"Feminismus"

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Alice.Weberova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: studentka
Dostal poděkování: 20 poděkování

"Feminismus"

Příspěvek od Alice.Weberova »

Ahoj, jsem žena, a vcelku samostatná. Nemám ale potřebu neustále "mít hubu", a vyžadovat speciální zacházení.
Jaké máte vy návrhy na vybalancování platů a prac. příležitostí, bez podobných nesmyslů, jako je poz. diskriminace? Pracovala jsem stejně tvrdě jako kolegové, a tak jsem si získala i stejné prac. zařazení. Nemám ráda ženy, co si jen stěžují na systém. V mém oboru (psychiatrie) jsou povětšinou pragmatické osobnosti, které otázku genderu nijak nehrotí. Ale je tomu tak všude? (prosím, pomiňte zcela evidentní záležitosti typu "žena nemůže být kopáčem, a muž nemůže být učitelkou v mateřince).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Alice.Weberova za příspěvky (celkem 3):
Libor.Spacek, Ales.Sura, Roman.Kucera
Radka.Vitkova
Profese: recenzent
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: "Feminismus"

Příspěvek od Radka.Vitkova »

Znát dobrého psychiatra (psychiatričku? já na to nehraju) by se mi hodilo (ADD, F.43.2).
Jsem 7 let v médiích a PR a všichni jsou na stejné rovině ve všech ohledech. Nesouhlasíms snázory, že pro určité profese je vhodnější muž či žena. Například v rádiu bylo kritérium, že aby byla moerátorkou žena, musí mít příjemný, níže posazený hlas, což není u žen pravidlem. Ale jsou i muži, co piští. O genderu to vůbec není, já jako žena jsem laicky řečeno obdařena "mužsky" analytickým mozkem. To furt není o genderu, ale o tom, jak je člověk emotivní, empatický, analytický, vzdělaný, komunikativní. Přiznám se, že v oblasti psychologie vnitřně preferuju muže. Mívám pocit, že psycholožky jsou víc než analytické a pragmatické tak trochu emotivní. Při auditu chci vědět racionálně, jak při řešení problému postupovat, ne sklouzávat k vnitřním pocitům, intuici a momentálnímu psychologickému rozpoložení. Vybulet se do kapesníku je asi zdravější varianta než si vzít dva lexauriny, ale víc mi prospěje facka reality než čekání na nirvánu.

(Jo a taky mám trochu problémy s Hypnogenem, dá se ho někdy nějak zbavit, když už tu mám profíka? Neurologové bezradní, moje psychiatrička jen vsedě poepisuje recepty na xté 100 tabletové balení, alternativu mi nedoporučila..) (emo smajlík)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radka.Vitkova za příspěvky (celkem 4):
Vaclav.Fortik, Libor.Spacek, Roman.Kucera, Robert.Magni
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Co to je zas za trolling? Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Kozlova, Robert.Magni, Jiri.Ulip

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

MilanM
Profese: technik
Dal poděkování: 217 poděkování
Dostal poděkování: 135 poděkování

Příspěvek od MilanM »

Marek Necada píše:Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
...třeba proto, že mnohé feministky se domnívají, že ženy (oni sami) jsou mnohem lepším učitelem nežli by mohl být kterýkoliv muž?
Tito uživatelé poděkovali autorovi MilanM za příspěvek:
Robert.Magni
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
Alice.Weberova

Marek Necada píše:Co to je zas za trolling? Proč by muž nemohl být učitelem v mateřince?
Mě by to vadilo. Nejsme mořstí koníci.
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
Robert.Magni

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Radka.Vitkova
Kontaktovat uživatele:

MilanM píše:
...třeba proto, že mnohé feministky se domnívají, že ženy (oni sami) jsou mnohem lepším učitelem nežli by mohl být kterýkoliv muž?
s pardonem jebat feministky. Jsem proti každýmu extrému. Na jednu stranu chápu, že ženská, která donosí dítě má pocit, že jí to dítě víc "patří" a že teda dětem víc rozumí. Já neporodila, ani to neplánuju, určitě je těhotenství a porod větší záhul než úspěšná ejakulace a oplodnění. Když vytáhnu na světlo hru mozkovejch hemisfér, ve školce to stálo za piču. Matka mě učila základy etikety, verbál a číst prakticky před nástupem v 6 letech do školy, táta mě učil přírodu, techniku. Ve 4 letech jsem jela na Atari a nezapomenu na to. Školky by měly mejt jak ženskej tak mužskej element. Neříkám, že všechny žensky jsou na verbál a chlapi na techniku, ale na sabat skorodůchodkyň, co s náma většinu času trávily hňácáním plastelíny nebo nás nechali třískat všema krámama ze skříněk, zaplaťpámbu, že mě naši hned v 1. třídě cpali do angličtiny a programovaní (o zlate časy Basicu :D). Absolutně pochybuju, že si takovej poškolkovej luxus můžou dovolit všichni rodiče. Od toho by měly bejt ty školky. Ne od plastelíny, rybí pomazánky a šlofíčka po obídku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radka.Vitkova za příspěvky (celkem 5):
Marek.Necada, Petr.Bajgar, Ales.Sura, msuchan, Robert.Magni
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Marek Necada píše:Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení.
To je ta rovnoprávnost, ale s ale :D .

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Alice.Weberova

Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení. :o /// majn got, ale vrozené predispozice jsou prostě dány ženám. Bagrista taky nepotřebuje silné paže, a ještě sem neviděla v kabině ženu.
Radka Vitkova píše:
MilanM píše:
Jo, s tím souhlasím, že školky zůstaly u soudruha Husáka. ;) Podle fotky Vám tipuju něco kolem 25 let, ale moje děti si prošly školkama na přelomu tisíciletí, a tam do nich aspoň kromě hraní a mléčným povídek cpali i angličtinu a práci se dřevem.
Radka.Vitkova
Kontaktovat uživatele:

Alice Weberova píše:Zaměstnanci mateřských škol nemají v popisu práce nošení v děloze, rození, ani kojení. :o /// majn got, ale vrozené predispozice jsou prostě dány ženám. Bagrista taky nepotřebuje silné paže, a ještě sem neviděla v kabině ženu.

Kámoška dělá jeřábnici:D

Jo, s tím souhlasím, že školky zůstaly u soudruha Husáka. ;) Podle fotky Vám tipuju něco kolem 25 let, ale moje děti si prošly školkama na přelomu tisíciletí, a tam do nich aspoň kromě hraní a mléčným povídek cpali i angličtinu a práci se dřevem.
Jo, ročník 1988, takže letos hrozí vstup do klubu 27. Ani blbý lego jsme neměli. :x
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“