Opera versus Microsoft

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
milos.savara
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Opera versus Microsoft

Příspěvek od milos.savara »

next_ghost píše:
milos.savara píše:Viac negramotneho cloveka ako moju babku ste nevideli, a tiez si sama vybrala browser.Pouziva firefox.
Pocitac mala mesiac.
Odkud se dověděla, že něco takového existuje?
Odkial si sa dozvedel ze existuje cokolvek na internete ?
Z internetu.
Neviem presne odkial sa to dozvedela ona.
Podpořte Českou pirátskou stranu. Jak? Řekněte o nás ostatním!
http://www.ceskapiratskastrana.cz/
my blog http://www.savara.us
sutrus
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sutrus »

Kamil Horky:
Microsoft se už podle článku na cdr.cz definitivně rozhodl a do Evropy bude dodávat Windows 7 bez prohlížeče. Proč by tedy měl řešit pro něj novou věc jako jsou repozitáře. Navíc repozitáře přednastavené v Linuxu neobsahují všechny dostupné aplikace.

Neznám nikoho kdo nepotřebuje prohlížeč a to se za rok setkám s desítkami počítačů. Provádím jak servis tak prodej.
Možná bude mizivé procento lidí kteří prohlížeč nepotřebují, ale ti ostatní si budou muset prohlížeč doinstalovat a nebo nechat doinstalovat. Uvědomte si že prohlížeč v PC není jenom kvůli internetu.

Výběr prohlížeče je jedna věc a instalace druhá. Ze zákazníků kde už mají IE v systému zvládne instalaci odhadem cca. 10 a bez prohlížeče si troufnu tvrdit že nikdo. Výsledkem tedy bude nutnost tuto instalaci provést.

milos.savara: To musíte vysvětlik odborníkům z Opery.
A jak se tedy teď dozví informace z internetu když už nebude prohlížeč?
Zdeněk Kameník
Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

Neříká, že to M$ bude řešit, jen jsem chtěl upozornit na to, že to existuje :-)
Prohlížeč nepotřebuje PC které:
1.není určeno pro lidskou obsluhu (servery, průmyslová řešení)
2.není připojeno k Internetu
3.je určeno k jednomu konkrétnímu úkolu, třeba účetnictví, skladové hospodářství.

Doma má asi nějaký prohlížeč každý, zejména proto, že má PC primárně na Internet a Email, v podnikové sféře je to trochu (trochu hodně) jiné.
tsL
Profese: Student, příležitostně IT technik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tsL »

Hezká pitomost, nedávat IE do Windowsu. (Ještě než mě začnete kamenovat jako zaslepeného zastánce Windows, chtěl bych podotknout, že už 4 roky používám téměř výlučně GNU/Linux :-)). Chtěl bych vědět, jak podle těch, kdo tenhle nápad podporují, má uživatel k Opeře asi přijít (já preferuji Firefox nebo Konqueror, ale to je detail). IE je samo o sobě celkem malé a myslím, že po nastavení alternativního prohlížeče jako defaultního nijak neotravuje život. A těch pár aplikací, které ho vyžadují? Ale což, většinou jsem se s tím setkal u instalátorů (a právě nápověd), a to mi ani nějake nevadí. Jediné, u čeho mi IE pravděpodobně vadilo, je to, že pomocí něj renderuje MU Online (free online hra na způsob Diabla) popisky předmětů, což mi způsobovalo lagy ve wine. Ta hra mě ale přestala bavit, takže už je to jedno :-)

IE je sice balast, který neuznává standardy a neumí korektně zobrazit polovinu validních web stránek (berte trochu s nadsázkou, může to být víc nebo míň, nejsem webmaster), ale dokud je možné ho během několika minut (i se stahováním) nahradit bez nutnosti hackování systému a vrtání se v registrech, pak nevidím důvod, proč ho odebírat. S tím by mohli MS klidně vyhodit z Windowsů i Windows Media Player a dávat tam 214 programů nalezených na Stahuj.cz, místo Windows Exploreru (resp. jeho průzkumníkové části) dodávat TotalCommander nebo port linuxového Krusadera anebo třeba nějaký filemanager, který napsal nějaký BFB (Běžný Franta Bastlič) - a mohl bych pokračovat (no, snad to nedopadne jako pohovor Jen s Denholmem Reynholmem - IT Crowd :D)

Je škoda, že velké organizace řeší takovéhle pitomosti, namísto toho, aby se podívaly, jak ukázat uživatelům, že si mají nainstalovat právě ten jejich program. Tím, že chtějí vnucovat Operu do Windowsu namísto IE se z nich stává přesně to, proti čemu bojují.

No, svůj názor jsem řekl. Kamenování může začít :-)
Nemířím rukou. Ten kdo míří rukou, zapomněl tvář svého otce. Mířím zrakem. Nestřílím rukou. ten, kdo střílí rukou, zapomněl tvář svého otce. Střílím myšlenkou. Nezabíjím pistolí. Ten, kdo zabíjí pistolí, zapomněl tvář svého otce. Zabíjím srdcem.
next_ghost
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

tsL píše:S tím by mohli MS klidně vyhodit z Windowsů i Windows Media Player
I to si před lety vydupali zástupci Real Networks. Výsledkem byly Windows XP N Edition (bez MediaPlayeru), ale za stejnou cenu se prodávaly souběžně i normální XP, takže o edici N nebyl zájem.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

tsL
Profese: Student, příležitostně IT technik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tsL »

next_ghost píše:
tsL píše:S tím by mohli MS klidně vyhodit z Windowsů i Windows Media Player
I to si před lety vydupali zástupci Real Networks. Výsledkem byly Windows XP N Edition (bez MediaPlayeru), ale za stejnou cenu se prodávaly souběžně i normální XP, takže o edici N nebyl zájem.
Aha, díky za postřeh, to jsem nevěděl :) Mám trochu strach, aby to nedopadlo tak, že MS nejdřív bude dělat všechno, co mu kdo poručí pomocí žaloby, a potom najednou nevylezl na světlo se SW patenty. Vím, že už kdysi s tím strašili, ale nikdy neřekly které patenty třeba GNU/Linux porušuje - většina z nich by totiž u soudu stejně neprošla... Ale myslím že tam jsou i nějaké, které by prošly. Sice o právu nic moc nevím, ale kdyby začali např. řešit, jak je možné, že OpenOffice nebo AbiWord umí používat i DOC (pokud vím, tak DOC je stoprocentně uzavřený), tak už by to bylo horší. A dneska, když jsem četl http://www.root.cz/clanky/mono-miri-do- ... istribuci/, tak mě až zamrazilo. Nechme stranou to, že souhlasím s těmi komentáři, že je to zbytečný balast (doinstalovat jde, tak proč zbytečně bordelařit v systému), a vypíchnu část příspěvku Shadowa (pod tím článkem, snad mu nebude vadit, že jsem ho citoval, není registrovaný, takže se ho nemám jak zeptat):
3] Mono je patentové minové pole. Přístup „až nás nebo někoho jiného bude MS kvůli Monu žalovat, budeme to řešit“, mi přijde sice odvážný, ale také trošku hloupý, protože v tu chvíli už může být pozdě.
MS nejsou hloupí, i když tak někdy vypadají, a dokážou si spočítat, na čem vydělají. Kdo ví, co bude zítra?
Nemířím rukou. Ten kdo míří rukou, zapomněl tvář svého otce. Mířím zrakem. Nestřílím rukou. ten, kdo střílí rukou, zapomněl tvář svého otce. Střílím myšlenkou. Nezabíjím pistolí. Ten, kdo zabíjí pistolí, zapomněl tvář svého otce. Zabíjím srdcem.
next_ghost
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

tsL píše:Vím, že už kdysi s tím strašili, ale nikdy neřekly které patenty třeba GNU/Linux porušuje - většina z nich by totiž u soudu stejně neprošla... Ale myslím že tam jsou i nějaké, které by prošly.
Jenže než uschne inkoust na papírech kolem žaloby, kód porušující patenty bude pryč. Proto ten seznam nezveřejní.
Sice o právu nic moc nevím, ale kdyby začali např. řešit, jak je možné, že OpenOffice nebo AbiWord umí používat i DOC (pokud vím, tak DOC je stoprocentně uzavřený), tak už by to bylo horší.
Dokumentace BIFFu (doc, xls, ppt a další binární smetí z MSO) už je nějakou dobu volně dostupná. Microsoft ji vydal během divadla kolem OOXML kvůli ověření, že OOXML je s tím opravdu kompatibilní. Zlí jazykové tvrdí, že popis OOXML je ve skutečnosti dump komentářů z implementace BIFFu.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Pokud vim, tak reverzni inzenyrsvi je napr u nas naprosto koser cestou jak ziskat potrebne informace. Takze pokud nekdo metodou pokus/omyl "dekryptuje" cizi format a implmentuje ho, tak s tim ten nekdo muze tezko neco udelat.
Beeda2004

Příspěvek od Beeda2004 »

nvm klidne by mohly z woken vyhaze pulku aplikaci a nejak by mne to nevadilo, z jejich zakladu beztak pouzivam jen defragmentaci, a nastavovani site, na filmy mam gom, na hudbu deliplayer - jeden z nejlepsich prehravacu ketrej snad podporuje vsechny formaty do roku 2004 kdy skoncil vyvoj, na internet mam operu ne kvuli bezpecnosti, ale hlavne kvuli tomu ze ma gesta mysi a integrovanej vyber skinu:-) firewall pouzivam sunbelt jelikoz ten xppeckovskej zastavi tk mozna jen uzivatele kterej sedi u komplu:-), jedina skoda je ze linux nema lepsi podporu pro pc hry jinak uz by wokna nebyly poterba vubec
Miroslav.Bartovic
Profese: Měření a programovaní 3D
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav.Bartovic »

podle mně do OS Windows IE patří chodím instalovat a spravovat OS a nevím jak bych zakazníky připojoval po instalaci systému na Internet
po instalaci OS je ho nutne provest update systému. To bych musel sebou nosit vždy nový IE a naistalovat po instalaci OS .
V EK sedí lidi který vůbec nerozumí PC a korát maji zájem šíkanovat Microsoft
OS Windows od XP jsou podle mně výborné sy¨stémy pro PC jsem Windowsák a OS Windows používam od DOSU .
Akurát uživatele si je neumí přispůsobit OS k vlastnímu PC.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“