Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: Imigranti

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Roman.Kucera píše:
filoraptor.jpg
To je trošku míchání jablek s hruškama, ne? Typickej Evropan po příjezdu do USA šprtal angličtinu, chodil do saloonu a volil si šerifa. Že Olda Šetrhend šprtal Apačštinu, hulil dýmku míru a howgal na náčelníka nebylo zase tak úplně typický.

Průšvih byl, že hranice USA se posouvala na západ a tím se posouvala hranice "podle čích pravidel se hraje".
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Frantisek.Navrkal, V__
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Typickej Evropan na začátku přijel mezi Indiány "v míru", přivezl jim kořalku, naučil je hrát karty a korumpoval jejich náčelníky, paxi přivezl ohromné množství bambitek a děl a kdo se nenechal zkorumpovat, nepřežil. Nemyslím, že by šprtal indiánštinu, mluvil svým africkým evropským jazykem.
Ale celé to (blbé) memátko je jen kontra k jiným (blbým) memátkám ocluníčkářů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, V__
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Martin.Smida
Republikové předsednictvo
Profese: Kompostář
Dal poděkování: 574 poděkování
Dostal poděkování: 1418 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Smida »

když to shrnu:
Jsem proti kvótám (vysvětleno v článku a rozhovoru)
Jsem pro standardní azylové řízení.
Za největší hrozbu považuji vzájemnou radikalizaci obou táborů (muslimů i nacionalistů)
Multikultura je nevyhnutelná budoucnost, musíme se s ní vyrovnat.
Imigranti mohou být ekonomicky přínosem ale i rizikem. To se teprve uvidí, záleží na nastavených pravidlech, která by ovšem měla platit pro všechny stejně.

jedni chtějí přibrat všechny, starat se o ně a dělat jim všemožné ústupky, druzí je chtějí střílet na hranicích.
šrtl jsem extrémy a formuloval názor. klidně s ním polemizujte. :-) ale slušně, please.
meme1.jpg
křestanizace.jpg
Naposledy upravil(a) Martin.Smida dne 23 čer 2015, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Smida za příspěvky (celkem 5):
Viktor.Mahrik, Vladimir.Lansky, Dominika.Michailidu, Ondrej.Maly, V__
  1. místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
Ales.Sura
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Dal poděkování: 883 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Ales.Sura »

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvek:
V__
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 2):
anonym2064, V__

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Mám ještě jednu otázku. Je tady někdo, kdo se vyjadřuje zasvěceně k tématu stejně jako Martin Šmída a žil alespoň půl roku mezi Araby, Afričany, Turky nikoliv na koleji nebo v jiném státu EU?
A co Martin Šmída?
Je tady aspoň jeden pirát, který si myslí, že k takto citlivým tématům by se měl vyjadřovat někdo, kdo má aspoň základní zkušenost?
Jinak budeme opět hodnoceni jako totální amatéři, kteří akorát dokážou pomalovat dinosaura.
Jo ještě poznámka k Martinovi Š. - na tu zahraniční práci " jižních typů ", se fakt těším, ty opravdu žiješ v jiném světě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvek:
V__
Karel.Rada
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel.Rada »

Odhaduji, že většinový názor pirátů je asi takový : masivní příchod muslimů vítáme, hned je pozveme na Prague pride. Těch pár remcalů ze strany stejně brzy vypudíme, tak o co jde ? :shock: Mezi tím povedeme neslané, nemastné sluníčkově zářivé řeči. Veřejnost je stejně zvyklá, že nás její problémy nezajímají.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Rada za příspěvky (celkem 3):
Simona.Skorepova, Daniela.Nova, V__
Ales.Sura
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Dal poděkování: 883 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Ales.Sura »

Simona.Skorepova píše:Mám ještě jednu otázku. Je tady někdo, kdo se vyjadřuje zasvěceně k tématu stejně jako Martin Šmída a žil alespoň půl roku mezi Araby, Afričany, Turky nikoliv na koleji nebo v jiném státu EU?
A co Martin Šmída?
Je tady aspoň jeden pirát, který si myslí, že k takto citlivým tématům by se měl vyjadřovat někdo, kdo má aspoň základní zkušenost?
Jinak budeme opět hodnoceni jako totální amatéři, kteří akorát dokážou pomalovat dinosaura.
Jo ještě poznámka k Martinovi Š. - na tu zahraniční práci " jižních typů ", se fakt těším, ty opravdu žiješ v jiném světě.
Byl jsem na měsíčním výměnném pobytu v Turecku. Opakovaně jsem se staral i o tureckou mládež na výměnných pobytech v Evropě. Moje zkušenost je jednoznačně pozitivní - velmi přátelští a otevření lidé.
Měl jsem holku z Jihoafrické republiky na podnájmu. Moje zkušenost je jednoznačně negativní - zanechala po sobě spoušť a nezaplacené nájmy.
Měl jsem 3 roky spolubydlícího z Libanonu na koleji. Zkušenost opět výtečná. On i jeho kamarádi byli velmi přátelští lidé.
Moje tchyně strávila polovinu svého života na jihoafrické ambasádě a i přímo v Jihoafrické republice. Vychovali tam z ní rasistu. Respektive si tam zažila rasismus naruby. Vymluvit jí to již nelze a příběhů na toto téma má dost.
Moje teta si vzala araba, stejně jako její dcera, která teď žije v Saudské Arábii. Tak mám ty příběhy také z první ruky.
Byl jsem v kolejní radě na studentské koleji, kde byla nadpoloviční většina zahraničních studentů (Masarykova kolej). Musel jsem tedy nezřídka řešit konflikty mezi studenty. Nezbývá mi než dodat co už asi vyplývá z úvodu - je to o každém jedinci individuálně a nelze zevšeobecňovat.
Navíc teď žiji v zahraničí, takže jsem si mohl vyzkoušet adaptaci na jinou kulturu jaksi z druhé strany (z pozice imigranta).
Svoje názory jsem tu opakovaně uváděl, takže se nebudu opakovat a souhlasím, že není nad přímou zkušenost. Obzvláště mi pomohlo být sám v pozici imigranta.
Objasnilo mi to spoustu původně nejasných otázek. Například to, že není povinností obyvatel a země do které jsem přišel, aby se mi přizpůsobovali. Právě naopak já jsem dobrovolně přijel, takže přizpůsobit se musím já. Proto zde nedělám v neděli hlučnou práci, protože je zde den boží. Také proto se bych si nedovolil jít do mešity v kraťasech. Je to výraz mého respektu k dané kultuře. A očekávám ho oboustranně!
Naposledy upravil(a) Ales.Sura dne 23 čer 2015, 18:44, celkem upraveno 1 x.
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Díky Aleši, konečně jeden rozumně popsaný přístup. A z hlediska vlastní zkušenosti.
Víte, mám jednu takovou příhodu, kterou stále opakuji, ale třeba jí tady ještě někdo nečetl.
Po Jasmínové revoluci několik měsíců se místní muži střídali v domobraně u svých domů a důvodem bylo, že jejich ex diktátor před svým odletem do SA pustil z vězení asi 11 tisíc těžkých vězňů a v kombinaci se situací v Libyi měli místní stažené půlky. Problém je, že pokud si dobře prohlídnete videa z Itálie a z Francie, jsou na nich mladí muži černé pleti a jsem si jistá, že na straně Magrebu žádné velké policejní obstrukce /kromě toho, že si potřebují uloupnou svůj díl o pašeráků/nehrozí. Tak až si tedy budete vybírat, koho ubytujete u sebe doma, mějte v taky v mozkovně, koho určitě ne.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvek:
V__
Martin.Smida
Republikové předsednictvo
Profese: Kompostář
Dal poděkování: 574 poděkování
Dostal poděkování: 1418 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Smida »

"tak si je nastěhujte k sobě domů!"
"sbíráme víčka od petek na naše děti!"
"S kolika Muslimy jsi v životě mluvill?"
"Cigáni neplatí v MHD a za léky!"
" To budete čumět až se odpálí v obchodě a znásilní vaše dcery!"
" To není prchání před válkou, to je kolonizace!"
to je ta argumentační úroveň tady :-D Co takhle k věci?

jinak, ne, nebyl jsem v žádné Africké ani Arabaské zemi ani na dovolené.
Muslimy znám jenom ze studií na VUT, v Majetíně žádní nejsou :-) Nejsou tady totiž skoro nikde :-)
Stejný debaty jsme už zažili o cigánech a padaly stejné argumenty (tak si je nastěhuj, asi jsi jich nepotkal dost, mají to prostě v krvi, apod.)... Muslimové jsou druhý kolo. Buď se zacyklíme v osobních invektivách, nebo budem diskutovat o problému a hledat realistické řešení. takže, konstruktivně, please :-)
češi.jpg
nenávist.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Smida za příspěvky (celkem 7):
Mikulas.Peksa, Marek.Necada, Viktor.Mahrik, Dominika.Michailidu, Michaela.Vodova, Jakub.Nepejchal, V__
  1. místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“