Děkuji za nominaci do volby předsedy SnP. Nominaci tímto přijímám a na volba.seniori@pirati.cz zasílám kandidátskou řeč.
2024 - Volba předsedy/předsedkyně
Moderátor: Senioři na palubě - vedení
- Frantisek.Pudil
- Senioři na palubě
- Profese: OSVČ Potápěč fotograf
- Dal poděkování: 83 poděkování
- Dostal poděkování: 142 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2024 - Volba předsedy/předsedkyně
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvky (celkem 3):
- Tomas.Valek, jirifiedler3, Simona.Mikusova
- Marie.Jungmannova
- Místní předsednictvo
- Profese: překladatelka s učitelskou praxí
- Dal poděkování: 113 poděkování
- Dostal poděkování: 89 poděkování
Chtěla bych se zeptat, zda se kandidátské řeči budou průběžně zveřejňovat i tady.
• místopředsedkyně MS Praha 5
• členka KET školství Praha
• členka RT školství
- Tomas.Valek
- Republikový výbor
- Profese: Navrhovatel
- Dal poděkování: 733 poděkování
- Dostal poděkování: 1305 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Marie.Jungmannova píše: ↑05 dub 2024, 12:30Chtěla bych se zeptat, zda se kandidátské řeči budou průběžně zveřejňovat i tady.
Ano, mohou je zde zveřejnit kandidáti sami, pokud tak neučiní, tak je sem doplním.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Valek za příspěvky (celkem 2):
- Marie.Jungmannova, Vojtech.Pikal
Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Někdo musel najít tu odvahu.
- Frantisek.Pudil
- Senioři na palubě
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Svou kandidátskou řeč zde určitě zveřejním v danném termínu. Dle pravidel je nejzašší termín pro zaslání řeči 15.4. 2024. Plánuji svou řeč zveřejnit až 13.4. 2024 z prostého důvodu. Nijak netoužím nechat se grilovat před termínem grilování. . Děkuji za pochopení a trpělivost.
F. Pudil
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvky (celkem 2):
- Marie.Jungmannova, jirifiedler3
- Frantisek.Pudil
- Senioři na palubě
- Kontaktovat uživatele:
Osobně si myslím, že volba předsedy byla vyhlášena v souladu s pravidly. Pokud nám to přijde na poslední chvíli, je patrně třeba změnit pravidla. Obávám se ale, že nová pravidla mohou mít vliv jen na události budoucí. Změnit něco co už začalo nebo proběhlo; bez stroje času nelze. Pravidla jsou ale napsaná celkem volně a nijak neřeší, do kdy musíme najít nového předsedu, ani co se stane, když se tak nestane. Ono se totiž nestane nic ani když budeme nějakou dobu bez vedení.
- Marie.Jungmannova
- Místní předsednictvo
- Profese: překladatelka s učitelskou praxí
- Dal poděkování: 113 poděkování
- Dostal poděkování: 89 poděkování
Frantisek.Pudil píše: ↑05 dub 2024, 20:05Osobně si myslím, že volba předsedy byla vyhlášena v souladu s pravidly. Pokud nám to přijde na poslední chvíli, je patrně třeba změnit pravidla. Obávám se ale, že nová pravidla mohou mít vliv jen na události budoucí. Změnit něco co už začalo nebo proběhlo; bez stroje času nelze.
Pravidla jsou ale napsaná celkem volně a nijak neřeší, do kdy musíme najít nového předsedu, ani co se stane, když se tak nestane. Ono se totiž nestane nic ani když budeme nějakou dobu bez vedení.
Taky myslím, že celkem nemá smysl volbu předsedy či předsedkyně odkládat.
• místopředsedkyně MS Praha 5
• členka KET školství Praha
• členka RT školství
- Tomas.Valek
- Republikový výbor
- Profese: Navrhovatel
- Dal poděkování: 733 poděkování
- Dostal poděkování: 1305 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dle předloženého postupu byli navrženi tito platní kandidáti:
Kandidáti na předsedu SnP | |
---|---|
Kandidát | Kandidátská řeč |
Vladislav Čermín | kandidátská řeč |
Marie Jungmannová | kandidátská řeč |
František Pudil odstoupil z volby. Simona Mikušová a Miroslav Tyl nominace nepřijali.
Tímto tedy vyzývám dané kandidáty, aby přijali svoji nominaci a uvedli svoji kandidátskou řeč sem do vlákna anebo ji zaslali na email volba.seniori@pirati.cz . @Vladislav.Cermin, @Simona.Mikusova a @Miroslav.Tyl. Kandidátskou řeč od @Frantisek.Pudil jsem již přijal, může ji zde zveřejnit sám, nebo to udělám posléze 16.4.
Zároveň doporučuji @Miroslav.Tyl, zda by si nevytvořil medailonek, může tak učinit prostřednictvím svého profilu na nalodeni.pirati.cz.
Pokud kandidáti do 15.4. nedodají kandidátskou řeč, nebudou do volby zahrnuti. Další den bude také kromě tohoto vlákna kandidátské řeči rozeslány emailem členům týmu. Volba bude zahájena v pátek 19.4.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Valek za příspěvky (celkem 2):
- Marie.Jungmannova, Vojtech.Pikal
Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Někdo musel najít tu odvahu.
-
- Člen KS Praha
- Profese: nezávislý ekonomický analytik
- Dostal poděkování: 6 poděkování
Zdravím seniorskou posádku,
tímto bych se rád uvedl a zároveň Vás požádal o podporu na předsedu „Seniorů na palubě“.
Úvodem mi dovolte, abych se Vám v krátkosti představil.
Jmenuji se Vladislav Čermín, je mě 66 let, pocházím z Jižních Čech (20 roků jsem žil na Hluboké n/Vlt. a 30 let v Č. Budějovicích) a nyní žiji v Praze. Jsem ženatý, bezdětný.
Mám odpracovaných osmačtyřicet let, 30 let jsem byl v soukromém sektoru – majitel „ekonomicko-organizační a znalecké kanceláře“, pak jsem pracoval ve státní správě – na MPO ČR na GŘ Úřadu práce a nyní 5 rokem pracuji na Magistrátu hl. m. Prahy na Odd. právních činností a vnitřní kontroly.
Dovolte mi také, abych shrnul své osobní důvody, které mě vedou k nominaci na předsedu Seniorů na Palubě s Piráty:
Jeden z důvodů, proč nominaci přijímám je, že chci být součástí dění v Pirátské straně, a to nejen v roli pasivního pozorovatele. Vážím si lidí – Pirátů (Ivana Bartoše, Olgy Rychterové, Honzy Lipavského, Jakuba Michálka a dalších) a jejich práce v rámci našeho státu, s jakou vervou se pouští na politické hřiště. Chci spoluvytvářet prostředí, kde budou jak junioři, střední generace a senioři v sinbioze – zájmem ve svém okolí, bez strachu. Chci společně dělat politiku čitelnou, bez lží a přetvářek. Vlastně tak, jak k tomu piráti, již několik let, přistupují. Chci být blíže lidem, naslouchat jejich problémům a být nápomocen pokud to bude v mých silách při jejich řešení. Jsem zodpovědný, cílevědomý, týmový hráč, a když něco slíbím pak to i dodržím. Umím si stát za svým. Mojí výhodou je komunikativnost, dovednost řídit tým, naslouchat jiným a dělat rozhodnutí za která nemám problém nést i osobní zodpovědnost. Do volby vstupuji s pokorou a jsem připraven i v případě nepodpory dále spolupracovat. Věřím, že mohu přinést do naší společné práce myšlenky, náměty nebo způsoby řešení problémů, zcela nezatížené běžnou politickou praxí.
Mám dvě hlavní tematické oblasti, kterým bych se rád na „palubě Seniorů“ věnoval a dále s vámi spolupracoval (samozřejmě současně s pirátskými programovými prioritami) a shrnutí proč: hlavní prioritu vidím ve zvýšení aktivity seniorů a jejich hladké začlenění do pirátských struktur bez toho, abychom je vystrašili, zviditelnit Pirátskou stranu směrem k voličům a to zejména střední a seniorskou generaci na alternativních platformách (sociální práce, důchodová reforma, aktivní zapojování seniorů, dostat se do kontaktu s poslaneckým klubem, mladým Pirátstvem , s vedením Pirátské strany, KS a MS), dělat pravidelná setkání s veřejností např. posezení s představiteli státní správy a samosprávy.
Historie ukazuje, že je nutné držet za jeden provaz a mít jedno společné kormidlo, chce to větší zaměření na občany našeho státu, nikdo se dnes neobejde bez PR a v tomto jsme stále slabí, pokud se nezmění náš přístup, pak nečekejme pozitivní výsledky ve volbách. A na tom je třeba pracovat již nyní, již dnes máme zpoždění. Pirátské listy jsou základem, jsou třeba články o naší práci o práci „seniorů“ v rámci Pirátské strany.
Díky za podporu a těším se na společnou práci.
Vláďa
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladislav.Cermin za příspěvek:
- Tomas.Valek
- Frantisek.Pudil
- Senioři na palubě
- Kontaktovat uživatele:
František Pudil - kandidátská řeč pro volbu předsedy SnP
Když se ptali R. A. Messnera po zdolání Mount Everestu, jaké měl pocity před výstupem, odpověděl: „ Stálo to tam, tak jsem na to vylezl,..“
Mně se nedávno jeden člen Seniorů na Palubě zeptal, proč chci kandidovat. Napadá mne podobná odpověď: „Stojí to tam. Můžu to obejít nebo se pokusit na to vylézt..“ Řekl jsem si, že to tedy zkusím. Proč to chci zkusit? Jsem senior a cítím se být i na palubě. Je pravda, že jsem poslední roky zcela zanedbával naše schůze, ale důvody proč jsem se dění na SnP neúčastnil, jsou zcela totožné s důvody, pro které kandiduji. Vnímám to jako příležitost něco změnit.
Čím bych chtěl přispět SNP mimo „běžnou“ administrativní rutinu? Rád bych ze Seniorů na palubě udělal další frakci pirátské strany – například jako jakousi protiváhu k Mladému pirátstvu tak, abychom v tomto zúročili naší největší výhodu. Životní zkušenosti.
Aktuálně, s blížícími se volbami, chci také pokračovat v pomoci Pirátům s předvolebními kampaněmi a s oslovováním voličů seniorů.
Myslím si, že nejen politikou je senior živ. Tak bych se rád soustředil i na „mimoškolní“ aktivity seniorů. Přednášky, výlety, vzdělávání a společenské aktivity.
Jaké jsou moje další přednosti, vhodné pro funkci předsedy? Jsem vůdčí typ, neznám termín: „To nejde“
Jaké jsou moje chyby? Neznám termín: „To nejde“ Spíš než zasypávání příkopů občas nějaký rád vykopu. Nejsem diplomat – co na srdci – to na jazyku.
Jsem-li vhodný kandidát to musíte posoudit sami. Ale rozhodně přijďte volit.
A můj případný výběr místopředsedy? Kdokoliv kdo bude počtem hlasů na řadě.
Děkuji za pozornost.
František Pudil
člen MS Praha 10
tel 603434965
e-mail: f.pudil@seznam.cz
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvek:
- Tomas.Valek
- Frantisek.Pudil
- Senioři na palubě
- Kontaktovat uživatele:
Návrh postupu volby předsedy - předsedkyně SnP: Vzhledem k vážné nemoci jednoho z kandidátů nahrhuji odročení volby předsedy- předsedkyně SnP na 19.5. 2024.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvky (celkem 3):
- istverka, jirifiedler3, Simona.Mikusova