Marihuana
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marihuana
Dušan Dvořák, jeden z lidí, kteří měli na MMM přednášku za nás kandiduje (vede sdružení Konopí je lék) a druhá věc je, že se akce účastnilo 12 000 lidí, z nichž mnozí s námi přirozeně sympatizují, ale řada z nich nevěděla, že opravdu jdeme do voleb. Uvědomujeme si, že je to dvousečné, ale nejsme strana "huličů" to za prvé a nálepek se nebojíme!
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Jiri.Rezek
- Krajské předsednictvo
- Profese: výzkumný pracovník
- Dal poděkování: 435 poděkování
- Dostal poděkování: 688 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kde? nemuzu to najit.Adam Soukal píše:http://www.parlamentnilisty.cz/
Hi hiUž mě tam pranýřují. Vypadá to trochu, že pokud člověk jen nechlastá pivo a rum a nekouří cigára a nechodí v montérkách a nebo jen v obleku, tak je nějakej vadnej.
- místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
místostarosta Plzeň 1
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně to na žádném našem transparentu nebylo. Samozřejmě naše transparenty se promíchali s davem. Popřípadě si je sympatizanti upravili.Phoenix píše:Pokud má být dekriminalizace marihuany pro lékařské účely, tak podle mě nebyla vhodně zvolená propagace ČPS mezi transparenty "Kdo nehulí s námi, hulí proti nám". Takhle si to spíš většina spojí s vyhulenýma hlavama.
Třeba já jsem velmi tvrdě zdůrazňoval, že pokud se o nás chtějí opravdu něco dozvědět, tak ať jdou na net číst program - my je chceme jen nalákat a rozhodnout se mohou sami.
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Náš program obsahuje tezi
Kdysi jsme diskutovali, jestli zařadit tento bod do prvního nebo posledního bodu. Nakonec jsme se rozhodli, že nejde o kulturní rozvoj, ale spíš o občanské právo na vlastní názor a soukromí. Stejně tak to chápali lidé na MMM. Myslím, že by bylo proti tomuto právu na názor, kdyby se u zahrádkářů kontrolovalo, na jaké konkrétní léčebné účely to mají, tj. aby se musel úřadům předkládat seznam nemocí. Každý má právo posoudit zda je nemocný a zda se chce léčit a jak se chce léčit. Řada z těch "smažek", co šli kolem naší pirátské zdi, byla důchodového věku, a právě tyto smažky dosvědčují, že naše úvahy jsou správné. Osobně se smířím s nálepkou smažka raději než s nálepkou autoritáře, který rozhoduje o tom, kdo bude co kouřit a kontrolovat, proč to kouří.Svoboda názoru zahrnuje i to, že si každý může svobodně zvolit způsob léčby. Současná právní úprava dovoluje pěstovat 5 rostlin konopí,5) ale držet smí člověk jen 15 g konopné sušiny.6) V České republice existuje poměrně velká skupina pacientů, kterým konopné výtažky velmi pomáhají při léčbě rozličných nemocí. Nemocný člověk si tedy vypěstuje 5 rostlin legálně, ale okamžitě se stává pachatelem trestného činu, protože sklidí rozhodně víc než 15 g sušiny. Chceme napravit tento stav, aby se pěstování a držení konopí pro léčebné účely úplně povolilo.
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
- Antonin.Baudys
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: astrolog
- Dal poděkování: 20 poděkování
- Dostal poděkování: 13 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Do Vaší debaty vstupuji se značným zpožděním, protože ve mně vjemy a úvahy chvíli zrály.
1/ Myslím si, že spojení ČPS a marihuany bude ostatními politickými konkurenty okamžitě zneužito, ve stejném okamžiku, kdy jim tahle asociace doteče. Proto tohle spojení pokládám za neuvěřitelný politický diletantismus a přímou politickou sebevraždu. Stačí pár frází: "Zhulenci chtějí do parlamentu." "Piráti doporučují hašiš vašim dětem." A jsme v prdeli a to tak, že navěky. S veškerými představami o sdílení, které nezastavíš etc. se můžeme příštích dvacet let kochat mimo jakékoliv zastupitelské orgány.
2/ O tom, že jednou vzniklý mýtus už nejde zrušit bych Vám mohl vyprávět svoje, viz legenda vytvořená Josefem Luxem o mém otci, který měl prostřelit letadlo. Už mu to nikdo neodpáře a nikoho nezajímá, zda je to pravda a jak to bylo doopravdy.
3/ Léčebný efekt konopí jako doprovodného prostředku při léčbě HIV a rakoviny nemohu popřít. Marihuana v podobě kouření tlumí stres, ale za dost vysokou cenu. Obě aplikace pocházejí ze stejné rostlinky, ale účinky obojího jsou natolik protichůdné, že zde je nutné udělat ostré vymezení. A trochu se divím, kde je pirátská upřímnost a smysl pro fair play. Kouření trávy mi nevadí dokud je spojeno s komunikační potivostí co do možnosti mluvit o účincích a následcích, o podobě závislosti etc. Úvahy o rozumné míře a zdravé míře mi znějí podobě přesvědčivě, jako úvahy o rozumné míře korupce.
4/ Samozřejmě, že pár jointů do roka nikoho nepoznamená. Jenomže huliči, které znám, to nemají o pár jointech do roka, ale o jednom jointu denně. A tam nemám problém na rozdíl od nich účinky popsat. Osobnost je přítomná jakoby z části, část osobnosti je někdo kolem, ale není v těle. Velmi nerad upozorňuju, že dlouhodobé užívání thc - a jako terapeut si to mohu dovolit tvrdit - zvyšuje náchylnost k rozvinutí psychóz a schizofrenie. Jistě, u osob s predispozicí, ale ruku na srdce, kdo z nás si je sebou jistý, že není predispozice nositelem?
5/ Nepíšu zde z pozice vzorného chlapce, který by z narkotik upadal do hysterické paniky. Kromě nijakých dojmů z trávy jsem si před lety testoval na sobě účinky ketaminu, byly pangalaktické, o tom žádná, až na to, že jsem se z toho pak dával několik let do pořádku. A vím o pár lidech, kteří po tomto experimentu už na tomto světě nejsou. Thc nikoho naštěstí nezabije, ale při déledobější spotřebě své uživatele rozebere na součástky.
Co dodat? Prosím všechny trávaře z řad pirátů, zda pokládají za nutné, budoucnost trávy a budoucnost pirátů roubovat na sebe.
Prosím i pirátské vedení, aby zvážilo, zda jako členská základna nepotřebujeme, aby byl v tomto směru pro foro interno vysloven určitý korektiv.
Díky za Vaší pozornost
Tonda
1/ Myslím si, že spojení ČPS a marihuany bude ostatními politickými konkurenty okamžitě zneužito, ve stejném okamžiku, kdy jim tahle asociace doteče. Proto tohle spojení pokládám za neuvěřitelný politický diletantismus a přímou politickou sebevraždu. Stačí pár frází: "Zhulenci chtějí do parlamentu." "Piráti doporučují hašiš vašim dětem." A jsme v prdeli a to tak, že navěky. S veškerými představami o sdílení, které nezastavíš etc. se můžeme příštích dvacet let kochat mimo jakékoliv zastupitelské orgány.
2/ O tom, že jednou vzniklý mýtus už nejde zrušit bych Vám mohl vyprávět svoje, viz legenda vytvořená Josefem Luxem o mém otci, který měl prostřelit letadlo. Už mu to nikdo neodpáře a nikoho nezajímá, zda je to pravda a jak to bylo doopravdy.
3/ Léčebný efekt konopí jako doprovodného prostředku při léčbě HIV a rakoviny nemohu popřít. Marihuana v podobě kouření tlumí stres, ale za dost vysokou cenu. Obě aplikace pocházejí ze stejné rostlinky, ale účinky obojího jsou natolik protichůdné, že zde je nutné udělat ostré vymezení. A trochu se divím, kde je pirátská upřímnost a smysl pro fair play. Kouření trávy mi nevadí dokud je spojeno s komunikační potivostí co do možnosti mluvit o účincích a následcích, o podobě závislosti etc. Úvahy o rozumné míře a zdravé míře mi znějí podobě přesvědčivě, jako úvahy o rozumné míře korupce.
4/ Samozřejmě, že pár jointů do roka nikoho nepoznamená. Jenomže huliči, které znám, to nemají o pár jointech do roka, ale o jednom jointu denně. A tam nemám problém na rozdíl od nich účinky popsat. Osobnost je přítomná jakoby z části, část osobnosti je někdo kolem, ale není v těle. Velmi nerad upozorňuju, že dlouhodobé užívání thc - a jako terapeut si to mohu dovolit tvrdit - zvyšuje náchylnost k rozvinutí psychóz a schizofrenie. Jistě, u osob s predispozicí, ale ruku na srdce, kdo z nás si je sebou jistý, že není predispozice nositelem?
5/ Nepíšu zde z pozice vzorného chlapce, který by z narkotik upadal do hysterické paniky. Kromě nijakých dojmů z trávy jsem si před lety testoval na sobě účinky ketaminu, byly pangalaktické, o tom žádná, až na to, že jsem se z toho pak dával několik let do pořádku. A vím o pár lidech, kteří po tomto experimentu už na tomto světě nejsou. Thc nikoho naštěstí nezabije, ale při déledobější spotřebě své uživatele rozebere na součástky.
Co dodat? Prosím všechny trávaře z řad pirátů, zda pokládají za nutné, budoucnost trávy a budoucnost pirátů roubovat na sebe.
Prosím i pirátské vedení, aby zvážilo, zda jako členská základna nepotřebujeme, aby byl v tomto směru pro foro interno vysloven určitý korektiv.
Díky za Vaší pozornost
Tonda
Věřím ve vývoj. Kontakty na mne jsou: baudys@gmail.com, 608.223.223, fb/skype: baudys
- Ondrej.Profant
- Kontaktovat uživatele:
Ano, toho jsme si vědomi, ale jsme liberálové a budeme hlásat liberální názoru. K tomu jsme navíc piráti a ti si servítky neberou. Je lepší držet linii myšlenkového hnutí a mít třeba o něco menší výsledek, než se stát populistickým zaprodancem třeba nějaké bezpečnostní agentury.Antonin Baudys píše:Do Vaší debaty vstupuji se značným zpožděním, protože ve mně vjemy a úvahy chvíli zrály.
Navíc tyto dva body vycházejí z přestárlosti členských základen našich stran (zvláště těch liberálnějších), které žijí ještě někdy v 70. letech. My musíme ukázat, že dneska už jsme jinde.
profant.eu
- Antonin.Baudys
- Kontaktovat uživatele:
Ondro ahoj, rozumím, ale každý nás rychle a úmyslně rozebere na tom, že jedna věc je obecná podpora svobody a druhá věc je lítat v hulení nebo dokonce podpora hulení? Fakt to vidím před očima v nějaké televizní diskuzi: "Lítáte v hulení? Lítate! Podporujete hulení? Podporujete." A v té chvíli už je pozdě tvrdit nehulíme a nepodporujeme. Pochybnost je zaseta. Pro voliče tím debata skončí. Fakt to ještě promyslete.
Věřím ve vývoj. Kontakty na mne jsou: baudys@gmail.com, 608.223.223, fb/skype: baudys
-
- Profese: OSVČ
- Dostal poděkování: 26 poděkování
Reklama je reklama. Pokud bude konkurence chtít využít negativní reklamu vůči ČPS, může jí jen prospět. Bohužel tak nečiní. Elektorát, který je proti marihuaně totiž v žádném případě ČPS volit nebude. Zato liberální volič zpozorní a protože na výběr toho moc nemá, třeba se přiměje jít k volbám a volit piráty.Antonin Baudys píše:Do Vaší debaty vstupuji se značným zpožděním, protože ve mně vjemy a úvahy chvíli zrály.
Tonda
Tohle je jednoduchý prvek, který každý pochopí a odlišuje ČPS od ostatního politického spektra, snad až na SZ a její klony. A je docela možné, že zde kápne nějaký ten hlas, protože jejich voliči taky nejsou extra nadšeni jejich politikou a volí jen z nezbytí, protože jim ostatní strany nevyhovují.
- Antonin.Baudys
- Kontaktovat uživatele:
Jste nadšenci!
Souhlasím, že než strach je podstatný postoj jistoty svým stanoviskem. I tak mám dojem, že to v tomhle bodě bude ještě husté. A tak pomáhej nám ruka páně. 

- Ondrej.Profant
- Kontaktovat uživatele:
No nadšenci... já osobně třeba dělám věci poctivě a bez pokrytectví. A utíkat od témat, protože by na ně někdo mohl zaútočit by mi opravdu přišlo nedůstojné.
profant.eu