Kouření, kuřáci, cigarety

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Karel.Fuzik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Kolotočář
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 414 poděkování

Re: Kouření, kuřáci, cigarety

Příspěvek od Karel.Fuzik »

Fašismus postupuje celou společností nejen v Evropě a militantní anti-kuřáci mu jen dělají užitečné idioty. Kouřit je do jisté míry nemoc v závislosti na nikotinu a na manipulaci s cigaretou. Ovšem pokud někomu vadí cigaretový dým (nemyslím tím extremně zakouřené prostory), pak je ovšem nemocen daleko více, jde o těžkou psychozu. To by se taky mělo léčit, místo toho jsou tito pacienti zneužívání v boji korporací mezi sebou.

Zdravotní hledisko je jen záminkou pro omezování svobod a zavádění fašistických agend. Netvrdím, že kouření je dobré, ale potlačovat jej za cenu drakonických opatření je zvrhlé. Navíc máme daleko větší problémy s komzumací alkoholu, tvrdých drog a další problémy přímo nesouvisející, které vyžadují pozornost. Ale my budeme zakazovat kouření v soukromých restauracích. To je vylízané.

Jsem kuřák a že někdo nekouří mi nevadí do té doby, dokud jemu nevadí, že kouřím. Do nekuřáckých restaurací nechodím kvůli pohodlí (nebudu po drahém obědě chodit někam na ulici do zimy hulit) a radím těm nemocným anti-kuřákům, aby zase nechodili do těch kuřáckých. Aspoň je nebudu potkávat a oni mě, což je IMHO pro všechny dobře.

Považuji tohle vlákno za pokus korporací zneužít Pirátu k prosazení svých zvrhlých zájmů a to ostře odsuzuji.
Předseda MS Ostrava. "Rozum nakonec vždycky zvítězí, jen co dorazí munice."
Chcete nějaký Bony, Marky? Nechcete? Tak co vlastně chcete . . .
Karel Fuzik
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Karel Fuzik píše:Do nekuřáckých restaurací nechodím kvůli pohodlí (nebudu po drahém obědě chodit někam na ulici do zimy hulit) a radím těm nemocným anti-kuřákům, aby zase nechodili do těch kuřáckých.
A kdýž svoláš schůzi MS do zakouřené putyky, mají nekuřáčtí členové MS udělat co? Pořídit si plynovou masku?

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Karel.Fuzik

Martin Kucera píše:
Karel Fuzik píše:Do nekuřáckých restaurací nechodím kvůli pohodlí (nebudu po drahém obědě chodit někam na ulici do zimy hulit) a radím těm nemocným anti-kuřákům, aby zase nechodili do těch kuřáckých.
A kdýž svoláš schůzi MS do zakouřené putyky, mají nekuřáčtí členové MS udělat co? Pořídit si plynovou masku?
To fakt nevím. Přemýšlel jsem, jak to řešit, ale nepřišel jsem na nic kloudného. Optimal je v létě zahrádka a v zimě fakt odvětraná kuřácká hospoda. A vzájemná tolerance (nekouřit moc a nefoukat na lidi a nenadávat zbytečně kuřákům). Ale militantním nekuřákům je to zpravidla málo.
Karel Fuzik
Petr.Kopecny
Profese: Automatizační Inženýr a Astronom
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Kopecny »

Karle, Karle... klasický kuřák ;-)
...celý tvůj příspěvek působí dojmem "šáhněte mi na mé cigáro a rozbiju vám hubu" prostě klasika nad klasiku. Zajímalo by mě jak bys reagoval, kdyby jsis užíval cigáro a někdo kousek od tebe by požádal ať to zhasíš... Mám dojem, že vím jak bys reagoval :-D

Jinak, to že svoláš schůzi do zakouřené putyky... myslím, že když to bude v hospodě kde je odvětrání je vpodstatě to samé jako když tam odvětrání nebude... aspoň tedy co se týče mě, v tomhle nevnímám nějak zásadně nějakou škálu. I když samozřejmě jsou extrémy kde je hospa málo zakouřená nebo totálně zakouřená :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kopecny za příspěvek:
V__
Petr Kopečný
Člen KS Moravskoslezský, správce Pirátského kalendáře
GSM: +420 731 552 845
Karel.Fuzik

No ale to je právě ta psychoza. Dobře si pamatuju doby, kdy jsem nekouřil. Rozhodně jsem poznal rozdíl mezi odvětranou a neodvětranou hospodou. A poznám ho i teď. Chtěl bych, aby jste si to uvědomili a začali se léčit.

Kdyby mě někdo požádal, abych to típnul, bez rozumného důvodu (rozlitý benzín, astmatický záchvat apod.), požádal bych ho, aby si zapálil. Zhruba stejně debilní požadavek.
Karel Fuzik
Martin.Kucera

Aha, takže to, že mi po hodinovém pobytu v putyce typu Bastila smrdí oblečení tak, že ho musím po příchodu domů hodit do pračky, a že mě po dýchání toho tamního vzduchu fakt hnusně škrábe v krku, to je samozřejmě všechno jen psychóza.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

kvůli pirátskejm schuzim jsem přešel na elektroniku.

jo - a taky hrozně smrdí když se vaří z cibule. To bych zakázal - nejlépe do ústavy to dejte. A taky jsem si to doma zakázal. Dole si smrděj dál. je mi to fuk. když to tam smrdí tak tam nechodím. Asi jinej genk.

Na druhou stranu - nepříčetná spotřební daň na cigarety zachraňuje Kalouskovi titul nejlepšího hospodáře ve vesmíru. Tak bacha.
Karel.Fuzik

Většina alergií je psychosomatického původu. Takže ano, to škrábání v krku je jistě spůsobeno psychozou. Člověka bez psychozy totiž z velmi naředěného cigaretového kouře v krku neškrábe.

Vím, že vlastní psycho problémy člověk špatně detekuje a ještě hůř přiznává. Proto vám to připomínám. Neberte to jako útok nebo něco takového. Prostě jsem si toho jen všiml. My kuřáci jsme taky nemocní, závisláci. Vůbec mě to netěší, ale ještě nikdo mi neřekl, jak se mám léčit bez drastických doprovodných efektů. Navíc mi cigára voní a chutnají. Vy to máte jednodušší. Léčení psychóz je dobře zvládnuté a není nijak nepříjemné.
Karel Fuzik
Martin.Kucera

Karel Fuzik píše:Člověka bez psychozy totiž z velmi naředěného cigaretového kouře v krku neškrábe.
Tak to bych prosil nějak doložit.
A co je "velmi naředěný cigaretový kouř"? Každý kouř vdechovaný pasivním kuřákem?

Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Pokud chce nekuřák vysvětlit kuřákovi jak moc mu vadí jeho kouření, tak to může udělat jediným způsobem - zachovat se jako kuřák. Osobně bych doporučil na stůl položit např. hnijící rybu, hovínko atp. ... pro méně militantní by mohla stačit aroma lampa s nějakým smradem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 2):
Homo.Pyratus, Frantisek.Navrkal
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“