Anketa: moje politická orientace

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Jaké je moje politické smýšlení

Levice - vím co to je
10
22%
Levice - tuším co to je
2
4%
Střed - vím co to je
10
22%
Střed - tuším co to je
6
13%
Pravice - vím co to je
5
11%
Pravice - tuším co to je
0
Žádná hlasování
Něco dalšího, objasním ve fóru
13
28%

Celkem hlasujících: 33 - Celkem hlasů: 46

Daniel_
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 93 poděkování

Re: Anketa: moje politická orientace

Příspěvek od Daniel_ »

fox of fire píše:BTW - kdyby se ti zase nechtelo hledat:
piratska-poradna-f285/politicky-kompas- ... ml#p284710
Dík! Dokonalý.
Nejčastější zdroje zbytečných hádek: nevyjasněné pojmy a nechopnost vylézt z názorového balíčku.
Vlad86
Profese: student, publicista, sociální pracovník
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Příspěvek od Vlad86 »

Fráze o "svobodě jednotlivce" zní na první pohled hezky, ovšem v realitě z nich zbývá převážně toto. http://solidarita.noblogs.org/files/201 ... agrese.png

Jinak to heslo na wiki je celkem objektivní, ačkoliv by někdo mohl namítnout, že přímou demokracii chce přece i kovaně pravicová SSO (no, docela bych se obával, jak by to v jejím podání dopadlo).
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Vždycky se tu objeví někdo nový co nám vnucuje tu korporátní hru na levici a pravici. Asi nejsem sám, který pojmy pravice a levice považuje za mediální show sportovního typu. Stejně vlády musí dělat to co jim je dovoleno "vládci peněz". Rozdělení společnosti na levici a pravici chápu jako zastírací manévr pro to, aby si lidi mysleli, že mohou něco ovlivnit a zbytečně ztráceli energii. Zatímco se hádá pravičák s levičákem, korporace si ukrajují stále větší koláč z jejich práce.
Naposledy upravil(a) Ivo.Vasicek dne 14 led 2015, 20:38, celkem upraveno 1 x.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Daniel_

Příspěvek od Daniel_ »

Ivo Vasicek píše:Vždycky se tu objeví někdo noví co nám vnucuje tu korporátní hru na levici a pravici. Asi nejsem sám, který pojmy pravice a levice považuje za mediální show sportovního typu.
Můžeš mi laskavě ukázat, kde tobě nebo někomu jinýmu cokoli vnucuju? Nebo jsi jen prostě nemohl nevyužít příležitost ke krasodušný přednášce o bídách tohoto slzavýho údolí?
Nejčastější zdroje zbytečných hádek: nevyjasněné pojmy a nechopnost vylézt z názorového balíčku.
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

Daniel píše:
Ivo Vasicek píše:Vždycky se tu objeví někdo noví co nám vnucuje tu korporátní hru na levici a pravici. Asi nejsem sám, který pojmy pravice a levice považuje za mediální show sportovního typu.
Můžeš mi laskavě ukázat, kde tobě nebo někomu jinýmu cokoli vnucuju? Nebo jsi jen prostě nemohl nevyužít příležitost ke krasodušný přednášce o bídách tohoto slzavýho údolí?
Cpeš nám sem na fórum anketu, ze které plyne, že jim tu hru na levici a pravici žereš. Nepotřebuji využívat žádných takových příležitostí. To vlákno jsem zpočátku ignoroval (protože jsem věděl co v něm najdu, už to tady bylo x krát. A vzhledem k tomu, že jsem nanešel vysvětlení, které jsme tu také x krát psali, tak jsem ho sem napsal.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Daniel_

Příspěvek od Daniel_ »

Ivo Vasicek píše: Cpeš nám sem na fórum anketu, ze které plyne, že jim tu hru na levici a pravici žereš. Nepotřebuji využívat žádných takových příležitostí. To vlákno jsem zpočátku ignoroval (protože jsem věděl co v něm najdu, už to tady bylo x krát. A vzhledem k tomu, že jsem nanešel vysvětlení, které jsme tu také x krát psali, tak jsem ho sem napsal.
Jaké konkrétně "vaše" zdroje jsem promrhal tím, že jsem "vám" sem nacpal anketu, ze které neplyne lautr nic - protože dokážu, narozdíl od tebe, rozlišovat mezi levopravým smýšlením u lidí, a propagandistickými nálepkami na politických stranách?
Pokud jsi to vlákno zpočátku ignoroval, protože ti nekonvenuje, nebo v něm prostě je něco, cos nechtěl slyšet, dělals to dobře, a nevidím důvod, proč jsi v tom nepokračoval. leda bys chtěl bdít nad názorovou čistotou "svých" členů, a potírat ideologickou diverzi, což je samozřejmě OK, ale v tom případě to formuluj jinak.
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

Daniel píše:
Ivo Vasicek píše: Cpeš nám sem na fórum anketu, ze které plyne, že jim tu hru na levici a pravici žereš. Nepotřebuji využívat žádných takových příležitostí. To vlákno jsem zpočátku ignoroval (protože jsem věděl co v něm najdu, už to tady bylo x krát. A vzhledem k tomu, že jsem nanešel vysvětlení, které jsme tu také x krát psali, tak jsem ho sem napsal.
Jaké konkrétně "vaše" zdroje jsem promrhal tím, že jsem "vám" sem nacpal anketu, ze které neplyne lautr nic - protože dokážu, narozdíl od tebe, rozlišovat mezi levopravým smýšlením u lidí, a propagandistickými nálepkami na politických stranách?
Pokud jsi to vlákno zpočátku ignoroval, protože ti nekonvenuje, nebo v něm prostě je něco, cos nechtěl slyšet, dělals to dobře, a nevidím důvod, proč jsi v tom nepokračoval. leda bys chtěl bdít nad názorovou čistotou "svých" členů, a potírat ideologickou diverzi, což je samozřejmě OK, ale v tom případě to formuluj jinak.
zřejmě nedorozumění - proto upřesňuji, já to ignoroval kvůli tomu, že to tu už x-krát bylo, tedy kvůli redundanci nikoliv kvůli odporu, nic z toho co mi cpeš do hlavy si nemyslím
-napsal jsem sem, protože se mi zdálo, že to vlákno hodně narůstá a odpověď jsem v něm nenašel (jen výzvu, že si to máš najít, což mi přišlo arogantní, takjsem to napravil)
jinak to odmítání má i praktické mediální důvody - novináři mají zafixovány ty škatulky, a jak na jejich hru přistoupíš, přestanou se řešit problémy, a místo toho se řeší jako největší problém odchylka od deklarované škatulky...v důsledku ti už s té škatulky nedovolí vystoupit (začnou ječet, že přece xxxičák, přece nemůže dělat něco jiného...)
Daniel_

Příspěvek od Daniel_ »

Ivo Vasicek píše:
Daniel píše:
zřejmě nedorozumění - proto upřesňuji, já to ignoroval kvůli tomu, že to tu už x-krát bylo, tedy kvůli redundanci nikoliv kvůli odporu, nic z toho co mi cpeš do hlavy si nemyslím
-napsal jsem sem, protože se mi zdálo, že to vlákno hodně narůstá a odpověď jsem v něm nenašel (jen výzvu, že si to máš najít, což mi přišlo arogantní, takjsem to napravil)
jinak to odmítání má i praktické mediální důvody - novináři mají zafixovány ty škatulky, a jak na jejich hru přistoupíš, přestanou se řešit problémy, a místo toho se řeší jako největší problém odchylka od deklarované škatulky...v důsledku ti už s té škatulky nedovolí vystoupit (začnou ječet, že přece xxxičák, přece nemůže dělat něco jiného...)
OK, chápu tvoje výhrady, a souhlasím. Pokud jde o strany: jak jsem říkal, pravolevý nálepky na stranách jsou jen manipulace. Mě šlo o smýšlení lidí zde. Byla chyba, že jsem nenašel ten thread s politickým kompasem, kterej na to v podstatě odpovídá. Pokud jde o možný zneužití tiskem, je zde to upozornění, a bohužel tisk si stejně zneužije a překroutí, co se mu hodí.
Vlad86
Profese: student, publicista, sociální pracovník
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Příspěvek od Vlad86 »

Pravolevé dělení tu bylo, je a bude. Někde to nemusí platit tak striktně, ale vždy se nějak bude projevovat především v sociálních a ekonomických otázkách. A nemění nic na tom fakt, že údajně levicové strany dělají pravičáckou politiku a naopak, ani to, že některé politické síly jsou skutečně těžko stravitelným hybridem (viz Orbán). Jistě někdo může připomenout základní příjem, u něhož není pravolevá profilace tolik zřejmá. Ale cožpak někdy pravice, tak jak jí známe v historii, prosazovala koncept emancipace všech vrstev obyvatelstva? (Těch nejchudších teda především).
Milan.Muller
Profese: osvč řidič
Dal poděkování: 376 poděkování
Dostal poděkování: 91 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.Muller »

Prilijem olej do ohně :twisted: http://www.national-geographic.cz/clank ... Ne_V0xUC2c
Příznivci levice inteligentnější než pravicoví voliči..... :?:
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“