A zrušila se podobným způsobem v relevantním časovém rozsahu i nějaká jiná akce?Jaromir.Slezak píše: ↑21 zář 2020, 21:42 Dobrý večer Vážené Pirátky & Piráti,
Předně bych se chtěl omluvit za prodlevu v reakci a vyjádření a to z důvodu velké časové vytíženosti v práci, rodinných důvodů, ale také toho, co se kolem této kauzy strhlo. Otázky, které jsou na mě směřovány se opakují, proto níže přikládám odpovědi, které jsem dnes odeslal i p. Skácelovi z MF Dnes na jeho dotazy. Tato kauza je spojená s mojí rolí předsedy TJ Sokol Vizovice a člena jeho výboru (kam jsem byl zvolen členy Sokola 14.8.2020), proto odpovídám z této pozice.
1. Jaký byl důvod zrušení koncertu?
Koncert byl naplánován provozovatelem restauračního zařízení, ne s majitelem budovy Sokolovny, kde se hlavní prostory nachází. Zda bylo něco sjednáno s bývalým vedením je otázkou na někoho jiného. V srpnu nově zvolený výbor se věcí neprodleně zabýval, při rozhodování zohlednil jak vývoj kolem pandemické situace, tak podněty občanů.
2. Podle mých informací se na vás obrátili věřící z Vizovic s tím, že si koncert nepřejí. Je to pravda?
Výbor se nezaobíral náboženským vyznáním občanů, kteří se na nás obrátili ani nám to nepřísluší hodnotit.
3. Lidé z metalové komunity mluví v této souvislosti o cenzuře a upozorňují na to, že v jiných městech mohou obě kapely vystupovat, zatímco na sokolovně ve Vizovicích kvůli satanistickým textům ne. Co byste jim vzkázal?
Nikdo těmto kapelám nezakazuje vystupovat ve Vizovicích, pouze jsme jako majitelé nemovitosti, a po důkladném zvážení všech okolností, nepronajali prostory Sokolovny, která je kulturní památkou a státem chráněným objektem.
4. Podobný případ se odehrál v roce 2016 ve Valašských Kloboukách, má nějakou souvislost s Vizovicemi?
Nemá.
5. K vysvětlení celého případu vás na internetovém diskuzním fóru vyzvali i vaši kolegové z Pirátů, nemáte obavu, že vás může tato kauza negativně poškodit?
Sokol je apolitická organizace, jedná se o rozhodnutí celého výboru, né jednotlivce. Vzhledem k aktuálnímu vývoji pandemické situace a mimořádným opatřením státu jsou omezeny a znemožněny akce v celé České republice.
Pirát, který zrušil metalový koncert.
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Martin.Martin
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: stavební tech, ISP tech, audio inženýr
- Dal poděkování: 1253 poděkování
- Dostal poděkování: 501 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pirát, který zrušil metalový koncert.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Martin za příspěvek:
- Robert.Magni
“Once men turned their thinking over to machines in the hope that this would set them free. But that only permitted other men with machines to enslave them.” ― Frank Herbert, Dune
https://lide.pirati.cz/osoba/505/
Skrytě ovládám stranu pomocí postování kapybar na Zulipu v Podpalubí.
- Tomas.Pastircak
- Profese: Informatik, student práv
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 1105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak přesně se dá zrušit něco, co nevzniklo?Martin.Martin píše: ↑21 zář 2020, 21:50A zrušila se podobným způsobem v relevantním časovém rozsahu i nějaká jiná akce?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Pastircak za příspěvky (celkem 4):
- Libor.Adamek, Filip.Matuska, Kamila.Galikova, Linda.Matuskova
-
- Dal poděkování: 15 poděkování
- Dostal poděkování: 19 poděkování
Jardo speciálně od tebe kdo u protiprávní smlouvy s Goláněm tvrdil „smlouvy jsou přeci od toho, aby se porušovali" bych čekal, když jiný člen jedná v duchu tvého vnímání práva i pirátského programu a zatím nikým nedoloženou a tak doposud neexistující smlouvu porušil, že ho neodsoudíš, ale naopak se k svému pojetí smluvních závazků jako otec myšlenky hrdě přihlásíš. Ty zatím jako člen PKS hlasuješ proti vlastnímu chápání smluv.Jaroslav.Takac píše: ↑21 zář 2020, 08:06Objekty jako např. sokolovna bezesporu jsou veřejným prostorem, byť jsou spravovány nějakou organizací (v tomto případě Česká obec sokolská)David.Novak píše: ↑21 zář 2020, 07:25
Můžu se tě prosím zeptat, v jakém smyslu vidí předsednictvo rozpor s cit. bodem programu?
A terazky mi povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým "veřejný prostor"?
Čekáme stále na vyjádření @Jaromir.Slezak , které by mělo potvrdit nebo vyvrátit to, zda a případně proč náš člen jednal v rozporu s citovaným bodem programu.
To, že soukromá Sokolovna je veřejný prostor je podobné vlastnické novum jako to tvrzení o těch smlouvách.
Jsem velmi zvědav jaké ocenění jako člen PKS Jerrymu navrhneš za všechny ty metalové a jiné koncerty, které v době jeho členství v Sokole a zároveň členství u pirátů ve stejné budově proběhli a že jich podle webu a sociálních sítí nebylo zrovna málo. Spíš než Sokolovna to vypadá jako metalový klub což potěší i ty co se mediálního lynče učastní. Pak se tebou navržené ocenění za těch XX koncertů může srovnat s tebou navrženým pranýřováním za jednu odmítnutou kapelu.
- Když tam sem prosím dej link kde jsi jako člen PKS a hlídač pirátského programu řešil neexistující transparentní výběrová řízení tvého pirátského místostarosty z Kroměříže, kde jsi po zcela jistě transparentním výběrovém řízení dostal jako nejlepší kandidát funkci na radnici a jak si se podobně jako člen PKS zasazoval o vyšetření fejk pirátských výběrek ve Zlíně.
- Pak přidej odkazy kde jsi ty a MS Kroměříž předminulý víkend podpořil akci členky MS Kroměříž, mimo jiné také názorové oponentky, která pro děti a jejich rodiče organizovala ve veřejném prostoru sportovní den, když tato členka Vaši akci s pirátským pokladem, kde jsi vystupoval za loupežníka předtím na svém FB podpořila.
- Klidně přidej jako Jiří screen printy, jak si prosazoval zveřejňování materiálů Kroměřížského zastupitelstva a videozáznamů z jednání, aby se občané mohli podílet na správě věcí veřejných a jak zveřejňování materiálů zastupitelstva prosazuješ v Holešově. Taky jak jsi odkazem na video záznamy Holešovského zastupitelstva od r. 2015 vyvrátil Vraťovu výmluvu, proč to v KM nejde a až Covid ukázal, že šlo jen o účelovou výmluvu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon231 za příspěvky (celkem 4):
- Filip.Matuska, Miroslav.Sirina, anon539, Linda.Matuskova
- Jan.Prokop
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: ITak
- Dal poděkování: 690 poděkování
- Dostal poděkování: 1455 poděkování
Co to to tvoje prohlášení na FB, že je Root extrémistická kapela?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 3):
- Martin.Martin, Robert.Magni, Ivo.Vlasaty
- Jan.Prokop
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: ITak
- Dal poděkování: 690 poděkování
- Dostal poděkování: 1455 poděkování
dle toho, co píše, tak v objektu je hospoda a většinou kapely takhle volají a objednávají si akce přes tu hospodu a kdybych dělal koncert a domluvil bych se s majitelem hospody, ten by mi to potvrdil, tak bych bral jako akci oficiálně domluvenou. Předpokládám, že to takhle před tím bežně fungovalo, že jinak by je asi majitel hospody odkázal přímo na vedení sokolu.Tomas.Pastircak píše: ↑21 zář 2020, 21:51Jak přesně se dá zrušit něco, co nevzniklo?Martin.Martin píše: ↑21 zář 2020, 21:50A zrušila se podobným způsobem v relevantním časovém rozsahu i nějaká jiná akce?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 2):
- Robert.Magni, Ivo.Vlasaty
- Milan.Dadourek
- Rozhodčí komise
- Profese: Zemědělství, ŽP, právník, ovčák
- Dal poděkování: 1222 poděkování
- Dostal poděkování: 1121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
... a pro mě je extrémistický Tom a Jerry ... kam s touhle názorovou čistkou dojdem? Budeme zaujímat stranický postoj ke každému uměleckému směru, barvě, básni? ... nebo Pirát nesmí použít slovo "extrémistický" bez svolení? Nejsi trochu extrémní?...
(Omlouvám se za výpad, ale fakt mi vadí tahle ukázka, že svoboda slova jen potuď, pokud neříkáš něco, co se mi nelíbí.)
Disclaimer: Pokud vím, tak osobně neznám ani J.P. ani J.S. Můj názor nevyjadřuje názor žádného orgánu, a jsem krutě podjatý, protože jsem možná taky někde něco neprávem označil za extremistické. Navíc neposlouchám Root, netuším, co hrají, a ani mě to nezajímá.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Dadourek za příspěvky (celkem 7):
- Tomas.Pastircak, anon231, Filip.Matuska, Frantisek.Stodola, Vojtech.Pikal, anonym80555, Linda.Matuskova
- Martin.Martin
- Profese: stavební tech, ISP tech, audio inženýr
- Dal poděkování: 1253 poděkování
- Dostal poděkování: 501 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Protože jestli jsou ROOT extremisti, tak já jsem vyvrhel superzlosynů (stejně jako třeba židoještěr k očipování, nebo podobný keci).Milan.Dadourek píše: ↑21 zář 2020, 22:24... a pro mě je extrémistický Tom a Jerry ... kam s touhle názorovou čistkou dojdem? Budeme zaujímat stranický postoj ke každému uměleckému směru, barvě, básni? ... nebo Pirát nesmí použít slovo "extrémistický" bez svolení? Nejsi trochu extrémní?...
(Omlouvám se za výpad, ale fakt mi vadí tahle ukázka, že svoboda slova jen potuď, pokud neříkáš něco, co se mi nelíbí.)
Disclaimer: Pokud vím, tak osobně neznám ani J.P. ani J.S. Můj názor nevyjadřuje názor žádného orgánu, a jsem krutě podjatý, protože jsem možná taky někde něco neprávem označil za extremistické. Navíc neposlouchám Root, netuším, co hrají, a ani mě to nezajímá.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Martin za příspěvky (celkem 3):
- Robert.Magni, Ivo.Vlasaty, Hana.Ancincova
“Once men turned their thinking over to machines in the hope that this would set them free. But that only permitted other men with machines to enslave them.” ― Frank Herbert, Dune
https://lide.pirati.cz/osoba/505/
Skrytě ovládám stranu pomocí postování kapybar na Zulipu v Podpalubí.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10822 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nic takového ve Stanovách není, ale mě by zajímalo, jak se může bigotní katolík stát Pirátem. Vtipná odpověď je "Podá si přihlášku

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- Robert.Magni
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Miroslav.Sirina
- Profese: Živnostník
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Sirina za příspěvky (celkem 2):
- Filip.Matuska, Linda.Matuskova
- Robert.Magni
- Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
- Profese: vrátný
- Dal poděkování: 12548 poděkování
- Dostal poděkování: 2835 poděkování
Jenže ! podle občanského zákoníku je ústní smlouva platná stejně,jako smlouva písemná,takže závazek pochopitelně vzniklTomas.Pastircak píše: ↑21 zář 2020, 21:51Jak přesně se dá zrušit něco, co nevzniklo?Martin.Martin píše: ↑21 zář 2020, 21:50A zrušila se podobným způsobem v relevantním časovém rozsahu i nějaká jiná akce?

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
- Ivo.Vlasaty
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023