Povolební strategie

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Wir
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Re: Povolební strategie

Příspěvek od Wir »

Andrej.Ramaseuski píše:
Wir píše:Netusil jsem, ze jsou na tom Pirati tak personalne spatne. V tom pripade se melo v ramci otevrenosti rict uz pred volbami, jdeme do opozice, na vladu nemame. Mozna by ale pak nebylo tolik hlasu.
to bylo receno jeste pred volbama. pravdepodobne jste to spatne slysel. planem piratu nebyla ucast ve vlade, a urcite ne za kazdou cenu.
Z povolebni strategie, kterou jsem podrobne studoval, nevyplyvalo, ze by Pirati mirili do jednoznacne opozice. Vypadalo to spis, ze podle volebniho vysledku zvazi ucast ve vlade. Volebni vysledek Piratu je vyborny. Nicmene strany, ktere Pirati nedemokraticky predem vyloucili, maji 115 mandatu. Toto dopredne vylucovani kohokoliv jsem uz drive kritizoval, vubec se mi nelibi, ze zrovna Pirati zjevne uprednostnuji tradicni strany pred stranami s nalepkami od tradicnich stran, jakoby se jim chteli zalibit, podivejte, my stejne jako vy odmitame ANO, KSCM a SPD. V tomto se Pirati stavaji tradicni stranou s tradicnimi postoji - to se me hrube nelibi, volil jsem Piraty kvuli programu, ktery maji urcite nejlepsi ze vsech.

Beru jako fakt, ze Pirati jdou do opozice. Ale meli by otevrene rict, ze hlavnim duvodem je personalni nepripravenost, a ne mlzit tim, ze s ANO nikdy blabla.
JakubPl
Profese: Šéfkuchař
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JakubPl »

Dobrý den,
Musím se přiznat že Piráty jsem letos volil právě kvůli jejich ostrému vymezení vůči KSČM, SPD a ANO. Co se programu týče, s programem TOPky bych si rozuměl o bod či dva lépe. Nicméně u mě převážil právě postoj vůči zmiňovaným stranám. Mám známé pracující na pražském magistrátu a z první ruky zprávy o snahách 4 pirátů proti všem. ;) (držím palce) A právě chování čtyř pražských zastupitelů mě utvrzuje v tom že co si piráti odhlasovali, tomu i dostojí.

Souhlasím s názorem který zazněl v této diskuzi - v politice by se měli hledat programové shod, ne názorové neshody. Nicméně v první řadě by měly všechny strany mít na paměti principy demokracie. Pokud lídr některé strany ve své předvolební knize označí senát za zbytečný a vytasí se s myšlenkou na zrušení druhé komory, pak to v žádném případě není partner pro demokracii. Stejně tak politik, který čelí (čelil) trestnímu stíhání nemá v politice co dělat. (bohužel jen můj názor, zdá se)

Co se SPD týče, tak výstup z EU a NATO by byla moc pěkná rakev pro český stát... pokud by k tomu mělo dojít, s jistotou bych emigroval a doufal, že se dostanu co nejdále od Evropy... (mám vyhlídnuté Sejšely :D )

A Komunisty už jsme tu jednou měli. Tam snad není třeba národu připomínat co byly a stále jsou a budou, zač.

Z mého pohledu tedy jen dobře, že se piráti vůči těmto stranám vymezili. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi JakubPl za příspěvky (celkem 4):
Petr.Vileta, Kychot, Tom.Adamec, DavidSmigura
LukyLuky
Profese: Technik
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Příspěvek od LukyLuky »

Vojtech.Pikal píše:Chcete konstruktivní přístup? Ok, já osobně si dovedu představit, že zvednu ruku pro (i menšinovou) vládu, která bude splňovat naše podmínky (nebudou v ní sedět lidi s korupčním škraloupem, nebude v ní KSČM a SPD) a bude mít v programu část našich priorit POKUD bude vedení sněmovny pod kontrolou demokratických/opozičních stran(nikoliv nezbytně plně). Je to dost státnické(zachování demokracie a plurality) a konstruktivní(vláda vítězi voleb, nesměřovat k předčasným volbám)?

Pro media apod. zdůrazňuji, že je to můj osobní názor a nejsem členem vyjednávacího týmu.

A na vyjednávání je ještě nejméně skoro měsíc.
Když jsem četl povolební strategii, pochopil jsem jí v podobném duchu. Věřím, že podobný přístup nakonec zvítězí i u vyjednávacího týmu.
Wir
Profese: IT
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Wir »

pirat píše:Koukám že se tu vyprofilovaly dva názorové tábory. Zaregistrovaní před volbami a zaregistrovaní po nich. :D :D :D :D :D
Durazne vas zadam, abyste me nehazel do jednoho pytle s taborem "zaregistrovani pred volbami"! S nekterymi antiokamurovskymi, antikomunistickymi a antibabisovskymi postoji nechci mit nic spolecneho. Clovek ma prece vzdy hledat na druhem to pozitivni. 8-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Wir za příspěvek:
DavidSmigura
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Vojtech.Pikal píše:Chcete konstruktivní přístup? Ok, já osobně si dovedu představit, že zvednu ruku pro (i menšinovou) vládu, která bude splňovat naše podmínky (nebudou v ní sedět lidi s korupčním škraloupem, nebude v ní KSČM a SPD) a bude mít v programu část našich priorit POKUD bude vedení sněmovny pod kontrolou demokratických/opozičních stran(nikoliv nezbytně plně). Je to dost státnické(zachování demokracie a plurality) a konstruktivní(vláda vítězi voleb, nesměřovat k předčasným volbám)?

Pro media apod. zdůrazňuji, že je to můj osobní názor a nejsem členem vyjednávacího týmu.

A na vyjednávání je ještě nejméně skoro měsíc.
SorryVojto, ale...
V žádném případě nepodpoříme vládu s účastí subjektů ohrožujících základy liberální demokracie nebo s historickým dědictvím likvidace demokracie v této zemi, tj. zejména s účastí KSČM, SPD nebo s převahou ANO.
Ano, ve vasi RP verzi to bylo jinak, ale CF schvalilo tuhle.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 2):
JakubPl, Josef.Steinbauer

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Michael.xChaos.Polak píše:
Petr.Vileta píše:Prý to je v pořádku
To říkali voliči? No nekecej... :-)
Nekecám, to říká Wikipedie a nějaký zákon.
§ 70

(1) Sněmovna je způsobilá se usnášet za přítomnosti alespoň jedné třetiny všech poslanců.

(2) K platnému usnesení Sněmovny je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců, nestanoví-li Ústava jinak.
ad 1) 200 / 3 = 66,666... AND 78 > 66,666...

ad 2) Ústava k tomu mlčí.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

jhal píše:Tak jaké nabízíte konstruktivní řešení?
Nevím, jestli je to konstruktivní a mluvím jen za sebe, ale Babiš chce řídit stát jako firmu a má 78 poslanců. Tak mu to dopřejme. Menšinovou vládu si zvládne odhlasovat sám, i když všichni ostatní poslanci opustí sál. Obsadit všechna ministerstva jistě také zvládne, Agrofert má zaměstnanců několik desítek tisíc. A my mu budeme, obrazně řečeno, dělat takovou správní radu, nebo valnou hromadu. Budeme mu říkat "Andreji tudy můžeš, Andreji tudy nesmíš." Pro každý jednotlivý zákon si bude muset vyjednat, a u Pirátů i řádně zdůvodnit, podporu pro hlasování.

Je to fér?
jhal píše:Mimochodem jste se v příspěvku přiznal, že Pirátům nejde o občany České republiky, což by u nově smýšlející politické strany mělo být základem (tedy můj názor).
Vy znáte zájem všech občanů? Vy znáte ten pověstný "všeholid"? ;) Jedni mají zájem být co nejsamostatnější, s co nejmenším zasahováním státu (praziti OSVČ), druzí mají zájem, aby jim stát do detailu říkal, co je dobré a špatné, kdy, kde, co a za kolik mají dělat. A pak je spousta lidí někde mezi tím. Nám jde o zájmy našich voličů. Třeba i tech, kteří chtějí smět pěstovat 10 rostlin marihuany v květináči za oknem, aby si tím mazali klouby a nemuseli to kupovat v lékárně za 300 Kč/g. Heřmánek si pěstovat smíte, konopí ne. Proč? Jde nám i o ty, kteří si nemyslí, že stát má provozovat pivovar, nebo že na železnici má vládnout státní monopol.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Wir píše:Toto dopredne vylucovani kohokoliv jsem uz drive kritizoval, vubec se mi nelibi, ze zrovna Pirati zjevne uprednostnuji tradicni strany pred stranami s nalepkami od tradicnich stran, jakoby se jim chteli zalibit, podivejte, my stejne jako vy odmitame ANO, KSCM a SPD. V tomto se Pirati stavaji tradicni stranou s tradicnimi postoji - to se me hrube nelibi, volil jsem Piraty kvuli programu, ktery maji urcite nejlepsi ze vsech.
Dovolím si nesouhlasit. KSČM je tradiční strana. Není "demokratická" ve smyslu programově pro zachování pluralitní demokracie, ale je velmi tradiční.

@Rostilav.Reha, tak si tam přidej podmínku, že tam ještě někdo bude, kdo nebude ANO, např. většina nestraníků. Resp za "nebude v ní KSČM a SPD" si doplň, "..."
Strategie samozřejmě platí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Josef.Steinbauer

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Josef.Steinbauer
Profese: technik, IT nadšenec
Dal poděkování: 39 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování

Příspěvek od Josef.Steinbauer »

Wir píše:
Beru jako fakt, ze Pirati jdou do opozice. Ale meli by otevrene rict, ze hlavnim duvodem je personalni nepripravenost, a ne mlzit tim, ze s ANO nikdy blabla.
ANO blablabla jsem videl na bilboardech ANO, takze prosim neplest si strany.

Mimochodem: pamatujete si nekdo jak pred par lety unikla nahravka Topolanka po volbach, kdy rikal, ze kdyby rekli lidem pred volbama pravdu, tak by je nikdo nevolil?
U Piratu tohle doufam opravdu nenastane, aby neco slibili a po volbach udelali neco jineho. Takze verim v jejich Povolebni strategii, ktera jim dava jasny mandat k tomu jak se chovat.

PS: a porad se krmi trolove....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Steinbauer za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, JakubPl, Vojtech.Pikal
rst
Profese: ...
Dal poděkování: 186 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Příspěvek od rst »

Mě zaráží jedna věc. Proč piráti neuznávají presumpci neviny? Můžeme si myslet, že Babiš to a tohle, poliši navrhli to a tohle, ale dokud není pravomocně odsouzen, pak bychom k němu měli přihlížet jako k nevinému. A až padne rozsudek, tak podle toho konat- důvěra, nedůvěra apod.. Ale my přeci nejsme soudci.
Ivan někde mluvil o tom, že se nezúčastníme Babišovského " lynčování", ale jak vidno opak je pravdou.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“