1st EU LiquidDemocracy meetup
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
International forum
International forum
- Alexandr.Mansurov
- Člen KS Praha
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 1501 poděkování
- Dostal poděkování: 685 poděkování
Re: 1st EU LiquidDemocracy meetup
Psal jsem si s Mikulasem a on ma prislibeny support pro nej, mne, Ondru a Tobiase - my jsme se na tom domluvili jeste nez se to objevilo zde - protoze vsak Ondra a Tobias to zatim nepotvrdili (nejnovejsi vyzvu) tak je to zatim bez jmen.
Dale zde psali Tomas Klapka a Libor Spacek, ze si domluvili podporu individualne.
Dale zde psali Tomas Klapka a Libor Spacek, ze si domluvili podporu individualne.
Alex Mansurov, alexandr.mansurov@pirati.cz
- Mikulas.Peksa
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
ok, zájem jet jsme deklarovali já, Ondra, Tobias, Alexandr, Tomáš a Libor (opravte mě, pokud na někoho zapomínám). Po úvaze konstatuji, že problém se redukuje na otázku "chceme vypravit jedno nebo dvě auta"? Pokud jedno, můžou jet akorát 4 lidi. Pokud 2 auta, horní limit je 8.
Do jednoho pokoje se pravděpodobně nevyskládáme. Takže potřebujeme 2. Do dvou pokojů jsme IMO schopni naskládat 6 lidí (do každého jednu přistýlku).
Vycházím z předpokladu, že pokoj stojí 100 €, auto 200 €. Varianta "jedeme 4 jedním autem" stojí 400 € a je to v pohodě z rozpočtu, co mi Christopher nabídnul (460 €). Varianta "jedeme v 6 dvěma auty" vyjde na 600 €. Pokud správně počítám a dostal jsi nezávislou nabídku, jsi schopen z Christophera vyrazit 320 €, takže bychom to měli dát i v 6.
Do jednoho pokoje se pravděpodobně nevyskládáme. Takže potřebujeme 2. Do dvou pokojů jsme IMO schopni naskládat 6 lidí (do každého jednu přistýlku).
Vycházím z předpokladu, že pokoj stojí 100 €, auto 200 €. Varianta "jedeme 4 jedním autem" stojí 400 € a je to v pohodě z rozpočtu, co mi Christopher nabídnul (460 €). Varianta "jedeme v 6 dvěma auty" vyjde na 600 €. Pokud správně počítám a dostal jsi nezávislou nabídku, jsi schopen z Christophera vyrazit 320 €, takže bychom to měli dát i v 6.
- Mikulas.Peksa
Ještě jednu věc - budu psát Kryštofovi
jména. Potřebuju
- jméno, příjmení, datum narození, adresu, telefonní číslo + IBAN a BIC (asi jen u lidí, kteří budou uvedeni jako příjemci podpory).
Pište SZ, prosím.

- jméno, příjmení, datum narození, adresu, telefonní číslo + IBAN a BIC (asi jen u lidí, kteří budou uvedeni jako příjemci podpory).
Pište SZ, prosím.
- Libor.Spacek
- Dal poděkování: 694 poděkování
- Dostal poděkování: 1207 poděkování
Vycházíš z nepodložených předpokladů, že pojedu svým autem, budu platit parkovné ze svého a spát asi s Tobiasem v přistýlce, aby on mohl jet zadarmo a já podepisoval svým jménem v jeho prospěch žádosti o subvence. Zaprvé na takový styl cestování už nemám zdraví, nervy, leta a správnou sexuální orientaci. Zadruhé potom, jak mě Tobias sám poučuje o tom, jaký jsem defraudant, hodlám už být opatrnější a určitě to nedělat pro něj, ať už je sebedůležitější.
Dle pirátského velení senilní dědouch a troll.
- Tomas.Lastuvka
- Profese: html coder
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 76 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A muzu vedet v cem mas vetsi predpoklady pro schuzi, ktera se tyka defakto technickych systemu?Libor Spacek píše:Vycházíš z nepodložených předpokladů, že pojedu svým autem, budu platit parkovné ze svého a spát asi s Tobiasem v přistýlce, aby on mohl jet zadarmo a já podepisoval svým jménem v jeho prospěch žádosti o subvence. Zaprvé na takový styl cestování už nemám zdraví, nervy, leta a správnou sexuální orientaci. Zadruhé potom, jak mě Tobias sám poučuje o tom, jaký jsem defraudant, hodlám už být opatrnější a určitě to nedělat pro něj, ať už je sebedůležitější.
Ten, kdo je ti nejbliz, bude vzdy tim, co ti ublizi nejvic!
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
- Mikulas.Peksa
To úplně ne. Vycházím z předpokladu, že Tobias bude spát na stejném pokoji se mnou a najde se ještě jeden odvážný (Ondra, Tomáš nebo Alex), který zajistí, že bude vše v pořádku. Stejně tak pojede stejným autem se mnou, které bude úplně nezávislé od Tvého, protože pojede přes Lipsko. Druhé auto to střihne z Prahy směrem na Rozvadov a po cestě Tě vyzvedne.Libor Spacek píše:Vycházíš z nepodložených předpokladů, že pojedu svým autem, budu platit parkovné ze svého a spát asi s Tobiasem v přistýlce, aby on mohl jet zadarmo a já podepisoval svým jménem v jeho prospěch žádosti o subvence. Zaprvé na takový styl cestování už nemám zdraví, nervy, leta a správnou sexuální orientaci. Zadruhé potom, jak mě Tobias sám poučuje o tom, jaký jsem defraudant, hodlám už být opatrnější a určitě to nedělat pro něj, ať už je sebedůležitější.
Samozřejmě, očekávám, že můžeš mít požadavek na vlastní pokoj a chápu ho jako oprávněný, protože v Tvém věku také nebudu chtít provozovat couchsurfing, jako provozuju při podobných akcích teď. Pořád mi ale připadá, že z té subvence (460 €) bych měl mít možnost zaplatit auto + 2 pokoje.
Samozřejmě, celá představa se boří, pokud chceš dojet do Prahy a letět. Tím by krachly peníze na provoz druhého auta a museli bychom házet muže přes palubu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
- Libor.Spacek
- Libor.Spacek
Schůze se týká LiquidDemocracy, (viz nadpis), což je můj prokázaný dlouhodobý zájem. Nicméně i kdybych neměl ve srovnání s Tobiasem předpoklady vůbec žádné, asi Ti uniká podstatnější bod, že já si zažádal o podporu a dostal osobní pozvání a Tobias a Ty jste si nezažádali a nic nedostali. Nemíním se hádat o svých předpokladech. Ano, máte oba mnohem skvělejší předpoklady, tak si jeďte, já vás nedržím. Já se dokonce obětuji a zůstanu doma, pozvánku jsem ještě nepřijal.Tomas Lastuvka píše:A muzu vedet v cem mas vetsi predpoklady pro schuzi, ktera se tyka defakto technickych systemu?
- Mikulas.Peksa
To mi přijde trošku jako blbost....vzhledem k tomu, že jsme se tě na PP3 snažili prezentovat jako našeho stranického odborníka a vzhledem k tomu, že se chystáme s Němci polemizovat o samotném konceptu tekuté demokracie (ve prospěch přímé),Libor Spacek píše:Schůze se týká LiquidDemocracy, (viz nadpis), což je můj prokázaný dlouhodobý zájem. Nicméně i kdybych neměl ve srovnání s Tobiasem předpoklady vůbec žádné, asi Ti uniká podstatnější bod, že já si zažádal o podporu a dostal osobní pozvání a Tobias a Ty jste si nezažádali a nic nedostali. Nemíním se hádat o svých předpokladech. Ano, máte oba mnohem skvělejší předpoklady, tak si jeďte, já vás nedržím. Já se dokonce obětuji a zůstanu doma, pozvánku jsem ještě nepřijal.Tomas Lastuvka píše:A muzu vedet v cem mas vetsi predpoklady pro schuzi, ktera se tyka defakto technickych systemu?
- Libor.Spacek
Mimochodem, pro případ, že tam nedorazím, asi by byl dobrý počáteční bod ujasnit si definice pojmů, nežli zabřednete do polemik.
Můj zájem je o přímou demokracii, což je generický název pro různé systémy, jeden z nichž by mohla být i tekutá demokracie, pokud ji správně nadefinujem.
Pokud chápeme jako hlavní rys tekuté demokracie nějaký systém na vytváření podnětů odspodu a měření jejich demokratické podpory, tak jsem v podstatě pro.
Pokud chápeme jako hlavní rys tekuté demokracie předávání hlasu nějakému zastupiteli, tak jsem proti a ani se mi to nejeví jako příklad přímé demokracie, spíš opět té zastupitelské.
Kdyby jste dokázali vznést i myšlenku přímého rozpočtování, jakožto pilíře přímé demokracie, bylo by to skvělé.
Takže radím trvat nejprve na odsouhlasení přesné definice, pokud možno té první, aby jste věděli, jaký postoj zaujmout v polemikách. Pokud ta schůze nedosáhne nic jiného než tu definici, tak to pořád bude konkrétní krok vpřed. V opačném případě, o čemkoliv jiném se tam budete hádat, bude to nakonec zcela neinterpretovatelné.
Můj zájem je o přímou demokracii, což je generický název pro různé systémy, jeden z nichž by mohla být i tekutá demokracie, pokud ji správně nadefinujem.
Pokud chápeme jako hlavní rys tekuté demokracie nějaký systém na vytváření podnětů odspodu a měření jejich demokratické podpory, tak jsem v podstatě pro.
Pokud chápeme jako hlavní rys tekuté demokracie předávání hlasu nějakému zastupiteli, tak jsem proti a ani se mi to nejeví jako příklad přímé demokracie, spíš opět té zastupitelské.
Kdyby jste dokázali vznést i myšlenku přímého rozpočtování, jakožto pilíře přímé demokracie, bylo by to skvělé.
Takže radím trvat nejprve na odsouhlasení přesné definice, pokud možno té první, aby jste věděli, jaký postoj zaujmout v polemikách. Pokud ta schůze nedosáhne nic jiného než tu definici, tak to pořád bude konkrétní krok vpřed. V opačném případě, o čemkoliv jiném se tam budete hádat, bude to nakonec zcela neinterpretovatelné.
-
- Dal poděkování: 677 poděkování
- Dostal poděkování: 537 poděkování
Libor Spacek píše:Vycházíš z nepodložených předpokladů, že pojedu svým autem, budu platit parkovné ze svého a spát asi s Tobiasem v přistýlce, aby on mohl jet zadarmo a já podepisoval svým jménem v jeho prospěch žádosti o subvence. Zaprvé na takový styl cestování už nemám zdraví, nervy, leta a správnou sexuální orientaci. Zadruhé potom, jak mě Tobias sám poučuje o tom, jaký jsem defraudant, hodlám už být opatrnější a určitě to nedělat pro něj, ať už je sebedůležitější.

Nedá mi to, musím zareagoavt.
Tvá demagogie, Libore, je úžasná. Už když si po mě řval kvuli náramkům a pak mi volal Vileta. Já jsem povinován příkazy Hospodáře a Předsedy strany. A dál tuhle hystorku nebudu rozebírat, ale Tvoje důvěryhodnost v mých očích hodně klesla.
Nevím kde jsi přišel na to, že budeš spát s Tobiasem, chudák Tobias. Nevím kde si přišel že pojedu zadarmo.

Tebe tam chce Mikuláš, mě tam chce vedoucí TO, se kterým poměrně úzce spolupracujeme na přípravě budoucích systémů a pod. Nevím proč se opět urážíš stejně tak jako když si položil garanta a podobně.
A nestojím o to, aby si za mě podepisoval žádosti o subvence. Ta subvence by se podepisovala za všech 6 osob. nevím co má cestování společného se sexuální orientací. Z celé sestavy je jediný člověk, který mě sexuálně přitahuje Mikuláš, a ted se neuraž, nemáš ani jednu jeho přednost, ( upřímnost, věk, postavu, charizma, sexuální přitažlivost....) Jestli bych si chtěl vybírat s kým budu v autě a na pokoji tak jednoznačně s Mikulášem (nejenom, že mě vzrušuje, ale vážím si ho jako člověka kamaráda a přítele) a Ondrou Profantem (protože si ho vážím jako člověka, kamaráda přítele i jako politika), nebo z Alexem (který není absolutně můj typ a vlastně ho ani neznám, jenom sem se sním párkrát viděl)
A ano, je lepší než přiznat chybu a nasypat si popel na hlavu, šprajcnout se, protože sem si dovolil říct žes to posral, a vydírat tím tak celou výpravu. Další důvod proč pochybovat o tvých "ryze čistých úmyslech"
A stejně jako vytýkám chybu tobě za faktury, tak si vyslechli ode mně i jiní lidé v jiných krajích, kteří objednávali služby jménem strany bez jediného slova a pak chodili faktury. jenže tito lidé neměli tolik "drzosti" aby požádali stranu že na to chtějí přidat. Sehnali si bud sponzoring nebo od koaličních partnerů, nebo si řekli dřív, než danou věc objednali, takže nevím o tom, že by někde v republice skončili v mínusu. A mám o tom dost přehled, protože mi každá faktura a žádost o proplacení projde rukama
Tímto potvrzuji vůli mou a vedoucího TO se účastnit.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
- Tomas.Lastuvka