Vy vyžerete tři nejzajímavější insituce v zemi a ještě si stěžujete? Jak k tomu přijdu já, to mám každý den 4 hodiny dojíždět, abych vůbec mohl pracovat někde, kde se právo dělá aspoň trochu na úrovni?Jiri Kaderavek píše:Tak ono by stačilo přistupovat k tomu jako v Německu, kde zákon diktuje, že instituce musí být rozesety po celé zemi. Potom by se nemuseli ani Ostraváci ani Plzeňáci stěhovat jen proto, že mají vlohy pro práci ve státní zprávě nebo top managementu velké firmy. A počítače nám k této změně dávají perfektní šanci.
9 otázek pro Vaši stranu o Moravě
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: 9 otázek pro Vaši stranu o Moravě
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.
- Jiri.Kaderavek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 642 poděkování
- Dostal poděkování: 1909 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10822 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mám jízlivou ...Jakub Michalek píše:Vy vyžerete tři nejzajímavější insituce v zemi a ještě si stěžujete? Jak k tomu přijdu já, to mám každý den 4 hodiny dojíždět, abych vůbec mohl pracovat někde, kde se právo dělá aspoň trochu na úrovni?
Se buď přestěhuj do té zatáčky před Vídní

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Neni to sice vylozene instituce, ale do Ostravy(a okoli) se stehuje centrala CEZu, tak si nemaj nac stezovat (paac ucetni v Praglu stoji 50k a v Ostrave jim bude libat nohu za 20k, ze se kvuli tomu musi postavit barak za GKc je vedlejsi).Jiri Kaderavek píše: A oprávněně, co za instituce je v Ostravě?
- Jiri.Kaderavek
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 642 poděkování
- Dostal poděkování: 1909 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nevýhody: někdo může oprávněně namítnout, že osobní kontakt bude ztížen
Výhody: osobní kontakt úředníků SS (státní správy) bude ztížen, více věcí se bude řešit elektronicky, bude to tlak na optimalizaci informačních toků. Pravděpodobně to sníží korupci, protože princip já na bráchu je v rámci města snažší než v rámci republiky. Vyšší náklady na cestování pravděpodobně 1000x vybalancují nižší poplatky za parkování, budovy, pracovní sílu, pořešíme tím částečně sociální rozměr nedostatečné distribuce zaměstnanosti, distribuce dobrých míst do celé republiky přinese spolu i distribuci z toho vyplývajícího bohatství a snížení společenského napětí. Praze se uleví, mnoho míst v ČR dostane novou perspektivu. Sníží se i celospolečenské náklady na pendlování do hlavního města a s tím související zatížení dálnic, firmy si pravděpodobně vezmou z tohoto kroku příklad a opustí své velmi často zbrkle zavedené centralistické tendence. Je dobré vidět, že bobtnající stát nám bobtná především v hlavním městě, zatímco ostatní regiony chudnou a pod velkým státem spíše trpí.
Já nejsem dobrý advokát pro nevýhody, ale i tak, podle mého výhody tohoto systému převažují.
„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
-
Podle me v okamziku kdy bude fungovat elektronicky stat predne nebude treba zadnych centralnich uradu, protoze jakykoli urad bude schopen ziskat potrebne informace.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10822 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To nejsou centralisticke tendence, ale ma to dva hlavni duvody. 1) v Praze je moznost kontroly Financnim uradem 1000x mensi, nez na vesnici nebo malem meste. 2) Pokud firma musi pravidelne komunikovat se statem (napr. statni zakazky), je logicke a hospodarne mit reditelstvi v hlavnim meste.Jiri Kaderavek píše:firmy si pravděpodobně vezmou z tohoto kroku příklad a opustí své velmi často zbrkle zavedené centralistické tendence.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
Ono je to vetsinou tak, ze firma technicky sidli v Praglu, ale v realu jde o kancl, ve kterym sedi holcina prebirajici postu pro 150 firem, realna pobocka je pak 50+km mimo Prahu. To plati napr pro vsechny implementatory vetsich ERP.Petr Vileta píše: To nejsou centralisticke tendence, ale ma to dva hlavni duvody. 1) v Praze je moznost kontroly Financnim uradem 1000x mensi, nez na vesnici nebo malem meste....
- Jan.Safar
- Profese: IT / ERP
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 34 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

Ale vážně, myslím si, že je na lidech, aby si vybrali, jestli chtějí uzemě spadat do VČ, nebo MOR. A nemyslím si, že by tu v okolí bylo mnoho lidí, co by se hlásili k moravě...

http://politicalcompass.org/printablegr ... &soc=-5.59
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.