Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12555 poděkování
Dostal poděkování: 2836 poděkování

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od Robert.Magni »

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10823 poděkování
Dostal poděkování: 8773 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Robert.Magni píše: 03 lis 2024, 15:50

To je horší, než jsem myslel
https://cesky.radio.cz/praktickeho-leka ... ti-8833528

MPSV píše:

V České republice se na jaře 2019 vyskytovalo celkem zhruba 23 830 osob bez domova, z toho 2600 dětí.

tak ty si rovnou škrtni. :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Robert.Magni

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

qnx píše: 29 říj 2024, 18:09

Robert.Magni: Ta jižní půlka by se do toho neměla plést a je to vyřešeno. Kam si jezdí bojovat jejich severní sousedi, do toho jim nic není.

Michal.Polak: Oni se zapojí jen do bojů za osvobození Ruska od ukrajinské agrese. Předpokládám, že do bojů na Ukrajině se zapojovat nebudou. V tomto režimu nevidím problém. Doufejme, že to tak zůstane.

Ta severní půlka nedávno tu jižní půlku oznámila za principielního nepřítele, kterého je třeba zničit. Myslím, že jižní půlka má právo sledovat co severní dělá a řešit, že za vojenskou pomoc dostane technologie na lepší raketové nosiče.

Nezlepšuje se to.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Robert.Magni

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Vojtech.Pikal: Ano, že si severní půlka našla kamaráda a ten jí pomůže s vojenskými technologiemi, to opravdu jižní půlku může zneklidňovat. Asi tak, jako zneklidňuje technologická spolupráce půlky jižní s jejími kamarády. To však nemění nic na tom, že Rusko si může na obranu svého území před ukrajinskými okupanty pozvat severní půlčíky a jižním půlčíkům do toho nic není. Samozřejmě, pokud budou chtít jít pomáhat ukrajinským kamarádům pře okupanty ruskými, tak můžou, ale nepovažuji to za rozumné.

snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 93 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Tak člověk tady chvilku není a zde se to solidně rozjíždí. Škoda, že už nemáme jako náplavy přístup k internějším věcem..

Například průzkum veřejného mínění, který zmínila @Markéta Gregorová v "softtalk ptám se já" na seznamu, o kterém bylo mezi řádky řečeno, že by měl otevřít všem členům PS oči a nasměrovat tak strategii pro následující volby do sněmovny tím správným směrem. parafrázuji.."Máte ten průzkum? A bylo by ho možné vidět?"

@pavlinahamplova

o jaké vystoupení Mikiho Chesuse Ferjenčíka se prosím jednalo, dalo by se alespoň shrnout do pár vět?

@Vlastimil.Bednarik
Přišlo mi, že čipnutých důchodců se v první listopadový víkend vyhrnulo dost, nebylo to sice na divokých stezkách, ale na asfaltových autodromech, což bývá taktéž velice záživné dobrodružství...

Tito uživatelé poděkovali autorovi snejdarmi za příspěvek:
Robert.Magni
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12555 poděkování
Dostal poděkování: 2836 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Komunista odsuzuje kapitalistu. Fajn bizár.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... -odbornici

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 93 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Zase jsem jednou zkusil přejít do diskuze, která je ještě pro všechny viditelná a zase toho lituju.. Neberu Boží jméno nadarmo často, ale pro Boha, jako to financování všech možných a nemožných struktur této strany (např. nějakého Institutu wtf?), to mě snad šálí zrak! Netroufám si tady tvrdit zda jsou nějaké odměny pro kohokoliv dostatečné/přemrštěné, ale rozhodně mně zaráží, pokud se rok před volbami posuzuje, zda výkon oněch placených struktur odpovídá tomu, co se od nich očekávalo, o to víc, kdy během 3 let PS projela na plné čáře dvoje volby.

Asi je to jen moje neznalost o vnitřním fungování strany, ale očekával bych nějaké feedbacky z fungování všech participujících na stranických penězích častěji, něž např rok před nejdůležitějšími volbami, nebo před koncem mandátu konkrétního dodavatele, je to mu tak?

Pokud Ti, co jsou placeni ze stranické kasy dodávali po celou dobu to, co se po nich chtělo, nejspíše jim za to řádná odměna náleží, pokud ne, absolutně nechápu, proč se to řeší AŽ teď. Nabízí se také otázka, zda nároky na práci lidí (dodavatelů) jsou nastaveny dostatečně a kdo tyto požadavky nastavil. Snad už jen doufám, že mezi dodavatele jakýchkoliv věcí pro stranu nepatří ti samí, kteří onu potřebu dodávky čehokoliv zadávají, to už by byl naprostý absurdistán.

Závěrem několik dotazů:

Je někde veřejně dostupný nějaký seznam všech stranických dodavatelů, spolků, institutů a já nevím čeho všeho, prostě těch, kteří žijí ze stranických peněz?
Probíhá uvnitř strany nějaký interní nezávislý audit toho, jak se hospodaří?
Jak často probíhá zhodnocení fungování dodavatelů a jejich výsledků, laicky řečeno zhodnocení poměru cena/výkon u daného dodavatele?

Budu rád, když mě někdo odkáže na veřejně dostupná data, případně rovnou odpoví...

Tito uživatelé poděkovali autorovi snejdarmi za příspěvek:
Robert.Magni
wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

snejdarmi píše: 05 lis 2024, 09:25

Zase jsem jednou zkusil přejít do diskuze, která je ještě pro všechny viditelná a zase toho lituju.. Neberu Boží jméno nadarmo často, ale pro Boha, jako to financování všech možných a nemožných struktur této strany (např. nějakého Institutu wtf?), to mě snad šálí zrak! Netroufám si tady tvrdit zda jsou nějaké odměny pro kohokoliv dostatečné/přemrštěné, ale rozhodně mně zaráží, pokud se rok před volbami posuzuje, zda výkon oněch placených struktur odpovídá tomu, co se od nich očekávalo, o to víc, kdy během 3 let PS projela na plné čáře dvoje volby.

Asi je to jen moje neznalost o vnitřním fungování strany, ale očekával bych nějaké feedbacky z fungování všech participujících na stranických penězích častěji, něž např rok před nejdůležitějšími volbami, nebo před koncem mandátu konkrétního dodavatele, je to mu tak?

Pokud Ti, co jsou placeni ze stranické kasy dodávali po celou dobu to, co se po nich chtělo, nejspíše jim za to řádná odměna náleží, pokud ne, absolutně nechápu, proč se to řeší AŽ teď. Nabízí se také otázka, zda nároky na práci lidí (dodavatelů) jsou nastaveny dostatečně a kdo tyto požadavky nastavil. Snad už jen doufám, že mezi dodavatele jakýchkoliv věcí pro stranu nepatří ti samí, kteří onu potřebu dodávky čehokoliv zadávají, to už by byl naprostý absurdistán.

Závěrem několik dotazů:

Je někde veřejně dostupný nějaký seznam všech stranických dodavatelů, spolků, institutů a já nevím čeho všeho, prostě těch, kteří žijí ze stranických peněz?
Jak často probíhá zhodnocení fungování dodavatelů a jejich výsledků, laicky řečeno zhodnocení poměru cena/výkon u daného dodavatele?

Budu rád, když mě někdo odkáže na veřejně dostupná data, případně rovnou odpoví...

Já doufám, že strana bude mít na účtech 0,- ... pak se třeba zase vrátí to, proč vznikla...

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Kyril.los

Příspěvek od Kyril.los »

wittgenstein píše: 05 lis 2024, 11:27
snejdarmi píše: 05 lis 2024, 09:25

Závěrem několik dotazů:

Já doufám, že strana bude mít na účtech 0,- ... pak se třeba zase vrátí to, proč vznikla...

Zrovna politický institut je placený z příspěvků ze státního rozpočtu stranám, v roce 2023 to byly pro Piráty skoro 4 miliony: https://www.mfcr.cz/cs/rozpoctova-polit ... ckym-54426

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10823 poděkování
Dostal poděkování: 8773 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Robert.Magni píše: 05 lis 2024, 08:16

Komunista odsuzuje kapitalistu. Fajn bizár.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... -odbornici

Víš co znamená české slovní spojení "držka plechová"? Tak to je Trump. Velkohubá prohlášení, vychloubání se, plané sliby a hloupé nápady, že ho vlastní poradci a vládní tým musí od některých informací doslova izolovat, dokud ho to blbnutí nepřejde. Naštěstí je hodně náladový, takže za dva dny už neví, co s tím "problémem" chtěl dělat předevčírem. :D Navíc je to macho a rasista.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Martina, Jaroslav.Toman

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“