Toto vlákno bylo prakticky uzavřené a já jsem zde například neměl potřebu dál reagovat. Bohužel se zde však stále objevují lidé, jako jsi ty, kteří najednou přijdou s nějakým nesmyslným tvrzením. To ty ses v tom začal zase šťourat a vzhledem k tomu, že tvá prohlášení se podle mého názoru rozchází s realitou, reaguji na ně. Samozřejmě abych mohl jasně vyvrátit tvá tvrzení, jsou k tomu potřeba ty supertajné weby, o kterých mluvíš. Spíš bych si představil, že by mohlo existovat jen nějaké minifórum přímo pro uploadery (kteří uploadují primárně kvůli vytváření linků pro sledujuserialy.cz), a že ty linky se berou jakože odtamtud (což by víceméně fungovalo jako další ochrana pro web, aby se mohl na něco vymluvit, protože by se tím jakože vytvořil další článek pro původ těch linků. ale to jen hádám). Myslím, že vám správce webu musí jasně říct, odkud ty linky bere a vy si to tam můžete velmi snadno ověřit (tedy i to, jestli mluví pravdu), samozřejmě pokud budete chtít. Padlo tu, že vás nezajímá, kde se ty linky berou a že to není pro projekt důležité... Já ale myslím, že řadě lidí musí být od samého začátku jasné, jak to funguje, vše má totiž svou logiku, jen někdo ji ve zdejší diskuzi ignoruje.Mikulas Ferjencik píše:Ano mám, viz SZ.Tomas Vymazal píše:Mikulasi, mas nejakej ten priklad webu, ktery funguje jako sledujuserialy.cz? Pokud je pravda, ze ty serialy uploaduje Janikuv tym, tak tu stranku budu chtit zavrit, protoze neduveruju Janikovi ze na nej neprijdou.
Celou dobu jsem si (zrejme naivne) myslel, ze ty serialy uploaduje nekdo jiny a Janik jen shromazduje odkazy z webu jako je warforum.cz apod. Pokud tomu tak neni, tak si rikame o peknej pruser. A to, co popisoval ViDRa mi prislo jako pomerne presvedcivej dukaz.
@ViDRa: Dokazes najit odkazy, pro ktere plati, cos psal, i z doby, kdy prekladyserialu jeste neexistovaly? Janik tvrdil, ze uploady serialu delal nekdo ze sivoiova tymu a ze tenhle clovek uz na projektu nedela. Chtel bych si to jen overit, protoze fakt nevim, kdo mluvi pravdu a kdo ne.
@Tomas Vymaza: Namátkou jsem prolítnul pár aktuálních seriálů na sledujuserialy.cz a něco se z toho vypozorovat podle mě dá. Každopádně nejde samozřejmě o něco jednoznačného, jsou to indicie. Předtím jsem se o web vůbec nezajímal. Tebou zmiňovaný uploader zřejmě nahrál Under the Dome 2x01 a 2x02, kdy byly použity celkem zajímavé názvy unedo20 a unedo21 (dochází zde ke zvláštnímu komolení). Na sledujuserialy.cz jsou pak například ještě seriály The Glades (nahráno jako gade412, gade413 před 5 měsíci), Rizzoli and Isles (nahráno jako rasl52, rasl55), The Fosters (tefos25 - nahráno před 5 dny), Tyrant (tant14 - nahráno před 4 dny). U všech těchto seriálů je celkem specifické komolení a specifické uvádění čísla sezóny a epizody na jednu cifru (kromě The Glades), a u všech těchto videí se zdá, že titulky mají naprosto stejný font, tedy pokud bych si měl tipnout, řekl bych, že půjde o upload jednoho člověka... dá se potom vysledovat i další člověk, u seriálů True Blood (tb73tcz, tb74tcz), Under the Dome (utd22tcz, udt23tcz - tady se asi opravdu začal starat o upload seriálu někdo jiný), The Last Ship (tls14tcz) - zde k žádnému komolení jmen nedochází, název je přesně podle začátečních písmen a na konec je doplněno tcz, font u všech titulků opět shodný a zcela odlišný od té předchozí skupiny. Tedy zde bych si troufnul říct, že jde o dalšího uploadera. Seriál The Simpsons má pak u poslední epizody název ts2522tcz, což opět koresponduje, ale font je tam jiný. No klidně si dotyčný časem mohl font přenastavit, nebo je to náhoda, to by člověk musel udělat analýzu všech uploadů, jak šly časově za sebou. V mých očích to samozřejmě dokazuje, že o upload se starají stejní lidé a je jich velmi málo (klidně to může být jen kolem 5 lidí). Tohle rozhodně nejde srovnávat s nějakým sběrem linků na způsob googlu, jde jen o malou skupinku Čechů, kteří se o to starají (videa mají vložené české titulky nebo jsou s českým dabingem, takže se nedá schovávat za žádné zahraniční uploadery). Ta činnost je triviální, vzít video, vložit do něj titulky, někam uploadnout a vytvořit link). Samozřejmě to vložení titulků vyžaduje nějakou práci s videem, ale jak to člověk jednou udělá, už to jde samo (a proto má pak dotyčný nastavený stále stejný font). Nedělalo by dobrotu, kdyby si tady lidé lezli do zelí a upload seriálů probíhal náhodně. Musí to být opravdu malinká skupinka lidí a logika velí, že se slezou kolem webu sledujuserialy.cz, kde mají jakési jištění, že jejich uploady budou lidem užitečné.
Jinak s tím warforem je to podobné. Tam je sice prostor pro to, že se tam dávají i odkazy z jiných webů stejného zaměření ve světě, ale je tam rovněž skupinka lidí, která přímo na ta úložiště uploaduje a linky tam zveřejňuje (a velmi snadno lze zjistit, o jaké lidi se jedná).