Porušenie autorských práv

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
KR-mld
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Porušenie autorských práv

Příspěvek od KR-mld »

Dobrý deň,

Jeden z mojich klientov v ČR obdržal takíto dokument, takisto mu aj skonfiškovali počítače, tablety a iné zariadenia ako napríklad externé nosiče (HDD).

Obrázek

Vedeli by ste mi povedať, či už bol podobný prípad v ČR? Klient nevykonával "Embedovanie" na svojich webových stránkach. Stránky už vypol a kontaktoval ČPU. Poznamenal by som takisto, že klient sa nachádza na územi

Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

S pozdravom

KR
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Porušenie autorských práv

Příspěvek od next_ghost »

KR-mld píše:Dobrý deň,

Jeden z mojich klientov v ČR obdržal takíto dokument, takisto mu aj skonfiškovali počítače, tablety a iné zariadenia ako napríklad externé nosiče (HDD).

https://s14.postimg.org/euxqc8zxt/problem.jpg

Vedeli by ste mi povedať, či už bol podobný prípad v ČR? Klient nevykonával "Embedovanie" na svojich webových stránkach. Stránky už vypol a kontaktoval ČPU. Poznamenal by som takisto, že klient sa nachádza na územi
Poslední takový případ v ČR skončil odsouzením správce takového serveru. Pirátská strana proto spustila odkazovací server sledujuserialy.cz, aby vyvolala precedenční spor. Proti Pirátské straně je teď vedeno trestní řízení, které ale ještě nějakou dobu poběží. Prozatím k tomu máme vlákno s právními podklady.

Ale ještě to bude zajímavé. Nedávno totiž Evropský soudní dvůr rozhodl, že komerční servery pouhým odkazování na nelegální kopie porušují zákon, pokud neprokážou, že o nelegálnosti těch kopií nevěděli. (U nekomerčních odkazů se naopak musí dokazovat, že jejich odesílatel o nelegálnosti cílové kopie prokazatelně věděl.)

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

KR-mld

Re: Porušenie autorských práv

Příspěvek od KR-mld »

Vedeli by ste mi nejako ozrejmiť ten komerčný odkaz? Celkovo tomu nerozumiem...

Ďakujem sa objasnenie
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“