Ferjencik, Jakub.Michalek
- Jakub.Michalek
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za to, že jste to s námi zkusili a že jste ochotni nám pomoci!

Finálový úkol: Pro inspiraci přikládám odkaz na grafické sady Eurovoleb a Parlamentek (tyto dvě sady, z grafického hlediska zejména tu první, z hlediska nápadů zejména tu druhou jmenovanou, považuji za nejzdařilejší naše kampaně). Můžete jejich design zkopírovat nebo používat vlastní (nejlépe asi vycházet z těch Eurovoleb a nevymýšlet kolo). Vaším úkolem je zpracování jednoho letáku ve finální podobě s libovolnými grafickými podklady (viz např. flickr) s grafickým ztvárněním našeho volebního hesla, které vám pošlu e-mailem. Cenit si budeme nápaditosti, vtipnosti i čistoty zpracování v grafickém stylu evokujícím a vyzdvihujícím Pirátskou stranu.
Výsledek mi prosím zašlete do čtvrtka 14. 8. 2014, 20:00 hodin večer. Budeme rádi, pokud výsledek zašlete ještě dříve.
Věřím, že se uvidíme v Pirátském týmu, ať už řešení úkolu dopadne jakkoliv.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvek:
- Jaroslav.Nemec
- Pavel.Nazarsky
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: učitel
- Dal poděkování: 33 poděkování
- Dostal poděkování: 32 poděkování
Posílám návrhy loga ala Praha a 2 letáčky.
Pavel Nazarský.
Vojtěch Pikal moderuje:soubory byly na žádost organizátora výběrového řízení odstraněny.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvky (celkem 3):
- Dalibor.Zahora, Ondrej.Profant, Mikulas.Ferjencik
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
- Ondrej_Marek
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Jakub.Michalek
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvek:
- Roman.Kucera