Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10822 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Příspěvek od Petr.Vileta »

Ondrej.Dostal píše: 27 zář 2021, 18:54

Dobré odpoledne,

podrobnosti k mému názoru na očkování jsou zde: https://blog.aktualne.cz/blogy/ondrej-d ... emid=40845
Stanovisko k protilátkám, odhlasované Vládním týmem pro zdravotnictví PirSTAN v srpnu, ze kterého byla vydána tisková zpráva, je zde: https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/co ... inuje.html

Když budu ze stresu a nevhodného jídla mít žaludeční vředy, tak pokud budu lidem radit "Nestresujte se, jezte pomalu a kvalitně", tak snad sám o sobě budu moci prozradit "Já se stresoval, jedl blbě a měl jsem žaludeční vředy". Je to sice osobní údaj, ale vzhledem k tomu, co chci lidem sdělit je vysoce relevantní ho sdělit veřejně. :D

Ondřeji blog a tiskovka - dobré, ale je to na první pohled trochu alibistické, proto položím otázky, u kterých bych prosil o jednoznačné odpovědi.

1. Staneš-li se ministrem, budeš lidi nabádat, aby se nechali očkovat, pokud je to ze zdravotního hlediska jen trochu možné? (Ano, Ne, neřeknu).

2. Budeš-li jako ministr chtít cokoliv prosadit/nařídit občanům, půjdeš jim vždy sám příkladem? (Ano, Ne, neřeknu).

3. Myslím si, že člověk nemusí jít sám příkladem, pokud navrhuje správné věci. Například 200 kilový tlouštík může klidně mluvit o sportování a hubnutí. (Ano, Ne, neřeknu).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 4):
Pavel.Moravec, Oldrich.Dosedel, anonym53077, lukasfrydek

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

petrr
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od petrr »

Pavel.Moravec píše: 27 zář 2021, 20:26
qnx píše: 27 zář 2021, 01:07

Michael.Polak: Já o tom vůbec neuvažuji jako o volební strategii, prostě to považuji za projev slušného chování. Nutit lidi k vyjádření, zda jsou/nejsou očkovaní mi připadá podobně nevhodné, jako z nich páčit jejich sexuální orientaci, náboženské vyznání, informace o majetku, koho volí atd. To všechno jsou citlivé informace a nikdo by neměl být nucen je poskytovat médiím. Pokud je někdo poskytnout chce, tak mu samozřejmě nikdo nebrání.

A majetková přiznání politiků jsou taky špatně, žejo.

NIKDO zde NENUTÍ NIKOHO říkat, zda byl očkován nebo ne. Opakuji, 1) NIKDO, 2) NIKOHO (ani Dostála, natožpak náhodného řadového člověka), 3) NENUTÍ - jen říkám(e), že zvolená strategie není správná.

Opakovaně zde prosím o rozlišování: je rozdíl, zda je někdo řadový člověk anebo chce být vrcholným politikem (kde míra soukromí z důvodů transparentnosti zkrátka JE menší - můžeme se dohadovat v jakých oblastech a jak moc). Zde se jedná o kandidáta na ministra, ne o náhodného dělníka z Kolbenky.

petrr píše: 26 zář 2021, 16:08

Ale to prostě není pravda, vy to jen nechcete a nebo nedokážete pochopit. Když jsem zmínil analogii o údajích o možné recidivě onkologických pacientů, což je srovnatelný údaj (nikoli pod lékařským tajemstvím, pokud vycházíme ze statistických dat vzstažených k nějaké klasifikaci), napadl jste mě s tím, že je to argumentační faul a kdoví co ještě.

Nikdo nikde nechce po nikom, ani se na to dokonce neptá, zda měl někdo rakovinu. Ta analogie je scestná už od počátku.

Zcela logicky jsem vás tedy upozornil na to, že této oblasti rozumím, a tím pádem bude můj názor nejspíše blíže pravdě.
Mám tomu rozumět tak, že politické téma týkající se zdravotnictví vlastně může řešit kdokoli, a vzdělání podle vás nehraje roli? Další analogie s minulým režimem…

"Mám diplom, takže mám pravdu" jako argument vážně neberu. Pollert má taky diplom, a říká ohledně covidu jednu volovinu za druhou. Má pravdu, jen proto že je doktor? Ne.

Takže pokud máte pravdu, dokážete ji určitě odargumentovat a vysvětlit. Sem s těmi konkrétními argumenty, prosím.

Uvedl jsem následně možný příklad, proč by ministr takový údaj sdělovat neměl - jestliže například trpí určitým autoimunitním onemocněním nebo poruchu krvetvorby, u které zatím nebyla bezpečnost očkování prokázána, to chcete aby naplno prohlásil: nenechal jsem se očkovat, protože mám strach z možných vedlejších účinků? Protože veřejnost si to vyloží tak, že je to nebezpečné pro všechny, nebudou se zabývat tím, že může jít o velice specifickou situaci.

V takové situaci stačí říct, že dotyčný má nějaký zdravotní problém, věc konzultoval s lékaři a ti mu očkování nedoporučili. Sice by se rád naočkoval, ale v jeho konkrétním případě lékaři vyhodnotili rizika větší, než přínosy.

Ano, jde o mírné poodhalení obecné informace o mém zdraví. Tak všeobecné, že nikdo nedokáže nic konkrétního odvodit (možných konkrétních zdrav.problémů u kterých se očkování nedoporučuje, je povícero, samotná informace z předchozího odstavce (a nic víc) toho moc neodhalí). Právě proto si myslím, že tento "zásah do soukromí politika aspirujícího na vysokou funkci" je ještě odůvodnitelným právě tou transparencí či veřejným zájmem.

A to člověk s jiným vzděláním prostě vědět nemůže, a to je naprosto v pořádku, proto by diskuse měla zahrnovat lidi různých oborů, kterých se problematika týká.

Takže tím říkáte, že mám slepě věřit autoritám, aniž mi předloží jediný argument, důkaz či vysvětlení, že mají pravdu?

Zkuste tímto přístupem přesvědčovat lidi váhající tu o očkování, tu o preventivní prohlídce na onkologii či ke gynekologovi, apod. Vážně si myslíte, že větou "běž tam, ty tomu nerozumíš ale já tě tam jako doktor posílám tak se neptej proč" někoho přesvědčíte? Anebo tí, že dotyčnému vysvětlíte, proč je prevence či očkování výhodné?

Takže opět: možná máte pravdu. Já se klidně můžu mýlit, nikdo není neomylný. Ale pokud mne nebo kohokoliv chcete přesvědčit, musíte pro to podat argumenty. Ne titul.

Vy jste prostě demagog překrucující fakta, nebo pouhý hlupák, omlouvám se…. Já říkám, že diskuse musí zahrnovat odborníky z různých oborů, a vy z toho vyvodíte, že pak nejsou třeba argumenty? Achjo…. Analogii o recidivě jste pouze nepochopil, jde totiž o srovnatelný údaj, z daného pohledu.
Za bolševika taky “lidé z lidu” zastávali vedoucí a důležité pozice, bez vzděláni, pouze ideologicky vedeni. U pirátů je čím dál více vidět podobné uvažování - můžeš být odborník, ale my víme lépe - ekonomie, soudnictví (Michálkův směšný výrok o zrychlení soudů), apod. Do toho soudruzi :)

Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

petrr píše: 28 zář 2021, 17:55

Vy jste prostě demagog překrucující fakta, nebo pouhý hlupák, omlouvám se…. Já říkám, že diskuse musí zahrnovat odborníky z různých oborů, a vy z toho vyvodíte, že pak nejsou třeba argumenty? Achjo…. Analogii o recidivě jste pouze nepochopil, jde totiž o srovnatelný údaj, z daného pohledu.
Za bolševika taky “lidé z lidu” zastávali vedoucí a důležité pozice, bez vzděláni, pouze ideologicky vedeni. U pirátů je čím dál více vidět podobné uvažování - můžeš být odborník, ale my víme lépe - ekonomie, soudnictví (Michálkův směšný výrok o zrychlení soudů), apod. Do toho soudruzi :)

Ale já nikde nepíšu, že nejsou třeba argumenty. NAOPAK. Já stále čekám na nějaký faktický argument od vás, doktora, kapacity v oboru. Nějaký lepší než "drž hubu, nulo, ty nic nevíš a já se nebudu namáhat ti to vysvětlovat".

Takže, napište faktický argument kde se v čem já mýlím. Na to čekám a na toto upozorňuji od začátku. Na faktické argumenty. Když budou podepřeny autoritou diplomu z oboru, tím lépe. Ale kua kde jsou ty vaše argumenty???? Se za ně stydíte?

(pardon za vyhrocený styl, ale já od vás od začátku chci argumenty, a vy se pořád do mne navážíte a nenapíšete faktického nic - kromě zmínky že máte diplom)

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Nikezeus
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

Ocenuji invenci v posunovani latky politickeho masochismu pred parlamentnimi volbami.

"Pirátský poslanec oživil strašáka vyvlastňování bytů. „Berlín inspiruje, Západ není jen konzervativní“
"27. září 2021"
https://echo24.cz/a/ishX6/piratsky-posl ... zervativni

Jen pro jistotu podotykam, ze ucelem voleb je ziskat co nejvice procent, ne co nejmene...

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Nikezeus píše: 29 zář 2021, 15:21

Ocenuji invenci v posunovani latky politickeho masochismu pred parlamentnimi volbami.

"Pirátský poslanec oživil strašáka vyvlastňování bytů. „Berlín inspiruje, Západ není jen konzervativní“
"27. září 2021"
https://echo24.cz/a/ishX6/piratsky-posl ... zervativni

Jen pro jistotu podotykam, ze ucelem voleb je ziskat co nejvice procent, ne co nejmene...

A já podotknu, že vyvlastnění není znárodnění, vyvlastnění je za náhradu. ;) No a situace v Berlíně je opravdu o hodně jiná než u nás, protože

Deutsche Wohnen je jeden z největších poskytovatelů nájemního bydlení, v Berlíně pronajímá přes 100 tisíc bytů.

To si pak mohou cenu diktovat jak chtějí, protože jiný byt v Berlíně v podstatě nikdo nesežene. V tomto případě jde o boj proti lokálnímu monopolu.

Věř, ale komu věříš měř.

wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

Pro každého není cílem dostat co nejvíce procent.

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
Martin.Valasek

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

wittgenstein píše: 29 zář 2021, 16:39

Pravda :D

Přílohy
volny-flakanec.jpg
volny-flakanec.jpg (36.69 KiB) Zobrazeno 1754 x

Věř, ale komu věříš měř.

wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

Petr.Vileta píše: 29 zář 2021, 16:43
wittgenstein píše: 29 zář 2021, 16:39

Pravda :D

To vypadá, že ukazuje jak umí počítat do pěti... ale moc mu to nejde. Motá se v tom...

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
Petr.Vileta

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

petrr
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od petrr »

Pavel.Moravec píše: 28 zář 2021, 19:44
petrr píše: 28 zář 2021, 17:55

Ale já nikde nepíšu, že nejsou třeba argumenty. NAOPAK. Já stále čekám na nějaký faktický argument od vás, doktora, kapacity v oboru. Nějaký lepší než "drž hubu, nulo, ty nic nevíš a já se nebudu namáhat ti to vysvětlovat".

Takže, napište faktický argument kde se v čem já mýlím. Na to čekám a na toto upozorňuji od začátku. Na faktické argumenty. Když budou podepřeny autoritou diplomu z oboru, tím lépe. Ale kua kde jsou ty vaše argumenty???? Se za ně stydíte?

(pardon za vyhrocený styl, ale já od vás od začátku chci argumenty, a vy se pořád do mne navážíte a nenapíšete faktického nic - kromě zmínky že máte diplom)

Vy asi opravdu máte problém s chápáním, argumenty jsem uvedl dokonce dvakrát (naposledy v příspěvku před týdnem ). Stejně jako jste záměrně vypustil fakt, že osvém diplomu jsem se zmínil pouze v reakci na to, že jste analogii o rakovině nepochopil a tudíž ji označil za argumentační faul. Chápete vůbec, že označit automaticky něco, co vám osobně nedává smysl, za zcestné, je vrchol hlouposti? Rozumný člověk, vědom si faktu, že může jít o neporozumění na jeho straně, by se zeptal na vysvětlení. Chytráček ovšem automaticky takovou věc označí za zcestnou nebo přímo za argumentační faul, prostě si nepřipustí, že možná jenom nerozumí. Typické…
Je to asi stejné, jako kdybych já šel komentovat monetární politiku Španělska a nebo pokroky v kvantové fyzice - vím o tom prd, a pokud by se k tomu tématu někdo vyjadřoval, tak bych asi raději byl zticha, rozhodně bych si nedovolil někomu říkat, že jeho názor je zcestný…

Zopakuji vám ještě jednou, pouze heslovitě, více si můžete dohledat výše: teoretická možnost autoimunitních onemocnění jako kontraindikace k očkování => nutnost poodhalit zdravotní stav k vysvětlení, protože jinak by veřejnost negativně vnímala pouhé odmítnutí (a právem by se ptali, “proč”).
Až budete psát svůj další příspěvek o tom, jak tu nejsou žádné argumenty, přečtěte si výše uvedené řádky a zamyslete se.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

petrr píše: 01 říj 2021, 19:10

kontraindikace k očkování => nutnost poodhalit zdravotní stav k vysvětlení, protože jinak by veřejnost negativně vnímala pouhé odmítnutí (a právem by se ptali, “proč”).

Myslím si, že když kdokoliv řekne "Dal bych se očkovat, ale ze zdravotních důvodů to u mě není možné" a nemá pověst notorického lháře, tak to veřejnost dokáže pochopit . ;)

Věř, ale komu věříš měř.

Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“