NEOPRAVNENE OBOHACOVANÍ

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Jan.Kohler
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Re: NEOPRAVNENE OBOHACOVANÍ

Příspěvek od Jan.Kohler »

Doplňuji naskenovanou kopii záznamu o kontrole, nevím co si můžu dovolit, tak jsem jí anonymizoval, ale předpokládám, že důležitá je podstata a obsah sdělení, než to komu to patří.

Paní mne už předem varovala, že to není moc čitelné ani na té papírové kopii co má, takže o moc lépe to nedokážeme, trochu jsem to zkusil prohnat Gimpem.
Nejvíce by mě zajímalo co je v kolonce Druh veřejné produkce - popis, rozsah
Přílohy
Záznam o kontrole_Integram_anonym_strana2.jpg
Záznam o kontrole_Integram_anonym.jpg
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Me prijde, ze v tom policku je napsano "1R-H?AJE???PRODUKCE". Treba to nekdo dekodujete uz. Me tam nic nepasuje k tomu "hraje" jak mi to furt pripada.
Michal_Wagner
Profese: Rebel
Dal poděkování: 414 poděkování
Dostal poděkování: 395 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal_Wagner »

OFFTOPICV té žalobě to přeci všechno je. Zákazníci ovládat radio nemohli, nikdo ho tam neslyšel hrát, ani ta kontrolorka, no a pak bych se jen ve spise podíval na tu fotku, co ta paní udělala na mobil a podle toho bych uviděl, jestli řeknu i že ta fotka není ode-mě. No, takže jestli to vaše malý rádio umí ještě něco jinýho než hrát hudbu (a i kdyby, tak bylo vypnutý, no) a měla jste někdy v tom obchodě někoho, kdo dosvědčí, že se tam nic nehrálo ... kolik stojí kolek?

Protože to je deset litrů dolů od intergramu :D
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
Martin.Svadlenka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: elektromechanik
Dal poděkování: 740 poděkování
Dostal poděkování: 296 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

Petr Bajgar píše: Dosavadní svěření této části našeho programu (bytostnému konspirátorivi 911) p.M.Švadlenkovi, bylo viditelně zmrtvující pro tuto část naší politické činnosti.
Nikdo mi nic nesvěřil; jsem dobrovolník, který svého času evangelizoval SH s nadšením, Péťo. Zmrtvuji tuhle oblast tím stylem, že v průměru denně vyřídím jeden telefonát s provozovatelem/novým zájemcem o SH. Tento týden jsem taky pomohl s organizací naší právní pomoci pro pana Keresteše z Plzně, kterého žaluje Intergram. Ne, nemám čas psát každý svůj krok na forum, můj čas je drahý. Nicméně se shodnem na tom, že je třeba konzultovat tato vydírání s právníkem a zjistit, zda je možno útočit "protižalobami" např. pro pokusy o neoprávněné obohacení se. Nejsem však právník, abych to posoudil.

Aktivista hnutí za pravdu o 11. září 2001 a přikladač polen.

Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Martin Svadlenka píše:Ne, nemám čas psát každý svůj krok na forum,
Jenže bez toho, aby jsi dal aspoň čas od času na vědomí, že něco a co ve věci SH děláš to pro ostatní může vypadat jako, že je tato akce pohřbena hluboko pod zem. Přitom SH je pro nás velice podstatnou iniciativou spojující nás s velkou skupinou drobných živnostníků v Česku. Proto je potřeba tuto iniciativu dál rozvíjet a spolupracovat na ní s lidmi z dalších krajů, aby její výsledky a možnosti šířili k těm kterým by mohla SH pomoct od stávajícího RAKETIRINGU.
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Pokud někomu připadá, že SH je pohřbena hluboko podzem, má ji sám vykopat.
Materiály jsou všude po webu.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

ivajs

Příspěvek od ivajs »

Dobrý den, prosím o radu. Obdržela jsem dopis od Mgr.Heřmánkové,abych zapatila částku 9409Kč. Do restaurace mi přišla 13.8.2014 kontrola a dostala jsem sdělení ,,Televize je zapnuta, přítomno 25 hostů". Paní Svobodová mě několikrát ujistila, že nic nemusím hlásit ani vyřizovat, že od Integramu příjde v září smlouva na televizi. Zatím nic nepřišlo a také jsem na to zapomněla. Můžu se proti tomu nějak bránit. Integram mi sdělil, že je to moje vina a kontakt na Svobodovou mi nechtějí dát. Eva
Jan.Kohler
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Příspěvek od Jan.Kohler »

ivajs píše:Dobrý den, prosím o radu. Obdržela jsem dopis od Mgr.Heřmánkové,abych zapatila částku 9409Kč. Do restaurace mi přišla 13.8.2014 kontrola a dostala jsem sdělení ,,Televize je zapnuta, přítomno 25 hostů". Paní Svobodová mě několikrát ujistila, že nic nemusím hlásit ani vyřizovat, že od Integramu příjde v září smlouva na televizi. Zatím nic nepřišlo a také jsem na to zapomněla. Můžu se proti tomu nějak bránit. Integram mi sdělil, že je to moje vina a kontakt na Svobodovou mi nechtějí dát. Eva
Dobrý den, jen předběžně (nejsem odpovědná osoba):

Napasoval bych to na odkaz od Lukáše Černohorského: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... -prodejne/

Citace z odkazu:
Totéž ale neplatí v případě, že hudba je reklamním nástrojem, který má přilákat více zákazníků. "Pokud by licenční smlouvy neměla uzavřené restaurace, která láká hosty na poslech hudby, tak je to zcela opačná situace. Bude na zdravém rozumu každého podnikatele, aby uvážil, jaká je jeho situace a zda je nutné autorské poplatky platit," dodal Balík.

Ještě před soudy by měli konkrétní situaci v dané provozovně v průběhu pečlivě vyhodnotit také kolektivní správci práv. Podle Balíka se tak předejde zbytečným soudním sporům.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
Martin.Svadlenka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: elektromechanik
Dal poděkování: 740 poděkování
Dostal poděkování: 296 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

K té televizi..
Praxe je taková, že před soudem málokterý provozovatel restaurace prokáže, že mu televize nepřivádí zákazníky (například na fotbal či hokej).
Televizi v restauraci bych zkrátka nesrovnával s rádiem v cykloservisu.

JUDr Hajnému bych to neposílal, toho musí úkolovat orgán (tuším RP). JUDr Šalomoun (válka s kolektivními správci) se vždy ochotně ujme všeho, k čemu má podklady, případně vysvětlí postup a šance.

Aktivista hnutí za pravdu o 11. září 2001 a přikladač polen.

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Doporučuji všem postiženým zkontrolovat si jak na tom jsou s hlášením o trvalém pobytu na ohlašovně obecního (městského) úřadu a adresou provozovny. Případně navštívit ohlašovnu a živnostenský úřad a dát věci do souladu s faktickým stavem, vyvěsit na pro pošťačku na přístupném místě poštovní schránku. Případně, pokud z nějakého důvodu není výše uvedené možné, nahlásit si na ohlašovně doručovací adresu (zdarma), která může být jakákoliv a opět vyvěsit na pro pošťačku na přístupném místě poštovní schránku. Pro technicky zdatnější pořídit datovou schránku. Nicméně pokud jde o dopisy zasílané před zahájením soudního řízení a to včetně tzv. předžalobní výzvy, tam jde jen o to, aby advokát mohl požadovat náklady a jejich doručení či nedoručení je víceméně irelevantní. Hodnotí se "snaha" advokáta žalobce.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“