Nezvládnutý COVID-19

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
martinc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Programátor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: Nezvládnutý COVID-19

Příspěvek od martinc »

mirefek píše: 17 lis 2021, 16:23
martinc píše: 17 lis 2021, 11:25
  • Povinné očkování - Mnoho opatření, která tlačí lidi do 'dobrovolného' očkování hraničí s, či je přímo diskriminační a problematických. Narozdíl od některých jiných zemí, je u nás zcela legální očkování vyžadovat povinně a jedinný důvod, proč je tahle varianta tak zatracována politiky, je že se na tom dají pouze ztratit politické body

Chjo, to je zase logika :D . To je skoro jak říct "Nemůžeme muslimům zakazovat chodil to obchodních center, protože to by bylo diskriminační a problematické, tak radši zakážeme islám."

Až na to, že zákaz islámu by byl proti našim zákonům a ústavě, kdežto povinné očkování je v našich zákonech zakotveno, takže to není úplně vhodný příměr.

Každý den sledujeme politiky všech stran, jak v médiích opakují, že je třeba očkovat a naočkovat dostatek lidí Pokud sami věří tomu, co říkají, tedy že očkování je jedinou cestou z krize, pak by neměli mít problém využít našich zákonů a přidat vakcínu na covid mezi povinná očkování. Místo toho sledujeme, jak soudy ruší velkou část různých nařízení, protože jsou buď dikriminační, nebo není vysvětleno, proč na danou skupinu míří.

Legálnost povinného očkování opakovaně potvrdili ústavní právníci, stejně jako Evropský soud pro lidská práva.

anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

martinc píše: 17 lis 2021, 17:30
mirefek píše: 17 lis 2021, 16:23
martinc píše: 17 lis 2021, 11:25
  • Povinné očkování - Mnoho opatření, která tlačí lidi do 'dobrovolného' očkování hraničí s, či je přímo diskriminační a problematických. Narozdíl od některých jiných zemí, je u nás zcela legální očkování vyžadovat povinně a jedinný důvod, proč je tahle varianta tak zatracována politiky, je že se na tom dají pouze ztratit politické body

Chjo, to je zase logika :D . To je skoro jak říct "Nemůžeme muslimům zakazovat chodil to obchodních center, protože to by bylo diskriminační a problematické, tak radši zakážeme islám."

Až na to, že zákaz islámu by byl proti našim zákonům a ústavě, kdežto povinné očkování je v našich zákonech zakotveno, takže to není úplně vhodný příměr.

Každý den sledujeme politiky všech stran, jak v médiích opakují, že je třeba očkovat a naočkovat dostatek lidí Pokud sami věří tomu, co říkají, tedy že očkování je jedinou cestou z krize, pak by neměli mít problém využít našich zákonů a přidat vakcínu na covid mezi povinná očkování. Místo toho sledujeme, jak soudy ruší velkou část různých nařízení, protože jsou buď dikriminační, nebo není vysvětleno, proč na danou skupinu míří.

Legálnost povinného očkování opakovaně potvrdili ústavní právníci, stejně jako Evropský soud pro lidská práva.

Stejně to nikomu na sílu píchnout nechceš, ale nechala by se vymáhat na resistentech škoda, když věděli a vědět mohli. Ať se na na tom advokáti zdravotní experti napakujou. (Jim by mělo bejt nespolečensky bezmorální zda na čem, či na tom). Super.

martinc

Příspěvek od martinc »

j.v.litrfree píše: 17 lis 2021, 17:41

Stejně to nikomu na sílu píchnout nechceš, ale nechala by se vymáhat na resistentech škoda, když věděli a vědět mohli. Ať se na na tom advokáti zdravotní experti napakujou. (Jim by mělo bejt nespolečensky bezmorální zda na čem, či na tom). Super.

Tak na sílu o tom snad nikdo ani neuvažuje. Stejně jako nikdo neuvažuje o tom, že by se to píchalo lidem s kontraindikacema nebo že by nebyla dostatečná náhrada pro lidi, kteří by měli po podání nějaký problém.

Výhodou je, že ve chvíli, kdy se dá mezi povinná očkování, tak se stane zvýhodňování očkovaných (A těch, kteří z objektivních zdravotních důvodů nemohou být očkováni) daleko snadnější z hlediska zákona. Jinak se tu budeme týdny a měsíce plácat v kolečku hádek a soudů, o tom jak různá nařízení někoho diskriminují.

anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

martinc píše: 17 lis 2021, 18:28

Stejně jako nikdo neuvažuje o tom, že by se to píchalo lidem s kontraindikacema (...)

Budoucí ministr zdravotnictví Válek za TOP09 mi odpověděl (poté, co jsem mu řekl, že mám kontraindikaci), že pokud bych po první dávce měl problémy, tak by to nějak řešili. Rozporuji tuto Vaši domněnku; bohužel situace nasvědčuje tomu, že to bude jinak. Stejně jako se nehledí na to, zda někdo má, či nemá zdravou imunitu a před samotným očkováním se neřeší krevní obraz, tlak ani nic jiného; dokonce se očkování provádí masovou metodou prostřednictvím lékařů i bez aprobace k imunologii, či infekčním chorobám. Viděl jsem například v místě Tečky ortopeda. Stejně tak se zřejmě nakonec nebude hledět ani na to, zda někdo má kontraindikaci. Od TOP09 by mě to ani nepřekvapilo. Je to uskupení nelidských bezcharakterních bytostí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvek:
Marek.Necada
anonym53077
Kontaktovat uživatele:

Tak ať mi někdo vysvětlí případný postih za jednoznačné odmítnutí. I kdybych byl poslední na světě.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvek:
Josef.Kadlecek
martinc

Příspěvek od martinc »

Tomas.Babicky píše: 17 lis 2021, 18:49

Budoucí ministr zdravotnictví Válek za TOP09 mi odpověděl (poté, co jsem mu řekl, že mám kontraindikaci), že pokud bych po první dávce měl problémy, tak by to nějak řešili. Rozporuji tuto Vaši domněnku; bohužel situace nasvědčuje tomu, že to bude jinak. Stejně jako se nehledí na to, zda někdo má, či nemá zdravou imunitu a před samotným očkováním se neřeší krevní obraz, tlak ani nic jiného; dokonce se očkování provádí masovou metodou prostřednictvím lékařů i bez aprobace k imunologii, či infekčním chorobám. Viděl jsem například v místě Tečky ortopeda. Stejně tak se zřejmě nakonec nebude hledět ani na to, zda někdo má kontraindikaci. Od TOP09 by mě to ani nepřekvapilo. Je to uskupení nelidských bezcharakterních bytostí.

Tady asi hodně záleželo na tom kdy a kde se člověk nechával očkovat. Já si pamatuju různé dotazníky, kde se ptali na všechny možné problémy a u mých starších přibuzných jim měřili tlak a dělali krátkou zdravotní prohlídku před podáním vakcíny.

anonym53077
Kontaktovat uživatele:

Alespoň něco.

anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

Ok, jak covid zmáhat - je to, nebo neni? Je. Dobře. Můžu se tomu vyhnout? Ano, nemít kontakt. A když musím? Tak vzdálenost, a rouška. A když to nestačí? No jasně že ne, tak zvýšit odolnost. Jak? Očkování. A co když nelze, nechci se očkovat: Nikam nechodit. (Risk Mngmt pro vemena)

mirefek
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od mirefek »

Mezi legální a správné je někdy zásadní rozdíl. Stejně tak je zásadní rozdíl mezi správé a přikázané. Já myslím, že by žádné očkování povinné být nemělo, což je samozřejmě jenom můj hodnotový žebříček -- to je význam, na základě kterého jsem ten příměr myslel, takže moc neberu jeho shazování z pozice autority, že něco politici z historického vývoje politiky důvodů můžou, a něco jiného nemůžou.

A zkusím ještě víc explicitně napsat, co jsem myslel -- pokud tu jsou vyšší principy, které neumožňují přijmout měkčí opatření, tak mi přijde jako absurdní legální kličkování se je snažit obejít tím, že se zavedou tvrdší opatření.

martinc

Příspěvek od martinc »

mirefek píše: 17 lis 2021, 20:51

Mezi legální a správné je někdy zásadní rozdíl. Stejně tak je zásadní rozdíl mezi správé a přikázané. Já myslím, že by žádné očkování povinné být nemělo, což je samozřejmě jenom můj hodnotový žebříček -- to je význam, na základě kterého jsem ten příměr myslel, takže moc neberu jeho shazování z pozice autority, že něco politici z historického vývoje politiky důvodů můžou, a něco jiného nemůžou.

A zkusím ještě víc explicitně napsat, co jsem myslel -- pokud tu jsou vyšší principy, které neumožňují přijmout měkčí opatření, tak mi přijde jako absurdní legální kličkování se je snažit obejít tím, že se zavedou tvrdší opatření.

Ono je jednoduché mluvit o tom, co se nám nelíbí a co bychom nedělali. Pokud je ale situace taková, že se musí řešit extrémními metodami a žádné hezké řešení, které nikoho neurazí a nenaštve neexistuje, tak se musíme zamyslet nad tím, co tedy udělat.

Pokud by covid měl být nemocí, která pravidelně vyžaduje lockdowny, protože se jinak zcela přetíží nemocnice, k čemuž v posledních týdnech rychle směřujeme, tak jaká jsou možná řešení? Pirátská strana si zakládá na využívání objektivních dat pro zefektivnění státu. Očkování je v porovnání s rozsáhlými ekonomickými restrikcemi nejlevnější, nejefektivnější a na statistikách z nové vlny je zatím vidět obrovský rozdíl v úmrtích a hospitalizacích očkovaných vs neočkovaných. Zároveň po více než sedmi miliardách aplikovaných dávek jsou prokazatelně dostatečně bezpečné, se závažnějšími vedlejšími efekty pouze u jednotek lidí na stovky tisíc či dokonce miliony. To je srovnatelné například s léky typu ibalgin.

Povinná očkování jsou trvalou součástí našeho zdravotního systému a upoští se od nich pouze pokud je riziko dané nemoci v místě a čase dostatečně malé, jako například Tuberkulóza v posledních deseti letech. Mnoho nemocí, na které povinně očkujeme, historicky ani s daleko horší zdravotní péčí nezpůsobovalo tolik úmrtí či vážných případů ročně. Například největší epidemie dětské obrny u nás bývaly ve stovkách úmrtí čí ochrnutí ročně. Na Covid už máme přes 3000 mrtvých v předdůchodovém věku.

O kolik horší by podle Vás musela nemoc být, abychom tedy jako společnost měli rozhodnout a cíleném boji proti chorobě za pomoci povinných vakcín?

Tito uživatelé poděkovali autorovi martinc za příspěvek:
radim.kapavik
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“