Moje dosavadní zkušenost s e-maily od p. Fechnera.
1/ První nám přišel v posledním čtvrtletí 2021.
2/ Požadavky, co píše, jsou naprosto nesmyslné, částky absolutně beze smyslu (což píšu v porovnání s tím, že podobné situace jsem zažil v posledních 15 letech už vícenásobně a tady ty částky, co Robert Fechner píše, jsou naprostý úlet).
3/ Celkově těch úvodních požadavků "našli jsme u vás fotku, zaplaťte" přišlo třeba 6, už to nevím přesně.
4/ K některým potom v přibližně pravidelných intervalech chodí pokračující vyhrožování, takový ten styl "nezaplatili jste, máte poslední šanci", potom zase "máte poslední poslední šanci" a takhle se to stupňuje. Ale v nějaký okamžik už chodit přestávají, mají tam pár stupňů výhrůžek a pak konec.
5/ Jak jsem zmínil, první nám přišlo ze současného pohledu před rokem a čtvrt, všechny jsme bez vyjimky ignorovali (včetně "teď to předáváme soudu"), na nic jsme nereagovali - a zatím se vůbec nic nestalo. Osobně mám za to, že to prostě jenom zkouší. Pošlou, vystraší, následně zastrašují, a on se vždycky někdo chytí a zaplatí. A ty, co nezaplatí, budou chvíli zastrašovat, ale neudělají nic. Samozřejmě mohu se plést - ale řešil jsem tohle v posledních 15 letech vícekrát a nikdy z toho v konečném důsledku nic nebylo.
6/ Moje nezávazné doporučení - ignorovat, neodpovídat, nereagovat.