Co ja vim, tak netbooky maji nejakou spesl licenci ktera stoji $5!Jana Syrovatkova píše: - když si koupí notebook s Windows, platí relativně hodně peněz za licenci (při ceně notebooku 12 000 je 1950 za licenci opravdu hodně)
Vrácení licence k MS Windows
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Petr.Hires
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: OSVC
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrácení licence k MS Windows
It's not our fault. We're just machines, designed to make a genocide.
mail: petr.hires@ceskapiratskastrana.cz
web: Blog | Facebook | G+ | UTFG
tel: +420 722 933 917
mail: petr.hires@ceskapiratskastrana.cz
web: Blog | Facebook | G+ | UTFG
tel: +420 722 933 917
-
Vy tady máte takovou spoustu dobrých nápadů. To celkem potěší 
Něco k automatické instalaci jsem našel tady https://help.ubuntu.com/community/Kicks ... patibility

Něco k automatické instalaci jsem našel tady https://help.ubuntu.com/community/Kicks ... patibility
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Toto je tema, ktere se me jako linuxaka a zaroven predsedy czfree site http://www.gavanet.org (= mam kontakt se 300 lidma co maj doma pocitac a net) blizce dotyka.
Takze zodpovedne muzu rict, ze pro znacnou cast dnesnich BFUzivatelu je takovy Ubuntu na domaci pocitac naprosto dostacujici. Co potrebujete na kompu delat, ptam se...: Internet (=seznam a jeho sluzby) a postu (= zase seznam). A firefox v ubuntu jede bez problemu. Pak nekdo chce stahovat fotky z fotaku. Bud klasicky pres adresarovou strukturu, coz se nijak nelisi od woken a nebo je tam program FSpot, kterej je na spravu fotek delanej. Pak pustit filmy a muziku. To neni sebemensi problem, spis mensi nez ve woknech. To je kratce na uvod...
Co se tyce instalace, tak castka 500 je az nekdy zbytecne moc, ja Ubuntu lidem instaluju zdarma (asi jsem magor..), wokna ze zasady nedelam. Vetsinou je to tak na 3 hodky vcetne prednasky co a jak, takze 300 penez.
Vsichni asi zname WebStep, ze, kdo by neznal, bez nej se nezname ani my. Osobne uvazuju ze casem zalozim podobny podnik. Mam v planu postavit kancelar pro podporu Linuxu a svobodneho softwaru. Zajimave je ze to planuju financovat z dotaci EU. Chci poskytovat poradenstvi a sluzby firmam a lidem gratis, pricemz samozrejme budou vedet ze gratis je to jen zhruba 3 roky, nebo jak dlouho ten projekt pobezi. Pak se to preklopi na bezny komercni princip.
Myslim si ze CPS by mohla (i kdyz vim, ze pan "se" ma uz tak hodne prace) vypracovat zivnou pudu pro takove podniky, protoze ty budou mit z principu jen lokalni pusobnost, takze si nebudou moc konkurovat.
Takze zodpovedne muzu rict, ze pro znacnou cast dnesnich BFUzivatelu je takovy Ubuntu na domaci pocitac naprosto dostacujici. Co potrebujete na kompu delat, ptam se...: Internet (=seznam a jeho sluzby) a postu (= zase seznam). A firefox v ubuntu jede bez problemu. Pak nekdo chce stahovat fotky z fotaku. Bud klasicky pres adresarovou strukturu, coz se nijak nelisi od woken a nebo je tam program FSpot, kterej je na spravu fotek delanej. Pak pustit filmy a muziku. To neni sebemensi problem, spis mensi nez ve woknech. To je kratce na uvod...
Co se tyce instalace, tak castka 500 je az nekdy zbytecne moc, ja Ubuntu lidem instaluju zdarma (asi jsem magor..), wokna ze zasady nedelam. Vetsinou je to tak na 3 hodky vcetne prednasky co a jak, takze 300 penez.
Vsichni asi zname WebStep, ze, kdo by neznal, bez nej se nezname ani my. Osobne uvazuju ze casem zalozim podobny podnik. Mam v planu postavit kancelar pro podporu Linuxu a svobodneho softwaru. Zajimave je ze to planuju financovat z dotaci EU. Chci poskytovat poradenstvi a sluzby firmam a lidem gratis, pricemz samozrejme budou vedet ze gratis je to jen zhruba 3 roky, nebo jak dlouho ten projekt pobezi. Pak se to preklopi na bezny komercni princip.
Myslim si ze CPS by mohla (i kdyz vim, ze pan "se" ma uz tak hodne prace) vypracovat zivnou pudu pro takove podniky, protoze ty budou mit z principu jen lokalni pusobnost, takze si nebudou moc konkurovat.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
-
Ozvi se mi prosím do mailu, já mám podobný projekt v přípravě a určitě budu potřebovat každého odborníka.Zdenek Stepanek píše:Toto je tema, ktere se me jako linuxaka a zaroven predsedy czfree site http://www.gavanet.org (= mam kontakt se 300 lidma co maj doma pocitac a net) blizce dotyka.
- Michal.Breskovec
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: IT
- Dal poděkování: 98 poděkování
- Dostal poděkování: 139 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Před pár lety jsem zkoušel sehnat ThinkPad bez OS u Lenova. Bohužel to bylo absolutně neprůchodné - jediná možnost byla objednat větší sérii, kterou bez OS dodají, nebo si počkat, zda nějaký neodebraný kus z takové série nezůstane. Nakonec jsem ho koupil v USA, díky čemuž jsem ušetřil skoro 50% ceny, nakonfiguroval si ho podle sebe (což u nás prakticky koncák nemůže) a cenu za nejnižší možnou verzi Windows jsem pak už přežil s tím, že mám aspoň legální knihovny pro Wine.
-
To jsem tedy nečekal http://www.spotrebitel.cz/index.php?opt ... &id=114968
-
- Profese: Admin
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Pokud je mi znamo, tak na webu existuje nekolik clanku odkazujicich na ruzna rozhodnuti ruznych soudu (ve svete) a soudy vzdy rozhodly v tom smyslu, ze zakaznikovi nalezi pri odmitnuti OS cena, za kterou lze tento OS samostatne koupit = krabice, nikoli OEM nebo nejaka spesl edice. Je to soucasti WULAPetr Hires píše:Co ja vim, tak netbooky maji nejakou spesl licenci ktera stoji $5!Jana Syrovatkova píše: - když si koupí notebook s Windows, platí relativně hodně peněz za licenci (při ceně notebooku 12 000 je 1950 za licenci opravdu hodně)

Oni tvrdi nesmysly docela casto, a predevsim si neprecetli licenci, ktera jasne rika, ze zakaznik ma narok na vraceni penez, viz predchozi. Druha vec je, ze zakaznik ma pravo ze zakona odmitnout licenci jakehokoli SW a ten pak samosebou vratit prodejci, coz vubec neimplikuje, ze musi zaroven vratit HW.Patrik Sima píše:To jsem tedy nečekal http://www.spotrebitel.cz/index.php?opt ... &id=114968
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Tak to si tu licenci nejdriv prectete, protoze ja jsem v pondeli podrobne prohlizel licenci k Win 7 Profi a tam je psano, ze kdo nesouhlasi s licenci, at si zjisti "zasady nahrad" od prodejce a ze ten kdo chce licenci odmitnout musi s jeho zasadami souhlasit a ze to muze znamenat vraceni nejen licence ale i pocitace a ze pri tom muze dojit k omezeni prav uzivatele.
Tak nejak to tam je.
Takze zasady si udelaj ve smyslu "nchces wokna, vrat celej notes za cenu co jsi zaplatil" a je to v souladu s licenci.
Tak nejak to tam je.
Takze zasady si udelaj ve smyslu "nchces wokna, vrat celej notes za cenu co jsi zaplatil" a je to v souladu s licenci.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
-
- Profese: Admin
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Ale to je nepodstatne, podstatne je, jak rozhodne ten pripadny soud a jak sem psal, existuje nekolik takovych rozhodnuti a soud vzdy rozhodl tak, ze zakaznikovi nalezi cena za kterou se win bezne prodavaji. Dokonce i v tom jedinem ceskem pripade o kterem vim se nakonec dodavatel uvolil cenu vyplatit, pokud dotycny podepise NDA (= nikomu to nerekne). Dotycny se na to tedy vybod a zverejnil to.
- Michal.Breskovec
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: IT
- Dal poděkování: 98 poděkování
- Dostal poděkování: 139 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Do licence si může každý napsat co chce, ale otázka je, co na to říká náš zákon.