Nezvládnutý COVID-19

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
tavvva
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: Technický architekt (HW+SW)
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 56 poděkování

Re: Nezvládnutý COVID-19

Příspěvek od tavvva »

Fanuel píše: 05 led 2022, 10:32

Proto by Piráti měli podpořit myšlenku 21....LÉČIME.

Mám obavu, že přední členové Pirátů byli indoktrinováni, takže má víra v to, že se cokoliv změní, se vytrácí a padá na mě smutek. Teď jsem viděl na FB fotku @Ivan.Bartos se stříkačkou u ramene a cítil jsem se beznadějně :'( Myslím, že ani toto vlákno už skoro nikdo nečte a tak si tu tak vylíváme srdce sami pro sebe ...

Tito uživatelé poděkovali autorovi tavvva za příspěvky (celkem 2):
Fanuel, Josef.Kadlecek
eladar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

tavvva píše: 06 led 2022, 12:43
eladar píše: 05 led 2022, 09:37
tavvva píše: 05 led 2022, 07:36

No aby byl aspoň nějak doložen jejich počet, což může zasáhnout do procesu rozhodování o povinném očkování.

Pokud má někdo opravdu závažné nežádoucí účinky po vakcíně (a teď nemyslím, že ho dvě hodiny bolí rameno nebo má zarudlé místo vpichu), pak má úplně jiné problémy, než se dohadovat s úředníkama, kteří mu stejně nevěří a pokládají ho za simulanta. Kromě komplikací mu to nic nepřinese, protože na odškodnění od státu mají právo je ti, kteří mají fatální následky. A ani ti nic nedostanou, protože ti jsou už mrtví a pozůstalí nárok na odškodnění nemají.

U mě to bylo tak, že na začátku všichni doktoři, které jsem musel kvůli zdravotním problémům navštívit, tvrdili, že spojitost s vakcinací je vyloučena. I když já jsem byl přesvědčen o opaku. Trvalo to měsíce a najednou je všechno jinak. Asi proběhl nějaký interní oběžník nebo co, ale najednou o té spojitosti žádný z nich nepochybuje.

Uveďte jediný důvod, proč bych měl bojovat s tou bandou opičáků v bílých pláštích, přesvědčených o tom, že ví, co mi je lépe než já. Pro ně jsem stejně jen simulant a osina v ... Já mám svých zdravotních problémů dost a na nějaké hlášení se mohu ...

U toho hlášení nebudeš muset nikoho přesvědčovat a s nikým bojovat. Prostě to akorát vyplníš a pomůžeš tím ostatním. To přece za pár minut nad formulářem stojí, ne?

Ne, nestojí.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

tavvva píše: 06 led 2022, 12:52

Mám obavu, že přední členové Pirátů byli indoktrinováni, takže má víra v to, že se cokoliv změní, se vytrácí a padá na mě smutek. Teď jsem viděl na FB fotku @Ivan.Bartos se stříkačkou u ramene a cítil jsem se beznadějně :'( Myslím, že ani toto vlákno už skoro nikdo nečte a tak si tu tak vylíváme srdce sami pro sebe ...

Welcome to the Internet.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
michalci

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Fanuel
Profese: MISTR
Dal poděkování: 148 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od Fanuel »

tavvva píše: 06 led 2022, 12:52

....
Udělali co jsme mohli v rámci pravdy. Souhlasím s tím že nemůžeme do lesa jen volat a ozvěna skoro žádná. Pravda je jen 1.
Ahoj
S.

tavvva

Příspěvek od tavvva »

Jen tady ještě upustím odkaz na článek dokumentující, proč byla stažena Astra Zeneca ... a proč si taky myslím, že se o negativních účincích vakcín ví kulové navzdory tomu, že se "elity" plácají po ramenech ... teprve až se objeví problém, tak se složitě zjišťuje, pročpak se to asi tak mohlo stát ... no protože jsou všechny vakcíny příliš mladé na to, aby byly s ohledem na obrovskou složitost celého oboru a neprobádanost mnoha oblastí dostatečně vyladěné a bez ohledu na to, co se o nich veřejně pleská, jsou vzhledem k délce svého života opravdu experimentální ... stále mi tedy přijde nemorální rozhodovat o očkování za druhé, protože je to dle Norimberského kodexu neetické ... prosím, nechme každého, ať si míru rizika vyhodnotí sám a vezme taky sám odpovědnost za svůj vlastní život.

výzkum sraženin:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr

úmrtí britské moderátorky:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr

Tito uživatelé poděkovali autorovi tavvva za příspěvky (celkem 2):
Fanuel, Josef.Kadlecek
tavvva

Příspěvek od tavvva »

Ahoj přátelé.
Na přiloženém grafu (zdroj: iDNES) jsem dnes sledoval poměry počtu nakažených dle stupně očkování a tak nějak mi to odpovídá poměrům celkového počtu lidí v těchto jednotlivých skupinách.
Je chybou z tohoto vyvozovat, že očkování nemá na šíření aktuálně se vyskytujících kmenů prakticky žádný vliv?
Předem pěkně děkuji za názory ...

denni-prirustky-nakazenych-dle-stupne-ockovani.png
denni-prirustky-nakazenych-dle-stupne-ockovani.png (29.33 KiB) Zobrazeno 1148 x
Fanuel

Příspěvek od Fanuel »

Tak nevím, jestli má cenu ještě Piráty upozorňovat na určitou linku.
Ale dovolím si upozornit, jestli tedy Piráti nebudou respektovat v první linii.Naše univerzální svobody a lidská práva. Ve smyslu
Mezinárodního paktu o občanských...politických.. socialnich kulturních..dětských právech. PODOTÝKÁM.
Ještě jednou a naposled zák.vyhl. Sb.120 1976.
A jsem přesvědčen, že po prostudování pravidel a řadu PIRÁTI procitnou 1976...2022.✌🇺🇲🇷🇺👍

ypsilonx
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: programátor, inženýr zkušebny
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypsilonx »

tavvva píše: 25 led 2022, 13:02

Ahoj přátelé.
Na přiloženém grafu (zdroj: iDNES) jsem dnes sledoval poměry počtu nakažených dle stupně očkování a tak nějak mi to odpovídá poměrům celkového počtu lidí v těchto jednotlivých skupinách.
Je chybou z tohoto vyvozovat, že očkování nemá na šíření aktuálně se vyskytujících kmenů prakticky žádný vliv?

Ten graf nevypovídá o ničem... Nakažený může být kdokoliv tady jde o to jak moc je infekční... Jediné co jde vidět z grafu je to že z cca 30 000 lidí je pořád neočkovaných a nakažených cca 12 000 což je dost - když si to přepočítáte na procenta tak 40% lidí kde se pohybujete pokud je prostředí infekční jsou neočkovaní... Takže vektor šíření je potom vysoký protože se nepohybujeme jenom v jedné sociální bublině - pokud se mezi deseti lidmi objeví neočkovaný a nakažený, tak je možné že 4 neočkovaní budou taky nakažení, další 3 co mají dvě dávky vakcíny se taky nakazí a 2 ze zbylých tří co mají 3 dávky se taky nakazí a poslední bude negativní na covid ... -> důležité je co se bude dít poté -> ti očkování pak ve společnosti dalších 10 lidí nakazí pouze 4 lidi a to třeba zrovna ty neočkované -> atd....
Problém je, že je zde hodně proměnných mezi těmi deseti lidmi - věk, vzdálenost, mají ochranu úst, mají nějaké respirační onemocnění, jejich aktuální stav imunity, apod.... Takže můj příklad lze brát pouze jako ideální stav pro šíření viru.
U mě v práci spíše pozoruji tendenci, že kdo je neočkovaný je častěji v karanténě než ten kdo je očkovaný...

Mějme se prostě rádi! :fet:
Profesní profil na LinkedIn

tavvva

Příspěvek od tavvva »

ypsilonx píše: 25 led 2022, 16:22

Ahoj přátelé.

Ten graf nevypovídá o ničem... Nakažený může být kdokoliv tady jde o to jak moc je infekční... Jediné co jde vidět z grafu je to že z cca 30 000 lidí je pořád neočkovaných a nakažených cca 12 000 což je dost - když si to přepočítáte na procenta tak 40% lidí kde se pohybujete pokud je prostředí infekční jsou neočkovaní... Takže vektor šíření je potom vysoký protože se nepohybujeme jenom v jedné sociální bublině - pokud se mezi deseti lidmi objeví neočkovaný a nakažený, tak je možné že 4 neočkovaní budou taky nakažení, další 3 co mají dvě dávky vakcíny se taky nakazí a 2 ze zbylých tří co mají 3 dávky se taky nakazí a poslední bude negativní na covid ... -> důležité je co se bude dít poté -> ti očkování pak ve společnosti dalších 10 lidí nakazí pouze 4 lidi a to třeba zrovna ty neočkované -> atd....
Problém je, že je zde hodně proměnných mezi těmi deseti lidmi - věk, vzdálenost, mají ochranu úst, mají nějaké respirační onemocnění, jejich aktuální stav imunity, apod.... Takže můj příklad lze brát pouze jako ideální stav pro šíření viru.
U mě v práci spíše pozoruji tendenci, že kdo je neočkovaný je častěji v karanténě než ten kdo je očkovaný...

Podle mě právě vypovídá, protože pokud míra infekčnosti skutečně odpovídá míře příznaků, které člověk má, tak se o své pozitivitě člověk většinou dozví až tehdy kdy má příznaky a tedy i podezření na základě kterého jde na test a stane se tedy součástí těchto denních statistik. Povinné testování na pracovišti bylo zahájeno teprve před týdnem (což jde v grafu krásně vidět jako celkový nárůst) a to už graf dávno ukazoval pro očkované nepříliš hezká čísla.

Fanuel

Příspěvek od Fanuel »

ypsilonx píše: 25 led 2022, 16:22

Ahoj přátelé.

....
Tragedie

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“