Valná hromada PP-PL 2015

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Re: PP-PL

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Mikulas.Peksa píše:Petr Bajgar: zajímavá úvaha, ale přiznám se, že jsem měl na víkend trochu jiné plány. Prodiskutuju to s přítelkyní a dám vědět. Hlavně je nesmysl, aby jezdili za ZO stále ti samí lidi. Jednak nemůžeme být všude a druhak je třeba zapojovat nové lidi.

KarelS: V pátek večer slavíme tátovy 60-iny. Pokud mojí mrtvolu naložíte do auta a během noci dojedete do Polska, jsem schopen se vyspat a fungovat jako řidič na cestě zpátky. Autobus v kontextu předchozího nedávám.

Pokud by to bylo takhle, drze bych se vetřel i na tu neveřejnou část programu. Já sice Polsky nerozumím víc než "by default u čecha", ale rád bych viděl, jak to probíhá. Koneckonců, ty lidi občas volíme do různých mezinárodních institucí, tak by bylo fajn vidět na živo, jestli je jejich vlastní kolegové kamenují nebo obdivují :) V PPI/PP-EU je chceme udržet.
Mikuláši máš pravdu, určitě nemůžeme být všude a to jistě ani nejsme a nikdy nebudeme. Považuji však za zásadně podstatné, abychom se pokud možno v kontextu toho o co se v ZO a PP-CZ snažíme, byly pokud možno všude tam kde se děje to podstatné pro naší dnešní a hlavně budoucí součinnost s tak blízkýmy a podle mého významnýmy PP jako je nebo by mohla být PP-PL a to i vzhledem k tomu, že prezidentem EU je právě polák Donald Tusk, který tím pádem má významný vliv na směřování celé EU, vyjednávání mezi vládami jednotlivých zemí a její vnitřní i zahraniční politiku.

Chápu, že osobní záležitosti jsou pro každého z nás důležité, proto velice doufám, že tvoje přítelkyně bude mít pochopení pro tvé a naše dlouhodobé snažení v ZO a PP-CZ a případně pojedete na tuto událost spolu. Na oslavě 60. jistě budeš potřebný, jen jistě záleží na tom jak moc budeš "slavit", abys byl další dny "použitelný", protože celopolské jednání je pro nás velkou příležitostí na kterou jsme podle mého vnímání vývoje a situace poměrně dlouho čekaly. Víme přece jaká je situace v PP v okolních zemích a toto setkání může a velice doufám, že také bude významným impulzem pro zintenzivnění vzájemné podpory jak pro vznik PP-SK tak součinnosti a posílení existence a činnosti PP v okolních zemích.

Jistě, že je třeba zapojovat další lidi, jako například KarlaS a případně další, ale zatím táhnete ZO především vy dva s Alexem a víte o dění v ZO a v dalších PP a mezinárodních orgánech zdaleka nejvíc a proto považuji za zásadní tvoji účast s případně dalšími vhodnýmy kolegy, kteří pak budou moct tuto navázanou součinnost dále rozvíjet. Pro ZO a celou PP-CZ je však podle mého zásadní, aby jsi znal osobně lidi a situaci a mohl tak v dalších jednáních na těchto informacích stavět další činnost ZO.
KarelS
Profese: Havířov+Praha
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Příspěvek od KarelS »

Mikuláši, nesrozumitelně nepochopitelnými úvahami připomínajícími potomstvo komunistické armády (ČSLA) se nezabývám - je to zbytečná ztráta času. Otcovy narozeniny a řízení vozu prober s Royem. Zklamu Tě, asi by nejel pohřebákem, takže jen mrtvolu bez rakve;-) Věnec snad někde naškubeme a upleteme;-) Roy, když by mohl jet (zatím neví), plánuje až noční jízdu. To by vyšlo i na chvíli být na mé akci - zavírání klubu. Dodej nějaké spojení na ně - nerad bych se vtíral, ale domluvil na účasti už na neveřejné části. Taky abychom věděli, co všechno by od nás uvítali, včetně pomoci s PR jejich sobotní akce v médiích. Kamarád tam roky děla v centrální PAP (naše ČTK). Nechal jsme jim vzkaz na jejich stránce, tak uvidím. Raději bych kontakt přímá na konkrétní osobu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi KarelS za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal
Richard.Przeczek
Profese: je
Dal poděkování: 46 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Příspěvek od Richard.Przeczek »

Takže stručně... dneska jsem busy... na víkend mám/jsem měl už jiné plány... úplně taky netoužím po hejtech nejbližšího okolí.

1. Napsal jsem předsedovi PP-PL, jestli delegaci PP-CZ přijme, čekám na odpověď.

2. Roj je klíčový, stejně jakou trasu by zvolil, busem nebo vlakem fakt nejedu, jet přes půlku Česka někde se nechat nabrat taky moc ne.

3. KarelS má konkrétní agendu, kterou by chtěl s Poláky řešit, tudíž jeho účast by byla velice žádoucí.

4. Pro mě zatím příliš mnoho neznámých, vyjádřil bych se tedy, až se vyřeší.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Takže můžu, ale budu vyjíždět od nás od Dobrušky, mohl bych vyzvednout lidi v Hradci, do Prahy se mi moc nechce. Přes Ovu to vzít můžu, i když je to mírná zajížďka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Richard.Przeczek, Mikulas.Peksa
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
KarelS

Příspěvek od KarelS »

Tomu Royi nerozumím - říkal jsi mi, že budeš vyjíždět z Prahy :-) V Dobrušce těžko budu nasedat;-) Ono i ta Ostrava je krapet moc hodně velká zajížďka;-) - i nejrychlejší cesta je 252 km navíc a pak skoro 400 do Waršavy. Jeví se mi to krapet překomplikovaně ;-)
Richard.Przeczek
Profese: je
Dal poděkování: 46 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Příspěvek od Richard.Przeczek »

Mě se zase nechce Karle do Dobrušky nebo Hradce, mám to cca 300 km a 4 hodiny a více daleko. :) O mě tu ale nejde, podle mě je prioritní tvoje účast, jak jsem psal výše, zvládli byste to i beze mě myslím, chápu, že pro Roje je to pěkná šichta, když se to vezme ještě trochu oklikou. Zatím teda nemám to srdečné pozvání, pro české bratry, tak nevím, nakolik to má cenu hrotit.
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Hlavně se prosím vás nějak rozumně domluvte.
Připravte si témeta k jednání protože jinak nebudete mít velkou šanci v tamním dění něco efektivně vyjednat.
Určitě nebude stačit jenom tam dojet, oni sami budou mít plno svých záležitostí k řešení takže budete mít šanci cestu zhodnotit pro další případnou součinnost jedině v případě že budete na jednání o potřebných otázkách součinnosti dobře připraveni. Nejde o výlet na pivo jde o diplomatickou misi.

Potřeba navázat osobní kontakty je v tomto případě velice zásadní.
Naposledy upravil(a) Petr.Bajgar dne 18 čer 2015, 11:22, celkem upraveno 1 x.
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Tedy takto - jedu taky, protože mám jistou "diplomatickou agendu", kterou potřebuju probrat s pokladníky PP-PL a PP-EU (což je shodou okolností Radek Pietroň).

Já předpokládám, že v pátek po oslavě nasedneme s Karlem do vlaku a tím dojedeme do Hradce/Pardubic (co pojede nejlíp/nejrychleji). Zavolám Rojovi, kdy a kde mě má vyzvednout a pak bychom jeli do PL. Je to funkční takto, Karle? S Rojem jsme o tom mluvili včera telefonem. Vlaky jedou co hodinu, poslední vyjíždí o půlnoci. Do Pardubic to trvá hodinu, což není oproti jízdě autem velký rozdíl...

Zajižďka přes Český Těšín z Hradce je podle Google delší o 100 km. Takže závisí na Rojovi, já bych Richarda nabral, ale já budu mít v sobě alkohol, tudíž nebudu moc řídit. Ve finále je to z Dobrušky přes Hradec něco jako 530 km a se zajížďkou přes Slezsko 670 km.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Alexandr.Mansurov
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
KarelS

Příspěvek od KarelS »

Ano, je to možnost, akorát Royovi by se lépe z Dobrušky jelo ne Těšín severem přes Polsko - méně kopců a méně zatáček;-) Paradoxně cesta na Těšín přes Hradec povede přes mé trvalé bydliště v Havířově ;-) Podrobnosti domluvíme smskama a podobně - ono když tu někdo napíše, tak já o tom nevím - musím sem pravidelně nahlížet a ne vždy je po ruce net.. U toho vlaku s jakými náklady mám počítat? Zrušil jsem IN-kartu
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

KarelS píše:Ano, je to možnost, akorát Royovi by se lépe z Dobrušky jelo ne Těšín severem přes Polsko - méně kopců a méně zatáček;-) Paradoxně cesta na Těšín přes Hradec povede přes mé trvalé bydliště v Havířově ;-) Podrobnosti domluvíme smskama a podobně - ono když tu někdo napíše, tak já o tom nevím - musím sem pravidelně nahlížet a ne vždy je po ruce net.. U toho vlaku s jakými náklady mám počítat? Zrušil jsem IN-kartu
Cestovné proplatíme, ale jestli máš zloté, bylo by to fajn, vzal bych si od tebe. Počítal bych, že s ekvivalentem 500 Kč na jednoho tam snad přežijeme + ekvivalent cca 4000 CZK bych vzal na benzín.

Já předpokládám, že při nejbližší příležitosti vyberu z bankomatu, čímž to snad vykryjeme.

Zítra večer Ti zavolám, na který vlak pojedeme (až to budu vědět). Pak Rojovi napíšu, kdy a kde se sejdeme. Předpokládám, že bychom z Prhay vyjeli třeba 2308 a 0017 bychom byli v Pardubkách.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Zamčeno

Zpět na „Zahraniční odbor“