mail od Robert Fechner - Photography-defender

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

miniii
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: mail od Robert Fechner - Photography-defender

Příspěvek od miniii »

Moje dosavadní zkušenost s e-maily od p. Fechnera.

1/ První nám přišel v posledním čtvrtletí 2021.

2/ Požadavky, co píše, jsou naprosto nesmyslné, částky absolutně beze smyslu (což píšu v porovnání s tím, že podobné situace jsem zažil v posledních 15 letech už vícenásobně a tady ty částky, co Robert Fechner píše, jsou naprostý úlet).

3/ Celkově těch úvodních požadavků "našli jsme u vás fotku, zaplaťte" přišlo třeba 6, už to nevím přesně.

4/ K některým potom v přibližně pravidelných intervalech chodí pokračující vyhrožování, takový ten styl "nezaplatili jste, máte poslední šanci", potom zase "máte poslední poslední šanci" a takhle se to stupňuje. Ale v nějaký okamžik už chodit přestávají, mají tam pár stupňů výhrůžek a pak konec.

5/ Jak jsem zmínil, první nám přišlo ze současného pohledu před rokem a čtvrt, všechny jsme bez vyjimky ignorovali (včetně "teď to předáváme soudu"), na nic jsme nereagovali - a zatím se vůbec nic nestalo. Osobně mám za to, že to prostě jenom zkouší. Pošlou, vystraší, následně zastrašují, a on se vždycky někdo chytí a zaplatí. A ty, co nezaplatí, budou chvíli zastrašovat, ale neudělají nic. Samozřejmě mohu se plést - ale řešil jsem tohle v posledních 15 letech vícekrát a nikdy z toho v konečném důsledku nic nebylo.

6/ Moje nezávazné doporučení - ignorovat, neodpovídat, nereagovat.

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12544 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Re: mail od Robert Fechner - Photography-defender

Příspěvek od Robert.Magni »

Emaily do spamu a neodepisovat na ně. Dokud ho ignorujete, tak on nemůže jít k soudu. Email bez odpovědi by mu soud neuznal jako platný pokus o smír. A pokus o smír je nutný, bez něj žádný soud žalobu nepřijme.( zjednodušuji, hlavní věc je to, že bez snahy o smír nevysoudí úhradu nákladů, tudíž by ho výhra vyšla draho :D )

A pokud by si nechal vystavit platební rozkaz, stačí podat odpor.

Jde prostě o podvod běžný i v Česku - snaha donutit kavku k uznání závazku a pak ji oškubat.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Odpovědět

Zpět na „Kopírování“