Pár aktuálních upřímných slov od srdce o hrdinovi Julianovi Assange https://youtu.be/yYxCH6-3jWY?t=2148
Osvoboďme Juliana Assange
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 119 poděkování
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osvoboďme Juliana Assange
Tak si to shrňme.
Svobodné rádio.
A pan řečník, tedy pokud se nepletu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Sk% ... _(politik)
Proč mě u nikoho z nich ta nenávist k USA nepřekvapuje?
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
Opět nálepkování/kádrování. Za 30 let jsem si zvykl především poslouchat a ověřovat si informace, které mi někdo poskytuje, než slepě někomu věřit jenom proto, že se jeho spis u STB ztratil nebo spis u CIA ještě nezveřejnil .
S Vaším nekriticky a fanaticky proamerickým přístupem (což je nudný tuzemský narativ posledních 30 let) byste klidně mohl před 70.lety pochodovat v prvomájovém průvodu, před 90.let hajlovat před tribunou v Norimberku a před 100 lety vpadnout s c.k. armádou do Srbska.
Ostatně o Vaší předlistopadové minulosti také nic nevím, a i kdybych věděl, stejně bych si Vás nejprve se zájmem vyslechl. Jenže Vy pořád jen omíláte masmediální propagandu, ústa plná svobody a demokracie, ale Assange byste za jeho disidenstkou činnost prováděnou ve veřejném zájmu nejraději poslal na elektrické křeslo... Skončete už s tím nálepkováním a začněte napadat oponenty na věcné rovině. Jinak jste pro mě prachobyčejný ideolog.
P.S. nějak jste přešel fakt, že Ivan Bartoš aj. piráti se vůči agresivitě USA/NATO již několikrát veřejně vymezili...
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
paveltucek píše: ↑26 srp 2021, 14:26Opět nálepkování/kádrování. Za 30 let jsem si zvykl především poslouchat a ověřovat si informace, které mi někdo poskytuje, než slepě někomu věřit jenom proto, že se jeho spis u STB ztratil nebo spis u CIA ještě nezveřejnil
.
Když nějaké médium má za partnery SPD, Dělnickou stranu a Novou republiku, tak ani není nutné dál pátrat. A když o USA mluví "komunistický ideolog" (Wikipedia), tak už vůbec ne.
Assagne se k materiálům dostal nezákonně. Kdyby je zveřejnil tak, že začerní jména lokálních spolupracovníků, tak mu, obrazně řečeno, poklepu na rameno a řeknu "pašák novinář". Jenže on pro vlastní slávu a z nenávisti k USA zveřejnil materiály i se jmény a tím přímo ohrozil životy těch lidí. A když už je získal nelegálně a zveřejnil by je beze jmen, měl by být připraven přijmout trest vězení za onu nelegálnost. Například takový Václav Havel (i další) brojil proti režimu, ale když ho zavřeli, nedělal chudinku ublíženou. Podepsal Chartu, Několik vět, atd. a byl připraven nést důsledky.
No atvrzení, že USA kvůli Assagnemu "USA vyměnili prezidenta Equadoru" je fakt velká taškařice, srovnatelná snad jen s chemtrails. Kde se to prosím dá ověřit? Ale ne žádný Sputnik News ani konspirační weby.
Můj přístup není nekriticky proamerický. Když si mohu vybrat, jestli poslouchat americkou nebo ruskou nebo čínskou muziku, zvolím americkou. Když si mohu vybrat, jestli mi víc vyhovuje americký způsob demokracie, nebo ruský či čínský způsob autoritářství, zase zvolím USA. Je to úplně stejná volba, jako když si máte vybrat mezi zeleninovým salátem a vepřovým řízkem. Prostě zvolíte to, co vám více chutná.
Věř, ale komu věříš měř.
-
Můj přístup není nekriticky proamerický. Když si mohu vybrat, jestli poslouchat americkou nebo ruskou nebo čínskou muziku, zvolím americkou. Když si mohu vybrat, jestli mi víc vyhovuje americký způsob demokracie, nebo ruský či čínský způsob autoritářství, zase zvolím USA. Je to úplně stejná volba, jako když si máte vybrat mezi zeleninovým salátem a vepřovým řízkem. Prostě zvolíte to, co vám více chutná.
[/quote]
No vidíte, jenže argumentujete jako typický ideolog - kdo není s námi, je proti nám. Odmítám se podílet na páchání zvěrstev ve jménu "menšího" zla. Naše vlast má/měla navíc, byť asi bez kolaborantů Vašeho typu. Nechápu, že nejste schopen rozeznat v našem okolí státy, které mají svoji vlastní zahraniční politiku a neposlouchají rozkazy žádné velmoci. Náš svéhlavý vstup do NATO navíc nebyl demokraticky legitimizován referendem! V Evropě pohodlně existuje mnoho zemí, kteří v NATO nejsou! V Francie za dob (pravicového) vlastence De Gaulla byla na cestě k vystoupení z NATO. Po rozpadu Varšavského paktu chtěl Václav Havel po USA rozpuštění NATO!
Pokud s Vámi nehne ani poslední dění v Afghánistánu, tak mi to hlava nebere. Vždyť je to jen další důkaz, že všechny americké invaze se dějí pouze v zájmu jejich zbrojních korporací (což víme i díky Assange). Politici té jejich slavné demokracie jsou jen loutkami v rukou Deep State. Nálada v USA houstne, jak mohou potvrdit lidé, kteří tam narozdíl od Vás žijí. Viz aktuální rozhovor s disidentem Milanem Kohoutem.
https://youtu.be/1vxuQ6N33ho
Problém je, že disponují 70% procenty veškerého světového jaderného arzenálu.
P.S. Mám rád především dobrou hudbu a je mi jedno, z jakého státu je! Vy jste zapomněl na českou hudbu. Ta by Vám měla znít nejlépe, jenže lidé Vašeho typu svou vlast latentně nenávidí a nedokáží si ani na okamžik představit její nezávislou existenci. Vzpomeňte na národní obrození a Masarykovu činnost - opravdu si myslíte, že by pro ty intelektuály nebylo pohodlnější se germanizovat a prohlašovat "s c.k. monarchií na věčné časy"?
-
- Člen KS Praha
- Profese: IT konzultant
- Dal poděkování: 933 poděkování
- Dostal poděkování: 1127 poděkování
Petr.Vileta píše: ↑26 srp 2021, 16:00paveltucek píše: ↑26 srp 2021, 14:26Opět nálepkování/kádrování. Za 30 let jsem si zvykl především poslouchat a ověřovat si informace, které mi někdo poskytuje, než slepě někomu věřit jenom proto, že se jeho spis u STB ztratil nebo spis u CIA ještě nezveřejnil
.
Když nějaké médium má za partnery SPD, Dělnickou stranu a Novou republiku, tak ani není nutné dál pátrat.
A když o USA mluví "komunistický ideolog" (Wikipedia), tak už vůbec ne.
![]()
Assagne se k materiálům dostal nezákonně. Kdyby je zveřejnil tak, že začerní jména lokálních spolupracovníků, tak mu, obrazně řečeno, poklepu na rameno a řeknu "pašák novinář". Jenže on pro vlastní slávu a z nenávisti k USA zveřejnil materiály i se jmény a tím přímo ohrozil životy těch lidí.A když už je získal nelegálně a zveřejnil by je beze jmen, měl by být připraven přijmout trest vězení za onu nelegálnost. Například takový Václav Havel (i další) brojil proti režimu, ale když ho zavřeli, nedělal chudinku ublíženou. Podepsal Chartu, Několik vět, atd. a byl připraven nést důsledky.
No atvrzení, že USA kvůli Assagnemu "USA vyměnili prezidenta Equadoru" je fakt velká taškařice, srovnatelná snad jen s chemtrails. Kde se to prosím dá ověřit? Ale ne žádný Sputnik News ani konspirační weby.
Ono v prvom rade Assange resp. to co spravil nema nic spolocne nejakou dezinfo scenou, naopak, to co zverejnil je to to "najcistejsie info", ake sa zohnat dalo. Ze je pre niektorych tazko stravitelne, to si je sice smutne, ale rozhodne sa nejedna o dezinformacie.
Inak vacsia miera slobody na zapade okrem ineho vyplyva prave z toho, ze sa tam ujal system novinarov, ktorym bolo spolocensky tolerovane sturat sa to roznych statnych/vladnych spinavosti, a boli za to likvidovani v miere mensej nez inde vo svete. Co sa tyka legality, tak ano, kopa z tych materialov nebude ziskana legalne, ale Assange osobne afaik ziadny zakon neporusil. Ked uz chces zatvarat, mal by si ist po zdrojoch tychyto informacii. Co teda je tiez slusne chucpe, pretoze dlhodobo propagujeme ochranu whistleblowerov, neviem ci si to stihol zaznamenat. Ono by sa dalo povedat, ze 99% whistleblowerov neziska a ani nemoze ziskat informacie legalne, uz len kvoli roznym NDA. Ale to neznamena, ze by to nebolo spolocensky prinosne.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 3):
- Dalibor.Zahora, Dominika.Michailidu, anonym73980
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Až se budu nudit, tak dám asi teda Viletu ke KK, pokud do té doby těch nesmyslů tady nenechá.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
- Vaclav.Vcelica, anonym73980
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Dalibor.Zahora píše: ↑26 srp 2021, 23:06Až se budu nudit, tak dám asi teda Viletu ke KK, pokud do té doby těch nesmyslů tady nenechá.
A za co jako? Že si myslím, že když sice najdu utajovanou pravdu, ale získám ji nelegálně, například krádeží, tak budu žádat svoji beztrestnost ve jmény vyššího dobra? Ukradl jsem to, tak jsem připraven být stíhán za krádež a až u soudu se mohu hájit nějakým "vyšším principem". Mohu vést nemocnou manželku k lékaři a pojedu přes město 130, ale až ji předám lékaři, jsem připraven se nechat třeba i zatknout za rychlou jízdu. Měl jsem svůj důvod, porušil jsem zákon a jsem připraven nést důsledky.
A nezlob se na mě, ale zveřejnění tajných materiálů se jmény místních spolupracovníků prostě Assagnemu nemohu odpustit. A najdi si moje původní reakce na Assagneho, psal jsem cosi podobného už tenkrát. Podle mě je to takový australský Kmenta
Občas něco vyšťourá, má předem definované "nepřátele lidstva", a neštítí se žádné metody a na napáchané škody se neohlíží. Hlavně být slavný, to je nejdůležitější. Nebo ty bys snad dnes, kdybys měl seznamy našich afghánských tlumočníku, to zveřejnil, ať si Talibán počte?
Možná jen neumím hledat, ale na https://wikileaks.org se mi nedaří najít nic o "Russia" Poradíš? Najdeš?
Věř, ale komu věříš měř.
-
- Člen KS Praha
- Profese: IT konzultant
- Dal poděkování: 933 poděkování
- Dostal poděkování: 1127 poděkování
Petr.Vileta píše: ↑27 srp 2021, 00:12Dalibor.Zahora píše: ↑26 srp 2021, 23:06Až se budu nudit, tak dám asi teda Viletu ke KK, pokud do té doby těch nesmyslů tady nenechá.
A za co jako? Že si myslím, že když sice najdu utajovanou pravdu, ale získám ji nelegálně, například krádeží, tak budu žádat svoji beztrestnost ve jmény vyššího dobra? Ukradl jsem to, tak jsem připraven být stíhán za krádež a až u soudu se mohu hájit nějakým "vyšším principem". Mohu vést nemocnou manželku k lékaři a pojedu přes město 130, ale až ji předám lékaři, jsem připraven se nechat třeba i zatknout za rychlou jízdu. Měl jsem svůj důvod, porušil jsem zákon a jsem připraven nést důsledky.
A nezlob se na mě, ale zveřejnění tajných materiálů se jmény místních spolupracovníků
prostě Assagnemu nemohu odpustit. A najdi si moje původní reakce na Assagneho, psal jsem cosi podobného už tenkrát. Podle mě je to takový australský Kmenta
Občas něco vyšťourá, má předem definované "nepřátele lidstva", a neštítí se žádné metody a na napáchané škody se neohlíží. Hlavně být slavný, to je nejdůležitější. Nebo ty bys snad dnes, kdybys měl seznamy našich afghánských tlumočníku, to zveřejnil, ať si Talibán počte?
Možná jen neumím hledat, ale na https://wikileaks.org se mi nedaří najít nic o "Russia"
Poradíš? Najdeš?
Opakovane utekas od temy. Za co konkretne by si chcel Assangeho zavriet? Podla zakonov akej krajiny? (a za co sedi v sucasnosti?)
Spravodlivost ma taku vlastnost, ze sa chova rovnako v tedy ked sa ti to hodi aj nehodi. Pokial sa ju snazis upravovat vo svoj prospech, uz to nie je spravodlivost.
Wikileaks fungovali (a mozno este stale funguju?) ako platforma, ktora (po overeni pravdivosti) zverejnovala to, co im bolo zaslane, typicky anonymne. Sami nic odnikadial nevynasali, ani nemohli. Mohli maximalne tak ovplyvnit vyber toho co zverejnia, pripadne v akej forme.
Chces niekoho poslat sediet, za to ze tam nemali dokumenty o rusku? Nemoze to byt tym, ze v tej dobe nemali zdroje v rusku? Pripadne vies o nieco co im bolo zaslane, a oni to schvalne nezverejnili? Chces poslat cloveka sediet za to ze nieco "neurobil"? (co teda mmochodom nie je pravda, maju tam https://wikileaks.org//spyfiles/russia/ ale tak dajme tomu ze to nie je dostatocne proporcne)
Verejne odhalili hned nekolko vrazd, a nespocet korupcie, spinavosti, atd. Kolko napachali dolozenej skody? Vies dolozit aspon jedneho cloveka, ktory kvoli dokumentom zverejnenym na wikileaks zomrel?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 3):
- Petr.Kubik, Dalibor.Zahora, Martin.Svadlenka
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ivor.Kollar píše: ↑27 srp 2021, 11:13Opakovane utekas od temy. Za co konkretne by si chcel Assangeho zavriet? Podla zakonov akej krajiny? (a za co sedi v sucasnosti?)
Nejsem právník a ani jsem nečetl obvinění (a neumím tak dobře anglicky, abych si to případně dohledal), ale podle novinářů Assagne v USA "čelí obvinění ze špionáže a nezákonného zveřejnění tajných dokumentů". Tyhle dva činy jsou trestné i v ČR, tak za tohle.
"Viní ho z porušení sedmnácti bodů špionážního zákona – zejména zveřejnění utajovaných diplomatických a vojenských informací, včetně hackování federálních počítačů." Jestli to hackovali přímo zaměstnanci Wikileaks, nebo jim to někdo poslal, třeba Ruská GRU to opravdu nevím a obě strany sporu budou lhát, aby vyhrály.
V současnosti sedí za porušení podmínek kauce. To je zase britské právo.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/jul ... 011307_mat
Dejme tomu, že naše armáda koupí nové tanky a nějaký novinář bude mít podezření, že to bylo značně předražené, že v tom byla korupce. Tak zveřejní nejen plné znění kupní smlouvy, ale i 300 stran technické dokumentace (aby dokázal, že "za tohle je to drahé"). Zveřejnění smlouvy dejme tomu v pořádku, ale technickou dokumentaci už určitě ne a v každém případě ten novinář musí být připraven čelit obvinění minimálně ze zveřejnění utajovaných skutečností.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- toserm
Věř, ale komu věříš měř.