Samozřejmě může, příkladů kdy se tak stalo zajisté najdeme spoustu.Janek píše:Zeptám se naprosto blbě: může člen orgánu strany hlasovat jinak než ve fóru?Roman Kucera píše:Pokud BAN způsobí neusnášeníschopnost například Rozhodčí komise, je něco kurevsky špatně.
Co se stalo v Pirátské straně?
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Re: Co se stalo v Pirátské straně?
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Roman.Kucera
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Josef.Ulehla, Dalibor.Zahora
- Martin.Kucera
Co například zápis o hlasování podepsaný všemi hlasujícími?Roman Kucera píše:Transparentně a doložitelně ne. Nebo o tom nevím.
Případně zápis zveřejněný na fóru, jehož správnost všichni hlasující do 14 dnů od zveřejnění potvrdí?
Je to dostatečně transparentní a doložitelné? (Pokud ne, pak by to IMHo npaříklad znamenalo, že je netransparentní a nedoložitelné i veškeré přijímání členů, o němž se nehlasovalo na fóru.)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Jiri.Vontroba
- Profese: podnikatel
- Dal poděkování: 600 poděkování
- Dostal poděkování: 116 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Martine, neprosadilo se náhodou někde toto:Martin Kucera píše:Co například zápis o hlasování podepsaný všemi hlasujícími?Roman Kucera píše:Transparentně a doložitelně ne. Nebo o tom nevím.
Případně zápis zveřejněný na fóru, jehož správnost všichni hlasující do 14 dnů od zveřejnění potvrdí?
Je to dostatečně transparentní a doložitelné? (Pokud ne, pak by to IMHo npaříklad znamenalo, že je netransparentní a nedoložitelné i veškeré přijímání členů, o němž se nehlasovalo na fóru.)
Jak se tedy v případě banu na mou osobu budu moci účastnit hlasování KF, kterého jsem bohužel členem?Martin Kucera píše: Mel bych tri pozmenovaci navrhy.
Vysledne usneseni po aplikaci pozmenovacich navrhu by tedy znelo takto:

Připomínám, že tento návrh byl schválen.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vontroba za příspěvky (celkem 2):
- Josef.Ulehla, Dalibor.Zahora
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jeden je ze Zlina, dva z Prahy, jeden z Brna, jeden z Třebíče, jeden... jé, já nevím odkud je Tomáš!Martin Kucera píše: Co například zápis o hlasování podepsaný všemi hlasujícími?

Hlasování není veřejné, ale zveřejňuje se rok po uzavření případu, aby se zabránilo možnosti osobních pomst a ovlivňování členů. Tento zásadní detail Jakoubek ve svých výkladech zcela pomíjí, sám se těším na okamžik, kdy vyjde najevo, jestli úmyslně, nebo jen zapomíná na předpisy, které sám stvořilMartin Kucera píše: Případně zápis zveřejněný na fóru, jehož správnost všichni hlasující do 14 dnů od zveřejnění potvrdí?

V poctatě je RK na fóru značně závislá.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 3):
- Jiri.Vontroba, Josef.Ulehla, Dalibor.Zahora
- Martin.Kucera
No, jestli tim myslis ze hlasovani je ve vlaknu v neverejne casti fora a vlakno se zverejni po roce, tak uplne stejne muze byt v takovem vlaknu zapis o hlasovani, ktery bude do 14 dnu od jeho vlozeni (cili ani sedmidenni ban tomu nebrani) potvrzen cleny, kteri se hlasovani zucastnili (a to vlakno se zverejni po roce).Roman Kucera píše:Hlasování není veřejné, ale zveřejňuje se rok po uzavření případu, aby se zabránilo možnosti osobních pomst a ovlivňování členů.Martin Kucera píše: Případně zápis zveřejněný na fóru, jehož správnost všichni hlasující do 14 dnů od zveřejnění potvrdí?
Vic se k problemu rozepisu cca za hodinu, musim na postu.
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Roji, nevymýšlej si prosím, když ani nevíš, jak ten předpis vznikl. Ano, psal jsem ho já, ale v té době byl vedoucím administrativního odboru Adam Šoukal, já jsem v té době snad ani moderátorem nebyl, to už si nepamatuji, natož abych někomu dával BAN. Již v jiném tématu jsem napsal, že nevidím problém v tom, aby se BAN netýkal hlasování, resp. ten problém je jen technický; v takovém případě je však třeba předpis změnit, nikoliv si ho ohýbat, že?Roman Kucera píše:Pokud BAN způsobí neusnášeníschopnost například Rozhodčí komise, je něco kurevsky špatně.
U každého předpisu se musí primárně hodnotit jeho mocenská zneužitelnost. Když si to Jakoubek psal pro sebe, je celkem jasné, že si to umí i vyložit pro sebe. Já si to pro něj ale vykládat nehodlám
To je neznalost nebo nezájem o pravidlo, které schválilo celostátní fórum a změnilo tak stanovy na zasedání v Praze?Hlasování není veřejné, ale zveřejňuje se rok po uzavření případu, aby se zabránilo možnosti osobních pomst a ovlivňování členů.
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.