Piráti a danění příjmů z kryptoměn

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

ltanonym
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Piráti a danění příjmů z kryptoměn

Příspěvek od ltanonym »

Ivor.Kollar píše: 13 čer 2020, 21:35 V tomto vlakne sa to zlahka riesilo, ale zasluzilo by si to ovela vacsiu pozornost (viewtopic.php?p=664372#p664372) tldr, zatial na to ako strana nazor nemame, a chcelo by to bud expertnu skupinu, alebo nejake podobny team, ktory by celu problematiku dokazal nastudovat, a navrhnut mozne riesenie.
Děkuju za odkaz! Myslím, že si to vlákno postupně přečtu celé; je tam spousta zajímavých názorů. Přelom let 2017/2018 byl divoký, věci se od té doby o něco posunuly, ale některé myšlenky jsou pořád stejně platné. Také tam padla zmínka o osvobození od daně podle vzoru příjmů z cenných papírů, což osobně pokládám za dobrou cestu.

Obecně je podle mě ale škoda, že k tomu Piráti nemají žádné jasné stanovisko. Nenapadá mě jiný politický subjekt, který by vůbec byl ochotný se tímto tématem do hloubky zabývat. I kdyby mělo být závěrem pouhé 'počkáme, jak se kryptoměny vyvinou a rozhodneme se až na základě toho' - jeden z možných přístupů, který byl ve vláknu zmíněný - bylo by to lepší než nic.
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Omyl. Nic je lepší než cokoli.
Jakékoli nesmyslné cokoli totiž bude působit stejně blbě,jako každá jiná prohibice.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

vojtan
Profese: Student práva
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtan »

V Německu je krypto považované jako "private money" a je osvobozené od daně, pokud ho držíte déle než rok. Bylo by fajn se tím zabývat, protože to je dneska velice složité a nepřehledné.
Robert.Magni

Jak chceš danit něco,u čeho nemůžeš dokázat,že to někdo má,pokud ten dotyčný sám sebe nenabonzuje ?

Roger Waters, Praha 2023

vojtan
Profese: Student práva
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtan »

Je to v zájmu toho dotyčného to "nabonzovat". Hodně lidí prodává a drží svoje krypto na různých burzách a všechny operace jdou krásně dohledat a FU na to nemá co říct. Až někdo bude chtít přelít peníze zpátky do koruny, tak může všechno transparentně dokázat, zaplatit daně a mít možnost peníze normálně používat. Nebudou pak vznikat různý nepříjemnosti, že ty peníze máte z nelegální činnosti.
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Takhle, zisk vzniká až v momentě prodeje za koruny a je to zisk z obchodování na burze jako každý jiný.
Tolik mých pět centů.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 934 poděkování
Dostal poděkování: 1127 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

vojtan píše: 10 črc 2020, 20:58 Je to v zájmu toho dotyčného to "nabonzovat". Hodně lidí prodává a drží svoje krypto na různých burzách a všechny operace jdou krásně dohledat a FU na to nemá co říct. Až někdo bude chtít přelít peníze zpátky do koruny, tak může všechno transparentně dokázat, zaplatit daně a mít možnost peníze normálně používat. Nebudou pak vznikat různý nepříjemnosti, že ty peníze máte z nelegální činnosti.
No a co ked tie mince (coiny) neprevedie na fiat, ale kupi si za ne nieco ine, napriklad dom. Ako to spravis s danami tam?
Robert.Magni

Nikdy jsem nepochopil tu aroganci se kterou mi ,,stát,,drze tvrdí,že co je moje je i jeho.

Roger Waters, Praha 2023

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“