Pokud u citace nepíšu autora, tak hledej nejbližší předchozí citaci, kde autor napsaný je. Skoro vždycky jsou obě citace ze stejného příspěvku. Výjimečně ze dvou různých příspěvků stejného autora.
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
Tak ono zajistit třeba pro fabriku s 1000 zaměstnanců výplatu v hotovosti není žádná sranda. I kdyby měly v průměru jen 15 tis. čistého, tak je to 15 mil. Kč. Pro ty asi nepůjde jen tak mzdová účetní s kabelkou, takže máte převoz peněz bezpečnostní agenturou. Potom to musí někdo vyplácet - předat výplatní lístek, peníze (napočítat to na koruny, tzn. mít dopředu připravené obálky nebo to dělat za běhu) a nechat si podepsat předání. Sem tam určitě někdo bude mít nějaký problém. Takže kolik tak může sebrat času to předání. I kdyby to byly 2 minuty (Protože když budu peníze připravovat za běhu, tak to není nic snadného se neseknout a když to bude připravené, tak i najít jednu obálku v 1000 není hned a opět raději letmá kontrola obsahu. Pamatujte, že ten vydávající bude mít hmotnou odpovědnost, tak si bude dávat hodně pozor.), tak jsme na 2000 minutách. To je 33 hodin. Jeden člověk by jen hotovostní výplatu dělal týden. Takže v jednom člověku v podstatě technicky nerealizovatelné. Stěží by navíc byli dělníci ochotní stát po pracovní době nějaké zásadní fronty na výplatu. Takže jsme u toho klasického, že když to chce pár lidí, tak to může jít, ale ve velkém je to zbytečná komplikace a náklady navíc (já vím, náklady neřešíte, protože ty jsou zlého kapitalisty - korporátního otrokářeRobert.Magni píše:Lžeš. Musí ti ji vyplatit i v hotovosti. A sice se mrdky kroutí,ale jde to.Roman.Kucera píše:Ty už jsi opravdu úplně mimo. Zaměstnavatel ti prostě výplatu jinak než na účet nedá. Nelíbí se tí to? Jdi pod most. Fakt mi připadá, žes spadl z Marsu.
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
Jop, jenže to jaksi není to, co se běžně myslí pojmem "v hotovosti".Robert.Magni píše:Pracovní agentury už to vyřešili za tebe. Dají ti šek,který ti proplatí banka.
Nevím,co si kdo představuje pod pojmem v hotovostiOndra.kl píše:Jop, jenže to jaksi není to, co se běžně myslí pojmem "v hotovosti".Robert.Magni píše:Pracovní agentury už to vyřešili za tebe. Dají ti šek,který ti proplatí banka.
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
To by však nebyly peníze, a nikdo by za takové "peníze nic neprodal" . Dluh je základní podstatou fungování peněz a kapitalismu. Peníze jsou v podstatě univerzálním a dělitelným dlužním úpisem na produkty. Získávání peněz, je získáváním nároků na produkty. Když je na trhu uplatňováno málo "nároků na produkt" nastává krize likvidity a deflace.Martin.Shanil píše:peníze nezatížené dluhem?
Peníze nezatížené dluhem = objem peněz, které zůstanou dál v oběhu i po teoretickém zaplacení všech existujících půjček, úvěrů, hypoték atd.Ivo.Vasicek píše:...Martin.Shanil píše:peníze nezatížené dluhem?
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
Peněz je mnohem méně, než úvěrů (to vyplývá už z principu), při splácení úvěrů musejí vznikat další dluhy, celková zadluženost musí narůstat, jinak by se ekonomika propadla do recese.next_ghost píše:Peníze nezatížené dluhem = objem peněz, které zůstanou dál v oběhu i po teoretickém zaplacení všech existujících půjček, úvěrů, hypoték atd.Ivo.Vasicek píše:...Martin.Shanil píše:peníze nezatížené dluhem?
Chápu. Peníze na účtě (s platební kartou) se mnohem snáze utrácejí.Robert.Magni píše:Nevím,co si kdo představuje pod pojmem v hotovostiMě je fuk,kde dřepí pokladní,co mi vysolí keš.
A mám vyzkoušeno osobně,že fungovat bez účtu je mnohem levnější a bezpečnější,než s ním.