Warez - uploadování na filehostingové servery.

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

blindp
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: clovek

Re: Warez - uploadování na filehostingové servery.

Příspěvek od blindp »

Jana Syrovatkova píše:Mimochodem s ukončením podpory Windows XP bude asi dost lidí zvažovat, co dál. Také jsem se podívala na ceny licencí Win 7 a přemítám minimálně o dualbootu s tím, že Win XP jen pro SW, který jinak nepoběží a nejlíp vůbec nepřipojovat k internetu. Zjistila jsem, že můžu mít na počítači legálně Win 7, ale mám oprávněnou obavu, že můj počítač je na Win 7 příliš slabý a upgradeovat jen proto, že končí podpora Win XP, když vím, že na linuxu by to běhalo v pohodě a pro internet a excel fakt silnější mašinu nepotřebuji, se mi vůbec nechce.

A takových lidí, jako jsem já, jsou asi stovky - co mají doma počítač leda na poštu a prohlížení fotek z dovolené. Nepotřebují super moderní stroj a na starších jim Win 7 moc nepoběží.
Můžeš zkusit dualboot s xubuntu - http://www.xubuntu.cz/ kancelář, multimédia, a ostatní zvládá líp jak xp.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Jano, já už na další widle po WXP nepřejdu, horší ale je, že i linuxy jdou dost do hajzlu.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr.Nemecek
Profese: IT - sítě a správa systémů
Dal poděkování: 336 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Příspěvek od Petr.Nemecek »

OFFTOPICJana: Když se na Win 7 povypíná všechno, co není nezbytně nutný, dokážou být podle mojí zkušenosti rychlejší než XP. Ale je fakt, že na provedení takovýho "tuningu" iž o tom člověk musí maličko něco vědět.

Roman: Nemůžeš tam cpát rozežraný Ubuntu, ale jsou i distribuce speciálně určený pro starý stroje ;)
aksamit
Profese: Státní zaměstnanec
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od aksamit »

Myslel jsem, že se tu budeme držet daného tématu. A né co je legální a nelegální. Proč se tak stalo je trochu složitější o tom zatím nemohu nic prozrazovat do té doby než bude vše uzavřené určitě se pak s Váma podělím o další informace. Myslel jsem, že zde získám nějakou radu a né že jsem pitomec, samozřejmě že moc dobře vím, že jsem si zničil život, ale co se má stát tak se bohužel stalo. Zhruba vím moc dobře jak vše funguje jak lidi, kteří uplaudují na filehostingové servery a jak CPU těmto lidem likviduje život. Jak spolupracují s policijí a filehostingovýma serverama a jak jim pak cinkají penízky je to zcela jednoduchý biznis, který je opravdu dobře promyšlený. Bohužel co se týká našeho soudnictví tak moc dobře každý ví jak to u nás funguje. Vinen zatím nejsem to je jen otázka času, kdy budu, ale jak říkám budu se rvát do morku kosti, když už jsem to takto podělal tak ať to má cennu. Co se týká programů a softwaru tak jim celkem dobře rozumím a dokážu s nimi celkem slušně pracovat. Samozřejmě že existuje spousta programů, které můžeme nahradit free verzí ale ať si každý říká je to jen můj názor určitý programy jsou jedinečný a nelze je plně nahradit. Je to samé maso a sója také není to samé. Říká se když na maso nemáš tak bašti co chceš v uvedením příkladě tu sóju. Ale když víš že je to jen pro tebe a nikdo se nedoví spíš předpokládáš že se to nikdo nedoví tak si kousek masa vezmeš. Tudíš abych to schrnul je to má pitomost a za ní si zaplatím, že zničím život třem lidem o mě tak moc nejde ale manželka a děti to je pro mě priorita a když je jim ublíženo tak ýe za to můýu ja mě mrzí. Stát se může každému cokoliv a kdo si myslí že ne tak je na omylu. Taky jsem kroutil hlavou jak někdo může udělat tamto a bůch ví co ale zjistil jsem že to se stane z vteřiny a pak nad tím člověk kroutí hlavou a říká si proč já. Snad je to někde napsaný, že tak to má být v osudu. Mám v sobě spousta myšlenek a teorii jak to opravdu funguje a jak by se dalo docílit aby warez a podobné služby dali dosti omezit, aby to nezničilo životy apod. muselo by se hlavně chtít a ukázat lidem že to jde i jinou službou dnešního celkem rychlého internetu. Omlouvám se za nějaké chyby už dlouho jsem nepsal a tak jsem jak prvňáček..... :D :D :D
mkv

Příspěvek od mkv »

Také bych na tomto místě vynechal debatu o opensource, sice mám linux rád a rozhodně nesouhlasím s tím, že šel do kopru se svým upraveným debianem jsem naprosto spokojený. Co se týče alternativ ke komerčnímu softwaru, ano jsou tu a rozhodně stojí za to pro začátečníky a migranty z windows dát něco do kupy. Na druhou stranu snad všechny větší distribuce mají své stránky ... každý si je může s widlemi porovnat a naistalovat si je třeba i jako dual boot. Btw widle mám sedmičky origo a v ultimate edici bohužel můj model noťáku se bez nich v dané době sehnat nedal ...

Spíš bych si tady, ale položil otázku, jak těm uploaderům pomoct z té rejže ve, které jsou až po uši. Potažmo jestli je normální a zcela v souladu s právem, aby kavalerie naklusala až do obýváku nebo ložnice kvůli pár filmům...

Jsou přeci i rozumnější způsoby jak zajistit PC než vyrazit dveře s válečným pokřikem a bouchačkou v ruce, nejsme přece v Rusku... i když to tak občas nevypadá občas si připadám jako Kazachstánu zvlášť, když vidím politickou reprezentaci.

Co takhle alespoň drobný průzkum na téma zda je soukromí a svoboda projevu méně chráněnou hodnotou než autorské právo?

Vždyť jde o nehmotné právo navíc porušené prostředkem komunikace na dálku ... nakonec nebylo možné prostě oba pány vyzvat k vysvětlení a vydání PC? Silně pochybuji, že pokud by byli poučeni o tom, že k nim může i vtrhnout kavalerie, že by si tuhle "zábavu" nenechali ujít a radši PC nevydali. Navíc 500k škody? WTF?

Kromě toho, kde bere ČPU právo sledovat kdo co dělá na internetu, podle jejich stránek to vypadá, že jsou spíš nějaký amatérský kroužek rádoby detektivů a právníků. Podle mě porušila ČPU právo na soukromí těch dvou v první řadě tím, že je sledovala. V druhém sledu pak porušila policie právo na spravedlivý proces tím, že nakráčela k nim do ložnice a zcela neproporcionálně k sledovanému účelu tedy ochraně autorského práva porušila právo na soukromí třetích osob a to jednak invazí do ložnic a druhak zkoumáním obsahu PC nebo tam pánové měli jen svoje hesla? A to všechno aniž by ty dva nešťastníky naše slavná policie vyzvala k vydání PC a dalších věcí?

Pánové celkem vážně zvažte podání podnětu k prověření postupu státního zástupce a policie ve věci.

Trhliny v jejich konstrukci mohou být tyto:

1)nedokážou, že všechny názvy souborů v seznamech skutečně obsahovaly autorskoprávně chráněné soubory (což nelze pokud vše nestáhli a neudělají posudky na každý soubor)
2)nedokážou, že PC jste používali pouze a výhradně vy (pokud jste se již nepřiznali)
3)nedokážou, že Vaši IP někdo nezneužil (pokud neprohledají Vaše PC forenzně kvůli trojanům (Zbot, SpyEye ... Dark Comet) a pokud neprohledají router (např. Aidra botnet) tak nelze prokázat, že jste používali dané připojení pouze vy, body pro Vás pokud máte nainstalovaný tor jako relay)
4)nedokážou výši škody (vyjádření ČPU není důkaz, dokonce to není ani vyjádření poškozeného a ani zástupce poškozeného) a tím pádem dost těžko odůvodní proporcionalitu postupu ... zkuste namítnout, že domovní prohlídka byla nepřiměřeným postupem a že byste na výzvu věc nutnou k trestnímu řízení vydali
5)odpovězte si každý sám byli jste řádně a podle zákona poučeni? nebo k vám naklusalo komando "hele tady máme orazítkovaný kus papíru" vyzvali Vás k vydání PC? odmítli jste PC vydat?

mrkněte sem:

http://internetcensus2012.bitbucket.org/paper.html

ten chlapík oskenoval celý internet pomocí svého botnetu nainstalovaného na cizích zařízeních ... mimo jiné měl boty i na routerech v Čechách, nainstaloval je snadno vzhledem k tomu, že řada uživatelů ponechá router prakticky v továrním nastavení a nechá tak přístup pro vzdálenou podporu s defaultním heslem ... např. login support heslo support1234 ...

mrkněte na tzv. RAT (Remote Admin Tools) např. Frutas z dílny Indetectables.net je v javě a je crossplatform ... hm nebo jrat ten je dokonce opensource java boti běží krásně i na androidu ... navíc prokázat, že někde něco je nebo není není tak jednoduché stačí bota zašifrovat a nebo přidat polymorfní kód tzn. že bot při každé instalaci změní část nebo celý kód aniž by ohrozil funkce.

Pokud jednoznačně neprokážou u soudu, že Vaše pc neobsahovalo, žádný škodlivý kód což jde obtížně pak nemohou jednoznačně prokázat, že jste svoje PC používali výhradně vy. A i v případě, že tam nic nenajdou lze argumentovat tím, že tam ten bot být mohl v době kdy byly ukládány soubory na filehosting ... btw připadá mi trochu neproporcionální a ujeté, že kvůli uploadování nakluše celá kavalerie až k Vám do obýváku, aniž by Vás před tím někdo vyzval k vydání věcí jde snad o přečin ne o zločin ...
martin253

Příspěvek od martin253 »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jak to dopadlo? Nebo se to ještě nevyřešilo?
Zajímalo by mě jak to celé probíhalo.... po zabavení PC policii po domovní prohlídce?

Díky za info...
spoky

Příspěvek od spoky »

martin253 píše:Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jak to dopadlo? Nebo se to ještě nevyřešilo?
Zajímalo by mě jak to celé probíhalo.... po zabavení PC policii po domovní prohlídce?

Díky za info...

pravděpodobně dělají součet sw co najdou a přičtou k te škodě co byla zatím vyčíslena
Jimmy23

Příspěvek od Jimmy23 »

Ahoj Jim. Chci se te zeptat jak si zatím na tom s tím tvým problémem s policii. Ja mám hodne podobný problem, možná že i rovnaký. Ďekuju. (sorry za češtinu, jsem ze Slovenska) :)
trestanec

Příspěvek od trestanec »

u mě proběhla domovní prohlídka v únoru 2013. Též za uploady filmů, cca 20ti, škoda cca milion. Cena ne vypočtena na základě přesných čísel, ale PŘEDPOKLÁDANÁ ŠKODA.
a JAK TO POSTUPUJE - takže v únoru prohlídka, pak hafo výslechů, v létě 2013 Okresní soud - uznal mou vinu (samosoudce, který zároben vydal ten samý Trestní příkaz na 2letou podmínku a uhradit předpokládanou škodu milion), ihned jsme se odvolali (právník je samozřejmostí). A teprve ZÍTRA mám odvolací Krajský soud a zítra se po roce a čtvrt dovím co bude.
Odvolání je postaveno na základě PŘEDPOKLÁDANÉ škody, předpokládaná škoda není objektivní škoda, na nekonkrétnosti viníka - ona IP adresa není konkrétní uživatel, jak tu někdo zminoval, PC je používán celou rodinou, nikdo neví, kdo za nezaopatřeným PC sedí apod aapod.
Samozřejmě nemusím říkat, že i mě tato ccelá událost zničila rok života, fyzicky naprosto, ženu mám na RD, dva prcky a za právníka již ted padne cca 50tisíc.
Nervy neskutečný. Domovní prohlídkou to počínaje, al eje to teprve začátek zkoušky nervů a strachu.
trestanec

Příspěvek od trestanec »

Tak rozsudek - roční podmínka.

Co se týče pokuty, ČPU ji stanovila na 950 000kč, Krajský soud ji snížil na 500 000 kč, ale s tím nás odeslal do Občanskoprávního sporu. Do civilního sporu prý ale ČPU nikdy nešla, jelikož jejich "škody" jsou předpokládané, tak se semnou právník rozloučil s tím, že toto po roce a čtvrt takto končí!
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“