Anketa: Je islám netolerantní totalitní ideologie?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět

Je islám netolerantní totalitní ideologie, a měla by být "zakázána" jako nacismus?

Anketa končí za 27 led 2015, 20:46

ANO
35
41%
NE
44
52%
Náboženství není ideologie, a musí být chováno v úctě. Nerouhej se!
6
7%

Celkem hlasujících: 68 - Celkem hlasů: 85

Marek.Dluhos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: filosof, kriminolog, teolog
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Anketa: Je islám netolerantní totalitní ideologie?

Příspěvek od Marek.Dluhos »

Problém podle mne není v islámu jako "totalitní ideologii", stejně totalitní dokáží být i jiné církve (stačilo by jim sáhnout na majetky, rozsáhlé pravomoci ovlivňující fungování státu a jiné prebendy) a dokonce zcela ateistické režimy. Jde jen o tom, jak si určitou ideologii či náboženství vyloží jisté osoby v zájmu dosažení svých cílů. Islám se dnes mnoha zemím Západu hodí jako skvělý nástroj odvedení pozornosti od skutečných problémů (většinu státního majetku rozkrádají stále užší skupinky občanů ve stále větší míře). A jisté skupinky si v zemích Západu svou dnes drženou moc chtějí udržet co nejdéle - pak se hodí Rom jako muslim stejně jako dříve gladiátorské hry na vybouření prostomyslných davů.

Zde jak využili islám a uprchlíků ke zrušení demokratických voleb ve Švédsku (naše média o tom samozřejmě plánovitě mlčí) - u nás se to v zájmu "humanity" a "vyšších lidských hodnot" zavede až tehdy, kdy tu bude Romů a imigrantů dostatečně nadkritické množství:

O tom se nepíše. Ve Švédsku byla zrušena demokracie. Zrušili tam parlamentní volby jako takové. Hrozilo, že zvítězí antiislamisté. Kritika imigrace je tam trestná.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... estna.aspx
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Marek Dluhos píše:Problém podle mne není v islámu jako "totalitní ideologii", stejně totalitní dokáží být i jiné církve (stačilo by jim sáhnout na majetky, rozsáhlé pravomoci ovlivňující fungování státu a jiné prebendy) a dokonce zcela ateistické režimy. Jde jen o tom, jak si určitou ideologii či náboženství vyloží jisté osoby v zájmu dosažení svých cílů. Islám se dnes mnoha zemím Západu hodí jako skvělý nástroj odvedení pozornosti od skutečných problémů (většinu státního majetku rozkrádají stále užší skupinky občanů ve stále větší míře). A jisté skupinky si v zemích Západu svou dnes drženou moc chtějí udržet co nejdéle - pak se hodí Rom jako muslim stejně jako dříve gladiátorské hry na vybouření prostomyslných davů.

Zde jak využili islám a uprchlíků ke zrušení demokratických voleb ve Švédsku (naše média o tom samozřejmě plánovitě mlčí) - u nás se to v zájmu "humanity" a "vyšších lidských hodnot" zavede až tehdy, kdy tu bude Romů a imigrantů dostatečně nadkritické množství:

O tom se nepíše. Ve Švédsku byla zrušena demokracie. Zrušili tam parlamentní volby jako takové. Hrozilo, že zvítězí antiislamisté. Kritika imigrace je tam trestná.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... estna.aspx
Euportál a bez citace jakýchkoliv zdrojů. Tak to bude určitě pravda.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
Mikulas.Peksa

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Marek Dluhos píše:Ve Švédsku byla zrušena demokracie. Zrušili tam parlamentní volby jako takové.
O tom se proházelo sena i slámy. Zrušili tam předčasné volby, protože se dohodli na pokračování vlády.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Lenka.Kozlova
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Roman Kucera píše:
Marek Dluhos píše:Ve Švédsku byla zrušena demokracie. Zrušili tam parlamentní volby jako takové.
O tom se proházelo sena i slámy. Zrušili tam předčasné volby, protože se dohodli na pokračování vlády.
Bohužel, stále někteří Piráti tenhle propagandistický žvást opakují a sdílejí.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Za propagandistický žvást bych to tedy skutečně neoznačil. Souvislost mezi strachem z diskuse o imigraci a vytvořením "národní fronty" tady zjevně je.
http://www.ceska-justice.cz/2014/12/sve ... ily-volby/
msuchan
Profese: nacionalista, militantní antikonzument,
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 327 poděkování

Příspěvek od msuchan »

Mikulas Peksa píše:
Roman Kucera píše:
Bohužel, stále někteří Piráti tenhle propagandistický žvást opakují a sdílejí.
;) No nevím... Pokud se dohodnou vládní i opoziční strany mezi sebou, jak to budou spolu pytlíkovat 7 let dopředu...že pojedou stejnou agendu...a nebudou si navájem mastit schody, tak jde o první tzv. "demokratickou zemi", kde byl konečně oficializován stav "volby už dávno nemohou nic změnit"... Takže další volby asi jo, ovšem jako "za komára"... :lol:

Mimochodem...jakmile se v historii začala řešit "politická stabilita", tak to šlo pokaždé už jen jedním směrem...(poznámka pro lidi se 4-kou z dějepisu)...
Tito uživatelé poděkovali autorovi msuchan za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Mikulas.Peksa

Hele, mě to přijde taky obskurní. Ale tyhle onanie nad tím, že ve Švédsku si zrušili volby mi připadají stejně absurdní jako onanie nad články typu "Před dvěma hodinami začala třetí světová válka".

Jinak, pokud jde o tu "první demokratickou zemi", zajímalo by mě, co si mám podle Tebe myslet o Švýcarsku, kde tzv. "magickou formuli" používají od roku 1959...

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
msuchan

Příspěvek od msuchan »

Mikulas Peksa píše:Hele, mě to přijde taky obskurní. Ale tyhle onanie nad tím, že ve Švédsku si zrušili volby mi připadají stejně absurdní jako onanie nad články typu "Před dvěma hodinami začala třetí světová válka".

Jinak, pokud jde o tu "první demokratickou zemi", zajímalo by mě, co si mám podle Tebe myslet o Švýcarsku, kde tzv. "magickou formuli" používají od roku 1959...
A sakra...dobrá otázka...vyjímečně.. ;)
Odpověď také otázkou...Mají švýcaři nějaká VéVéčka, Oknomuru, nebo agenta Bureše.???
P.S. ...mimochodem v orgánu, který je ve švýcarském systému tak nějak "na parádu"..?

Na Switzerland mi nesahat... Dokud lidi znají souseda, je tam švýcarský frank, zametená ulice, záchod zadarmo, puška ve skříní, legrační DPH, vlajka EU známá jen z vyprávění a 4 x referenda ročně, tak je možné stále tvrdit, že Evropa se neskládá ze samých vymytých homonkulů...a že temná síla moci stále nezvítězila...
Tito uživatelé poděkovali autorovi msuchan za příspěvek:
Karel.Rada
Mikulas.Peksa

msuchan píše:A sakra...dobrá otázka...vyjímečně.. ;)
Děkuji :)
msuchan píše:Odpověď také otázkou...Mají švýcaři nějaká VéVéčka, Oknomuru, nebo agenta Bureše.???
Nevím o tom. Internet říká, že mají ve sněmovně momentálně 11 stran. Pokud se ptáš po straně založené na vůdcovském principu, nenašel jsem mezi nimi žádnou.
msuchan píše:P.S. ...mimochodem v orgánu, který je ve švýcarském systému tak nějak "na parádu"..?
Kdyš myslíš, že Spolková rada, která funguje jako vláda i prezident dohromady, je jen na parádu, rozmlouvat Ti to nebudu...

msuchan

Příspěvek od msuchan »

Mikulas Peksa píše:
msuchan píše:A sakra...dobrá otázka...vyjímečně.. ;)
Děkuji :)
msuchan píše:Odpověď také otázkou...Mají švýcaři nějaká VéVéčka, Oknomuru, nebo agenta Bureše.???
Nevím o tom. Internet říká, že mají ve sněmovně momentálně 11 stran. Pokud se ptáš po straně založené na vůdcovském principu, nenašel jsem mezi nimi žádnou.
msuchan píše:P.S. ...mimochodem v orgánu, který je ve švýcarském systému tak nějak "na parádu"..?
Kdyš myslíš, že Spolková rada, která funguje jako vláda i prezident dohromady, je jen na parádu, rozmlouvat Ti to nebudu...
Mě, ani śvýcarům není třeba... :lol:
Takže si zrekapituluj, co v ČR "může" vláda a prezident, vyděl si to 10 a máš asi tak kompetence Federální rady...
Pak si uvědom, že na vládu v ČR taky nemáš vůbec žádný vliv - když na to přijde, tak ti ji klidně za odpoledne sestaví Zeman ze svých kámošů...Strana nestrana... :lol:
A to nezmiňuji trapný rozdíl, že jednotliví členové jsou myslím přímo voleni parlamentem, i na základě dalších pravidel (zástupce určitého kantonu a pod)...... Tedy, ne, že se nějak zákulisně upeče vláda a pak se tupě schválí, jako celek... takže případný "podnikatelský projekt", jako agent Bureš, to tam má s cestou do vlády poměrně komplikované... A na to "nedemokratické místo v radě" si to člen musí zatraceně demokraticky odpracovat v nižší politice a ve svojí dlouholeté straně.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“