PP-RU

Informace a reporty ze zahraničních stran a jiných Pirátských organizací

Moderátor: Zahraniční

Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Odpovědět
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Re: PP-RU

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Rusové chtějí nechat poslat kopii dokladu o registraci.
OFFTOPICDear pirates,
If you want to help Pirate Party of Russia, please, send us copy of your certificate of registration. It will help us with our fight against dinosaurs from the Ministry of Justice:)

Paul Rassudov

Co všechno jim poslat?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
anon126

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Nenapadlo me, co to po nas jako chteji, a mam ten dojem, ze jim Samir Allioui odpovedel spravne, ze maji normalne svoje ambasady ve vsech zemich pozadat o to, aby poslali ruskemu ministerstvu vnitra prislusne dokumenty o lokalni Piratske strane, protoze je o to ministerstvo zada. Verim, ze alespon v 50% pripadu by to proslo. Kdyz mi mame kampan, tak na nas serou, a to je jich aspon 20x tolik. My se kvuli nim tim padem taky nepretrhnem. Jinak dekuju, zes to sem zkopiroval.
Andrej.Polescuk
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student práva
Dal poděkování: 72 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování

PP-RU

Příspěvek od Andrej.Polescuk »

Navázal jsem kontakt s ruskými Piráty, konkrétně s jejich mezinárodním koordinátorem Nikolajem Voronovem. Bavili jsme se hlavně o otázce registrace Pirátů v Rusku, kde jak víme, jim byla 3x zamítnuta žádost. PP-RU podali žalobu do ESLP a čekají, jak se situace vyvine. Domnívají se, že na to nebude mít vliv ani rozhodnutí Ústavní soudu Ruska (o kterém jsem informoval, ale znovu přikládám odkaz http://www.gazeta.ru/social/news/2015/0 ... 4401.shtml), když se odvolávají na to, že ÚS už v této žádosti jednou ESLP vyhověl. V jejich strategii, byla rovněž možnost vytvoření hnutí, které by se transformovalo do politické strany a umožnilo tak oficiální vznik strany, bohužel s novelo zákona o volebních stranách byla tato možnost vyloučena. Ruští Piráti pak tedy v nadcházejících volbách budou kandidovat jako nestranici.

Problémem je pro ně rovněž nedostatečná členská základna a s tím i omezený počet témat ve volebním programu, které se z velké části zábývá pouze a jenom copyrightem. Z mé strany padla také otázka ohledně zákona o TOR, které jsem informoval zde (vnitrostranicka-diskuse-f75/geopolitika ... 9-430.html), kdy bylo odpovězeno, že tímto zákonem se vůbec nezabývali kvůli absenci ekonomického analytika.

Vyřčen byl také dotaz ohledně Ukrajiny, z čehož Nikolaj dobře vybruslil tím, že v dané situaci nemá význam hledat viníky. Situace ve straně je pak taková, že je zde více názorových proudů, podobně jako u nás. Dále jsem se k té otázce nevracel, očividně to nebylo téma, které by chtěl probírat.

Poslední věcí byla otázka jeho přehledu ohledně aktivity ukrajinských Pirátů, kdy mě NIkolaj odkázal na jejich předsedu. Toho mám v plánu kontaktovat buď dnes večer, či kolem zítřejšího rána, uvidíme, jaká bude odpověď.

To je zatím vše, novinky budu postovat do tohoto vlákna.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Polescuk za příspěvky (celkem 6):
Petr.Bajgar, Mikulas.Peksa, Alexandr.Mansurov, Homo.Pyratus, Vojtech.Pikal, Marek.Necada
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: PP-RU, PP-UA, PP-BLR

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

1) poprosil bych, jestli by Ti nevadilo tohle vlákno rozdělit, abychom měli separátně vedené jednotlivé strany

2) raději se moc neptejte Rusů na Ukrajinu a už vůbec se jich neptejte po internetu. Moje info, co mám od jednoho nejmenovaného Ruského piráta se o tom uvnitř strany i bojí bavit..

A obecně - krásná práce. Někdy bychom si asi měli udělat nějaký mumble a probrat v rámci týmu novinky
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Vojtech.Pikal
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Andrej.Polescuk

Re: PP-RU, PP-UA, PP-BLR

Mikulas.Peksa píše:1) poprosil bych, jestli by Ti nevadilo tohle vlákno rozdělit, abychom měli separátně vedené jednotlivé strany

2) raději se moc neptejte Rusů na Ukrajinu a už vůbec se jich neptejte po internetu. Moje info, co mám od jednoho nejmenovaného Ruského piráta se o tom uvnitř strany i bojí bavit..
1) Rozděleno

2) Máš pravdu. Mělo mi dojít, že to tam má ošéfované FSB.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Polescuk za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal
Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 549 poděkování
Dostal poděkování: 191 poděkování

Příspěvek od Homo.Pyratus »

kdy maji v rusku ty volby, rad bych i na tu ukrajinu,.-)))
Andrej.Polescuk

Homo Pyratus píše:kdy maji v rusku ty volby, rad bych i na tu ukrajinu,.-)))
Do Dumy 2016, nově podle smíšeného systému.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Polescuk za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Diskuze o PP-RU trochu utichla proto si dovolím doporučit případným zájemcům k poslechu:
Impérium-Ryszard Kapuściński
Myslím, že toto je jedno z děl podstaté pro pochopení toho co se dnes děje v Rusku.
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Situaci v RU bychom měli sledovat minimálně jako stav počasí ať jsme raději připravení než překvapení.
Gen.Gerasimov autor hybridní války na Ukrajině a putinova suita vlivných.

Rusové si viditelně neumí představit osamostatnění Ukrajiny a proto vymýšlejí tisíce spikleneckých teorii jen aby mohli další desetiletí Ukrajinu kolonizovat.

Na druhé straně je potřeba chápat jak je RU po desetiletích devastace rozvrácené lidsky a občansky a tedy zmatené, slabé a roztříštěné až po totální degeneraci zločinností, drogami, alkoholem a tedy náchylné k převládnutí fašisty nabízejícími snadná a rychlá řešení. Rusko jako země vlastně nikdy nepoznalo demokracii a nemá k ní ani základní předpoklady natož obecnou společenskou vůli.
Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 549 poděkování
Dostal poděkování: 191 poděkování

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Petr.Bajgar píše:Situaci v RU bychom měli sledovat minimálně jako stav počasí ať jsme raději připravení než překvapení.
Gen.Gerasimov autor hybridní války na Ukrajině a putinova suita vlivných.

Rusové si viditelně neumí představit osamostatnění Ukrajiny a proto vymýšlejí tisíce spikleneckých teorii jen aby mohli další desetiletí Ukrajinu kolonizovat.

Na druhé straně je potřeba chápat jak je RU po desetiletích devastace rozvrácené lidsky a občansky a tedy zmatené, slabé a roztříštěné až po totální degeneraci zločinností, drogami, alkoholem a tedy náchylné k převládnutí fašisty nabízejícími snadná a rychlá řešení. Rusko jako země vlastně nikdy nepoznalo demokracii a nemá k ní ani základní předpoklady natož obecnou společenskou vůli.

no vypadato ze jsi znalec ruskych pomeru, zajimas se o indii, jeste by jsi mohl zalozit vlakno PP china ci severni korea ty blbecku.-)))

uz vodpluj treba do ruska, muzes tam delat osvetu ty vseznalku.-)))
Odpovědět

Zpět na „Flagship“