Je násilí legitimní?

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Re: Je násilí legitimní?

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Nemyslím si, že chudoba je formou násilí. OFFTOPIC(Ano, nesouhlasím s Ghándím, argumentační fauly autoritou zdar!)
Uvrhnutí někoho do chudoby již ano.

Násilí může být v některých případech legitimní.

A samozřejmě, v případech krajní(válka, přírodní katastrofa, mor, hladomor...) nouze se veškerý majetek stává společným.
- problém této teze ovšem je, že společnost je již tak diverzifikovaná, že lze těžko určit, kdy se bída stává natolik velkou či rozsáhlou, aby začla platit.

Also, Piráti jsou politická strana, jsou součástí systému, právě proto, aby změnili tento systém zevnitř, demokraticky nenásilně. Pokud se vám toto nelíbí, nevstupujte.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 549 poděkování
Dostal poděkování: 191 poděkování

Příspěvek od Homo.Pyratus »

spolecnost se meni jen kdyz je revoluce nebo valka.-)))

http://www.youtube.com/watch?v=wVCYKXsr ... pp=desktop
anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Vojtech Pikal píše: Also, Piráti jsou politická strana, jsou součástí systému, právě proto, aby změnili tento systém zevnitř, demokraticky nenásilně. Pokud se vám toto nelíbí, nevstupujte.
jj strana mírného pokroku v mezích zákona. Naštěstí tak voliči piráty nevidí. K zamyšlení je, že starší si o pirátech myslí že jsou radikálnější a proto zvažují, že je budou volit.
Homo.Pyratus
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 549 poděkování
Dostal poděkování: 191 poděkování

Příspěvek od Homo.Pyratus »

nasili je pro lidi prirozene jen ho v sobe potlacuji.-)))
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Roman Kucera píše:Mikuláši, jenže ta demokracie musela být velmi často vybojována násilím, i krví. Tak to prostě je, ať se nám to líbí nebo ne.
O tom se nepřu. Rozumím tomu, že revoluční násilí je během revolucí legitimní a neříkám, že bych se k němu v takových podmínkách v nějaké formě třeba neuchýlil. Co chci říct je, že Piráti nejsou a nebudou platforma pro organizaci a šíření násilí. Tento typ aktivit tu nemá co dělat. Nebo se pletu?

Já si můžu myslet, že soudní exekutoři jsou banda zlodějů. Ale kradou podle zákona, takže je třeba změnit zákon. Vzít pušku a jít je postřílet prostě legitimní není, to s demokracií nebo Pirátstvím nemá nic společnýho.

OFFTOPICKlidně uznám, že jsem levičák, ale s tím levicovým terorem odcamcaď-pocamcaď. Všeho moc škodí.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Helena.Jarolimkova
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 1128 poděkování
Dostal poděkování: 234 poděkování

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

Jan Hruby píše:spolecnost se meni jen kdyz je revoluce nebo valka.-)))

http://www.youtube.com/watch?v=wVCYKXsr ... pp=desktop
Společnost se nemění....
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Mikulas Peksa píše: O tom se nepřu. Rozumím tomu, že revoluční násilí je během revolucí legitimní a neříkám, že bych se k němu v takových podmínkách v nějaké formě třeba neuchýlil. Co chci říct je, že Piráti nejsou a nebudou platforma pro organizaci a šíření násilí. Tento typ aktivit tu nemá co dělat. Nebo se pletu?

Já si můžu myslet, že soudní exekutoři jsou banda zlodějů. Ale kradou podle zákona, takže je třeba změnit zákon. Vzít pušku a jít je postřílet prostě legitimní není, to s demokracií nebo Pirátstvím nemá nic společnýho.

OFFTOPICKlidně uznám, že jsem levičák, ale s tím levicovým terorem odcamcaď-pocamcaď. Všeho moc škodí.
Všechno nakonec skončí u otázky: Věříš, že už máme demokracii a že funguje?
Já zatím asi věřím.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Roman Kucera píše:
Mikulas Peksa píše: O tom se nepřu. Rozumím tomu, že revoluční násilí je během revolucí legitimní a neříkám, že bych se k němu v takových podmínkách v nějaké formě třeba neuchýlil. Co chci říct je, že Piráti nejsou a nebudou platforma pro organizaci a šíření násilí. Tento typ aktivit tu nemá co dělat. Nebo se pletu?

Já zatím asi věřím.
Líbí se mi Tvůj optimismus :) Já pravidelně končím u otázky "Věříš, že ještě máme demokracii a že funguje?"

Taky tomu ještě věřím...ale znáš to, "optimista se učí anglicky, pesimista rusky, realista sedí doma a balí batoh" :) ..... resp. ještě to znám s "čistí kalašnikov", což v kontextu předchozí debaty dává ještě o malinko větší smysl. :)
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Helena.Jarolimkova
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 1128 poděkování
Dostal poděkování: 234 poděkování

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

Roman Kucera píše:

Já zatím asi věřím.
Noo, mě teda Piráti vyškolili, takže já s touhle vírou začínám mít problém.....
David.Michal
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

Tak já už třeba nevidím jinou cestu než násilí v ulicích.

Osobně už na českou demokracii nevěřím, vidím, že chudý člověk se práva nedovolá. Zdá se, že státní instituce už stojí jen jako bariéra mezi chudými a jejich parazity.

Všechny ty volby, policajti, soudy, úřady to vše už vnímám jen jako ochranu parazitů před jejich hostiteli, před "lůzou".

Jenže já jsem lůza, takže už jen čekám až se začnou tvořit ozbrojené skupinky......
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“