Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
noneis
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování

Re: Imigranti

Příspěvek od noneis »

Zden píše:Tvůj první odkaz se týká otevřenosti k turistům. Metodika studie je nejasná, autor popularizačního článku to kritizuje a nad překvapivými výsledky se pozastavuje..
Tvůj druhý odkaz odhaluje malou studii mapující současnou vlnu české antiimigrační hysterie postrádající reálný základ. Odráží momentální vypjaté emoce ve společnosti bičované manipulativní mediální smrští. Výsledky jsou to jistě smutné, vypovídají velmi negativně o úrovni mediální gramotnosti české společnosti, ale ilustrují nejspíš krátkodobý přechodný stav. Těžko odhadovat, kam se to zvrtne. Já tipuji, že se to do půl roku vrátí někam k původním ustáleným hodnotám.
1. O co víc je směrodatná ochota přímat cizince než jak jsou vítáni turisté ve vztahu k xenofobii? (finanční bilance ~ mají bias na opačné strany, pravda bude někde mezi) Autor popularizačního článku je překvapen přítomnosti Jižní Koree a Číny mezi nejméně vítajícími. To je jen jeho názor stejně jako například jeho názorem je, že množství imigrantů možná negativně ovlivňuje vstřícnost k cizincům. (A ano, metodika je skutečně nejasná)
2. Aneb zavedení lehce emotivní kritiky založené na osobních pocitech a studie/průzkum je zdiskreditován. A navíc jsem tím nepodkládal konkrétní čísla ale jen rozdíly mezi skupinami, což ani ten pocitový argument nevyvrátil...
V médiích je manipulací k tématu uprchlíků spoustu a to manipulace z obou stran.
Korelace s jinou strukturou imigrace nikoliv současnou.
Tohle je o definici xenofobie. Stačí se podívat co má v těch studiích vliv na míru xenofobie a její definici jako strachu z neznámého. Pokud se použije definice ze studie(respektive její tvorba metodikou), tak je to pravda, ale není to ta slovníková definice.

Kontext:OFFTOPIC[quote="noneis"][quote="Zden"]8. Všiml jsem si, že ani zdejší diskuzi se nevyhýbá pojem „sluníčkář“ s pejorativním nádechem, který momentálně na internetu nejčastěji označuje imaginární nepřátele českých islamoklastů. Já jsem se s žádným jimi popisovaným naivním sluníčkářem nikdy nesetkal. Doc. Konvička toto označení záměrně umně využívá k posunu veřejného mínění, které má vždy tendenci hledat jakýsi střed. Mírumilovní lidé a jeho různorodí názoroví oponenti se pak díky tomuto označení dostávají do pozice extrémistů. Piráti by neměli přistupovat na jím stanovovaná pravidla hry a já se domnívám, že nejvhodnější by bylo výroky skutečně nebezpečných extrémistů důsledně ignorovat, diskutovat racionálně a vyhnout se zbytečným emocím.[/quote]
A na druhé straně se zase používají pojmy: nácek, rasista, xenofob a to velmi často v čistě pejorativním smyslu. Proti tomu je sluníčkář slabý odvar. Navíc nějaké označení pro lidi s ideologiemi multikulturalismu, pozitivní diskriminace a politické korektnosti je potřeba. Je to nové slovo, takže je deskriptivní a nemanipulativní. A jestli je pejorativní? Nebude to spíš jejich nelibostí k tomu, že si na ně někdo vymyslel nové slovo?
Ti tzv "sluníčkáři" si zase našli pojem "islamofob", který navíc používají v jiném smyslu než jaký má význam - manipulace přímo použitím toho pojmu.[/quote]
Zden píše:Diskriminaci Piráti odmítají a tak doufám, že se zde s termínem “sluníčkář” již nesetkám, alespoň ve Tvých příspěvcích, kde se neustále snažíš lidi zmateně škatulkovat. Hezky jsi předvedl mnou zmiňovaný posun v praxi. Děkuji. Na tom textu je i dobře vidět, jak mnozí lidé postrádají schopnost odlišit agresora od oběti a jejího ochránce. Nálepkujíc všechny extrémisty a zaujímáním jakési středové pozice pak chrání agresora.
Nikde nepopírám, že tím pojmem jsou označováni i lidi, kteří nesplňují jeho definici. (viz příznačné uvození "A na druhé straně") Výborně jsi ale ukázal, jak se pokoušíš chování lidi, kteří nevidí svět podle tebe ztotožnit s chováním Doc. Konvičky. Ale hlavně ten cherry picking, určovat jaké významové posuny se mohou zmiňovat a jaké ne a když někdo poukazuje i na "nevhodný" posun, tak hned nepozná agresora od oběti.
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

David.Michal píše:Šíření videí s násilím je jednou z metod islámského státu. Já se třeba za celou dobu nepodíval ani na jednu uřezanou hlavu. Prosím přečíst třeba tohle: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1 ... i-zmrzliny.

Takže reakce Marka byla správná. Opravdu jen člen IS může mít zájem na šíření takových zvěrstev. A jelikož ty nejsi členem IS, tak jsi asi hloupej, nebo tě to nějak vzrušuje.
Edit - co je to www.ceskatelevize.cz , to snad ani nemůže být bráno na jakoukoli váhu. Vždyť těm už se všichni jen smějou...

Jsem naprosto dementní. A vzrušuje to můj žaludek, že jsem z toho zvracel. A v noci jsem se hrůzou třikrát vzbudil zpocenej jak kůň. Ale já si zvyknu, protože vzhledem ke skutečnosti, že mi p. Nečada poslal link na ten náš skvělý Rojův takňákovský *) program, který my, Piráti, nasadíme, až bude ČR v plamenech OFFTOPICjako že nám je to stran muslimů slibováno - koneckonců jedny z posledních slov M. Kaddáfího, kdy díky tomu, že jsme vybombardovali jedinou a pevnou hráz proti tomu, co se teď děje, přesně jak prorokoval, tak mi ani nic jiného ani nezbude!
Pak budem mít všichni naděláno v kalhotech, a integrovat budem tak maximálně pod peřinou :lol: Božínku, jak může někdo nad rozběsněným davem prohlašovat něco o integraci. To je strkání hlavy do písku!
Pak nám ani povinná vojenská služba nepomůže, natož pár záložáčků.

Vezměte si, vážení pánové, tuto budoucnost na vlastní, osobní a jmenovitou odpovědnost. Však se tu trénujeme na politiky, né?

Nebudu se opakovat; ano, jsem samozřejmě a dle mezinárodních dohod pro jasné poskytnutí azylu pro válečné běžence.

Ovšem pozor; když tito si sem přijdou válet šunky a ani u mladých mužů plných sil nikde ani náznak touhy, hesla, našich mladých lidí po záboru Sudet - tedy - Dejte nám zbraně, půjdeme na ně!, anebo příklad chlapů, co se jim před Hitlerem povedlo vzít dráhu do Británie a stali se z nich rázem excelentní letci, tak je, moji milí, asi někde nějaká systémová chybička, co vy na to? :!: Akorát že ta nám bude osudná, ale takhle to někteří, jak je patrné, chtějí. Chtít po nich zvednout prdel a jít si vybojovat svou zemi zpátky by asi bylo politicky nekorektní a možná to odporovalo nějakýmu zákonu EU... Navíc na to jsou moc líní a už vůbec netuší, co je vlastenectví.
Takže nejdu ke Svobodným, co nechtějí být v EU, chci imigranty (opakuju se, Řekové, Kubánci, Vietnamci, Ukrajinci - ti všichni se nám sakramentsky hodili a hodí).
Piráti, alespoň na mezinárodní úrovni, ještě stále hlásají lidská práva pro všechny. VŠECHNY.
Ovšem pozor, sebe nevyjímaje!
Za sebe. Islám tu ale fakt nechci. Ten totiž, pokud jste si ještě nestačili, milí přátelé, všimnout, lidská práva drtí! Od dětství je jim to vtloukáno do hlav. Vod kolíbky. Denodenně mnohokrát.

Anebo je všechno jinak. Vy, kteří nám sem chcete nastěhovat třeba dalších pět miliónů přistěhovalců (to abychom byli půl na půl), hlava nehlava, tak až přijde na řezání hlav, tak se budete moct blýsknout, že vám palici nechaj na svym místě, vás jenom vyženou z domova :lol:
Mě teď o ní jde. Vám ne. Vyčůranost na kvadrát.

Aspoň naděje - že Putin snad konečně vlítnul alespoň do Sýrie. Držím mu palce. Hlavně ať zbytečně neteče moc krve. NIKDE! Míněno ani na jedné straně.
OFFTOPICJé, to je mi ale náhodička, že amíci ani na jeden z šedesáti výcvikových táborů IS ještě nehodili ani jednu bombu :evil: Vždyť by si stříleli do vlastních řad. Jó, já zapomněl, oni je všechny vyházely tenkrát v Lýbii a ještě nestačili vyrobit další

Hloupej a Vzrušenej

*) Soudruh Takňák je malá legenda - u mé mámy na pracovišti po vydání "Poučení z krizového vývoje" říkával: "Soudruzi, my musíme, tak ňák, odsouhlasit a podepsat to Poučení".

P.S.: doufám, že oceňujete, že nikoho, tak jako vy, hrubě neurážím ani nezesměšňuju. Malilinko jo, ale na hrubý pytel hrubá záplata.
Je to ode mě hloupé ale vzrušuje mě to. Tohle jo.
To si zas počtu o myšlenkovym mišmaši od zdejších vyvolených nadlidí...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
Karel.Rada
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
noneis
Profese: student
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování

Příspěvek od noneis »

Co mají pohádky společného s imigranty? Možná více, než si myslíte...
http://vojtekova.blog.idnes.cz/c/475299 ... slite.html
Tito uživatelé poděkovali autorovi noneis za příspěvek:
Josef.Kadlecek
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Martin Shanil píše:
Vaclav.Fortik píše:Článek je více o sluníčkách než o uprchlících, když tu někdo nechápal, co že to jsou sluníčka vlastně zač a jak se dají identifikovat (definice xenofobie, fašismu ... jsem tu už postoval, kompletuji tedy strany)

http://valencik.blog.idnes.cz/c/475271/ ... o-oci.html
no :) tos moh rovnou najít něco o neomarxistech :)

tendle je super : http://pravyprostor.cz/v-evrope-zacala-valka/ :fet:
Však vono nám všem pospolu hodně rychle sklapne a já jsem moc zvědavý, jak se ti horliví zastánci multikulti vypaří a ne, že se neobjeví nejen na fóru, ale ani na schůzích. A že jich je. Jen co bez příčiny poteče krev někomu z jejich blízkých či jim (zaplaťBůh přeživším) samotným... Dávám tomu měsíc dva, max půlrok.
Přesto, že po nich žádám, aby si to vzali na osobní odpovědnost, když jsou tak politicky zdatní a neváhají mě dehonestovat. To pak bude krčení ramen a "já to tak nemyslel". To si s Hitlerem mysleli taky... To, že v Evropě nebyla tak dlouho válka neznamená, že už tu nebude. A pak se budu, bude-li jak, ptát těch, co si to nepřipouštěli...
Ale jak před válkou utýct a kam, to je oč tu běží.
IS vypíná net a likviduje lidem satelity http://www.lidovky.cz/zadne-falesne-zpr ... nky.clicks
Piráti, co s tím? To je přeci špatné, neměli bychom protestovat?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
Karel.Rada
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
David.Michal
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

No jak jsem psal, nedívej se na ta videa. Evidentně ti to nedělá dobře.

Stejně by mě zajímalo, kde se při veřejně dostupných číslech o počtech migrantů a počtech muslimlů v EU, bere v lidech strach z nájezdu islámu?

Cca 4% populace EU jsou muslimové. Obyvatel EU je cca 500 miliónů. Počítat umíte. Kolik muslimů je třeba přijmout, aby se naplnily strachy xenofobů o islamizaci?
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Vaclav.Fortik píše: když tu někdo nechápal, co že to jsou sluníčka vlastně zač a jak se dají identifikovat
Promiň, ale stále nechápu jak jsou definována sluníčka, je to příliš rozplizlé. Ale chápu že sluníčkům vyčítá že nejsou dost dobrý že dosud nespasili celý svět.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ondra.kl píše:
Vaclav.Fortik píše: když tu někdo nechápal, co že to jsou sluníčka vlastně zač a jak se dají identifikovat
Promiň, ale stále nechápu jak jsou definována sluníčka, je to příliš rozplizlé. Ale chápu že sluníčkům vyčítá že nejsou dost dobrý že dosud nespasili celý svět.
Sluníčka jsou zrcadlovým obrazem konviček. Fanatická sluníčka jsou zrcadlovým obrazem zjevných nácků. Používají stejnou zaslepenost a stejné metody, jen namířené opačným směrem. Nepřístupnost k argumentům, ignorování faktů, hoaxy a lži, desinterpretaci statistiky.
Nakonec i ten mrtvý syrský chlapeček byl jen sluníčkářský hoax.
Mě osobně se chce blejt jak z konviček, tak ze sluníček.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Hypskej, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Zdenek.Strnad
Profese: novinář, projektový manažer
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 170 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Strnad »

Roman.Kucera píše:Nakonec i ten mrtvý syrský chlapeček byl jen sluníčkářský hoax.
Nebyl. Ten byl až kurva moc real.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Strnad za příspěvky (celkem 2):
Rostislav.Reha, Ivo.Vasicek
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Roman.Kucera píše: Nakonec i ten mrtvý syrský chlapeček byl jen sluníčkářský hoax.
To je hodne blbej for, Roji...

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Větší problém než konvičkáři a sluníčkáři je celková tendence škatulkovat lidi. Je to typický nástroj manipulace. Vůbec nemusíme řešit žádné škatulky, není to vůbec zapotřebí, potřebují to řešit pouze demagogové, co s námi manipulují.
Utopený chlapeček samozřejmě není žádný hoax, nicméně se zrovna tento snímek "chytil", realita je však mnohem horší a to nejen na pobřeží Řecka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
Michal.Ketner
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“