Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Michal.Kindura
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student / IT
Dostal poděkování: 5 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Příspěvek od Michal.Kindura »

Co se týče zde zmiňovaných problémů mření do politiky, vzteku OSA, BSA.
Zajímalo by mě, kdyby se v médiích obejvila volební videokampaň, hudební klip, kde by nejznámější čeští umělci zaspívali spolu na podporu odměňování autorů, nikoli organizací a svazů, které je "skupují", co by ti korporativní lidé udělali? Praskli by vzteky? 8-)
Já jsem autor, v tom nelžu. Můj rukopis... 8-)
....vlastní rukou
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Michal Kinďura píše:Ono to není o vykillování stránky, ale absolutnímu vyfiltrování obsahu. :twisted:
Je tady tady krutý firewall, který blokuje na základě typu stránek v celé síti. IPCop se myslím jmenuje ta distribuce na serveru. Web proxy jsou zabité v prohlížeči, proxy jako např. TOR jsou zabité díky portům, dokonale byrokraticky vyžraná síť. "Je to školní konektivita, né Vaše, ve školním řádu, v řádu toho a toho je..."

Přesně to, kam by měli piráti v politice mířit. Volit výchovu místo cenzury.
Ano, já doufám, že jsem tu formulaci o tom, že OSA a BSA chtějí omezovat soukromí a cenzurovat obsah internetu, pokud chtějí copyright fakt vynucovat, zvolil dobře. I když to byla poměrně improvizace, a na oficiální webu jsou použitá jiná slova (asi elegantnější).

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Kamil.Paral
Profese: Programátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil.Paral »

Michaeli, v té reportáži vypadáš a zníš strašně udýchaně a neklidně. Příště se zkus předtím párkrát zhluboka nadechnout a uklidnit.

Neříkám, že bych to dokázal udělat líp, určitě bych měl před kamerou trému jak sviňa :) Jen podotýkám, jak to na mě působilo.
Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

Kamil Páral píše:Michaeli, v té reportáži vypadáš a zníš strašně udýchaně a neklidně. Příště se zkus předtím párkrát zhluboka nadechnout a uklidnit.
Ano, já vím. Předtím i potom v soukromém rozhovoru s Kateřinou Lang bylo vše ok, byl jsem úplně v klidu. Jakmile zapla kameru - BUM, nervozita totální. Tak to prostě je, toto lidi od programátorů a geeků čekají. Jakkoliv to není vždy za všech okolností pravda... jsem ale prostě citlivý na stres. Měl jsem si dát jednoho panáka, před tím (jednoho ! ne víc).
Kamil Páral píše: Neříkám, že bych to dokázal udělat líp, určitě bych měl před kamerou trému jak sviňa :) Jen podotýkám, jak to na mě působilo.
Na mě to tak působí taky, a vidím toto jako hlavní problém. A kdyby mě neprostříhali, a nechali ten projev v kuse, jako u toho člověka z OSA, tak jsme odepsaní, věř mi (projevil se "inverzí televizní efekt" - televize z vás umí udělat nejen většího blbce, ale menšího neurotika... fakt jsem v reálu působil ještě hůř :-)

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Chce to vzít kameru a začít trénovat projevy. A jako "motivaci" k nervozitě pak náhodně vybrat pár tréninkových vzorků a dát je na web strany pro pobavení kolemjdoucích :lol:

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

no malý spam... ale točili jsem to v březnu na Srí Lance, když jsem ještě netušil, že nějaká ČPS vznikne. K plavbě na moři mám ale pozitivní vztah:

http://www.stream.cz/video/7/267565-ryb ... -sri-lance

...tady jsem daleko méně nejistý před kamerou :-)

ale zpět k tématu: já třeba nemám profi kameru s dopředným mikrofonem. ale zvukovou stopu lze natočit i extra a přimíchat dodatečně...

MikeJt
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MikeJt »

Ani tak podle mě není hrozný to udýchání a nervozita jako spíš ehm.... že ehm ...si každý pátý ehm .... slovo .... ehm ehm prokládal ... ehm "EHM" !!!!!
Když někdo mluví měl by si na tohle dávat pozor ze všeho nejvíc. Podívejte se někdy na na přímí přenos TV NOVA - vždycky ve zprávách. To je taky hustota 4 ehm na větu. Zní to příšerně.
Obrázek
Kamil_Horky
Profese: IT Manager

Příspěvek od Kamil_Horky »

Časté opakování jakéhokoliv slova je chyba. typicky:jako, že, ehm, protože.
V psaném projevu je špatně i opakování dvou slov v jednom souvětí, pokud to nemyslíte jako vtip. V mluveném slově to slyší jen pozorný posluchač.
MikeJt
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MikeJt »

ono v mluveném projevu to slyší pozorný člověk ale když už je to 20. ehm tak si toho všimne kde kdo.
Obrázek
Kamil_Horky
Profese: IT Manager

Příspěvek od Kamil_Horky »

špatně jsem to formuloval, chtěl jsem napsat že časté opakování v mluveném projevu je špatně a tečka: Druhá věta s tím nesouvisí.
V psaném projevu snad nikdo 20x ehm psát nebude :-)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“