Je třeba zabránit privatizaci a centralizaci zdr. osob. dat

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anonym72078
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1355 poděkování
Dostal poděkování: 1166 poděkování

Re: Je třeba zabránit privatizaci a centralizaci zdr. osob.

Příspěvek od anonym72078 »

Ja vas zadam, ne... prosim... nejdriv si prectete ten navrh a prispivejte sem jen pokud mate nejakou nejasnost k nemu, nebo tam chcete neco zmenit. Nejlepe konkretni formulace.

Na zacatku unora je RV a tento navrh mu hodlam predlozit. Pokud na nem nechcete pracovat, nepiste sem, protoze to, co sem pisete mimo, je mne, strane i pacientum uplne k nicemu a akorat me to zdrzuje v praci.

Dekuji Petrovi za odkaz na clanek, dal jsem ho do referenci, ale nemel jsem cas si ho precist - je tam Petre neco konkretniho, co bychom mohli vyuzit v tom navrhu stanoviska?
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10822 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Petr Kopac píše:Dekuji Petrovi za odkaz na clanek, dal jsem ho do referenci, ale nemel jsem cas si ho precist - je tam Petre neco konkretniho, co bychom mohli vyuzit v tom navrhu stanoviska?
Clanek je o tom, jak na zakazkach bohatnou spratelene firmy a je tam take, ze nove se budou muset pouzivat pouze elektronicke recepty na leky. To by se tam mozna mohlo zminit, ale necham to na Hessovi ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

anonym72078

S potesenim oznamuji ucastnikum diskuse, ze stanovisko k teto problematice bylo prijato Republikovym vyborem. Mame tedy v ruce podklad, na zaklade nehoz mame jasnou pozici strany a pripadni zajemci mohou organizovat akce v souladu s timto stanoviskem. Pripadne, pokud se objevi nejaky zakon tohoto se tykajici v Senatu, muzeme pripominky k nemu stavet na tomto. Cimz jsem dosahl, ceho jsem chtel (jako predkladatel dokumentu). Dalsi aktivity necht vyviji zainteresovani Pirati. Do toho ;)
Zdenek.Hess
Příznivec Pirátů – Karlovarský kraj
Profese: lékař
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 78 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Hess »

Jsem rád, že vzniklo závazné stanovisko. Myslím, že náš postoj k elektronizaci je rozumný a podložen věcnými argumenty.
Bylo by dobré s ním seznámit veřejnost.
Navrhoval bych se obrátit na senátorku Dr. Dernerovou, která je také odpůrcem centralizace zdr. osob. dat s požadavkem, zda by nebyla schopna dát dohromady seznam osob, které se na tto centralizaci provádějí. Pokud dojde k úniku těchto dat mimo centrální registr, jakože k tomu určitě dojde, měly by být tyto osoby postaveny před soud za vlastizradu a veřejné ohrožení.

Dále bych navrhoval vytisknout a naveřejných místech vyvěsit létáky s tímto textem:

Chcete si vydělat prodejem svých orgánů?
Přihlašte se nám Vaším emialem!
Více informací nepotřebujeme, zjistíme si je sami v centrálním registru zdravotních údajů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hess za příspěvek:
anonym72078
Zdenek.Hess

Petr Vileta píše:
Petr Kopac píše:Dekuji Petrovi za odkaz na clanek, dal jsem ho do referenci, ale nemel jsem cas si ho precist - je tam Petre neco konkretniho, co bychom mohli vyuzit v tom navrhu stanoviska?
Clanek je o tom, jak na zakazkach bohatnou spratelene firmy a je tam take, ze nove se budou muset pouzivat pouze elektronicke recepty na leky. To by se tam mozna mohlo zminit, ale necham to na Hessovi ;)
Ahoj Petře,
chvilku jsem si dal pauzu od politiky - někdo se musí o ty pacienty starat. Elektronické recepty je samozřejmě další tunel. Nejsou k ničemu. Kód se bude stejně tisknout jako se tiskne recept. Navíc, internet každou chvíli nejde, takže když nebude fungovat internet, bude stát celá ambulance.
Už si připravuji ceduli: dnes neordinujeme, nejde internet.
Navíc mi vadí zjevné vylhaná argumentace o statisících falešných receptů ročně - nic takového neexistuje. Lékárníci se setkají tak s jedním falešným receptem za rok.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hess za příspěvek:
Petr.Vileta
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Zdenek Hess píše:Navrhoval bych se obrátit na senátorku Dr. Dernerovou, ...
Možná prostřednictvím naší třetiny senátora Libora MIchálka ;)

Věř, ale komu věříš měř.

Zdenek.Hess

Jinak si přečtěte tento článek i diskuzi pod ním:
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/z ... -rano.html

Tohle je blízká realita už i českého zdravotnictví. Skutečnost je taková, že úroveň zdravotnictví jde dramaticky ke dnu. Nejlépe je to vidět v záchrance, kterou jezdím. Nemocncie nás odmítají, protože jsou přetížené, apcienty nemá kdo přebírat, protože je nedostatek personálu, jezdí se stále více k lidem špatně léčeným protože zdravotní péče začíná být ve stále více případech nedostupná. Pacienti jsou propouštěny z nemocnic nedoléčeni, kolabují v čekárnách, kde se čeká šest hodin běžně. To je dnešní realita. A bude daleko hůřeji.
Jakákoliv komplikace - elektronické recepty budou další komplikace - tuhle dramatickou situaci jen zhoršují. Můžu stoprocentně říci, že kolegové jsou natolik naštvaní, znechucení a vyhoření, že když nepůjde internet, klidně zavřou ordinaci a bude jim jedno, kolik lidí umře protože nedostane svoje léky. Ne, to není nadsázka, to je smutný fakt, taková atmosféra ve zdravotnictví skutečně je!
Nepotřebujeme žádné elektronické zdravotnictví, jediné, co potřebujeme je klid na práci.

http://www.evropsky-rozhled.eu/projekt- ... acientech/
Zdenek.Hess

Petr Vileta píše:
Můžeš ho ty, nebo někdo jiný v této záležitosti kontaktovat? Tedy pokud se tak dohodneme.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Zdenek Hess píše:
Petr Vileta píše:
Můžeš ho ty, nebo někdo jiný v této záležitosti kontaktovat? Tedy pokud se tak dohodneme.
Zdeňku, obrať se na někoho z předsednictva, třeba Mikuláše Ferjenčíka. On tu je Libor Michálek i registrovaný libor-michalek-u6163/ ale asi sem už nechodí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
anonym72078

Věř, ale komu věříš měř.

anonym72078

Senatora kontaktovat pres kontaktni osobu k tomu urcenou. Senator, ktery pracuje poctive se vyznacuje tim, ze nema cas cist int. fora ;) Libor ma na nas vyhrazen urcity cas kazdy mesic, dal by se napr. vyuzit k osobnimu setkani a vysvetleni problematiky. Domluvte se s Mikim.

Prosim zde resit pouze to, co je obsahem stanoviska. Na konkretni akci (vyroba roznos letaku) vytvorit vlakno v Medialnim odboru (jinak se to nikdy nerealizuje; organizace prace).
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym72078 za příspěvek:
Petr.Vileta
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“