Maria Kadlecikova píše:"Asi jsem se díval na jiný video. Ne že bych volil TOP 09, ale co je účelem zveřejnění toho videa, když ne snaha kompromitovat politického oponenta a zviditelnění ČPS?
Osobně na tom videu vidím chlapa, kterýmu dáváte podepsat cosi na podporu konopí s názvem Žiškovské hovínko. Asociace od Kalouska: "Můžu napsat žiškovskému hovnu?" atd, atd podporováno a hecováno kluky z ČPS."
Asi jsem se dívala na jiné video: "Nemoh bych napsat žižkovskému hovnu?" táže se Kalousek v úvodu nahrávky skupinky lidí z České pirátské strany, když podepisuje svou fotografii s věnováním.
http://zpravy.idnes.cz/video-pirati-nat ... domaci_kop
Kolik lidí, tolik pohledů na věc..................
no jen to nevytrhávej z kontextu, celé je to takhle:
"Nemoh bych napsat žižkovskému hovnu?" táže se Kalousek v úvodu nahrávky skupinky lidí z České pirátské strany, když podepisuje svou fotografii s věnováním. Jeden z lídrů strany totiž pořádá happening na podporu konopí nazvaný Žižkovské hovínko.
celý problém videa je v tom, že k němu bylo nakonec přidáno to volte č. 23 a logo ČPS. Jinak by to byl dobrej úlet, nad kterým by se kdekdo zasmál, že jsou politici jak malí...
S tou částí, kteoru jsem obarvil nazeleno se 100% ztotožňuji a podle mě to nevrhá dobrý pohled na ČPS. Samozřejmě, že bylo video mediálně úspěšné, ale nejsem si jist, zda zvedlo nebo snížilo volební preference ČPS -- doufám, že zvýšilo, ale vůbec bych se nedivil opaku.
Naprosto nesouhlasím, že Kalousek se tam chová nějak arogantně. Podle mě jsou arogantní ti, kteří to tvrdí, neboť si neuvědomují, že pro Kalouska jste neznámá strana, která chce zlegalizovat konopí. Banda mladejch chlápků, jeden vypadá jak něco mezi dědou mrázem a poutníkem, druhej má dredy, žádnej není v saku atd. a jdete za Kalouskem pro autogramy (!), čímž se sami už dáváte do podřízené pozice. Snad neočekáváte, že s takovým vystupováním a přístupem vám bude s vážnou tváří říkat "dobrý den, pánové" a mluvit spisovnou češtinou.
S tím, že je Kalousek hulvát též nesouhlasím, neboť to bylo řečeno ve srandě a nikomu nenadával. Vodítkem pro tuto interpretaci budiž to, že i sám sebe nazývá několikrát kokotem. To, že používá vulgární výrazy je za dané situace podle mě naprosto nepobuřující. Pokud mi budete tvrdit, že vy se vulgárně nevyjadřujete, tak jednak mohu poukázat na toto fórum, kde se lze přesvědčit u mnoha o opaku a jednak prostě nevěřím. Není slušné se chovat tak, jak se on choval, na veřejnosti, ale vtip je, že on nebyl na veřejnosti (prázdná ulice není veřejnost). A kdo poskytl nahrávku veřejnosti? ČPS, zodpovědnost je tedy její. (tím jsem neřekl, že je špatně, že to dala ČPS na youtube...jen říkám, že zodpovědnost je její).
Na druhé straně si myslím, že žádné příkoří se Kalouskovi nestalo, neboť věděl, že je natáčen a je ve svém věku snad dostatečně zkušenej, aby věděl, jak se chová, když je přiopilej...takže buď se neměl vracet do sněmovny pro tu tašku a nebo si měl dát jó bacha se s nikým po cestě nevybavovat, kór, když je den před volbami.
Jinak nikdy jsem nepochopil, proč je kladen tak velký důraz na to, aby se osoby veřejně činné chovaly formálním způsobem i v neformálních situacích. Nemůžu si pomoc, ale připadne mi to jak přežitek odněkud ze středověku. Tzn. téma je imo příliš emocionalizováno.
Shrnuto tedy, jediné neadekvátní bylo IMHO přidat si do toho videa logo ČPS a tím naznačit, že ČPS chce to video použít jako zdiskreditování (naprosto neopodstatněné) Kalouska.