Kouření, kuřáci, cigarety
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Student / IT
- Dostal poděkování: 5 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Profese: vychovatel
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kouření, kuřáci, cigarety
Musím říct, že neobstojí ani argumenty typu: Když se tady kouří, jdi jinam. A kam mám jít já, když u nás jsou tři hospody s kulečníkem, kde se kouří, a já si nemůžu vybrat, protože se hulí všude? a argument? Když zakážu kouřit, tak mi lidi utečou jinam, kde se smí... říká mi majitel, a já se ho snažím pochopit, neb jsem tolerantní. Ale kdo pochopí mě, že bych rád nesmrděl, když se vracím domů a cestou z práce sem si dal jedno na žízeň a zahrál si partičku?
Dřív jsem taky myslel na zákaz kouření plošně, ale ten rozdíl v DPH není tak úplně scestný
Dřív jsem taky myslel na zákaz kouření plošně, ale ten rozdíl v DPH není tak úplně scestný
-
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 6 poděkování
Zákaz kouření na veřejnosti - mimo budovy a na veřejných prostranstvích určitě, vyjma restaurací o kterých si majitel sám rozhodne.
V případě, že kouř z takové restaurace obtěžuje okolní obyvatele, nainstalovat vhodnou klimatizaci, případně restauraci zrušit.

V případě, že kouř z takové restaurace obtěžuje okolní obyvatele, nainstalovat vhodnou klimatizaci, případně restauraci zrušit.

-
- Profese: IT Manager
jj, nutnost zařídit odvětrávání by udělala spoustu nekuřáckých hospod. A mělo by to praktický přínos, mnohem lepší než DPH.
Díky nákladům na odvětrání by provozovatelé restaurací sami začali rozdělovat svoje zařízení na kuřáckou a nekuřáckou část.
Mě, jako nekuřákovi, jde skutečně především o tom, abych nebyl cítit kouřem, když přijdu domů z hospody. Předpokládám, že ostatní na tom budou podobně, nebo ne? Ruku na srdce, vadí vám víc hrozba rakoviny, nebo to, jak to smrdí?
Díky nákladům na odvětrání by provozovatelé restaurací sami začali rozdělovat svoje zařízení na kuřáckou a nekuřáckou část.
Mě, jako nekuřákovi, jde skutečně především o tom, abych nebyl cítit kouřem, když přijdu domů z hospody. Předpokládám, že ostatní na tom budou podobně, nebo ne? Ruku na srdce, vadí vám víc hrozba rakoviny, nebo to, jak to smrdí?
-
- Profese: 0
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 13 poděkování
Me hlevne vadi, ze se mi z toho dela spatne od zaludku a dostavam zachvaty kasle. Na druhou stranu je to vyhoda, kdyz s cervenyma ocima a mezi zachvaty kasle zadam nekoho, aby si tipl cigaretu nebo se pozvracim, tak si malo ktery kurak dovoli tvrdit, ze omezuji jeho svobodu 

-
- Profese: programator
Jako kurak jsem proti plosnemu zakazu koureni, chapu vsak lidi kterym to vadi a jako nejlepsi se mi jevi dat moznost provozovatelum restaurace ci hospody vybrat si. V kurackych hospodach by platila povinost kvalitniho vetrani protoze ani me neni prijemne kdyz je cela hospoda uzavrena a po pul hodine kdy si par kuraku zapali neni videt a neda se tam dychat.
V hospodach kde by byl oddeleny prostor pro kuraky a pro nekuraky by platilo to same navic s tim ze tyto prostory musi by oddelene aby nedochazelo k pruchodu koure do nekurackeho prostoru. Jiz jsem byl v hospode kde jeden stul byl jako nekuracky a vsechny okolo kuracke, je to komicke.
V hospodach kde by byl oddeleny prostor pro kuraky a pro nekuraky by platilo to same navic s tim ze tyto prostory musi by oddelene aby nedochazelo k pruchodu koure do nekurackeho prostoru. Jiz jsem byl v hospode kde jeden stul byl jako nekuracky a vsechny okolo kuracke, je to komicke.
-
- Profese: Student / IT
- Kontaktovat uživatele:
Ikdyž jsem nekuřák, bolestivá pravda na plošném zákazu kouření je to, že hospoda je soukromý objekt. Takže podobně, jako kdyby chtěli zakázat něco u vás doma
Ale i tak jsem pro zkvalitnění odvětrávání. V zájmu každé hospody by mělo být, abych se cestou domů nedusil v cigaretovém smradu z vlastního trika.

Ale i tak jsem pro zkvalitnění odvětrávání. V zájmu každé hospody by mělo být, abych se cestou domů nedusil v cigaretovém smradu z vlastního trika.

....vlastní rukou
-
- Profese: student
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Ani doma nesmíš otrávit svoji manželku.Michal Kinďura píše:Takže podobně, jako kdyby chtěli zakázat něco u vás doma![]()

Prometheus byl první hacker a pirát. Vloupal se do příbytku bohů, zkopíroval od tam oheň a nasdílel ho lidem.
Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
-
- Profese: opravar vibratoru
Jednoznačně zákaz kouření. Všude kde to zavedli, si to pochvalují všichni včetně kuřáků. Aktuálně jsme popelníkem evropy, kam si jezdí nevychovaní němci zahulit u oběda, protože doma v německu nemohou.
-
- Profese: student VŠ(žurnalistika,ochrana přírody)
Někde, už nevím kde, jsem se setkal s myšlenkou: daň na cigarety upravovat tak, aby byl průběrný počet prodaných cigaret krát tato daň rovna nákladům, které zdravotnictví vydá na léčení nemocí způsobených kouřením(tedy aby daň z cigaret toto celé pokryla).
Nemá smysl zakazovat, spíše bych se soustředil na kulturní stránku věci, aby bylo kouření brano jako outsiderství než insiderství
Nemá smysl zakazovat, spíše bych se soustředil na kulturní stránku věci, aby bylo kouření brano jako outsiderství než insiderství