Project Home

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Kamil.Paral
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Programátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Project Home

Příspěvek od Kamil.Paral »

MikeJt píše:Nevíte někdo českých titulcích na tento film ? Jediné které sem sehnal jsou strojový překlad z Aj. Možná se mi povede dostat tenhle film na naší základní školu, ale musí k tomu být český titulky jelikož děti v tomto věku si to ještě přežit neumí ......
Včera tam přibyly:
http://www.titulky.com/Home-133612.htm
Případně jsou tam další tři verze, ale mělo by to sedět i na tu HD verzi, ke které jsem tu dal odkaz.
Michal.Kindura
Profese: Student / IT
Dostal poděkování: 5 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Kindura »

dá se to stáhout i pomocí sledování http hlaviček, které před načtením lítají z youtube. Stáhne se to většinou v mp4. Pokud to je fakt zdarma, tak bych to mohl stáhnout a nahrát někam jinam.
....vlastní rukou
Kamil.Paral
Kontaktovat uživatele:

Bohužel jsem nikde nenašel informaci, že by to bylo volně dále šiřitelné. Autoři se sice rozplývají, jak to může shlédnout každý, kdo chce, ale že by to označili nějakou známou licencí, to ne. Z toho důvodu si myslím, že na to platí stejná pravidla, jako na všechna ostatní autorská díla.
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

V tom případě si to budete muset všichni stáhnout svoují cestou. Kdo neví, jak pracovat s hlavičkama http k užitku svému, ať mi napíše PM, vysvětlím individuálně. Za veřejné vzdělávání by mě asi taky zavřeli jako za "napomáhání....". Někdy si říkám, jestli na tomhle OSA a ČPU světě jsem srávně :roll:
....vlastní rukou
Kamil.Paral
Kontaktovat uživatele:

Michal Kinďura píše:V tom případě si to budete muset všichni stáhnout svoují cestou.
Já si říkám, co je s tím odkazem, co jsem sem poslal, a on už nefunguje. V tom případě doporučuji ten doplněk UnPlug.
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Kamil Páral píše:Já si říkám, co je s tím odkazem, co jsem sem poslal, a on už nefunguje. V tom případě doporučuji ten doplněk UnPlug.
Problém bych viděl v technologii, kterou na youtube používají. Dá se předpokládat, že tam mají Cisco CDN (distribuce obsahu). Aby ušetřili šířku pásma z Ameriky, tak v případě potřeby migrují videa do cache všude po světě. Když ho někdo chce přehrát, tak se udělá na některém ze serverů odkaz pro konkrétní počítač i s IP, který má platnost cca hodinu. Je to celé takové plovoucí. :|
....vlastní rukou
Vaclav.Malek
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 1850 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Kamil Páral píše:Bohužel jsem nikde nenašel informaci, že by to bylo volně dále šiřitelné. Autoři se sice rozplývají, jak to může shlédnout každý, kdo chce, ale že by to označili nějakou známou licencí, to ne. Z toho důvodu si myslím, že na to platí stejná pravidla, jako na všechna ostatní autorská díla.
Myslím, že je copyright-free neboli se může sdílet jak kdo chce.... na torrentech je aspoň tisíckrát.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvek:
V__
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Na torrentech je i GTA IV ;)
...a free to asi nebude :D
....vlastní rukou
Harold
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od Harold »

Pokud není u díla přímo vyjádřena nějaká svobodnější licence (GFDL, CC, atd.), pod kterou bylo dílo zveřejněno, implicitně se bere (c).

Edit: Teda aspoň takové mám poznatky z působení na Wikipedii. :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Harold za příspěvek:
V__
Vaclav.Malek
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 1850 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Michal Kinďura píše:Na torrentech je i GTA IV ;)
...a free to asi nebude :D
Harold píše:Pokud není u díla přímo vyjádřena nějaká svobodnější licence (GFDL, CC, atd.), pod kterou bylo dílo zveřejněno, implicitně se bere (c).
Edit: Teda aspoň takové mám poznatky z působení na Wikipedii. :-)

Asi sem to nenapsal úplně jasně:
1) Autoři sami vyzívají: "Home is a non-profit film. HOME has been made for you : share it!"
2) na stránkách filmu a http://www.goodplanet.org/ a na wikipedii je uvedeno, že je "The film is totally free of copyrights" a je možné ho veřejně jakkoliv promítat.
3) A režisérovi Yann Arthus-Bertrand jde o to aby film vidělo co nejvíce lidí, proto se rozhodl, že je copy-free. Proto také byl sponzorován PPC group.
4) I když sem na oficiální webech nenašel přímo licenci. Všude se tam píše, že je free (and share it!). Nevím teda pokud chcete brát slovo "free" jako licenci nebo ... prostě podle mě je díky těmto důvodům 100% zdarma jak pro shlédnutí, tak pro šíření a tečka: "."
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvek:
V__
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“