Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Michal.Lupecka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: webař
Dal poděkování: 315 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Příspěvek od Michal.Lupecka »

OKubicek píše: 29 zář 2021, 20:52

To není každá laboratoř sama. To podléhá schvalování a laboratoř musí obhájit své výsledky v kruhových testech. Jenom ta čísla nelze porovnávat, lze však srovnávat hladinu pozitivity ta by měla být podobná. To můžete zpochybnit veškeré výsledky laboratoří pokud tomu vůbec nerozumíte. Zdůvodnění nechte prosím na odbornících. Věřte tomu, že to dokáží. Je otázkou jestli vy chcete věřit jejich argumentům a nebo dáte na pokřiky rozvášněného davu.
O. Kubíček

Asi se mi to nedaří vysvětlit dostatečně jasně a za to se omlouvám, zkusím to tak nějak chronologicky od začátku. Nebo tahle diskuse směřuje někam naprosto nechápu kam a proč.

Hodně epidemických/pandemických zákonů které přijala současná vláda bylo zrušené jak rozhodnutím ÚS tak NSS. A není tajemstvím proč v odůvodnění jasně zmiňovali že rozhodnutí musí být postavené na vědeckém poznání.

V žádném případě nešlo o to že by ta rozhodnutí nepřijímali odborníci. Šlo o to že je neodůvodnili.

Čímž se vracíme k našemu programu a uznávání protilátek které taktéž nemáme naprosto ničím odůvodněné. Taktéž nepopírám že je to odborné rozhodnutí jen tam schází to odborné odůvodnění odkaz na nějakou studii ze které se vychází nebo něco.

Kdybychom si zase hráli na to že děláme zákony tak máme zcela jasně problém s chybějícím odůvodněním napsat tam "nechte to na odbornících" bojím se, soudům znovu nebude stačit.

Tohle není o odbornících ale o důkazech.

Naposledy upravil(a) Michal.Lupecka dne 29 zář 2021, 21:50, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Lupecka za příspěvek:
Robert.Magni
@iiic
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF

Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
next_ghost
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Mně je srdečně jedno, jestli je Dostál očkovaný nebo ne. To je čistě jeho věc, byť by kandidát na ministra měl jít veřejnosti příkladem. Ale co mi není jedno jsou jeho veřejná prohlášení v otevřeném rozporu s oficiálním programem strany, překrucování faktů (zvlášť dezinterpretace soudních rozsudků, kde ho jakožto právníka neomlouvá ani neznalost) a ignorování dotazů od voličů, jak by konkrétní věci řešil lépe/jinak než současná vláda.

Kdybych se na tuhle předvolební frašku podíval pohledem voliče, který Pirátskou stranu doteď ignoroval, tak si nejspíš řeknu, že Piráti sami nevědí, co vlastně chtějí. Ale z pohledu dlouholetého příznivce je pro mě přítomnost Dostála ve vládním týmu popřením všech předchozích slibů o politice založené na datech a faktech místo populismu.

Jan.Adam píše: 27 zář 2021, 22:53

Nebo co je tedy požadované řešení? Rituálně ho obětovat, jak vyzýval pan Nekola, pod jehož tweetem jsem našel link na tohle vlákno? Myslíš si, že to přinutí ty melodramatiky "volil bych Piráty, ale kvůli Dostálovi nemůžu" znovu naši volbu zvážit? Kolik lidí tím přitáhneme, a kolik naopak odradíme? Kolik lidí mimo Twitter vůbec ví, že nějaký Dostál existuje?

Za sebe můžu jednoznačně říct, že Dostál je pro mě jediný důvod, proč letos Pirátskou stranu volit nebudu. Najděte lepšího ministra zdravotnictví a můj hlas máte jistý. Jestli pak z Dostála uděláte třeba náměstka, co bude mít na starosti jen reformu úhradové vyhlášky a nic jiného, tak mi to nebude vadit ani trochu.

Jakub.Michalek píše: 29 zář 2021, 13:47

Jinak moc prosím, opusťme praxi "poskytování zpětné vazby" skrze veřejné téma, o kterých jistojistě víte, že ho převezme nejčtenější webový portál novinky.cz 10 dní před volbami, který na takové vnitřní kontroverze čeká a z několika příspěvků na nás uplete bič, a to i když to určitě myslíte dobře. V kampani to odvrací pozornost od hlavních témat, se kterými do toho jdeme. Na poskytování zpětné vazby existuje velmi hezký návod od personálního odboru zde.

Kvůli Dostálovi jsem jel 4. září do Žatce a probíral jsem ho osobně s Ivanem. Zpětnou vazbu jste dostali včas a měli jste měsíc na to, abyste problém vyřešili v klidu bez mediálního humbuku. Ale když zpětnou vazbu předanou soukromě ignorujete, tak se pak nedivte, že se to na poslední chvíli rozmázne veřejně a chytnou se toho novináři.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Ales.Sura
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Dal poděkování: 883 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Ales.Sura »

Upřímně mě postoje Ondřeje Dostála překvapily - pozitivně! Jeden z mála co si ještě pamatuje, že očkování proti kovidu je dobrovolné a také to, že ještě existuje lékařské tajemství. OFFTOPICJá se taky nikoho neptám na seznam prodělaných nakažlivých nemocí.
Jenom jsem si říkal, kdy mu někdo pořádně vrátí. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Akorát jsem si naivně myslel, že to vydrží až po volbách.
Ale na druhou stranu to asi moc nepřekvapí. Kdysi jsme podporovali právo na soukromí, omezení šmírovaní, omezení moci státu, atd. Dneska podporujeme trasování, kovid pasy co rozdělují lidská práva, eRoušky i standardní roušky, pandemický zákon, atd. Podpora diskriminace neočkovaných je ostatně i důvodem vzniku tohoto vlákna. Stali jsme se tím co jsme kdysi nesnášeli. No, jen tak dál!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvky (celkem 6):
Ondrej.Dostal, Robert.Magni, qnx, Roman.Kucera, Michaela.Krupickova, pan_houba
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

(Vždycky když někoho vidím, jak říká, že 1+1 se nezpochybnitelně rovná 2, tak si vzpomenu na hodiny algebry a vím, že to závisí na tom, jak definujete "+", "1" a "=". Tolik k této hodnotné diskuzi.

Jinak doporučuju všem smazat twitter, nepamatuju, že by se tam kdy stalo cokoliv pozitivního.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 5):
Robert.Magni, Oldrich.Dosedel, Josef.Spak, Petr.Vileta, pan_houba

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

bohmannnatalie
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od bohmannnatalie »

Ales.Sura píše: 29 zář 2021, 23:15

Kdysi jsme podporovali právo na soukromí, omezení šmírovaní, omezení moci státu, atd. Dneska podporujeme trasování, kovid pasy co rozdělují lidská práva, eRoušky i standardní roušky, pandemický zákon, atd. Podpora diskriminace neočkovaných je ostatně i důvodem vzniku tohoto vlákna. Stali jsme se tím co jsme kdysi nesnášeli. No, jen tak dál!

Takze trasovani a eRouska je taky spatne? Ochrana zdravi neni lidske pravo? Kolik dalsich tisic mrtvych by bylo potreba, aby prevazilo bazirovani na tom, aby si nahodou nekdo neprecetl moje rodne cislo (ktere je beztak verejne?). Nebo aby nevedel, ze mam ockovani (k cemuz se hrde hlasim na FB?). Pokud ma byt pravo na soukromi nadrazeno vedeckemu poznani a vykoupeno desetitisemi mrtvol, hluboce jsem se v hodnotach Piratu mylil. Nechtel by treba tenhle ten pan Dostal zrusit i ostatni povinna destka ockovani? Ze by deti treba zase zacaly umirat na zaskrt, v ramci ochrany soukromi a exhibice pravniku? Biomatky by pak mohly zacit vyhrozovat praktikum soudy a teoretizovat s nimi o protilatkach. Uz ted je doktor jednou nohou v kriminale.

Naposledy upravil(a) bohmannnatalie dne 30 zář 2021, 08:21, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi bohmannnatalie za příspěvky (celkem 3):
Pavel.Moravec, Lenka.Wagnerova, Petr.Vileta
wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

Ales.Sura píše: 29 zář 2021, 23:15

Upřímně mě postoje Ondřeje Dostála překvapily - pozitivně! Jeden z mála co si ještě pamatuje, že očkování proti kovidu je dobrovolné a také to, že ještě existuje lékařské tajemství. OFFTOPICJá se taky nikoho neptám na seznam prodělaných nakažlivých nemocí.
Jenom jsem si říkal, kdy mu někdo pořádně vrátí. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Akorát jsem si naivně myslel, že to vydrží až po volbách.
Ale na druhou stranu to asi moc nepřekvapí. Kdysi jsme podporovali právo na soukromí, omezení šmírovaní, omezení moci státu, atd. Dneska podporujeme trasování, kovid pasy co rozdělují lidská práva, eRoušky i standardní roušky, pandemický zákon, atd. Podpora diskriminace neočkovaných je ostatně i důvodem vzniku tohoto vlákna. Stali jsme se tím co jsme kdysi nesnášeli. No, jen tak dál!

Akorát nevím proč je tento příspěvek v tomto tématu, který se lékařského tajemství vůbec netýká...

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Moravec, Michael.Polak

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Technická - bez nějaké ankety je celý tenhle flame skutečně jen prázdným pindáním o ničom.
Směřuje od nikud nikam,jen ztráta času.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 2):
Jan.Adam, Michaela.Krupickova

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Robert.Magni: Neboj, anketa bude. Jmenuje se to volby :-D Ale jak už jsem psal, bude to s tím hlasováním složitější, protože O.D. by můj hlas dostal, ale Piráti ne. Vidím to jako Ales.Sura. Proměna strany je naprosto brutální a rozhodně k horšímu. Kdysi jsem Piráty volil, ale teď už to opravdu nejde.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
pan_houba
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Lékařské tajemství je velká a důležitá věc a souvisí s digitalizací a takovýma věcma. Ale současně je v některých situacích v konfliktu s dvěma neméně důležitými pilíři zdravotnictví: jednak jsou to už zmiňované infekční choroby a jejich prevence a jednak je to systém finacování skrze zdravotní pojišťovny a povinné odvody občanů do nich (zdravotní daň).

Jak jsem tu už psal, infekční choroby a jejich prevence jdou s lékařským tajemstvím dohromady těžko. Samozřejmě, lékař může data nějak anonymizovat - ale jiná instituce, která už lékařským tajemstvím vázána není, pak zveřejnění těchto údajů od občanovi požadovat může. Zapomeňte na covid: jak jsem tu už dřív vysvětloval, neumím si představit jako dlouhodobě stabilní společnost, kde někdo přiletí do země např. s Ebolou a v rámci lékařského tajemsví to budou jeho soukromá věc. Jako problém vidím, že pro většinu populace je statisitka naprosto neinuitivní záležitost (nakonec pro mě složitější pojmy a situace taky a já se o vzdělání v tomhle směru aspoň pokusil).

Co se týče financování z veřejných zdrojů, tak samozřejmě: hodně řeší anonymizace dat, ale nejde nevidět, že je to potenciální třecí plocha do budoucna, kde se lékařské tajemství může dostat do konfliktu s veřejným zájmem na nějaké transparentní hospodaření. Už samotný fakt, že cena proplácených úkolů je striktně regulovaná, vytváří určité prostředí a v kombinaci s lékařským tajemstvím, které je ze strany lékařů povinné ale ze strany pacientů dobrovolné, vzniká skutečně nepřehledná situace. Nějak to celé funguje, ale přiznám se, že je to tak složité téma, že se vnitřně spíš vyhýbám tomu o tom nějak víc přemýšlet.

Obecně je dobře, že to máme v programu, že na to máme svého člověka, apod. - svoboda je důležitá. To vše by bylo ok, ale v souvislosti s globální pandemií a speciálně jejím nadstandardně smutným průběhem u nás mi prostě tahle karta před letošními volbami přijde poněkud nešťastná. Z hlediska lovu na hlasy voličů je to pochopitelný krok - trh s hlasy nerozhodnutých má (aspoň zdánlivě) před volbami obrovskou hodnotu a vyplatí se riskovat: protože vlastně pokud "prohraju", je jedno, jestli o 3 nebo 5%, ale k výhře stačí procento jedno. Nikdo neví, zda mezi voliči Pirátů je silnější "vaxcore" nebo "antivax"... Já takhle uvažovat nedovedu, proto jsem se stáhl, když přestalo jít jen o alternativní politiku a vyjádření názoru a začalo jít o reálnou mocenskou hru. Samozřejmě Piráti vzešli spojením různých proudů a v některých případech protichůdných. Mezi dobře placenými IT experty v Sillicon Valley bylo dávno před pandemií překvapivě populární antivax hnutí. Dnešní společnost je složitou změtí různých kmenů a sekt - některá moje přesvědčení se většinovému pozorovateli jako kmenová a sektářská mohou samozřejmě jevit taky.

Antivax složku Pirátského hnutí jsme diskutovali deset let, převládl většinově umírněný názor, se kterým jsme dosáhli zajímavých výsledků a mediálního obrazu (představme si některé osobnosti z éry prvních pěti let strany na místě dnešních poslanců). Kontroverzí je víc, jsou většinou velmi pečlivě vypočítané - je třeba "ukradení billboardu" adekvátní reakcí na negativní kampaň kleptokrata? Za mě ano. Kauza Ondřej Dostál je podobným způsobem pečlivě vypočítaná - je to i nevyslovená výzva ke kroužkování (ať už jde o kroužkování jeho příznivci, tak jeho odpůrci). Svým způsobem, voliči dostávají šanci vyjádřit se, což je v demokracii svaté, ano.

Já bych tohle vlákno, které dospělo do stavu, že menšina ve straně takto krátce před volbami nezmůže nic, přeorientoval jiným směrem. Proč jsme se o tom dozvěděli tak pozdě? Proč ti, kteří věděli, spoléhali na svůj vliv ve vedení strany a neobrátili se na řadové členy? Kde jsme měli informace o našich kandidátech, když jsme je potřebovali? (a jsme tady u toho, že los by možná občas v některých vybraných situacích zafungoval lépe, než výběr z lidí, které neznáme a nemáme šanci pořádně znát...). Je CV Ondřeje Dostála na našem webu dostatečné vzhledem k celé šíři jeho kariéry? Stanovíme si nějaké pravidlo, že existují témata, ve kterých když se někdo angažuje, tak by to v CV mělo zaznít? (asi jako když při příletu do USA vyplňujete formulář, že nejste členem teroristické organizace?)

Naposledy upravil(a) Michael.Polak dne 30 zář 2021, 09:23, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 2):
Lenka.Wagnerova, Lenka.Kozlova

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Jiri.Rezek
Krajské předsednictvo
Profese: výzkumný pracovník
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 688 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Rezek »

qnx píše: 30 zář 2021, 08:53

Robert.Magni: Neboj, anketa bude. Jmenuje se to volby :-D Ale jak už jsem psal, bude to s tím hlasováním složitější, protože O.D. by můj hlas dostal, ale Piráti ne. Vidím to jako Ales.Sura. Proměna strany je naprosto brutální a rozhodně k horšímu. Kdysi jsem Piráty volil, ale teď už to opravdu nejde.

On někdo OD odvolal? To sis za ty roky, co tu Piráti jsou nevšimnul, že máme otevřený forum?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Rezek za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Michael.Polak
  1. místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
    místostarosta Plzeň 1
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“