Kocourkovské zákony
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- buchtik
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: koordinátor BOZP
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: Kocourkovské zákony
1. Zločinnost o které se zde mluví zejména v USA, je to jistě obecné je "odhaduji" spojena zejména s drogami - potřebují na dávku. Tady to nevyřeší zbraně, ale výchova a prevence v jiném směru.
2. Jinak použití zbraně při sebeobraně - použití zbraně rozhodně automatucky neznamená smrt útočníka - či zloděje.
- zajímavou otázkou je sebeobrana majetku (kradou mi auto - nepojištěné za 0,5 mil.) - za dnešních poměrů u soudů se musím nechat okrást. A jsou to mnohdy celoživotní úspory.
Je ještě ukradení auta pouze neoprávněné používání jako to bývalo kdysi?
- zásadou by mělo být, že zejména zloděj a útočník musí počítát s následky, stačí jen situace napadení agresivním blbečkem - mohou to být jenom agresivní kecy a možná pár strkanců, ale úplně stejně může napadený skončit po pár ranách s těžkým poškozením zdraví a doživotními následky. Jak se má dopředu rozhodnout o sebeobraně??
Soudci u nás to je mnohdy naprosté neštěstí, šťourají se ve formalitách zákona a nesoudí podle selského rozumu a logiky věci. Moc bych si přál, aby každý soudce věc posuzoval, jako-by se věc stala jemu samotnému, nebo aby u nás pro určitou sortu případů zavedly porotní soudy.
2. Jinak použití zbraně při sebeobraně - použití zbraně rozhodně automatucky neznamená smrt útočníka - či zloděje.
- zajímavou otázkou je sebeobrana majetku (kradou mi auto - nepojištěné za 0,5 mil.) - za dnešních poměrů u soudů se musím nechat okrást. A jsou to mnohdy celoživotní úspory.
Je ještě ukradení auta pouze neoprávněné používání jako to bývalo kdysi?
- zásadou by mělo být, že zejména zloděj a útočník musí počítát s následky, stačí jen situace napadení agresivním blbečkem - mohou to být jenom agresivní kecy a možná pár strkanců, ale úplně stejně může napadený skončit po pár ranách s těžkým poškozením zdraví a doživotními následky. Jak se má dopředu rozhodnout o sebeobraně??
Soudci u nás to je mnohdy naprosté neštěstí, šťourají se ve formalitách zákona a nesoudí podle selského rozumu a logiky věci. Moc bych si přál, aby každý soudce věc posuzoval, jako-by se věc stala jemu samotnému, nebo aby u nás pro určitou sortu případů zavedly porotní soudy.
-
- Profese: OSVČ
- Dostal poděkování: 26 poděkování
A co chudák Kočka, v rozsudku se praví, že sice mlátil, ale víc toho nestihl, neb byl zastřelen.buchtik píše: - zásadou by mělo být, že zejména zloděj a útočník musí počítát s následky, stačí jen situace napadení agresivním blbečkem - mohou to být jenom agresivní kecy a možná pár strkanců, ale úplně stejně může napadený skončit po pár ranách s těžkým poškozením zdraví a doživotními následky. Jak se má dopředu rozhodnout o sebeobraně??
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Historická vsuvka: Krade-li zloděj v noci a je přitom zabit, nechť se to považuje za zabití podle práva. (Zákon 12. desk)
Ale požadovalo se hlasité volání o pomoc na celou vesnici.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvek:
- V__
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
-
- Profese: lékař, VŠ učitel
- Dostal poděkování: 3 poděkování
V GB před několika lety (jak se dostali po éře Thacherové k moci sociálfašisté z labour party) zavedli silné restrikce na držení a nošení zbraní (ze stavu výrazně liberálnějšího než tč. u nás na stav výrazně restriktivnější než máme my). Během roku došlo k nárůstu loupeží se zbraní a krádeží se zbraní na víc než dvojnásobek. Od té doby se snaží statistiky těchto zločinů tajit.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi A.S.Pergill za příspěvek:
- V__
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No nevím co si představuješ pod pojmem tajit, takových statistik jsem viděl mnoho. A ani na místě to nešlo přehlédnout.A.S.Pergill píše:V GB před několika lety (jak se dostali po éře Thacherové k moci sociálfašisté z labour party) zavedli silné restrikce na držení a nošení zbraní (ze stavu výrazně liberálnějšího než tč. u nás na stav výrazně restriktivnější než máme my). Během roku došlo k nárůstu loupeží se zbraní a krádeží se zbraní na víc než dvojnásobek. Od té doby se snaží statistiky těchto zločinů tajit.
Nicméně to nemá nic společného se zbraněmi (je jedno zda na tebe míří pistolí, nožem či jen vyhrožují pěstí - pokud si tě vybrali, že tě okradou, tak mají na vrh a policie honí imaginární teroristy - na běžné zločince tam nemá čas), ale s neuvěřitelně špatnými sociálními poměry. Nejsou se vůbec schopni vyrovnat se svými menšinami a většinami, nejsou schopni vzdělat své lidi... celé je to rozpadlé na drobná místečka klidu (staré vesničky etc.) či odloučení od společnosti (milionářská sídla) a na místa, kde je vidět kolik světů, které spolu nemají nic společného (typicky velká města) a nikdo se je ani nesnaží propojit tam je. V takové společnosti se ani nic jiného dít nemůže, proto je třeba nedovolit vznik ekonomicky vynucených ghét a subkultur, které nepřijmou komunikační jazyk, jelikož pak to nefunguje.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
- V__
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
-
Souhlasím , ALE po sečtení zabitých lupičů a zlodějů by se nakonec zjistilo , že určitě takových 80% je jiné národnosti a byl by na stole opět problém rasismu .Jakub Michalek píše:Historická vsuvka: Krade-li zloděj v noci a je přitom zabit, nechť se to považuje za zabití podle práva. (Zákon 12. desk)
- Karel.IV
- Profese: Hudba
- Dostal poděkování: 10 poděkování
"" jak jsem za ním běžel, zbraň znovu vystřelila""
Ty zbraně střílejí samy ?
""Pak jsem se ale zachoval jako primitiv a z auta jsem začal překládat kradený šrot,“ řekl Bašta.""
Žádnej primitiv, ale zachoval jste si co je vám vlastní. Vy jste ty lidi do svého pozemku neposílal. (nemluvím o existenci hmotné)
""Muži hrozí za dvojnásobný pokus vraždy vězení""
On zkoušel někoho zavraždit, nebo chtěl zastavit auto, které krade a odváží jeho majetek pryč ?
Jak v tomto případě vůbec vznikl pojem pokus o vraždu ??
Pán není vrah i kdyby dívka zemřela.
"tak je to všude ve světě, bohužel pouze v ČR ne"
Tak to je hezké vylíčení, podle mne je to pravdivé.
Stanislave, namítáte něco, co bych též namítal, v tomto jsem s vámi.
Zajímalo by mě, jestli lidé ví proč to tak je, nebo o tom jen nechtějí mluvit. A jestli když to rozeberu na lidi hodné a dobré a lidi zlé a špatné, tak jestli mě nebudete chtít zase ukřižovat.......
Ty zbraně střílejí samy ?
""Pak jsem se ale zachoval jako primitiv a z auta jsem začal překládat kradený šrot,“ řekl Bašta.""
Žádnej primitiv, ale zachoval jste si co je vám vlastní. Vy jste ty lidi do svého pozemku neposílal. (nemluvím o existenci hmotné)
""Muži hrozí za dvojnásobný pokus vraždy vězení""
On zkoušel někoho zavraždit, nebo chtěl zastavit auto, které krade a odváží jeho majetek pryč ?
Jak v tomto případě vůbec vznikl pojem pokus o vraždu ??
Pán není vrah i kdyby dívka zemřela.
"tak je to všude ve světě, bohužel pouze v ČR ne"
Tak to je hezké vylíčení, podle mne je to pravdivé.
Stanislave, namítáte něco, co bych též namítal, v tomto jsem s vámi.
Zajímalo by mě, jestli lidé ví proč to tak je, nebo o tom jen nechtějí mluvit. A jestli když to rozeberu na lidi hodné a dobré a lidi zlé a špatné, tak jestli mě nebudete chtít zase ukřižovat.......
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista střílet. 

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- V__
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Tomas.Klapka
- Profese: discordian pope
- Dal poděkování: 496 poděkování
- Dostal poděkování: 935 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Klapka za příspěvek:
- V__
prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!
- Karel.IV
- Profese: Hudba
- Dostal poděkování: 10 poděkování
anglicky už se domluvím, čínsky se učím, a střílet se hodlám brzy naučit.Tomas Klapka píše:

To znamená, že není třeba žádné další diskuse ?
Co to znamená ?
//edit:
Je tam cedulka off topic , ale až teď vím, že se na ní dá klikat

Naposledy oživil Anonymous v 01 lis 2016, 01:23
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.IV za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Vileta, V__
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.