Kouření, kuřáci, cigarety

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Michal.Kindura
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student / IT
Dostal poděkování: 5 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kouření, kuřáci, cigarety

Příspěvek od Michal.Kindura »

S tím se ale nikdo dospěle necítí 8-)
....vlastní rukou
Petr.Vojacek
Profese: vychovatel
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vojacek »

Musím říct, že neobstojí ani argumenty typu: Když se tady kouří, jdi jinam. A kam mám jít já, když u nás jsou tři hospody s kulečníkem, kde se kouří, a já si nemůžu vybrat, protože se hulí všude? a argument? Když zakážu kouřit, tak mi lidi utečou jinam, kde se smí... říká mi majitel, a já se ho snažím pochopit, neb jsem tolerantní. Ale kdo pochopí mě, že bych rád nesmrděl, když se vracím domů a cestou z práce sem si dal jedno na žízeň a zahrál si partičku?
Dřív jsem taky myslel na zákaz kouření plošně, ale ten rozdíl v DPH není tak úplně scestný
Milan72
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od Milan72 »

Zákaz kouření na veřejnosti - mimo budovy a na veřejných prostranstvích určitě, vyjma restaurací o kterých si majitel sám rozhodne. :)
V případě, že kouř z takové restaurace obtěžuje okolní obyvatele, nainstalovat vhodnou klimatizaci, případně restauraci zrušit. :)
Kamil_Horky
Profese: IT Manager

Příspěvek od Kamil_Horky »

jj, nutnost zařídit odvětrávání by udělala spoustu nekuřáckých hospod. A mělo by to praktický přínos, mnohem lepší než DPH.

Díky nákladům na odvětrání by provozovatelé restaurací sami začali rozdělovat svoje zařízení na kuřáckou a nekuřáckou část.

Mě, jako nekuřákovi, jde skutečně především o tom, abych nebyl cítit kouřem, když přijdu domů z hospody. Předpokládám, že ostatní na tom budou podobně, nebo ne? Ruku na srdce, vadí vám víc hrozba rakoviny, nebo to, jak to smrdí?
Anezka.Bubenickova
Profese: 0
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od Anezka.Bubenickova »

Me hlevne vadi, ze se mi z toho dela spatne od zaludku a dostavam zachvaty kasle. Na druhou stranu je to vyhoda, kdyz s cervenyma ocima a mezi zachvaty kasle zadam nekoho, aby si tipl cigaretu nebo se pozvracim, tak si malo ktery kurak dovoli tvrdit, ze omezuji jeho svobodu :D
K8S6
Profese: programator

Příspěvek od K8S6 »

Jako kurak jsem proti plosnemu zakazu koureni, chapu vsak lidi kterym to vadi a jako nejlepsi se mi jevi dat moznost provozovatelum restaurace ci hospody vybrat si. V kurackych hospodach by platila povinost kvalitniho vetrani protoze ani me neni prijemne kdyz je cela hospoda uzavrena a po pul hodine kdy si par kuraku zapali neni videt a neda se tam dychat.
V hospodach kde by byl oddeleny prostor pro kuraky a pro nekuraky by platilo to same navic s tim ze tyto prostory musi by oddelene aby nedochazelo k pruchodu koure do nekurackeho prostoru. Jiz jsem byl v hospode kde jeden stul byl jako nekuracky a vsechny okolo kuracke, je to komicke.
Tito uživatelé poděkovali autorovi K8S6 za příspěvek:
V__
Michal.Kindura
Profese: Student / IT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Kindura »

Ikdyž jsem nekuřák, bolestivá pravda na plošném zákazu kouření je to, že hospoda je soukromý objekt. Takže podobně, jako kdyby chtěli zakázat něco u vás doma ;)
Ale i tak jsem pro zkvalitnění odvětrávání. V zájmu každé hospody by mělo být, abych se cestou domů nedusil v cigaretovém smradu z vlastního trika. ;)
....vlastní rukou
Faust.Roland
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Faust.Roland »

Michal Kinďura píše:Takže podobně, jako kdyby chtěli zakázat něco u vás doma ;)
Ani doma nesmíš otrávit svoji manželku. :D (joke)
Prometheus byl první hacker a pirát. Vloupal se do příbytku bohů, zkopíroval od tam oheň a nasdílel ho lidem.

Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
jouza5
Profese: opravar vibratoru

Příspěvek od jouza5 »

Jednoznačně zákaz kouření. Všude kde to zavedli, si to pochvalují všichni včetně kuřáků. Aktuálně jsme popelníkem evropy, kam si jezdí nevychovaní němci zahulit u oběda, protože doma v německu nemohou.
Nobedar
Profese: student VŠ(žurnalistika,ochrana přírody)

Příspěvek od Nobedar »

Někde, už nevím kde, jsem se setkal s myšlenkou: daň na cigarety upravovat tak, aby byl průběrný počet prodaných cigaret krát tato daň rovna nákladům, které zdravotnictví vydá na léčení nemocí způsobených kouřením(tedy aby daň z cigaret toto celé pokryla).
Nemá smysl zakazovat, spíše bych se soustředil na kulturní stránku věci, aby bylo kouření brano jako outsiderství než insiderství :-)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“