"Feminismus"
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: studentka
- Dostal poděkování: 20 poděkování
"Feminismus"
Ahoj, jsem žena, a vcelku samostatná. Nemám ale potřebu neustále "mít hubu", a vyžadovat speciální zacházení.
Jaké máte vy návrhy na vybalancování platů a prac. příležitostí, bez podobných nesmyslů, jako je poz. diskriminace? Pracovala jsem stejně tvrdě jako kolegové, a tak jsem si získala i stejné prac. zařazení. Nemám ráda ženy, co si jen stěžují na systém. V mém oboru (psychiatrie) jsou povětšinou pragmatické osobnosti, které otázku genderu nijak nehrotí. Ale je tomu tak všude? (prosím, pomiňte zcela evidentní záležitosti typu "žena nemůže být kopáčem, a muž nemůže být učitelkou v mateřince).
Jaké máte vy návrhy na vybalancování platů a prac. příležitostí, bez podobných nesmyslů, jako je poz. diskriminace? Pracovala jsem stejně tvrdě jako kolegové, a tak jsem si získala i stejné prac. zařazení. Nemám ráda ženy, co si jen stěžují na systém. V mém oboru (psychiatrie) jsou povětšinou pragmatické osobnosti, které otázku genderu nijak nehrotí. Ale je tomu tak všude? (prosím, pomiňte zcela evidentní záležitosti typu "žena nemůže být kopáčem, a muž nemůže být učitelkou v mateřince).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alice.Weberova za příspěvky (celkem 3):
- Libor.Spacek, Ales.Sura, Roman.Kucera
- Radka.Vitkova
- Profese: recenzent
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 17 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: "Feminismus"
Znát dobrého psychiatra (psychiatričku? já na to nehraju) by se mi hodilo (ADD, F.43.2).
Jsem 7 let v médiích a PR a všichni jsou na stejné rovině ve všech ohledech. Nesouhlasíms snázory, že pro určité profese je vhodnější muž či žena. Například v rádiu bylo kritérium, že aby byla moerátorkou žena, musí mít příjemný, níže posazený hlas, což není u žen pravidlem. Ale jsou i muži, co piští. O genderu to vůbec není, já jako žena jsem laicky řečeno obdařena "mužsky" analytickým mozkem. To furt není o genderu, ale o tom, jak je člověk emotivní, empatický, analytický, vzdělaný, komunikativní. Přiznám se, že v oblasti psychologie vnitřně preferuju muže. Mívám pocit, že psycholožky jsou víc než analytické a pragmatické tak trochu emotivní. Při auditu chci vědět racionálně, jak při řešení problému postupovat, ne sklouzávat k vnitřním pocitům, intuici a momentálnímu psychologickému rozpoložení. Vybulet se do kapesníku je asi zdravější varianta než si vzít dva lexauriny, ale víc mi prospěje facka reality než čekání na nirvánu.
(Jo a taky mám trochu problémy s Hypnogenem, dá se ho někdy nějak zbavit, když už tu mám profíka? Neurologové bezradní, moje psychiatrička jen vsedě poepisuje recepty na xté 100 tabletové balení, alternativu mi nedoporučila..) (emo smajlík)
Jsem 7 let v médiích a PR a všichni jsou na stejné rovině ve všech ohledech. Nesouhlasíms snázory, že pro určité profese je vhodnější muž či žena. Například v rádiu bylo kritérium, že aby byla moerátorkou žena, musí mít příjemný, níže posazený hlas, což není u žen pravidlem. Ale jsou i muži, co piští. O genderu to vůbec není, já jako žena jsem laicky řečeno obdařena "mužsky" analytickým mozkem. To furt není o genderu, ale o tom, jak je člověk emotivní, empatický, analytický, vzdělaný, komunikativní. Přiznám se, že v oblasti psychologie vnitřně preferuju muže. Mívám pocit, že psycholožky jsou víc než analytické a pragmatické tak trochu emotivní. Při auditu chci vědět racionálně, jak při řešení problému postupovat, ne sklouzávat k vnitřním pocitům, intuici a momentálnímu psychologickému rozpoložení. Vybulet se do kapesníku je asi zdravější varianta než si vzít dva lexauriny, ale víc mi prospěje facka reality než čekání na nirvánu.
(Jo a taky mám trochu problémy s Hypnogenem, dá se ho někdy nějak zbavit, když už tu mám profíka? Neurologové bezradní, moje psychiatrička jen vsedě poepisuje recepty na xté 100 tabletové balení, alternativu mi nedoporučila..) (emo smajlík)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Radka.Vitkova za příspěvky (celkem 4):
- Vaclav.Fortik, Libor.Spacek, Roman.Kucera, Robert.Magni
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co to je zas za trolling? Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 3):
- Lenka.Kozlova, Robert.Magni, Jiri.Ulip
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
-
- Profese: technik
- Dal poděkování: 217 poděkování
- Dostal poděkování: 135 poděkování
...třeba proto, že mnohé feministky se domnívají, že ženy (oni sami) jsou mnohem lepším učitelem nežli by mohl být kterýkoliv muž?Marek Necada píše:Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi MilanM za příspěvek:
- Robert.Magni
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
-
Mě by to vadilo. Nejsme mořstí koníci.Marek Necada píše:Co to je zas za trolling? Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
- Robert.Magni
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Radka.Vitkova
- Kontaktovat uživatele:
s pardonem jebat feministky. Jsem proti každýmu extrému. Na jednu stranu chápu, že ženská, která donosí dítě má pocit, že jí to dítě víc "patří" a že teda dětem víc rozumí. Já neporodila, ani to neplánuju, určitě je těhotenství a porod větší záhul než úspěšná ejakulace a oplodnění. Když vytáhnu na světlo hru mozkovejch hemisfér, ve školce to stálo za piču. Matka mě učila základy etikety, verbál a číst prakticky před nástupem v 6 letech do školy, táta mě učil přírodu, techniku. Ve 4 letech jsem jela na Atari a nezapomenu na to. Školky by měly mejt jak ženskej tak mužskej element. Neříkám, že všechny žensky jsou na verbál a chlapi na techniku, ale na sabat skorodůchodkyň, co s náma většinu času trávily hňácáním plastelíny nebo nás nechali třískat všema krámama ze skříněk, zaplaťpámbu, že mě naši hned v 1. třídě cpali do angličtiny a programovaní (o zlate časy BasicuMilanM píše:...třeba proto, že mnohé feministky se domnívají, že ženy (oni sami) jsou mnohem lepším učitelem nežli by mohl být kterýkoliv muž?Marek Necada píše:Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Radka.Vitkova za příspěvky (celkem 5):
- Marek.Necada, Petr.Bajgar, Ales.Sura, msuchan, Robert.Magni
- Michal.Ketner
- Profese: Panda všeho druhu
- Dal poděkování: 398 poděkování
- Dostal poděkování: 969 poděkování
To je ta rovnoprávnost, ale s aleMarek Necada píše:Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení.

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej.
-
Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení.
/// majn got, ale vrozené predispozice jsou prostě dány ženám. Bagrista taky nepotřebuje silné paže, a ještě sem neviděla v kabině ženu.
Podle fotky Vám tipuju něco kolem 25 let, ale moje děti si prošly školkama na přelomu tisíciletí, a tam do nich aspoň kromě hraní a mléčným povídek cpali i angličtinu a práci se dřevem.

Jo, s tím souhlasím, že školky zůstaly u soudruha Husáka.Radka Vitkova píše:MilanM píše:Marek Necada píše:Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?

- Radka.Vitkova
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ročník 1988, takže letos hrozí vstup do klubu 27. Ani blbý lego jsme neměli.Alice Weberova píše:Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení./// majn got, ale vrozené predispozice jsou prostě dány ženám. Bagrista taky nepotřebuje silné paže, a ještě sem neviděla v kabině ženu.
Kámoška dělá jeřábnici:D
Jo, s tím souhlasím, že školky zůstaly u soudruha Husáka.Podle fotky Vám tipuju něco kolem 25 let, ale moje děti si prošly školkama na přelomu tisíciletí, a tam do nich aspoň kromě hraní a mléčným povídek cpali i angličtinu a práci se dřevem.