Možná jsem zcela naivní, ale mně občanovy tohoto státu na informacích z tothoto článku nepřipadá vůbec nic vtipného natož aprílového. Opravdu by mě velice zajímalo o co pisatel uvedené citace svá tvrzení opírá? Ve zmiňováném článku ani nikde na tomto webu jsem o žádné fabulaci nenašel zmínku. Nebo mi jí někdo ukažte ať můžu vzít svá tvrzení zpět a radovat se, že ještě nejsme tak daleko v pr... http://ihned.cz/c1-48954480-klaus-na-ta ... e-v-breznuSpirit píše: Čas předvánoční je pro novináře něco jako 1. duben a nepochopení takových vtipů vede obvykle k dvojitému výbuchu smíchu u těch, co je pochopí.Hezké svátky všem.
Bez vysvětlení beru výše citovaný výrok jako prostou obhajobu korupce na nejvyšší úřední úrovni. Obhajoba zloděje, že nekradl, že jen zkoušel pozornost ochranky a že šlo o aprílový vtip v prosinci, neprojde ani v obchoďáku.
Z ústavy má náš prezident zatím naštěstí roli víceméně reprezantativní a politická moc a zodpovědnost je stále ještě na vládě a parlamentu. Jakékoliv neprávněné přivlastňování si nějaké nadřazenosti z osobních egoistických motivů, by měla být včas a řádně korigována do patřičných mezí, jinak pokračujeme v cestě mezi banánové republiky.
PS: je možné, že už nějakou dobu přešli noviny (až na nepočetné vyjímky) na aprílové zprávy a to plně, jen nám to ještě nestihly oznámit (deník Super byl v tomto kontextu jen příliš okatou variantou)