Osvoboďme Juliana Assange

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Osvoboďme Juliana Assange

Příspěvek od Petr.Vileta »

Vaclav.Vcelica píše: 10 srp 2021, 01:35

Když se někdo škodolibě směje kvůli zdvojenému lomítku na konci odkazu, tak se nemůže divit, že se to proti němu nebo jeho straně bude vracet v podobě nanuke. Prostě karma. Právě tahle škodolibost a nafoukanost Pirátům bere hlasy a demotivuje příznivce. Tak nějak chápu, že do politiky mohou jenom lidi s kachními žaludky. Ach jo.[/ot]

Já to nezkoumal, prostě jsem na to kliknul a nic.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Petr.Vileta píše: 09 srp 2021, 21:57

Že se na nás sem tam nalepil nějaký opravdový přítel Ruska, nebo naopak úhlavní nepřítel USA, NATO a tak vůbec, ale Piráti fakt nevznikli proto, aby byli pátou kolonou imperialistického Ruska, nebo stejně imeprialistické Číny. Rusko to zkouší po svém, lhaním a silou, Čína také po svém, lhaním a nevýhodným obchodováním, ale oba režimy jsou pro mě nepřijatelné a doufám, že i pro velkou část Pirátů. Vždyť je tu přece tolik jiných stran, které by možná těmto neomarxistům vyhovovali lépe. :)

Proboha ale neomarxisti, na rozdíl od poctivých paleomarxistů z KSČM, přece ani nejsou přátele Ruska... neomarxisti jsou fenomén prohnilého dekadentního liberálního Západu, ty se v tom vůbec neorientuješ, kolego fóristo...

Faktem je, že Rusko sice v tomhle případě obratně využívá vnitřní rozpory v rámci konkurenčního politického systému, nicméně Assange i Snowden mají nějaký reálný základ. Video "Collateral damage" bylo reálné. Ostatně, i celé počáteční angažmá v Iráku bylo částečně pochybné.

V tomhle případě podle mě lze být na straně určitých hodnot Západu, na které Západ zapomíná, když se mu to hodí - i přesto, že Rusko se snaží kolem toho vytvořit nějaký další narativ ve svůj prospěch...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Ivor.Kollar, Dalibor.Zahora

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Michael.Polak píše: 10 srp 2021, 09:10
Petr.Vileta píše: 09 srp 2021, 21:57

... opravdový přítel Ruska, nebo naopak úhlavní nepřítel USA, NATO ...

Proboha ale neomarxisti, na rozdíl od poctivých paleomarxistů z KSČM, přece ani nejsou přátele Ruska... neomarxisti jsou fenomén prohnilého dekadentního liberálního Západu, ty se v tom vůbec neorientuješ, kolego fóristo...

uvedl jsem dvě možnosti, které jsou podle mě obě špatné a navíc se ani vzájemně nevylučují. Mnozí neomarxisté jsou i v samotném Rusku a nostalgicky vzpomínají na SSSR. :)

Věř, ale komu věříš měř.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

(Chtěl jsem tu nabídnout nějaký jiný pohled, ale tak nějak to cítím spíš na přesun OT diskuze do Viletova koše.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, Dalibor.Zahora

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Mo já nemám problém chápat, podporovat a bránit whisteblowera typu Libor Michálek. Chápu a podporuji investigativní novináře typ aféra Watergate. Dokonce i pochopím, když někdo nelegálně získá materiál o střelbě z US helikoptéry do civilistů a zveřejní to s dodatkem "Známe jména těch vojáků a jsme schopni je předat vyšetřujícím orgánům". Ovšem když to zveřejní s dodatkem "Známe ty vojáky a tady jsou jejich adresy bydliště", tak to už fakt ne.

A jestli chceš, tak to někam odděl.

Věř, ale komu věříš měř.

anonym73980
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Příspěvek od anonym73980 »

Petr.Vileta píše: 09 srp 2021, 15:56

Aha, tak kolonie Česko. :roll: Další diskuse s vámi nemá význam. Já jsem raději spojencem USA a NATO, než gubernií Ruské federace. Už jsem si vyzkoušel být gubernií, dokonce okupovanou, Sovětského svazu a nestálo to za nic....

Kolonie je země, která
A) odvádí více než 10% HDP do zahraničí (ČR >10% dividendy, pokud by se započítaly i vnitropodnikové transfery, tak >20%)
B) poskytuje své ozbrojené složky pro (útočné) války (invaze) vedené cizími mocnostmi (USA), na kterých nemají žádný národní zájem či jsou v přímém rozporu s národními zájmy (imigrace z válečných zón)
C) její zahraniční politika je řízena cizími tajnými službami ("důkazy" v kauzách Novičok i Vrbětice byly dodány britskou filiálkou CIA)
D) poškozuje svoje národní hospodářské zájmy na příkaz cizí mocnosti (USA) - diplomatická roztržka s Ruskem, kteréžto je strategický dodavatel energetických surovin (uran pro naše JE, ropa, plyn...) a významný obchodní partner pro český export.
P.S. Životní zkušenost jedince před 30+ lety nemá a nemůže mít souvislost s tím, co jedinec zažívá v přítomnosti. Fatalistický výklad dějin a víra v osud, předurčenost apod. patří na oddělení psychiatrie a ne do orgánů Pirátské strany. Pokud reprezentace chorou myslí a kádrování všech diskutujících zde na fóru administrátorům nevadí, je asi opravdu něco shnilého ve státu pirátském...

Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 892 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

paveltucek píše: 18 srp 2021, 00:34
Petr.Vileta píše: 09 srp 2021, 15:56

Aha, tak kolonie Česko. :roll: Další diskuse s vámi nemá význam. Já jsem raději spojencem USA a NATO, než gubernií Ruské federace. Už jsem si vyzkoušel být gubernií, dokonce okupovanou, Sovětského svazu a nestálo to za nic....

Kolonie je země, která
A) odvádí více než 10% HDP do zahraničí (ČR >10% dividendy, pokud by se započítaly i vnitropodnikové transfery, tak >20%)
B) poskytuje své ozbrojené složky pro (útočné) války (invaze) vedené cizími mocnostmi (USA), na kterých nemají žádný národní zájem či jsou v přímém rozporu s národními zájmy (imigrace z válečných zón)
C) její zahraniční politika je řízena cizími tajnými službami ("důkazy" v kauzách Novičok i Vrbětice byly dodány britskou filiálkou CIA)
D) poškozuje svoje národní hospodářské zájmy na příkaz cizí mocnosti (USA) - diplomatická roztržka s Ruskem, kteréžto je strategický dodavatel energetických surovin (uran pro naše JE, ropa, plyn...) a významný obchodní partner pro český export.
P.S. Životní zkušenost jedince před 30+ lety nemá a nemůže mít souvislost s tím, co jedinec zažívá v přítomnosti. Fatalistický výklad dějin a víra v osud, předurčenost apod. patří na oddělení psychiatrie a ne do orgánů Pirátské strany. Pokud reprezentace chorou myslí a kádrování všech diskutujících zde na fóru administrátorům nevadí, je asi opravdu něco shnilého ve státu pirátském...

Je to off-topic, ale musím reagovat. Máte ta čísla o odvádění HDP z ČR do zahraničí nějak podložena? Co dotace které přitékají z EU do ČR a jejich multiplikativní efekt na ekonomiku, započítal jste? Co investice do nových technologií v průmyslu - odkud k nám přitékají? Z nespolehlivého Ruska, které je na pokraji krachu jistě ne.

Zajímalo by mne odkud vy to všechno čerpáte :lol:

souhlasím že vyvádět zisky třeba do daňových rájů na Kypru nebo Bahamách je problém a okrádání českých spoluobčanů. Jenomže to tady ve velkém praktikují místní oligarchové - napojeni na politické strany předchozích českých vlád které jim to umožnily.

Jediní Piráti jsou v tomto čistí a bez viny, proto chápu že to před volbami ostatním stranám nahání velký strach a tak mluví o prohnilosti, psychiatrii, fatalismu a osudové předurčenosti. Myslím, že voliči jsou dostatečně soudní, aby pochopili kdo může za nízké platy v ČR a neobvyklé bohatnutí oligarchie. Jistě to není nikdo ze zahraničí, jsou to předchozí české politické reprezentace, které nesou vinu na situaci v ČR

Jsme součástí EU a členem NATO, nikdo nám naštěstí už nerozkazuje, kam posílat vojáky, rozhodujeme se sami a mohli jsme mise NATO odmítnout, kdyby byl rozumný důvod.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Krejpsky za příspěvek:
Petr.Vileta

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

anonym73980

Marek.Krejpsky píše: 18 srp 2021, 11:10

Je to off-topic, ale musím reagovat. Máte ta čísla o odvádění HDP z ČR do zahraničí nějak podložena? Co dotace které přitékají z EU do ČR a jejich multiplikativní efekt na ekonomiku, započítal jste? Co investice do nových technologií v průmyslu - odkud k nám přitékají? Z nespolehlivého Ruska, které je na pokraji krachu jistě ne.

Zajímalo by mne odkud vy to všechno čerpáte :lol: ...

Ta čísla o vyvedených dividendách jsou překvapivě každoročně prezentována i českými masmédii. Nejvíce se na nich podílí nadnárodní finanční instituce, u kterých logicky lze velmi těžko uplatnit Vaši teorii o "investicích do nových technologií..v průmyslu". Ostatně by Vás to ani nemělo překvapit víme-li, že globální neoliberální korporátní kapitalismus je tažen především finančními institucemi (ostatně stejně jako jeho krize...2008...)

Co se týče dalšího vyvádění bohatství z naší země (vnitropodnikové transfery), tyto fakta jsem si ověřil při práci pro top-management v ČR působících zahraničních korporací. Např. Siemens po svém vstupu do jednoho z tradičních českých průmyslových podniků, který se po r.89 úspěšně privatizoval a byl nadále úspěšným 100% českým exportérem, začal tím, že všechno existující IT vybavení papírově převedl na německou matku a následně si ji podnik musel znovu papírově zpátky nakoupit. Narozdíl od německých dělníků nemají ti čeští sick-days (v německém Siemensu je jich dokonce neomezený počet, protože to podporuje i stát - je levnější chřipku doma týden vyležet než platit z pojištění návštěvu lékaře). Přesto si mně pan generální po jedné telco postěžoval, že se jeho německému nadřízenému (šéf celé divize) zdá mzdový náklad 7€/h moc (když v Německu má identická operátorská pozice 30€/h).
Finanční ředitel (mch. férový Němec) mi jednou vysvětloval, že se tady PLATY SE Západem NIKDY NESROVNAJÍ, protože když se Čechům přidá 5% na mzdě, musí se v Německu přidat alespoň 2% - jinak by to vedení neustálo. Ale když se základ, ze kterého se přidává, od sebe liší násobně, o kolik se od sebe budou lišit absolutní výsledky?! Mch. mi to potvrdil i jiný pan generální z jiné korporace (Skot), který otevřeně prohlásil, že (vy)prodat všechny podniky do zahraničí byla největší blbost... globální KAPITÁL JE NACIONALISTICKÝ (když bude např.Němec rozhodovat, jestli má více vzkvétat jeho vlast nebo cizí země, hádejte jak se rozhodne!?) Mj. Siemens ihned po vstupu zarazil mnohamilionový dar, který podnik každoročně věnoval městu, pro než je de facto majoritním zaměstnavatelem, a ze kterého se financoval rozvoj veřejného prostoru (sportoviště, kultura, infrastruktura).
Vrcholem pak je německý vynález Industrie 4.0, který v reálu znamená napojení všech výrobních linek do jakéhosi korporátního výrobního internetu, což pro pro dcery celosvětově znamená 1) brutální vnitropodnikové transfery za poplatky provozovateli (matka) 2) nemožnost bez napojení vyrábět (z centrály v podstatě vidí do každé linky...a můžou ji teoreticky i na dálku odstavit/ SW poškodit).
Po dekádě od akvizice byly ukončeny všechny úspěšné produktové řady, které byly původně "údajně" hlavním důvodem zahraničního převzetí. V regionech na periferii to také znamená skokový růst nezaměstnanosti.

Jinak nechci zde mluvit o českými politiky vyrobených hochštaplerech vyvážejících bohatství přes daňové ráje, kteří nám vyrobili milion lidí v exekuci de facto dlužních otroků (Kellner, Beran...), exportují za dumpingové ceny špinavou elektřinu vyráběnou pálením ukradeného uhlí (Tykač) resp. směsí uhlí s hlínou z původně uzavřených německých dolů (Křetínský) nebo jen stahuje sociálně slabé gamblery o poslední peníze z původně státní loterie (Komárek) atd. apod.

Jsme součástí EU a členem NATO, nikdo nám naštěstí už nerozkazuje, kam posílat vojáky, rozhodujeme se sami a mohli jsme mise NATO odmítnout, kdyby byl rozumný důvod.

P.S. Mch. ohromte mě prosím sdělením, v jakém období byla mise v Afghánistánu rozumná.
P.S.2 Souhlasil byste po 25 letech členství v NATO s tvrzením, že je to útočný pakt?
P.S.3 Vysvětlete mi prosím motivaci Západu EU, tolerovat existenci daňových rájů (Irsko, Kypr, Lucembursko, Nizozemí), když to chudší země (jih, východ) evidentně poškozuje.

Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 892 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

paveltucek píše: 20 srp 2021, 19:58

P.S. Mch. ohromte mě prosím sdělením, v jakém období byla mise v Afghánistánu rozumná.
P.S.2 Souhlasil byste po 25 letech členství v NATO s tvrzením, že je to útočný pakt?
P.S.3 Vysvětlete mi prosím motivaci Západu EU, tolerovat existenci daňových rájů (Irsko, Kypr, Lucembursko, Nizozemí), když to chudší země (jih, východ) evidentně poškozuje.

Po úprku Ruska z Afghánistánu tam zbyla rozvrácená země ovládaná lokálními warlordy a kmenovými náčelníky s myšlením ve středověku. Země bez budoucnosti v moderním světě. Mise NATO tedy byla rozumnou variantou jak zemi vrátit bezpečnost a stabilitu.

Rada bezpečnosti OSN tyto obrané mise schválila a podpořila - stejně jako drtivou většinu ostatních kampaní aliance NATO. Proto nepovažuji severoatlantické spojenectví za útočný pakt. Jako útočné akce lze jistě považovat jednotlivé výboje velkých států - obsazení Krymu Ruskou federací, nebo letecké základny Čínské lidové republiky v Jihočínském moři, nebo akce USA v zemích Latinské Ameriky.

Ad daňové ráje. V tomto bodu jsem s vámi ve shodě. Je to špatně a doplácí na to chudší státy. Myslím že by Evropě celkově prospělo více altruismu.

Řešení vidím dvě - prvně medializaci všech takových transakci kterými se oligarchové či korporace snaží zisky vyvádět mimo území kde vznikly. V dnešním digitálním světě pro některé tajné služby již de facto přestalo platit bankovní tajemství, včetně švýcarského, takže pojmenovat takové daňové kouzelky a veřejně je zostudit.

Zodpovědnost za nastavení daňových zákonů mají ale také vlády zemí, kde zisky vznikají a které mohou postihovat kdyby o to měli zájem. To by mohlo být druhé řešení. Jenže je to dvousečné, korporace mohou od nich pak odejít jinam.

Stejně tak vláda nese zodpovědnost za úroveň mzdy na nejhůře placených pozicích. Minimální mzda u nás mohla být zvyšována, ale nebyla, důchody měli být valorizovány ale nebyli.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Krejpsky za příspěvek:
Petr.Vileta

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

anonym73980

Po úprku Ruska z Afghánistánu tam zbyla rozvrácená země ovládaná lokálními warlordy a kmenovými náčelníky s myšlením ve středověku. Země bez budoucnosti v moderním světě. Mise NATO tedy byla rozumnou variantou jak zemi vrátit bezpečnost a stabilitu.

Rada bezpečnosti OSN tyto obrané mise schválila a podpořila - stejně jako drtivou většinu ostatních kampaní aliance NATO. Proto nepovažuji severoatlantické spojenectví za útočný pakt.

Doporučuji si o problematice Afghánistánu nejdříve trochu načíst, než začnete opakovat americkou masmediální propagandu. Například zde - https://cs.m.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1 ... %8Dasnost) především o té rezoluci RB OSN a kapitolu Kritika. Všechny důvody k invazí byly buď vylhané (světová veřejnost za odhalení děkuje WikiKeaks a Julianovi Assange) nebo vyvráceny dějinným vývojem (saudský agent CIA bin Ladin se po celou dobu skrýval na území Pákistánu, tj. spojence USA, kde byl také pravděpodobně zavražděn speciálními jednotkami USA - těla se údajně zbavili cestou zpět).
Mch. občanskou válku v Afghánistánu, která se rozpoutala po odchodu Rusů ukončili Talibové! Před rokem 2001 byl Afghánistán vnitropoliticky stabilní stát, který nijak neexpandoval (neohrožoval své sousedy) a na jehož území nebyla jediná základna organizace Al-Kajda! Pokud Vám vadí fundamentální islám, podnikněte s NATO invazi do Saúdské Arábie či Pákistánu (obojí tradiční spojenci USA, kteří jsou Američany velkoryse vyzbrojováni a Pákistánu byla dokonce poskytnuta možnost ozbrojit se jadernými zbraněmi; nejsou proti nim zavedeny žádné sankce)

Co se týče útočnosti NATO - které z invazí vedených USA za posledních 30 let předcházelo napadení člena NATO, tzn. jednalo se o oprávněnou sebeobranu?! Porovnejte počty obětí (převážně civilních) u invaze do Iráku, Afghánistánu, Sýrie, Libye...s počty obětí anexe Krymu a ostrovů v Čínském moři.

Přijde mi, že málo nevnímáte vyjádření pirátských nejvyšších špiček - agresi NATO/USA také kritizují www.idnes.cz/zpravy/domaci/pirati-maji- ... domaci_kop

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“