Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Re: Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Josef.Kadlecek píše: 22 led 2019, 16:08Nicméně musím podotknout, že se to nesmí dle zákona konzumovat
Vážně? Dle kterého? ...
[/quote]
Uznávám chybu a omlouvám se - jen dle varování SÚKLu. Ale poskytovat to jako léčebný prostředek už je přes čáru, tím spíš za úplatu.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Michael.xChaos.Polak píše: 22 led 2019, 16:32 Mě to začíná připadat skoro jako kdybych tady četl, že vypukla hybridní válka. Akorát nevím koho s kým :-)
Farmalobby s vynálezcem. Jim Humble se musel vystěhovat z U.S.A. do Mexika, aby ho federální orgány nezavřely. Těžko se to prosazuje. Jako Linux.
Jo a ještě k té bazénové chemii - kůže, pokud je mi známo, je největším orgánem našich těl a vstřebává vše, co s ní přijde do styku a ve značné míře. Koneckonců proto používáme masti, že. Vzpomínám na vyprávění, že herečku v divadle natřeli na ten účel vyrobenou zlatou barvou a odvezla jí záchranka.
Úvaha - dávají snad do (veřejných) bazénů jed? O nalokání se už jsem se zmínil.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
vashek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: vývoj software - Python
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vashek »

Josef.Kadlecek píše: 22 led 2019, 18:18 kůže, pokud je mi známo, je největším orgánem našich těl a vstřebává vše, co s ní přijde do styku a ve značné míře.
...
Úvaha - dávají snad do (veřejných) bazénů jed?
A všimnul jste si na těch mastech věty "Neužívat vnitřně"? Přemýšlel jste proč?
Léky mají různou formu a není to jen aby se jich prodalo víc. Něco se může polykat, něco se musí píchat do krve, něco do svalu, něco se maže, něco se dokonce strká - považte! - do konečníku.

Jinak ano, dávají. Ostatně třeba takový chlór, že. Ale ono taky jde o koncentraci a o to, že je nějaké množství ještě bezpečné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi vashek za příspěvek:
Jan.Hrubes
Rakinroul

Příspěvek od Rakinroul »

Josef.Kadlecek píše: 22 led 2019, 18:18
Michael.xChaos.Polak píše: 22 led 2019, 16:32 Mě to začíná připadat skoro jako kdybych tady četl, že vypukla hybridní válka. Akorát nevím koho s kým :-)
Farmalobby s vynálezcem. Jim Humble se musel vystěhovat z U.S.A. do Mexika, aby ho federální orgány nezavřely. Těžko se to prosazuje. Jako Linux.
Jo a ještě k té bazénové chemii - kůže, pokud je mi známo, je největším orgánem našich těl a vstřebává vše, co s ní přijde do styku a ve značné míře. Koneckonců proto používáme masti, že. Vzpomínám na vyprávění, že herečku v divadle natřeli na ten účel vyrobenou zlatou barvou a odvezla jí záchranka.
Úvaha - dávají snad do (veřejných) bazénů jed? O nalokání se už jsem se zmínil.
Ach můj bože.
Do vody se dává JED , ano , proměřené - spočítané - otestované - koncentrace. Viz rudé podrážděné oči, pokud se to přežene.
Antibiotikum je .. také jed, který je cílený na něco, tak aby ostatnímu ublížil pokud možno co nejméně.
Postřiky na stromy , zeleninu , ovoce je... světe div se jed. Kouření - víme co způsobuje že, to samé.

Všechno jmenované je JED, který je potřeba odborně dávkovat (krom cigaret) dle manuálu. Je to certifikované a otestované, že to v daném množství neškodí a tak dále....
Pokud se tedy nalokáte v bazénu, je to koncentrované tak, že se to neohrozí vaše zdraví.

Ano je to tak, farmalobby se vlastně snaží, aby jste byl stále nemocný, ale vy jste to právě v nedávné době odhalil, a pitím roztoku kyseliny jste jim vytřel zrak !! :))
To že by si ti lidé sami tyto účinky sami otestovali a změřit, jak skvěle to funguje, to voni nééé. Proč že, ještě bychom zjistili že to nefunguje, či věci ještě zhoršuje.

Srovnávat certifikované léky s Microsoftem ... a žaludeční kyselinu s Linuxem :D
No každopádně dejte si další dávku kyselinky, ať zdravíčko slouží.
Rakinroul

Příspěvek od Rakinroul »

Josef.Kadlecek píše: 22 led 2019, 17:54
Uvědomujete si pane, kolik je na světě zemí, a kolik farmaceutických společností ?

Chcete tvrdit, že ten "lék" ten "vynálezce" chudák jako nemůže šířit , protože je proti němu farmaceutická lobby.

Nenapadne vás, že na světě jsou tuny farmaceutických firem, které by velmi rádi třeba vydělali milióny a miliardy oficiální cestou, kdyby ta ..
věc fungovala ? A mohlo by se to bez problému vesele prodávat v například tabletách či kapslích s návodem pro dávkování a tak dále ??

Pořád nic ?
Rakinroul

Příspěvek od Rakinroul »

Ups, to jsem psal já, né pan Kadleček.
Špatný edit.
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1026 poděkování
Dostal poděkování: 2435 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Já snad ještě dovedu pochopit, že si někdo netradičním způsobem "vydezinfikuje" mikroflóru v zažívacím ústrojí (velká část populace k tomu stejnému účelu používá 40% koncentrovaný alkohol, který je kulturně přijatelnější a má navíc v kolektivu oblíbené vedlejší účinky...). Ale jako "všelék" mi to přijde krajně podezřelé a u malých dětí už tutově totálně podezřelé - jakkoliv o ochrnutého dítěte zřejmě zoufalá situace nutí lidi přemýšlet o zoufalých činech.

Co mi ale přijde zajímavé je to, že jsme jako Piráti nyní už natolik viditelní, že je nesmírně mediálně atraktivní na nás něco najít. A protože přitahujeme lidi alternativní, často skrze alternativní obrazy reality, které vznikají na Internetu, tak je tohle samozřejmě něco, co se dalo čekat a co se bude dít čím dál tím častěji. Samozřejmě je zajímavé přemýšlet nad tím, jestli je možné tuhle hranici nějak testovat v momentě přijímání nového člena, a jestli jde o samovolný jev (kde samozřejmě investigativní novinář, který to objeví, má svým způsobem bod), a nebo jestli je to od začátku zinscenované (tedy někdo k nám vstupuje již se záměrem sehrát divadlo pro média). Ono to s těmi kontrašpionážními schopnostmi ve straně jednou bude nutné nějak řešit :-)) Na druhou stranu, všichni se chceme rozvíjet, takže co by mohlo být pro wannabe-politika zábavnější, než se z živelného paranoika-amatéra stát paranoikem metodickým a disciplinovaným? :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 3):
Vit.Fux, Vojtech.Pikal, Jiri.Duchacek

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | k tvorbě příspěvků na fórum nepoužívám a nikdy jsem nepoužíval velké jazykové modely

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1461 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Xchaos: skus někde navrhnout kurýrovat dítě kořalkou a budeš mít na krku ohrožování mravní výchovy mládeže. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvek:
Michael.Polak
Ladislav.Dvorak
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 316 poděkování
Dostal poděkování: 258 poděkování

Příspěvek od Ladislav.Dvorak »

Ví vůbec někdo jaké jsou toho koncentrace? Já si pamatuju, že jsme na táboře běžně dezinfikovali vodu na pití savem. Bylo toho toho asi 2ml/100l (pokud si to dobře pamatuju). Mi to tu připomíná flame jak na homeopatika :(
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ladislav.Dvorak za příspěvky (celkem 3):
Josef.Kadlecek, Vojtech.Pikal, V__
MS P4 | ladislav.dvorak@pirati.cz | mobil: 72I 72I 2O2
Vaclav_Mraz
Profese: Administrátor veřejných zakázek
Dal poděkování: 94 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Vaclav_Mraz »

Michael.xChaos.Polak píše: 22 led 2019, 20:01 Já snad ještě dovedu pochopit, že si někdo netradičním způsobem "vydezinfikuje" mikroflóru v zažívacím ústrojí (velká část populace k tomu stejnému účelu používá 40% koncentrovaný alkohol, který je kulturně přijatelnější a má navíc v kolektivu oblíbené vedlejší účinky...). Ale jako "všelék" mi to přijde krajně podezřelé a u malých dětí už tutově totálně podezřelé - jakkoliv o ochrnutého dítěte zřejmě zoufalá situace nutí lidi přemýšlet o zoufalých činech.

Co mi ale přijde zajímavé je to, že jsme jako Piráti nyní už natolik viditelní, že je nesmírně mediálně atraktivní na nás něco najít. A protože přitahujeme lidi alternativní, často skrze alternativní obrazy reality, které vznikají na Internetu, tak je tohle samozřejmě něco, co se dalo čekat a co se bude dít čím dál tím častěji. Samozřejmě je zajímavé přemýšlet nad tím, jestli je možné tuhle hranici nějak testovat v momentě přijímání nového člena, a jestli jde o samovolný jev (kde samozřejmě investigativní novinář, který to objeví, má svým způsobem bod), a nebo jestli je to od začátku zinscenované (tedy někdo k nám vstupuje již se záměrem sehrát divadlo pro média). Ono to s těmi kontrašpionážními schopnostmi ve straně jednou bude nutné nějak řešit :-)) Na druhou stranu, všichni se chceme rozvíjet, takže co by mohlo být pro wannabe-politika zábavnější, než se z živelného paranoika-amatéra stát paranoikem metodickým a disciplinovaným? :-)
Ta konkrétní novinářka, co o tom psala do Deníku N, si tu skupinu CDS hlídá - psala o ní už dřív bez ohledu na Piráty. V té době ale ještě Piráti nebyli tak mediálně zajímaví.
Což už dneska neplatí, tohle IMHO není žádná cílená akce, prostě měla klasicky "hlídku" a když uviděla něco zajímavého, tedy že politička druhé/třetí nejsilnější strany (a z jejího pohledu politička vyšší stranické hierarchie) uvažuje o možnosti rozpouštět krevní sraženiny po mrtvičce u ročního dítěte v podstatě průmyslovým rozpouštědlem (nadsazeně řečeno), tak měla článek vlastně napsaný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav_Mraz za příspěvky (celkem 6):
Dan.Lestina, Jakub.Backa, Vit.Fux, Vojtech.Pikal, Jan.Hrubes, V__
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“