No definice a vymezení i když mlhavé zde existují z velmi dobrého důvodu - abychom se v diskusi mohli shodnout na významech pronesených vět. Pokud toto nechceš dodržovat, tak se s tebou bude moci málokdo bavit.14/7 píše:Definoval jsem levičáctví jako výrazně nedemokratickou formu, snažící se nedemokratickými postupy vnutit, většinou úspěšně pod záminkou páchání dobra, svou vůli většině. A psal jsem to ne z pohledu společnosti, ale z pohledu svého.
HN: proč jsou dálnice v Česku dražší než v zahraničí
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: HN: proč jsou dálnice v Česku dražší než v zahraničí
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- next_ghost
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 465 poděkování
- Dostal poděkování: 1741 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Stručná definice politických pojmů:14/7 píše:Někde se shodujeme, někde si nerozumíme, někde se míjíme. Definoval jsem levičáctví jako výrazně nedemokratickou formu, snažící se nedemokratickými postupy vnutit, většinou úspěšně pod záminkou páchání dobra, svou vůli většině. A psal jsem to ne z pohledu společnosti, ale z pohledu svého. Tedy z pohledu, že pokud něco dávám, protože musím, tak při financování toho, co jsem popsal se mi otevírá kudla v kapse. Někomu zas vadí něco jiného, ale mezi výpalným OSE a výpalným veřejnoprávním médiím vidím jen ten rozdíl, že OSE nemusím platit za indoktrinaci.
Liberalismus: "Každý si může dělat co chce, pokud tím neškodí nikomu jinému"
Autoritářství: "Každý může dělat co říká vůdce/strana/nejvyšší duchovní"
Pravice: "Každý si může dělat co chce, pokud na to má"
Levice: "Stát musí zajistit, aby každý dostal příležitost dělat aspoň něco z toho, co chce" (pozor, neplést s "každý si může dělat co chce a stát musí zařídit, aby na to měl")
Tvoje definice odpovídá běžně používanému pojmu "zmrd" a zasahuje daleko za hranice autoritářské levice.
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
-
- Profese: OSVČ
- Dostal poděkování: 26 poděkování
tu mlhu nevidím, next ghost to odhadl docela přesně.Ondrej Profant píše:No definice a vymezení i když mlhavé zde existují z velmi dobrého důvodu - abychom se v diskusi mohli shodnout na významech pronesených vět. Pokud toto nechceš dodržovat, tak se s tebou bude moci málokdo bavit.14/7 píše:Definoval jsem levičáctví jako výrazně nedemokratickou formu, snažící se nedemokratickými postupy vnutit, většinou úspěšně pod záminkou páchání dobra, svou vůli většině. A psal jsem to ne z pohledu společnosti, ale z pohledu svého.
-
- Profese: OSVČ
- Dostal poděkování: 26 poděkování
Jedná se o určité priority, třeba se zeptej Vilety, jestli by byla plzeňákům milejší transparentní státní správa nebo statisíce kamionů pod okny. Čili betonová lobby versus zelená lobby.Michael xChaos Polak píše:14/7 píše: Nevěřím, že kritizované "levičácké alternativně-kulturní lobby" vyvádějí ze státního rozpočtu třeba jen zlomek toho, co si berou nejrůznější lobby stavební, autorskoprávní, apod.
- klivan
- Profese: lékař
- Dal poděkování: 176 poděkování
- Dostal poděkování: 292 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
147 píše:, protože jsem neslyšel, že by Greenpeace lezli na chladící komín v Bušehru. .Michael xChaos Polak píše: Tohle je hloupá snaha určitého typu lidí vytvořit nějaký jednotný "obraz nepřítele".
Musím souhlasit, že jaderná elektrárna v Bušehru představuje vážná bezpečnostní rizika pro celou severní polokouli, (druhý Černobyl?) Do výstavby zasáhly války 1980, výstavbu začal Siemens, ten utekl, pak pokračoval ruský Atomstrojexport, který ale zkrachoval, pak pokračovali Ukrajinci, i my jsme tam měli dodávat vzduchotechniku v r 2000, ale spojenci nám to zakázali.,
pak si to bastlili na koleni ze zbytků po Siemensu sami Iránci, ??? njn nyní se však má tento zákaz české pomoci Iranu opět zrušit a je na stole ve sněmovně

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... 032-00.png
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=836
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Will Rogers