Hezká pitomost, nedávat IE do Windowsu. (Ještě než mě začnete kamenovat jako zaslepeného zastánce Windows, chtěl bych podotknout, že už 4 roky používám téměř výlučně GNU/Linux

). Chtěl bych vědět, jak podle těch, kdo tenhle nápad podporují, má uživatel k Opeře asi přijít (já preferuji Firefox nebo Konqueror, ale to je detail). IE je samo o sobě celkem malé a myslím, že po nastavení alternativního prohlížeče jako defaultního nijak neotravuje život. A těch pár aplikací, které ho vyžadují? Ale což, většinou jsem se s tím setkal u instalátorů (a právě nápověd), a to mi ani nějake nevadí. Jediné, u čeho mi IE pravděpodobně vadilo, je to, že pomocí něj renderuje MU Online (free online hra na způsob Diabla) popisky předmětů, což mi způsobovalo lagy ve wine. Ta hra mě ale přestala bavit, takže už je to jedno
IE je sice balast, který neuznává standardy a neumí korektně zobrazit polovinu validních web stránek (berte trochu s nadsázkou, může to být víc nebo míň, nejsem webmaster), ale dokud je možné ho během několika minut (i se stahováním) nahradit bez nutnosti hackování systému a vrtání se v registrech, pak nevidím důvod, proč ho odebírat. S tím by mohli MS klidně vyhodit z Windowsů i Windows Media Player a dávat tam 214 programů nalezených na Stahuj.cz, místo Windows Exploreru (resp. jeho průzkumníkové části) dodávat TotalCommander nebo port linuxového Krusadera anebo třeba nějaký filemanager, který napsal nějaký BFB (Běžný Franta Bastlič) - a mohl bych pokračovat (no, snad to nedopadne jako pohovor Jen s Denholmem Reynholmem - IT Crowd

)
Je škoda, že velké organizace řeší takovéhle pitomosti, namísto toho, aby se podívaly, jak ukázat uživatelům, že si mají nainstalovat právě ten jejich program. Tím, že chtějí vnucovat Operu do Windowsu namísto IE se z nich stává přesně to, proti čemu bojují.
No, svůj názor jsem řekl. Kamenování může začít

Nemířím rukou. Ten kdo míří rukou, zapomněl tvář svého otce. Mířím zrakem. Nestřílím rukou. ten, kdo střílí rukou, zapomněl tvář svého otce. Střílím myšlenkou. Nezabíjím pistolí. Ten, kdo zabíjí pistolí, zapomněl tvář svého otce. Zabíjím srdcem.