Kocourkovské zákony

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
buchtik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: koordinátor BOZP
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Kocourkovské zákony

Příspěvek od buchtik »

1. Zločinnost o které se zde mluví zejména v USA, je to jistě obecné je "odhaduji" spojena zejména s drogami - potřebují na dávku. Tady to nevyřeší zbraně, ale výchova a prevence v jiném směru.

2. Jinak použití zbraně při sebeobraně - použití zbraně rozhodně automatucky neznamená smrt útočníka - či zloděje.

- zajímavou otázkou je sebeobrana majetku (kradou mi auto - nepojištěné za 0,5 mil.) - za dnešních poměrů u soudů se musím nechat okrást. A jsou to mnohdy celoživotní úspory.

Je ještě ukradení auta pouze neoprávněné používání jako to bývalo kdysi?

- zásadou by mělo být, že zejména zloděj a útočník musí počítát s následky, stačí jen situace napadení agresivním blbečkem - mohou to být jenom agresivní kecy a možná pár strkanců, ale úplně stejně může napadený skončit po pár ranách s těžkým poškozením zdraví a doživotními následky. Jak se má dopředu rozhodnout o sebeobraně??

Soudci u nás to je mnohdy naprosté neštěstí, šťourají se ve formalitách zákona a nesoudí podle selského rozumu a logiky věci. Moc bych si přál, aby každý soudce věc posuzoval, jako-by se věc stala jemu samotnému, nebo aby u nás pro určitou sortu případů zavedly porotní soudy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi buchtik za příspěvek:
V__
147
Profese: OSVČ
Dostal poděkování: 26 poděkování

Příspěvek od 147 »

buchtik píše: - zásadou by mělo být, že zejména zloděj a útočník musí počítát s následky, stačí jen situace napadení agresivním blbečkem - mohou to být jenom agresivní kecy a možná pár strkanců, ale úplně stejně může napadený skončit po pár ranách s těžkým poškozením zdraví a doživotními následky. Jak se má dopředu rozhodnout o sebeobraně??
A co chudák Kočka, v rozsudku se praví, že sice mlátil, ale víc toho nestihl, neb byl zastřelen.
Tito uživatelé poděkovali autorovi 147 za příspěvek:
V__
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Historická vsuvka: Krade-li zloděj v noci a je přitom zabit, nechť se to považuje za zabití podle práva. (Zákon 12. desk)

Ale požadovalo se hlasité volání o pomoc na celou vesnici.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvek:
V__

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

A.S.Pergill
Profese: lékař, VŠ učitel
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od A.S.Pergill »

V GB před několika lety (jak se dostali po éře Thacherové k moci sociálfašisté z labour party) zavedli silné restrikce na držení a nošení zbraní (ze stavu výrazně liberálnějšího než tč. u nás na stav výrazně restriktivnější než máme my). Během roku došlo k nárůstu loupeží se zbraní a krádeží se zbraní na víc než dvojnásobek. Od té doby se snaží statistiky těchto zločinů tajit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi A.S.Pergill za příspěvek:
V__
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

A.S.Pergill píše:V GB před několika lety (jak se dostali po éře Thacherové k moci sociálfašisté z labour party) zavedli silné restrikce na držení a nošení zbraní (ze stavu výrazně liberálnějšího než tč. u nás na stav výrazně restriktivnější než máme my). Během roku došlo k nárůstu loupeží se zbraní a krádeží se zbraní na víc než dvojnásobek. Od té doby se snaží statistiky těchto zločinů tajit.
No nevím co si představuješ pod pojmem tajit, takových statistik jsem viděl mnoho. A ani na místě to nešlo přehlédnout.

Nicméně to nemá nic společného se zbraněmi (je jedno zda na tebe míří pistolí, nožem či jen vyhrožují pěstí - pokud si tě vybrali, že tě okradou, tak mají na vrh a policie honí imaginární teroristy - na běžné zločince tam nemá čas), ale s neuvěřitelně špatnými sociálními poměry. Nejsou se vůbec schopni vyrovnat se svými menšinami a většinami, nejsou schopni vzdělat své lidi... celé je to rozpadlé na drobná místečka klidu (staré vesničky etc.) či odloučení od společnosti (milionářská sídla) a na místa, kde je vidět kolik světů, které spolu nemají nic společného (typicky velká města) a nikdo se je ani nesnaží propojit tam je. V takové společnosti se ani nic jiného dít nemůže, proto je třeba nedovolit vznik ekonomicky vynucených ghét a subkultur, které nepřijmou komunikační jazyk, jelikož pak to nefunguje.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
V__

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

člověk

Příspěvek od člověk »

Jakub Michalek píše:Historická vsuvka: Krade-li zloděj v noci a je přitom zabit, nechť se to považuje za zabití podle práva. (Zákon 12. desk)

Ale požadovalo se hlasité volání o pomoc na celou vesnici.
Souhlasím , ALE po sečtení zabitých lupičů a zlodějů by se nakonec zjistilo , že určitě takových 80% je jiné národnosti a byl by na stole opět problém rasismu .
Karel.IV
Profese: Hudba
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Karel.IV »

"" jak jsem za ním běžel, zbraň znovu vystřelila""
Ty zbraně střílejí samy ?

""Pak jsem se ale zachoval jako primitiv a z auta jsem začal překládat kradený šrot,“ řekl Bašta.""
Žádnej primitiv, ale zachoval jste si co je vám vlastní. Vy jste ty lidi do svého pozemku neposílal. (nemluvím o existenci hmotné)

""Muži hrozí za dvojnásobný pokus vraždy vězení""
On zkoušel někoho zavraždit, nebo chtěl zastavit auto, které krade a odváží jeho majetek pryč ?
Jak v tomto případě vůbec vznikl pojem pokus o vraždu ??

Pán není vrah i kdyby dívka zemřela.

"tak je to všude ve světě, bohužel pouze v ČR ne"
Tak to je hezké vylíčení, podle mne je to pravdivé.

Stanislave, namítáte něco, co bych též namítal, v tomto jsem s vámi.

Zajímalo by mě, jestli lidé ví proč to tak je, nebo o tom jen nechtějí mluvit. A jestli když to rozeberu na lidi hodné a dobré a lidi zlé a špatné, tak jestli mě nebudete chtít zase ukřižovat.......
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.IV za příspěvek:
V__
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista střílet. :lol:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
V__

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Tomas.Klapka
Profese: discordian pope
Dal poděkování: 496 poděkování
Dostal poděkování: 935 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Klapka »

OFFTOPIC[quote="Petr Vileta"]Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista střílet. :lol:[/quote]

anglicky už se domluvím, čínsky se učím, a střílet se hodlám brzy naučit. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Klapka za příspěvek:
V__

prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!

Karel.IV
Profese: Hudba
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Karel.IV »

Tomas Klapka píše:OFFTOPIC[quote="Petr Vileta"]Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista střílet. :lol:
anglicky už se domluvím, čínsky se učím, a střílet se hodlám brzy naučit. ;)[/ot][/quote]
To znamená, že není třeba žádné další diskuse ?
Co to znamená ?

//edit:
Je tam cedulka off topic , ale až teď vím, že se na ní dá klikat :-D

Naposledy oživil Anonymous v 01 lis 2016, 01:23
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.IV za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, V__
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“