Reorganizace policie - likvidace Roberta Šlachty

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Re: Reorganizace policie - likvidace Roberta Šlachty

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Reorganizace policie se samozřejmě dotkne živých kauz.

Toto je do očí bijící skutečnost.

Otázkou je, jestli se tomuto převratu a návratu o deset let zpět, dokážeme my občané ČR efektivně postavit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
V__
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10822 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jiri.Janecka píše:
Ales.Jakl píše:Vladimíra Dvořáková o kauze reorganizace
A co takhle: Vladimíra Dvořáková o kauze rychlovysokoškolských učilišť

Miluji odborníky, kteří prokazatelně nezvládli ani svůj rezort, když se vyslovují k věcem o nichž ví celkem prd.
Co máš proti Dvořákové? Pokud vím, tak chtěla plzeňská práva úplně zavřít a dobře by udělala. :D
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/dvorak ... le:736746/

Doc. JUDr. Milan Kindl CSc.
OFFTOPICObrázek

A tady máš její vlastní vyjádření z roku 2009
http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimira ... temid=7713
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Ales.Jakl

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Nemám proti jejím názorům vůbec nic. Jde jenom o to, že nejde jenom o plzeňská práva, ale o celý systém VŠ kde má akreditaci kdekdo. A ta plzeňská práva se jí zavřít nepodařilo. To se na mně nezlob, ale když to pod jejím vedením nefungovalo a ona sama je toho názoru, že nefungovalo, tak by měla rezignovat.
Rozhodně je její odpovědnost za fungování VŠ podstatně větší než odpovědnost Pavla Blažka za fungování MinSpr. Nechci ho nijak omlouvat, je to pěknej, jak by brňáci řekli kalósek (což je označení podstatně dřívější než Kalousek), ale ať měl nebo neměl cokoliv s Bradáčovou, tak MinSpr není jenom záležitost státních žalobců. Žádný ministr spravedlnosti nechtěl žalostný stav naší justice řešit. Jenom ji konzervovali po personální stránce a snažili se ji ovládnout. Ale ten systém, že státní zástupci a soudci nejsou nezávislí jim jako takový nevadil. A Babiš se svým Pelikánem (nebo čápem?) dělá to samé.
Já nevím, jestli dr. Dvořáková upozorňovala např. na to, že je běžnou praxí, že u nás máme tak pracovité akademické funkcionáře, že dokáží zaštiťovat studijní programy na několika VŠ (což mi obzvlášť vadí), ale jestli ano a nikdo ji neposlouchal - tak prostě někdy je taky třeba se ctí odejít. Jinak to není o ničem jiném než to, co říkají bývalí komunisti. Já jsem musel kvůli kariéře, dětem, abych aspoň někomu pomohl, chtěl jsem to rozvrátit zevnitř a další trapné výmluvy.
Mimochodem, kdo by měl té vyšetřovací komisi podle tebe předsedat? Blažek na to má vzdělání, zkušenosti a v tuto chvíli je z opoziční strany.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvek:
V__
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Janecka píše:Nemám proti jejím názorům vůbec nic. Jde jenom o to, že nejde jenom o plzeňská práva, ale o celý systém VŠ kde má akreditaci kdekdo. A ta plzeňská práva se jí zavřít nepodařilo. To se na mně nezlob, ale když to pod jejím vedením nefungovalo a ona sama je toho názoru, že nefungovalo, tak by měla rezignovat.
Rozhodně je její odpovědnost za fungování VŠ podstatně větší než odpovědnost Pavla Blažka za fungování MinSpr. Nechci ho nijak omlouvat, je to pěknej, jak by brňáci řekli kalósek (což je označení podstatně dřívější než Kalousek), ale ať měl nebo neměl cokoliv s Bradáčovou, tak MinSpr není jenom záležitost státních žalobců. Žádný ministr spravedlnosti nechtěl žalostný stav naší justice řešit. Jenom ji konzervovali po personální stránce a snažili se ji ovládnout. Ale ten systém, že státní zástupci a soudci nejsou nezávislí jim jako takový nevadil. A Babiš se svým Pelikánem (nebo čápem?) dělá to samé.
Já nevím, jestli dr. Dvořáková upozorňovala např. na to, že je běžnou praxí, že u nás máme tak pracovité akademické funkcionáře, že dokáží zaštiťovat studijní programy na několika VŠ (což mi obzvlášť vadí), ale jestli ano a nikdo ji neposlouchal - tak prostě někdy je taky třeba se ctí odejít. Jinak to není o ničem jiném než to, co říkají bývalí komunisti. Já jsem musel kvůli kariéře, dětem, abych aspoň někomu pomohl, chtěl jsem to rozvrátit zevnitř a další trapné výmluvy.
Mimochodem, kdo by měl té vyšetřovací komisi podle tebe předsedat? Blažek na to má vzdělání, zkušenosti a v tuto chvíli je z opoziční strany.
OFFTOPICJenže někdy je to tak, že když poslední "slušný" rezignuje, tak zvítězí lotři. Netvrdím, že je to případ Dvořákové, tak podrobně jsem se o to nezajímal.
Komisi by měl předsedat někdo s přijatelným morálním profilem na prvním místě, takový druhý Voleník nebo Motejl. Právní vzdělání bych dal až jako druhý, méně důležitý, požadavek. :)

Věř, ale komu věříš měř.

Jiri.Janecka

Jenže to je parlamentní vyšetřovací komise, takže hledej na dlani chlup.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Janecka píše:Jenže to je parlamentní vyšetřovací komise, takže hledej na dlani chlup.
No neříkej mi, že se mezi 200 členy Sněmovny nenajde alespoň 10 lepších, než je "krajský kmotr" Blažek ... ale co, ať nežeru, že by se nenašla jedna jediná lepší osoba. ;)

Věř, ale komu věříš měř.

Jiri.Janecka

Je otázka co myslíš tím "lepší". Parlamentní komise není soud a není nestranná jaksi z principu. Je to "politická komise", členové v ní tam nejsou ani za sebe, ani za pravdu (natož za lásku) ale za politiku. Takže zejména záležitosti kdy se bude vyšetřovat, jestli se bude informovat v průběhu, kdy se vydá nějaký závěr... To je jenom čistá politika a mnohem důležitější je termín voleb, kdo a s kým než jestli se něco stalo nebo ne.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Janecka píše:Je otázka co myslíš tím "lepší". Parlamentní komise není soud a není nestranná jaksi z principu. Je to "politická komise", členové v ní tam nejsou ani za sebe, ani za pravdu (natož za lásku) ale za politiku. Takže zejména záležitosti kdy se bude vyšetřovat, jestli se bude informovat v průběhu, kdy se vydá nějaký závěr... To je jenom čistá politika a mnohem důležitější je termín voleb, kdo a s kým než jestli se něco stalo nebo ne.
No a to je právě celé úplně špatně, jak to (pravdivě) popisuješ. :( Parlamentní komise by měla být takový miniaturní soud. Sice nemůže poslat do vězení, ale může zveřejnit, podat trestní oznámení, atd. A právě proto komisím nesmí předsedat lidé, kteří už jeli ve více aférách. Radši blbého poctivce, než bezcharakterního chytráka.

Věř, ale komu věříš měř.

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Za Šlachtu a policii je čím dál nemožnější se stavět ...
http://www.lidovky.cz/aktivista-se-vysm ... _domov_jzl
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Jiri.Janecka

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Dalibor.Zahora píše:Za Šlachtu a policii je čím dál nemožnější se stavět ... http://www.lidovky.cz/aktivista-se-vysm ... _domov_jzl
Pokud toto měla být výzva k rezignování na tuto kauzu tak víše uvedený důvod považuji za naprosto nepodstatný.

Veřejně prohlašují, že tuto kauzu považuji za zásadní pro další vývoje demokracie(od imitace demokracie) v naší republice.

Pokud chce D.Zahora, nebo jak se tento člověk vlastně jmenuje, hájit zájmy šmejdů defraudujících politický systém v ČR, měl by za toto nést politickou zodpovědnost, protože tím ještě více znevěryhodnuje Pirátskou stranu, která se kdysi stavěla proti zenužívání státu proti občanům. Destrukce policie pokračuje
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“