Obecně nevím zda někdo platil, ale od nedávna by nemusel, protože Nejvyšší soud zamítl nesmyslný výpočet škody "počet stažení krát cena DVD/lístku do kina" - viz. http://domaci.ihned.cz/c1-63335250-nejv ... ionu-korunanonym89647 píše:Zdravím, nemáte info o tom, jestli někdo opravdu platil ČPU ty milionovy nahrady skody? Vsude se pise, ze do obcanskopravniho rizeni CPU nikdy nesla, jde to nejak aktualne overit? Diky
Odsouzený za porušování autorských práv
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
- Pavel.Moravec
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 4228 poděkování
- Dostal poděkování: 2664 poděkování
Re: Odsouzený za porušování autorských práv
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.
- Jan.Kohler
- Profese: OSVČ
- Dal poděkování: 198 poděkování
- Dostal poděkování: 151 poděkování
Koukl jsem do tiskových zpráv ČPÚ a cituji zprávu z 29.5.2012anonym89647 píše:Zdravím, nemáte info o tom, jestli někdo opravdu platil ČPU ty milionovy nahrady skody? Vsude se pise, ze do obcanskopravniho rizeni CPU nikdy nesla, jde to nejak aktualne overit? Diky
Ohledně odškodnění si myslím, že ČPÚ nepotřebuje zveřejňovat úhrady pokut. Další otázka je celkový systém ČPÚ, protože když se mrkneme na jejich členy, tak to jsou defakto vlastníci práv a "výrobci", jako např.: Disney, MGM, Universal a mnoho dalších. Jednoduše řečeno se tahle parta sešla a budiž ČPÚ.Pachatelé však tyto výzvy ignorovali a dál pokračovali v nelegální činnosti, ČPU proto podala v únoru 2010 na pachatele trestní oznámení.
Vsadil bych se že obecně se nějaké pokuty uhradily, ty milionové naopak ne (pokud je dostal jednotlivec). Ono totiž z tiskových zpráv vyplývá, že se nedějí jen kauzy za miliony ohledně odkazů na filmy, ale třeba i videopůjčovny, lidi co přímo nahrávali chráněný obsah na servery, včetně provozovatelů kinotip.cz, kde to jde tak nějak do ztracena.
Seznam členů ČPÚ je zde: http://www.cpufilm.cz/cleni.html
Tiskové zprávy jsou zde: http://www.cpufilm.cz/press.html
Asi by se dalo zkusit zeptat přímo ČPÚ, ale nevěřím ve fundovanou odpověď. Předpokládám, že nějaké penežité tresty byly uhrazeny, ale jinak asi nikdo nemá povinnost o tomto informovat.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
-
Ahoj všem,
Je to už nějaký čas,co jsem byl dle § 270 v trestním řízení, podmínečně odsouzen.
Byla proti mě v této veci podána žaloba na občanskoprávní soud,kde se poškození domáhají náhrady milionové škody.
Uvažuji, riskovat soud nebo se dohodnout?
Jaký je váš návrh?
Je to už nějaký čas,co jsem byl dle § 270 v trestním řízení, podmínečně odsouzen.
Byla proti mě v této veci podána žaloba na občanskoprávní soud,kde se poškození domáhají náhrady milionové škody.
Uvažuji, riskovat soud nebo se dohodnout?
Jaký je váš návrh?
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Vážně už byla podána žaloba?
Nevím o tom, že by se někdy u soudu prokázala takováto vysoká škoda.
Nevím o tom, že by se někdy u soudu prokázala takováto vysoká škoda.
-
Vážně.
Poškození jsou osvobození od povinnosti na zaplacení soudního poplatku na zahájení řízení,dle § 11 od. 2 písm q) zákona č.549/1991 Sb. o soudních poplatcích, ČPU podává žaloby.
Poškození jsou osvobození od povinnosti na zaplacení soudního poplatku na zahájení řízení,dle § 11 od. 2 písm q) zákona č.549/1991 Sb. o soudních poplatcích, ČPU podává žaloby.
- Vlastimil.Efraim
- Profese: sekáč
- Bydliště: Olomouc, Morava, CZ, EU, Země, Slunce, Mléčná dráha
- Dal poděkování: 117 poděkování
- Dostal poděkování: 602 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak uz vis, tak CPU ma nemsyslne tabulky ohledne vycucanych cisel. Milion je hodne penez, ale netusim kolik jsi toho pustil na internet. Jestli "milion" filmu, tak to bude docela drsny... :-/Návštěvník píše:Vážně.
-
- Profese: strojár
- Dal poděkování: 3 poděkování
odkedy ? , a plati toto aj na Slovensku ??Poškození jsou osvobození od povinnosti na zaplacení soudního poplatku na zahájení řízení
-
- Profese: Státní zaměstnanec
- Dostal poděkování: 6 poděkování
Žaloby protipirátská unie podává prostřednictvím obhájce, který se zaměřuje i na ochranu autorských práv a práv duševního vlastnictví obecně, zejména ve sféře audiovizuálních děl, a v této oblasti spolupracuje se specializovanými subjekty. O miliónové částky tolik neusilují, spíše se snaží nejdříve dohodnout menší částkou i splátkově, pokud s tím nebudete souhlasit tak podají žalobu, třeba na 200 000,- Kč a více méně jim to vychází u těchto částek. U mě již došlo na žalobu a soud, který v trestním řízení odeslal protipirátskou unii do občanskoprávního řízení tak tu možnost využili a do tohoto sporu jdou a samozřejmě využili poslední možnou lhůtu, od poplatku jsou osvobozeni, tak jim v tom nic nebrání. Tak jsem zvědav jak dopadne můj spor. Je to těžké, ale pro ně je to byznys, který jim přináší peníze a můžou žít na lepší úrovni na úkor lidí, kteří jim způsobili škodu, kterou si vyčíslili podle jejich odhadů. Pokud bude chtít s něčím někdo poradit co se týká procesu v trestním řízení tak nějaká zkušenost mi přibyla a mohl bych poradit, třeba i malou radou...
Váhám zda svůj případ zveřejnit, ale musel bych najít čas udělat úpravy a to je teď na delší dobu rád bych vylíčil postup policie jak jsem se bránil, co a jak proběhlo u soudu jak na co se zaměřují a jak to na konec dopadlo v trestním řízení, jak probíhal můj život po celou dobu co jsem musel všechno absolvovat kolik mě stál právník atd. rád bych vše poskytl i pro studijní materiály co pravděpodobně čekat, pokud si pročtu rozsudek, tak je velice zajímavé jak soud dospěl k závěru a aby někoho klepl přes prsty a byl klid na druhé straně tak se domníval, že pachatel z porušení autorského práva jsem byl nejspíš já. A rozsudek jménem republiky byl na světě, jednoduše bez hlubšího šetření a prokázání 100% vinny, která by opravdu poukazovala na to, že pachatel jsem opravdu já. Řeknu upřímě v mém životě se stalo tolik věcí, které jsem nepředpokládal, ale musel jsem se s tím vším vypořádat a nebylo to jednoduché. Měl jsem myšlenky i na to nejhorší a možná ještě trochu mám, ale před tím bych udělal asi zlé věci, které jsem díky paní Prchalové a jejímu kolektivu chtěl ve své mysli udělat, ale jelikož jsem se snažil být vždy slušný člověk, tak vše se odehrálo jen v mých myšlenkách (doufám že i zůstane)...Ono, když je člověk někdy zoufalej a neví kudy kam a někdo se vám snaží ublížit na tolik, tak je pak těžké nepomyslet na tokové zlé věci, alespoň v hlavě je to v dané chvíli těžké na to nepomyslet, možná jsem v tomhle více pomstichtivý, ale už je to tak. Přeju všem odsouzeným a ti co jdou do občanskoprávních sporů hodně štěstí. I já bych ho rád měl....

-
Prolezl jsem cele forum a vsude se pise ze by do obcanskopravniho sporu nesli, protoze skoda se neda primo vycislit, ze tam udajne nemaji sanci prokazat konkretni skodu, nahrava tomu take ze ten kdo prohraje soud plati vydaje na advokaty obou stran a vsechny soudni poplatky, nesly by do neceho co vedi ze urcite nevyhraji, uvadi to i vsichni co proti nim probehlo trestni rizeni v minulych letech ze CPU do obcanskopravniho nejdou a ted v posledni dobe najednou jdou.
Jak to tedy nakonec dopadlo?
Jak to tedy nakonec dopadlo?
- petrM222
- Profese: Právník
- Dostal poděkování: 5 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Většinou žalobci mají nárok hodně děravý, jelikož sami pochybili při jeho uplatnění a vymáhání, používají metodu zastrašení, kdy navrhnou vysokou částku a pak dají "slevu", aby ukázali svoji šlechetnost, každopadně často ten nárok vůbec neexistuje, jelikož škoda vznikla uplně někomu jinému, např. nikoliv filmovému distributorovi, ale filmovému tvůrci, který však nárok neuplatnil. Chce se to ale bránit, co nejdříve, než je pozdě a nezanedbat to, zde je to popsána aktualní situace panující na tomto "pirátském" poli aneb Fenomén drobných „pirátů“ a sdílení filmů z pohledu aktuální právní praxe :
http://akhk.cz/cs/fenomen-drobnych-pira ... /#more-701
http://akhk.cz/cs/fenomen-drobnych-pira ... /#more-701