Nezvládnutý COVID-19

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
eladar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Re: Nezvládnutý COVID-19

Příspěvek od eladar »

tavvva píše: 04 led 2022, 11:26
Marek.Krejpsky píše: 03 led 2022, 10:02

V ČR zatím 15 500 000 vakcín
Jestli bylo v ČR hlášeno cca 50 000 nežádoucích příznaků po podání vychází mi poměr 0.0032 %

Počítám správně?

Ne, nepočítáš ... zapomněl jsi násobit 100, takže je to 0.323 %, což vzhledem k tomu, že nárůst celkového množství úmrtí vychází na 0.17%, je nic moc, nemyslíš? Tato úmrtí mohou být i nepřímým důsledkem COVID šílenství, protože spousta lidí má deprese, přichází o zaměstnání, rodiny a přátele ... takže určitě zabíjí i nesmyslná opatření. Navíc tedy nežádoucí účinky jsou extrémně podhlášeny, protože lidi ani nevědí, jak hlásit, nebo je vůbec nenapadne, že mohou hlásit, takže skutečnost je mnohem horší. Odhaduju, že nejméně o celý dekadický řád.

Proč by lidé měli nežádoucí účinky hlásit?

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Nemůžeme porovnávat nežádoucí účinky vs. smrt. Je potřeba porovnávat nežádoucí účinky vs. nežádoucí účinky, nebo smrt vs. smrt.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Fanuel

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Fanuel
Profese: MISTR
Dal poděkování: 148 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od Fanuel »

eladar píše: 04 led 2022, 14:06

Jestli bylo v ČR hlášeno cca 50 000 nežádoucích příznaků po podání vychází mi poměr 0.0032 %

Počítám správně?

Ne, nepočítáš ... zapomněl jsi násobit 100, takže je to 0.323 %, což vzhledem k tomu, že nárůst celkového množství úmrtí vychází na 0.17%, je nic moc, nemyslíš? Tato úmrtí mohou být i nepřímým důsledkem COVID šílenství, protože spousta lidí má deprese, přichází o zaměstnání, rodiny a přátele ... takže určitě zabíjí i nesmyslná opatření. Navíc tedy nežádoucí účinky jsou extrémně podhlášeny, protože lidi ani nevědí, jak hlásit, nebo je vůbec nenapadne, že mohou hlásit, takže skutečnost je mnohem horší. Odhaduju, že nejméně o celý dekadický řád.

....
Trvalé následky možná budou rozhodující. Individuální řešení. Pro nežádoucí reakci imunitního systému jednotlivce.
Možná že už i jsou.

Fanuel

Příspěvek od Fanuel »

Vojtech.Pikal píše: 04 led 2022, 14:22

Nemůžeme porovnávat nežádoucí účinky vs. smrt. Je potřeba porovnávat nežádoucí účinky vs. nežádoucí účinky, nebo smrt vs. smrt.

....
Nebo trvalé následky = trvalé následky

Tito uživatelé poděkovali autorovi Fanuel za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, anonym53077
Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 894 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

Počítám správně?

Děkuju za opravu - právě nejsem ani statistik, tím méně imunolog nebo epidemiolog, abych mohl posoudit jestli vedlejší účinky vakcinace v 0.323% případů mohou vyvážit nárust úmrtí v celé populaci. Jaké by bylo asi zvýšení umrtnosti bez vakcinace a s přeplněnými nemocnicemi jaké měla třeba severní Itálie na začátku pandemie?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Krejpsky za příspěvek:
Fanuel

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

tavvva
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: Technický architekt (HW+SW)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 56 poděkování

Příspěvek od tavvva »

Vojtech.Pikal píše: 04 led 2022, 14:22

Proč bychom nemohli tyto dvě hodnoty dávat do poměru? S úplným klidem ... je to pro představu a hodnoty jsou stejně velmi vágní ... nikdo z nás se tu rozhodně nedopouští váhování ve stylu, že 1 smrt = 6 středně závažných nežádoucích účinků ... tohle má každý člověk nastaveno jinak a ať si taková vyhodnocení každý provede sám pro sebe ... chtěl jsem tím jen naznačit, že to číslo rozhodně není malé a každý by měl mít právo na vlastní svobodné rozhodnutí

tavvva

Příspěvek od tavvva »

No aby byl aspoň nějak doložen jejich počet, což může zasáhnout do procesu rozhodování o povinném očkování.

Tito uživatelé poděkovali autorovi tavvva za příspěvek:
Marek.Krejpsky
eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

tavvva píše: 05 led 2022, 07:36

No aby byl aspoň nějak doložen jejich počet, což může zasáhnout do procesu rozhodování o povinném očkování.

Pokud má někdo opravdu závažné nežádoucí účinky po vakcíně (a teď nemyslím, že ho dvě hodiny bolí rameno nebo má zarudlé místo vpichu), pak má úplně jiné problémy, než se dohadovat s úředníkama, kteří mu stejně nevěří a pokládají ho za simulanta. Kromě komplikací mu to nic nepřinese, protože na odškodnění od státu mají právo je ti, kteří mají fatální následky. A ani ti nic nedostanou, protože ti jsou už mrtví a pozůstalí nárok na odškodnění nemají.

U mě to bylo tak, že na začátku všichni doktoři, které jsem musel kvůli zdravotním problémům navštívit, tvrdili, že spojitost s vakcinací je vyloučena. I když já jsem byl přesvědčen o opaku. Trvalo to měsíce a najednou je všechno jinak. Asi proběhl nějaký interní oběžník nebo co, ale najednou o té spojitosti žádný z nich nepochybuje.

Uveďte jediný důvod, proč bych měl bojovat s tou bandou opičáků v bílých pláštích, přesvědčených o tom, že ví, co mi je lépe než já. Pro ně jsem stejně jen simulant a osina v ... Já mám svých zdravotních problémů dost a na nějaké hlášení se mohu ...

Fanuel

Příspěvek od Fanuel »

Tragedie dnešní medicíny v kontextu Hipokratovy přísahy je že panika a strach převládá. Místo aby jsme léčili už dnes dostupnými léky na Kolovir 19 viz.USA i Evropa. Tak Česká vláda 2022 neustále šíří paniku a strach. Ve 3 bodech...TESTUJEME.. OČKUJEME..STRAŠÍME.
Píchání vakcín jako ....místo léků a to vše nejradši ze zákona nebo povinně.

Společnost potřebuje kotvu stability a tou je NORMALIZACE k roku 2019.
Následky let 2020....2022 tedy obecně zdraví lidu budou tragické.Jak psychické problémy duševního zdraví tak i problémy sociální.Proto by Piráti měli podpořit myšlenku 21....LÉČIME.
S.

tavvva

Příspěvek od tavvva »

eladar píše: 05 led 2022, 09:37
tavvva píše: 05 led 2022, 07:36

Pokud má někdo opravdu závažné nežádoucí účinky po vakcíně (a teď nemyslím, že ho dvě hodiny bolí rameno nebo má zarudlé místo vpichu), pak má úplně jiné problémy, než se dohadovat s úředníkama, kteří mu stejně nevěří a pokládají ho za simulanta. Kromě komplikací mu to nic nepřinese, protože na odškodnění od státu mají právo je ti, kteří mají fatální následky. A ani ti nic nedostanou, protože ti jsou už mrtví a pozůstalí nárok na odškodnění nemají.

U mě to bylo tak, že na začátku všichni doktoři, které jsem musel kvůli zdravotním problémům navštívit, tvrdili, že spojitost s vakcinací je vyloučena. I když já jsem byl přesvědčen o opaku. Trvalo to měsíce a najednou je všechno jinak. Asi proběhl nějaký interní oběžník nebo co, ale najednou o té spojitosti žádný z nich nepochybuje.

Uveďte jediný důvod, proč bych měl bojovat s tou bandou opičáků v bílých pláštích, přesvědčených o tom, že ví, co mi je lépe než já. Pro ně jsem stejně jen simulant a osina v ... Já mám svých zdravotních problémů dost a na nějaké hlášení se mohu ...

U toho hlášení nebudeš muset nikoho přesvědčovat a s nikým bojovat. Prostě to akorát vyplníš a pomůžeš tím ostatním. To přece za pár minut nad formulářem stojí, ne?

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“