cqace píše: ↑07 lis 2022, 17:57
Jak velký holubník tu tedy chceš pod pojmem stav nouze mít? Pán tvrdil, že má oprávnění na něco, co neměl. Pokuta byla uložena správně, jinak by si v budoucnu mohli vymýšlet další. Navíc přijde ti pouhých 8 shozů jako využití člověka na správném místě?
Proč účelově nezveřejnil zdůvodnění pokuty?
Pán netvrdil, že má oprávnění, pán trvdil, že má natankovaný stroj a umí s ním létat a hasit.
Ten člověk létá s vrtulníkem, žádná ultraligt hračka, prokazatelně to unese bambivak. Kolik má nalétáno hodin nevím, možní to někde zmínil ale nepamatuji se. Tedy není to žádný rekreační pilot. Kdyby ho místní hasiči nechtěli zapojit, určitě by mu nepřivěsili ten bambivak a nenechali ho to naplnit vodou. Navíc byl ve spojení s policejním vrtulníkem, který na místě řídil celý letecký provoz. Podle mě bylo tehdy důležité tam nalít z výšky co nejvíc vody co nejrychleji a každý vrtulník navíc byl prospěšný, i kdyby porušil 100 předpisů pro běžný civilní provoz. Měli mu dát nějakou symbolickou pokutu 100 Kč a pak metál od prezidenta, nebo alespoň od hejtmana.
Podívej, já nemám oprávnění na traktor ani na bagr, ale několikrát jsem s tím kousek popojel a kdyby bylo potřeba, třeba spadne dům a je třeba to rychle odhrabat, tak do toho sednu za budu s tím pracovat. Pak ať mi napaří pokutu za neoprávněné užití cizí věci a jízdu bez řidičáku. Důležitá je rychlá pomoc, pokud máš možnost, až pak se řeší právní aspekty.